Marmaris’te Gezilecek Yerler ve Marmaris Koyları

0
122694

Uluslararası güzelliği tescillenmiş Marmaris, mavinin ve yeşilin harika bir harmonisi gibi Ege ve Akdeniz’in gönlünü aynı anda çalmış. İki denizin de aşkından beslenen bu güzel kent birbirinden güzel kıyılara, plajlara, ormanlara, köylere ve daha birçok doğa harikasına ev sahipliği yapıyor.

Güzelliği fark edildiğinden beri gittikçe artan bir hayran kitlesi oluşturan Marmaris’e henüz gitmediyseniz veya gidip de hakkını veremediyseniz, işte Marmaris hakkında her şeyi sizler için derledik:

Marmaris Gezilecek Yerler

Marmaris Gezilecek Yerler- Marmaris Kale

Marmaris genellikle yaz tatilleri için tercih edildiğinden plajlarda uzanıp günlük yaşamınızdaki o hengamenin yarattığı yorgunluğu şöyle yabancı turisti de en çok çeken, en çok tercih edilenlerden İçmeler Plajı, Hisarönü Koyu, Turunç Plajı, Kleopatra Plajı, Boncuk Koyu, Kızılkum Plajı ve Çiftlik Plajı gibi her biri nadide özelliklere sahip Marmaris’in o canım koylarında, plajlarında atabilirsiniz.

Marmaris’in En İyi Plajları yazımıza göz atarak Marmaris’te denize girebileceğiniz tüm yerlerle ilgili ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

Marmaris Gezilecek Yerler- Marmaris Kale

Şehir merkezine geldiğinizde gezebileceğiniz önemli noktalar var. Bunlardan ilki yaşına hürmeten elbette ki Marmaris Kalesi. İyonlar Dönemi eserlerinden olan Marmaris Kalesi’nin Milattan Önceki dönemlerden günümüze taşıdığı dokuda birtakım düzenlemeler yaptıran kişiler Büyük İskender ve Kanuni Sultan Süleyman.

Tabii I. Dünya Savaşı’ndan sonra tanınmayacak hale gelen kale, 1983 yılında anıtsal yapı ilan edilerek son dokunuşu 1990 yılında yapıldı. 1991 yılını Marmaris Müzesi’ni de bünyesine alarak karşılayan kale, şu sıralar ziyaretçilerine göz süzüyor.

Marmaris Halıcı Ahmet Urkay Müzesi ise arkeoloji ve etnografya olarak ikiye ayrılıyor.

Kanuni’nin validesine ithafen yaptırılan Hafsa Sultan Kervansarayı’nı gezebilirsiniz.

Baca Mağarası, Atatürk Parkı ve Eski Çarşı’nın yanı sıra Physkos, Loryma, Kedrai gibi antik kentleri de mutlaka gezin.

Marmaris’in En Ünlü Koyları ve Plajları 

Türkiye’nin cennet köşesi, maviyle yeşilin en çok yakıştığı tatil beldesi, huzurun tek adresi Marmaris’in birbirinden güzel koylarını biraz daha yakından tanımak isteyenlere:

Bördübet Koyu

Bördübet Koyu, Marmaris

Adı bile aslında ne kadar farklı bir yer olduğunun mesajını veriyor değil mi? Akdeniz’in en temiz koylarından biri olan Bördübet, çam ağaçlarının arasında kalmış saklı bir cennet adeta.

Marmaris merkezde konaklıyor olsanız bile mutlaka günübirlik buraya gelmenizi öneriyoruz.

Bördübet Koyu’nu haritada görüntülemek için tıklayınız. 

Kumlubük Koyu

Kumlubük Koyu, Marmaris

2 km uzunluğundaki sahil şeridi ile Marmaris sevdalılarının vazgeçilmez adresi olan Kumlubük Koyu ve hemen arka kısmında bulunan birbirinden şirin butik oteller burayı daha bir özel kılıyor.

Denize sıfır hem de Marmaris merkezdeki otellerden çok daha uygun fiyata konaklamanız mümkün.

Kumlubük Koyu’nu haritada görüntülemek için tıklayınız. 

Çiftlik Koyu

Çiftlik Koyu, Marmaris Koyu

Marmaris’in bir başka cennet köşesi daha! Öylece oturup, etrafı izlemek bile insana huzur veriyor.

Ruhunuzu dinlendirebileceğiniz, sadece kuş cıvıltılarıyla güne merhaba diyeceğiniz huzur dolu bir yer burası…

Çiftlik Koyu’nu haritada görüntülemek için tıklayınız. 

Gebekse Koyu

Yine bir başka ilginç isimli Marmaris koyu daha! Gebekse Koyu, en çok da tekne turlarının en uğrak noktası oluyor.

Ama siz derseniz ki, kalabalıkla işim olmaz, bana bir sandal verin yeter; tam olarak doğru adrestesiniz. Bir sandal kiralayın ve bu muhteşem koyun derinliklerinde huzur bulun.

Gebekse Koyu’nu haritada görüntülemek için tıklayınız. 

Selimiye Koyu

Selimiye Koyu, Marmaris

Marmaris denilince akla ilk gelen koylardan biri olan Selimiye Koyu, özellikle yaz aylarında çok kalabalık olduğu için tatil döneminizi Mart sonu veya Nisan başına denk getirmenizde fayda var.

Bu aylarda çıt dahi duymayacağınız Selimiye Koyu, kalabalıktan, şehir hayatından ve tüm stresten uzaklaşmak isteyenlere kucak açıyor.

Selimiye Koyu’nu haritada görüntülemek için tıklayınız. 

Abdi Reis Koyu

Deniz, kum, güneş, insan daha ne ister ki demeyin: Sessizlik, dinginlik, huzur ve dahası var. Siz de 2. grup tatilcilerdenseniz, Abdi Reis Koyu tam size göre!

Marmaris’in en sessiz koyu olma tacını kimselere kaptırmayan Abdi Reis Koyu’nda unutamayacağınız bir tatil sizleri bekliyor.

Orhaniye – Kız Kumu

Orhaniye – Kızkumu, Krakow

Kızkumu, efsanelerin başrolünde, mitolojiye damgasını vurmuş, masallara konu olmuş muhteşem Kız Kumu…

Hem tarih hem deniz, kum, güneş üçlüsü bir arada olsun diyenlerdenseniz şayet mutlaka ilk fırsatta Kız Kumu’na gitmelisiniz.

Kız Kumu Plajı’nı haritada görüntülemek için tıklayınız. 

Amos Koyu

Amos Koyu, Marmaris

Kumlubük ile Turunç arasında mükemmel bir konuma sahip olan Amos Koyu, Marmaris’in keşfedilmeye değer ama görür görmez de iyi ki de keşfedilmemiş, sakin ve sessiz bir yer olarak kalmış diyeceğiniz bir yer.

Hazır buralara kadar gelmişken Amos Antik Kenti’ne uğramayı da unutmayın.

Amos Koyu’nu haritada görüntülemek için tıklayınız. 

Marmaris İçmeler

Marmaris İçmeler

Plaj partileri, eğlence, dans, gece hayatı, alışveriş, bir tatilden beklediğiniz her şey Marmaris İçmeler’de mevcut.

İçmeler beldesinin öyle de güzel bir koyu var ki, günün 24 saati ayrılmak istemeyeceğiniz türden…

İçmeler’i haritada görüntülemek için tıklayınız. 

Marmaris’te Yapılacak Aktiviteler

Marmaris'te Yapılacak Aktiviteler

Kale içi denilen bölgede gezinti, Marmaris’te yapılacak aktiviteler listenizin en başında olmalı.

Birbirinden güzel kıyıları da mavi turlarla gezebilirsiniz.

Safari için de Marmaris’te inanılmaz alanlar var. Bayır Beldesi’ne uğrarsanız burada Jeep ile safari yapmanız mümkün.

Balıkçı ve kralın kızının yaşadığı aşk efsanesinin emarelerini taşıyan Kızkumu’na gidip denizin ortasındaki kızıl kumlarda yürüyebilirsiniz.

Her yerde olur da burada olmaz mı hiç! İçmeler’de Aşıklar Tepesi sizi bekliyor. Mutlaka gidin ve biraz vakit geçirin orada.

Marmaris’in merkezi kadar köyleri de kesinlikle görülmeye değer. Turlara katılırsanız bu köyleri tek seferde görmeniz mümkün ama doğal yaşamı seviyorsanız özellikle Selimiye, Hisarönü ve Gökova ilk tercihiniz olmalı.

Akyaka’daki Azmak Koyu’nda yapılan tekne turlarına katılabilir veya Turgut Köyü’ndeki şelale çevresinde yürüyüşe çıkıp ardından yöresel yemeklerin tadına bakabilirsiniz.

Akyaka’da denize girilecek yerler ile ilgili ayrıntılı bilgi almak için Akyaka’nın En İyi Plajları ve Koyları yazımıza mutlaka göz atmalısınız.

Dalış severler ve su altı fotoğrafçıları için Baca Mağarası mükemmel.

İztuzu Plajı’nda yapacağınız çamur banyosunun ardından eğer bir de caretta caretta kaplumbağalarını görebilirseniz, keyfinize diyecek olmaz.

Marmaris’te Yeme İçme

Marmaris'te Yeme İçme

Ege ve Akdeniz’in beyaz bayrağı Marmaris’te elbette en çok deniz ürünleri nam salmış durumda. İskele ve liman çevresindeki restoranlarda taze ürünleri en lezzetli halleriyle sofranızda görmeniz mümkün.

Yöreye has lezzet ararsanız, yumurtalı patlıcan, büryan kebabı, balık ekşimesi, hindiba, dülger balığı mantısı, tavuklu çökertme, oğlak yahni, keşkek, zeytinyağlı kabak çiçeği dolması, cevizli biber dolması, börülceli Muğla pilavı, bamya, arapsaçı kavurması ve tarhana çorbası tercih edebilecekleriniz arasında.

Bölge dışından gelenlerse mutlaka deniz börülcesi salatalarını, Milas köftesini ve patlıcanlı böreği denemeli.

Tatlı olarak damat tatlısı, Muğla halkalısı, Muğla saraylısı veya en lezzetlilerinden biri olan lokma yenebilir. Sabah kahvaltısında mutlaka çam balını ve cızdırmayı denemenizi öneriyoruz.

Marmaris’te Alışveriş

Marmaris'te Alışveriş

Hafsa Sultan Kervansarayı gibi tarihi dokuları bulunan yerlerdeki hediyelik eşya dükkanlarından alışveriş yapabilirsiniz.

Kapalı Çarşı’dan el işi halılar, bakır ürünler ve yöreye özgü, buram buram kültür kokan kıyafetler alabilir veya semt pazarlarına giderek şifalı otlar, baharatlar temin edebilirsiniz. Çam balı, turunç reçeli gibi yöreye özgü lezzetleri bohçanıza doldurup götürmeniz de uygun olacaktır.

Ege ve Akdeniz mutfaklarının nimetleri sebzeler, yeşillikler, deniz ürünleri ve zeytinyağı buraları görmeye gelemeyen sevdiklerinizin yüzünü güldürecektir. İkliminden ötürü tropikal meyveleri de burada bulabilir, bunlarla sevdiklerinize sürpriz yapabilirsiniz.

Marmaris’e Nasıl Gidilir? Marmaris’e Ulaşım

Marmaris'e Nasıl Gidilir? Marmaris'e Ulaşım

Yaşamın en güzel renklerinin ev sahibi Marmaris’e hava yoluyla ulaşmak için Dalaman Havalimanı varışlı seferlere göz atabilirsiniz. Dalaman Havalimanı’na indiğinizde bir buçuk saatlik bir yolculukla Marmaris’e ulaşmanız mümkün. Dalaman Havalimanı’na direkt uçuş seferleri bulunan hava yolu firmalarından bazıları, AtlasGlobal, easyJet, Pegasus Havayolları, Türk Hava Yolları, Freebird Airlines, Azur Air, Anda Air, Austrian Airlines ve Red Wings Airlines. Bu yolculuğu HAVAŞ otobüsleriyle yapabileceğiniz gibi araç kiralayabilir veya transfer şirketleriyle önceden anlaşabilirsiniz.

Marmaris’e direkt olarak ulaşmak isterseniz özel aracınızı veya otobüsleri tercih etmeniz gerekiyor. Marmaris’e hemen hemen her gün seferi bulunan otobüs firmalarından birkaçı ise şöyle: Metro, Efe Tur, Lider Adana, TOPÇAM ve Ulusoy. Liman kenti olan Marmaris’e feribotlarla, özel tekne ve yatlarla da ulaşım mümkün.

Ayrıca Marmaris’in hemen güneyinde yer alan Fethiye‘yi de ziyaret etmeyi düşünürseniz, yazımızı okuyabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız