48 Saat 1 Rota: İznik

0
596

4500 yıllık tarihi, 4 devletin başkentliğini yapmış olmanın tecrübesi, doğal güzellikleri ile Bursa’nın nadide ilçelerinden biri olan İznik, bir zamanlar Vatikan’ın kutsal kabul ettiği yerlerden biri. Ayrıca çini konusunda ileri gelen yerlerden olan İznik, yerli yabancı turistlerin sıklıkla ziyaret ettiği bir bölge. Üstelik bu güzel ilçeyi gezmek için bir haftasonu yeterli. İşte adım adım İznik.

1.Gün: Yola Çıkış ve Konaklama

Cuma günü iş yerinize seyahat çantanız ile gidin. Bu sayede tekrar eve gidip eşya almanız gerekmez ve vakitten tasarruf etmiş olursunuz. İstanbul-İznik arası araç ile 140 km, ortalama gidiş süresi 2 saat sürüyor. Aracınız yoksa veya araba kiralama seçeneğini kullanmak istemezseniz otobüs ile 3.5 saat gibi bir sürede ulaşabilirsiniz. 

İlçede konaklamanız için birçok otel ve pansiyon seçenekleri bulunuyor. Bu konaklama yerleri genellikle İznik Gölü çevresine konuşlanmış durumda. Ayrıca bir otele kapanıp kalmak istemezseniz kamp yapabileceğiniz alanlar da bulunuyor. Kamp için Kırıntı Köyü ve Doğa Muhit Camping en çok tercih edilenlerden. 

Akşam konaklayacağınız yere yerleşip yemeğinizi yedikten sonra etrafı gezebilir, ilçe hakkında otel çalışanlarından bilgi edinebilirsiniz. Sonrasında yarına hazırlık için güzel bir uyku vakti. 

2.Gün: İznik Gölü’nün Tadını Çıkarın

Türkiye’nin beşinci büyük, Marmara’nın ise en büyük gölü olan İznik Gölü, bir tatlı su gölü olarak karşımıza çıkıyor. Aynı zamanda turistik bir yer olan İznik Gölü etrafında piknik ve kamp yapabileceğiniz birçok alan bulunuyor.

Bir tarafı göl bir tarafı çamlık kaplı olan gölü görmek için her yıl binlerce yerli ve yabancı turist geliyor. İznik Gölü su seviyesi şubat-nisan ayları arasında yükselir ve yaza doğru alçalmaya başlar. 

İznik Gölü doğal güzelliği ve temiz havası eşliğinde kahvaltınızı yapabilmeniz için birçok seçenek mevcut. Göl etrafında yöresel kahvaltınızı yapabilirsiniz. 

3.Gün: Son Gün Gezilecek Yerler ve Dönüş

İznik, 4 devlete başkentlik yapmış olmasına rağmen ne yazık ki tarihi açıdan pek çok tahribata uğramış. Merkezi, mimari açıdan görmek isteyeceğiniz bir özelliğe sahip değil. Geriye kalan görmek isteyebileceğiniz tarihi yapılar; Ayasofya Camii, İznik Müzesi, 2. Murad Hamamı, İznik Roma Tiyatrosu ve Süleyman Paşa Medresesi olarak sıralanabilir.

Tarihi yapılar birbirine yakın yerlerde olduğu için son gezi gününüzde hepsini rahatlıkla ziyaret edebilirsiniz. Tüm bunların yanında İznik denilince ilk akla gelen ve önemli sembollerden olan çiniyi kendini yapabileceğiniz veya satın alabileceğiniz birçok dükkanı merkezde bulabilirsiniz.

İznik’te Ne Yenir?

İznik’e gitmişseniz yöresel yiyecekleri deneyimlemeden olmaz. Özellikle gölün kenarında olmasından kaynaklı balık ve balıktan yapılan yiyecekleri göze çarpıyor. Göl kenarında temiz havası eşliğinde sazan ve yayın balığını en taze haliyle yiyebilirsiniz. Ek olarak İznik’e kadar gitmişken zeytinlerini tatmanızı öneriyoruz.

İznik’te Gezilecek Diğer Yerlerin Listesi

İznik’te kısa bir hafta sonu tatilinde gezebileceğiniz mükemmel bir rota oluşturduk sizin için. Fakat vaktiniz kalırsa veya tatilinizi uzatmak isterseniz ekstra olarak gezip görmek isteyeceğiniz diğer yerleri sizin için sıralayalım.

  • Sansarak Kanyonu
  • Taş Köprü
  • Yeşil Camii
  • Kırgızlar Türbesi
  • Sarı Saltuk Türbesi
  • Çandarlı Halil Hayreddin Paşa Türbesi
  • Orhan Gazi Hamamı
  • 2. Murad Hamamı
  • Davud-el Kayseri Türbesi
  • Hacı Özbek Camii

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız