Nisan Ayında Düzenlenen En Renkli Festivaller

0
785

Baharın gelişini festivallerle kutlamanın tadı başka. Festivaller eğlenceli oldukları kadar renkli görüntülere de sahne olabiliyor. Siz de sınırsız eğlencenin tadına varmak, farklı kültürleri tanımak ve geleneklerini öğrenmek için benzersiz fırsatlar yakalayabilirsiniz. Nisan ayında düzenlenen dünyaca ünlü festivallerden size uygun olanı seçmek için tavsiyelerimize göz atabilirsiniz.

1 – Songkran Festivali 

Tayland’ın geleneksel su festivali olarak da bilinen Songkran, 13-15 Nisan tarihlerinde gerçekleştiriliyor. Bu festival bol sulu olduğu için yılın en sıcak dönemi tercih ediliyor. Hem çocuklara hem de yetişkinlere hitap eden bu festivalde kamyonlar dolusu su kullanılıyor. Ayrıca hortumlarla ve su tabancalarıyla da festivale katılan herkese su sıkılıyor. Festivalin sembolik anlamına bakacak olursanız su arınmayı temsil ediyor. Yeni yılın daha temiz, berrak ve su gibi saf bir şekilde yaşanmasını ve insanlara mutluluk getirmesini diliyorlar.

2 – Semana Santa Festivali

İspanya’da Paskalya haftası boyunca kutlanan Semana Santa yani “Kutsal Hafta” daha çok dini içerikler barındıran renkli bir festival. Semana Santa’nın ortaya çıkışı 16. yüzyıla dayanıyor. Günümüzde de Hz. İsa’nın çarmıha gerilişinin her sahnesi bu festivalde canlandırılıyor ve olayı bilmeyen kişilere anlatmak amaçlanıyor. 

Hafta boyunca geçit törenleri düzenleniyor. Çoğu İspanyol Paskalya alayında, katılımcılar büyük şamandıralar veya pasolar taşıyor. Pasoların üzerinde genellikle birden fazla figür tasvir ediliyor. Bu figürlerden biri de dünyada da ünlü olan son akşam yemeğinin bir kopyası.

3 – Feria de Abril 

İspanya’nın Sevilla şehrinde nisan ayının ikinci haftasında genellikle 23-29 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen Feria de Abril yani Bahar Fuarı heyecanla beklenen festivaller arasında. Feria de Abril panayır alanlarında faytonlarla ve at sırtında geçit törenleri ve geleneksel boğa güreşleri renkli görüntüler sunuyor. Dans, müzik ve neşeli Sevilla kültürünün tadını çıkarmakla geçen rüya gibi bir hafta geçirmek sizin de hakkınız!

4 – Ulusal Kiraz Çiçeği Festivali

Yıllık Kiraz Çiçeği Festivali, her yıl Washington DC’de mart sonu ve nisan ayı başlarında gerçekleşiyor. Festivalde dört haftaya yayılan yüzlerce etkinlik, geçit törenleri, konserler, sanat ve çok daha fazlası yer alıyor. Festivalin belki de en renkli ve eğlenceli etkinliği gökyüzünde rüzgara karşı direnen uçurtmalar. Bu uzun süredir devam eden geleneğe katılmak ve deneyimlerinizi aileniz ve arkadaşlarınızla paylaşmak için harika bir fırsat.

5 – Coachella Müzik Festivali

Nisan ayının iki hafta sonu, ABD’nin Kaliforniya eyaletinde Coachella Valley Müzik ve Sanat Festivali sezonudur. Şenlikler ve eğlenceler sıklıkla cuma, cumartesi ve pazar günleri yapılıyor. Coachella Müzik Festivali canlı performansların gerçekleştiği sanat ve müzikle ilgilidir. Indio, California’daki Empire Polo Club’da düzenleniyor. Coachella, dünyanın ünlü ve en karlı müzik festivallerinden biri olarak nitelendiriliyor. Siz de bu dünyaca ünlü keyifli festivalde yer almak için harekete geçebilirsiniz.

6 – Vaisakhi Festivali 

Vaisakhi, her yıl 13 veya 14 Nisan’da Hindistan’ın Punjab şehrinde gerçekleşen bir bahar festivalidir. Başlangıçta hasat festivali olarak nitelenmiş, sonrasında dini bir kimliğe bürünmüş Vaisakhi, Hintliler arasında Baisakhi olarak da biliniyor. Dini bir festival olan Vaisakhi’de Sihler, ayin için sabahları Gurdwara’ya gidiyorlar. 

Daha sonra bol bol şarkı, ilahi ve rengarenk kıyafetlerle sokaklarda bir geçit töreni düzenliyorlar. Bu alaya da Nagar Kirtan adı veriliyor. Akşamları Sihler, aileleri ve arkadaşlarıyla özel bir yemek yiyorlar. Festival boyunca birçok kişi Bhangra olarak bilinen geleneksel bir halk dansı sergiliyor. Hint kültürüne meraklıysanız bu festival tam size hitap ediyor. 

7 – Ching Ming Festivali 

Çin’in başkenti Hong Kong ve diğer Asya ülkelerinde kutlanan Ching Ming, ataları anma günü veya mezar süpürme günüdür ve bahar ekinoksundan sonraki 15. gününde yani 4-6 Nisan tarihlerinde gerçekleşiyor. Mezar Süpürme Festivali’nin tarihi 2500 yıldan fazladır. Bu günde Çinli aileler, ölen aile üyelerinin mezarlarını ziyaret ediyor ve temizliyorlar. Festival etkinliği arasında mezar temizliği, atalara dua, tütsü çubukları ve kağıt yakma ritüelleri yer alıyor.

 8 – İstanbul Kahve Festivali

İstanbul Kahve Festivali, nisan ayının ilk haftası düzenlenen dünyanın en büyük kahve etkinliklerinden biridir. Taze demlenmiş bir kahveye kimsenin karşı koyamayacağını biliyoruz. İstanbul Kahve Festivali, şehrin kahve kültürünü yansıtmak ve uluslararası lezzetleri İstanbullularla tanıştırmak için kapılarını açarak, canınızın çekebileceği tüm kahveleri sunuyor. Yüzlerce dünya markasına ev sahipliği yapan İstanbul Kahve Festivali, göz alıcı lezzetler, etkileyici barista şovları, akustik konserler, özel tasarım ürünler, seminerler ve sanat sergileri ile dolu bir program sunuyor.

9 – Holi Festival 

Hindistan’da mart ve nisan ayları arasında sürekli değişen tarihlerde gerçekleştirilen eski gelenek, kışın mevsiminin bitişini işaret ederken ve iyiliğin kötülük üzerindeki zaferini de kutsuyor. Holi bayramı oldukça renkli görüntülere sahne oluyor. Ünlülerin şenlik ateşi yakması, gulal adı verilen renkli tozları atması, geleneksel tatlıların yenmesi ve halk müziği eşliğinde dans edilmesi kadim Hint geleneklerinden. Holi’de parlak renkli bedeniyle bir adam, şenlikler sırasında kalabalığa bir avuç kırmızı toz yağdırıyor.

10 – Kraliyet Aile Günü 

27 Nisan’da Hollanda’nın başkenti Amsterdam’da gerçekleştirilen Kraliyet Aile Günü, Hollandalıların krallarının doğum gününü kutladıkları zamandır. Kral Willem Alexander ailesiyle birlikte bir veya birkaç şehri ziyaret ediyor. Kral Günü’nde insanlar turuncu giysiler giyiyor, hatta çoğu zaman turuncu peruk takıyor veya makyaj yapıyorlar. Kral Günü, gerçekten deneyimlemeniz gereken bir şölen. 

Nisan ayı çeşitli ülkelerde adeta bir festival mevsimi. Rengarenk festivallere katılmak, farklı inanışları araştırmak ve dünya üzerindeki diğer toplulukları daha iyi tanımak için daha iyi bir fırsat bulamayabilirsiniz. Obilet aracılığıyla erkenden otel ve uçak rezervasyonlarınızı yaptırabilir ve indirimli fırsatlardan yararlanabilirsiniz

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız