Orta Doğu Teknik Üniversitesi Ulaşım Rehberi

0
2321

Ne zaman ODTÜ kelimesini duysak içimiz gururla dolup taşıyor, yüzümüz gülüyor. Çünkü akademik başarısıyla kendini hem Türkiye’ye hem de tüm dünyaya kanıtlamış bir üniversitemiz başkent Ankara’da bulunan Orta Doğu Teknik Üniversitesi.

1950’lerde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin hemen arkasındaki barakalarda eğitim hayatına başlaya Orta Doğu Teknik Üniversitesi nasıl bu kadar büyüdü ve günümüzde Kuzey Kıbrıs, Ankara ve Erdemli’de eğitim verecek şekilde genişledi. Sadece büyümekle kalmadı, aynı zamanda da büyüttü ve yüz binlerce mezun verdi, hala daha vermeye devam ediyor.

Şu an Mimarlık Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, İdari Bilimler Fakülteleri, Fen Edebiyat Fakültesi ve Eğitim Fakültesi olmak üzere 43 lisans programının eğitiminin verildiği 5 ana fakülte dışında Fen Bilimleri, Sosyal Bilimler, Enformatik, Deniz Bilimleri ve Uygulamalı Matematik Enstitüleri’nde 107 yüksek lisans ve 69 doktora programı bulunuyor.

Eğitim dilinin İngilizce olduğu Orta Doğu Teknik Üniversitesi yıllar boyunca bilimsel, kültürel ve düşünsel alanda nitelikli ve donanımlı bireyler yetiştirerek, eğitim kalitesinden ödün vermeden her daim öğrencilerini her alanda destekleyerek bu günlere kadar geldi. Arada kurulan sıkı bağ sayesinde öğrenciler mezun olsa bile hala okuyormuş gibi hissediyorlar, bu da ODTÜ’yü ODTÜ yapan şey olsa gerek!

“Öğrencilerini destekliyor” diyerek geçmek büyük bir hata olur Orta Doğu Teknik Üniversitesi için. Geleceği parlak öğrencilerini üniversite eğitimleri sırasında nasıl desteklediğinden de bahsetmek lazım.

Öncelikle her zaman yenilikçi olmaları amacıyla öğrencilerin yaratıcılıklarını geliştirmelerini amaçlayan üniversite, kurduğu ODTÜ Teknokent’te içinde bulunan 300’den fazla AR-GE firmasıyla öğrencilerini ve öğretim üyelerini tanıştırıyor, böylece ortaya yeni teknolojiler ve ürünler çıkıyor.

Bunun dışında “Sanayi İçin Araştırmacı Yetiştirme Programı” ile de birbirinden farklı sektörün ihtiyacını giderecek insan gücü yetiştirme hedefini gerçekleştirmiş oluyor.

Üniversite bünyesindeki laboratuvarlar, araştırma merkezleri ve Teknokent ile araştıran, öğrenen ve bu doğrultuda geliştiren vizyoner öğrenciler yetiştirmenin haklı gururunu yaşıyor. Sadece okurken bile gururlanmamak elde değil gerçekten!

Akademik başarısı dışında uluslararası programları, hemen hemen her alanda kurulmuş ve harika etkinliklere imza atmış / atmaya devam eden öğrenci toplulukları, ve kampüs içindeki ulusal ve uluslar arası aktiviteleriyle (konferans, konser, şenlik, panel, ve daha fazlası) Orta Doğu Teknik Üniversitesi dünya üzerinde en iyi üniversiteler listesine giren ilk Türk üniversitemiz. Hatta 2014 yılında “Dünyanın En İyi 100 Üniversitesi” listesine giren tek Türk üniversite olmuş.

Nedenini anlamak güç değil elbette. Kuruluşundan bugüne kadar neredeyse her sene başka bir ilke imza atmış Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Türkiye’nin başkenti Ankara’da bulunuyor.

Kampüsüyle gireni büyüleyen bir havaya sahip olan bu üniversiteyi hayatınız boyunca mutlaka bir kere görmelisiniz!

Kendine adeta ayrı bir dünya yaratan Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kampüsü’nün atmosferinde neleri barındırdığını Orta Doğu Teknik Üniversitesi resmi sitesindeki Kampüs Haritası ile görebilirsiniz.

Kampüs Haritası dışında üniversiteye ve kampüs hayatına dair üniversite tarihinden hakkındaki efsaneler ve gerçeklere kadar hem ciddi hem de esprili her detaylı bilgiye yine resmi site üzerinden ulaşabilirsiniz.

Yazımızda sizler için şehir merkezi Kızılay, şehirdeki tek havalimanı Ankara Esenboğa Havalimanı ve şehirdeki tek otogar Ankara Şehirlerarası Otobüs Terminali’nden Orta Doğu Teknik Üniversitesi’ne nasıl gidileceğini yazdık. Kısa ve uzun sürecek tüm rotaları biz yazdık, seçim size kalmış. Daha fazla uzatmadan başlayalım isterseniz, şimdiden keyifli okumalar dileriz!

Şehir Merkezinden Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kampüsü’ne Nasıl Gidilir?

Türkiye’nin kalbi Ankara’ysa, Ankara’nın da kalbi Çankaya’nın semti olan Kızılay’dır. İsmini yanı başındaki Kızılay Merkez binasından alan Kızılay konumundan dolayı kolay ulaşılan bir yer.

Metronun ve Ankaray’ın merkezi halindeki Kızılay’da otobüs ve dolmuş imkanları da bulunuyor.

Ulaşım rotalarından bahsetmeden önce çok şanslı olduğunuzu da belirtelim. Bunlardan birincisi Ankara’da her yol Kızılay’a çıktığı için ulaşım açısından oldukça rahat varabileceğiniz noktalar sunuyor.

İkincisi ise Orta Doğu Teknik Üniversitesi şehir merkezine sadece 7 kilometre uzaklıkta bulunuyor.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kampüsü’ne özel halk otobüsleri, EGO, dolmuş ve taksilerle ulaşmak oldukça rahat. Bunlardan en ekonomik ve uygun olanı EGO otobüsleri olacaktır.

Dilerseniz Ankara şehir merkezinden Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kampüsü’ne ulaşmanın yollarını hep birlikte görelim.

Toplu Ulaşım Araçları

Otobüs

Ankara’nın şehir merkezi Çankaya’da bulunan Kızılay semtinden Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kampüsü’ne ulaşmak için seçebileceğiniz en basit yollardan biri şüphesiz otobüs.

Kızılay’dan bineceğiniz 411-7 numaralı Aktepe – Yüzyıl güzergahındaki özel halk otobüsü ile Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kampüsü’ne kolayca ulaşabilirsiniz.

Metro

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kampüsü’ne Kızılay’dan otobüs dışında alternatif olarak Çayyolu yönüne giden metroya binerek Orta Doğu Teknik Üniversitesi Metro İstasyonu’nda inebilir, 133 numaralı Orta Doğu Teknik Üniversitesi Metro İstasyonu – Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kampüs EGO otobüsüne aktarma yapabilirsiniz. İşte kampüstesiniz!

Dolmuş

Otobüs veya metro olasılıkları yerine dolmuşu tercih etmeyi düşünenler için Kızılay – Orta Doğu Teknik Üniversites dolmuşlarına binmelerini öneriyoruz.

Böylece şehir merkezi Kızılay’dan Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kampüsü’ne rahatça ulaşacaksınız.

Özel Ulaşım Araçları

Servis

Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nin semt servislerinden Oran – Çankaya – Yıldız servisine Kuğulu Park’tan binebilirsiniz.

Kuğulu Park’a Kızılay Meydan civarından gidecekseniz 408, 413, 413-3 ve 427 numaralı otobüslerle varabilirsiniz.

Semt servisleriyle ilgili detaylı bilgiye Orta Doğu Teknik Üniversitesi resmi sitesinde Harita sekmesinden ulaşabilirsiniz.

Taksi

Yukarıda detaylıca açıkladığımız otobüs, metro, dolmuş ve servis yolları yerine en basit yol olan taksiyi seçerseniz çok ekonomik olmayacağını söylemiş olalım.

Kızılay merkezinden Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kampüsü’ne taksiyle gideceğiniz yol 15 dakikadan az sürecektir ve ödeyeceğiniz miktar 35-40 TL civarında olacaktır.

Ankara Esenboğa Havalimanı’ndan Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kampüsü’ne Nasıl Gidilir?

Uçağınıza bindiniz ve Ankara’da bulunan tek havalimanı Ankara Esenboğa Havalimanı’nda indiniz, Orta Doğu Üniversitesi Kampüsü’ne nasıl gideceğinizi bilmiyorsunuz.

Bu noktada size yardımcı olmak için buradayız. Çünkü iki noktanın birbirine uzak olmasından dolayı sizi biraz uğraştıracak ve yoracak bir yolculuk olacağı aşikar.

En başından Ankara Esenboğa Havalimanı’ndan Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kampüsü’ne ulaşmanın en basit yolunun EGO otobüslerinden geçtiğini söyleyelim ve hemen otobüs dahil tüm ulaşım yollarını detaylıca anlatmaya başlayalım.

Toplu Ulaşım Araçları

Otobüs

Esenboğa Havalimanı’ndan Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kampüsü’ne direkt olarak giden bir otobüs bulunmuyor maalesef. Ancak birkaç vesait yapacak şekilde kampüse birkaç yolla ulaşmanız mümkün.

Esenboğa Havalimanı’ndan kalkan 442-3 numaralı AŞTİ – Havalimanı özel halk otobüsüne binin ve AŞTİ’de (Ankara Şehirler Arası Terminali) inin, sonrasında Ankaray’ı kullanarak Dikimevi istikametinde giderek Kızılay İstasyonu’nda inin ve metroyu kullanarak Çayyolu güzergahında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Metro İstasyonu’nda inin, geriye sadece bir vesait kaldı. O da 133 numaralı Orta Doğu Teknik Üniversitesi Metro İstasyonu – Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kampüs otobüsünü kullanmak. Vardınız!

Ankara Esenboğa Havalimanı’ndan yola çıkarak AŞTİ’de indikten sonra kullanabileceğiniz birkaç yol daha mevcut. Bunlardan bir tanesi Söğütözü durağına yaklaşık 20 dakikalık bir yürüyüş sonrası ulaşarak Çayyolu güzergahında metroya binmek ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi Metro İstasyonu’nda inmek. Sonrasında 133 numaralı Orta Doğu Teknik Üniversitesi Metro İstasyonu – Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kampüs otobüsüne binmeniz gerekiyor.

Diğer yol ise yine Ankara Esenboğa Havalimanı’dan AŞTİ’ye vardıktan sonrasında 20 dakikalık bir yürüyüş ile Armada durağına ulaşmak. Ulaştıktan sonrasında yapmanız gereken tek şey 511-3, 512-3, 512-4, 521-3, 530-3, 532-3 veya 541-3 numaralı otobüslerden birini kullanarak Orta Doğu Teknik Üniversitesi otobüs durağında inmek.

Son olarak yine uçağınızla Ankara Esenboğa Havalimanı’nda indikten sonrasında 442-3 numaralı hat ile AŞTİ’ye ulaşmanız, AŞTİ’ye ulaştıktan sonrasında ise Ulus – Orta Doğu Teknik Üniversitesi dolmuşunu kullanarak üniversite kampüsüne ulaşmanız.

Özel Ulaşım Araçları

Servis

Ankara Esenboğa Havalimanı’ndan kalkan Havaş servislerini kullanarak AŞTİ’de inebilirsiniz. Servisi kullanmak için 27 TL ödemeniz gerektiğini de hatırlatalım. Sonrasında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kampüsü’ne ulaşmak için dört seçeneğiniz kalıyor.

Bunlardan birincisi AŞTİ’den 20 dakika yürüyerek Söğütözü Metro durağına varmak ve Çayyolu yönüne giden metroya binerek Orta Doğu Teknik Üniversitesi İstasyonu’nda inmek. Sonrasında geriye sadece 133 numaralı Orta Doğu Teknik Üniversitesi Metro İstasyonu – Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kampüs otobüsüne binmek kalıyor.

İkincisi AŞTİ’den 20 dakika yürüyüşle varacağınız Armada durağından geçen 511-3, 512-3, 512-4, 521-3, 530-3, 532-3 veya 541-3 numaralı otobüslerden birine binerek Orta Doğu Teknik Üniversitesi otobüs durağında inmek.

Üçüncüsü Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nin Kampüs Dışı Ring Seferleri’nden faydalanmak. AŞTİ servisi hafta içi belirtilen saatlerde ve güzergahlarda, sadece eğitim dönemlerinin bir hafta öncesinde başlangıç ve bitiş haftalarında hizmet verecek şekilde planlanmıştır. Servislerle ilgili detaylı bilgiye Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nin resmi sitesinden ulaşabilirsiniz.

Sonuncusu ise en son ve en çok uğraştıracak yol olarak AŞTİ’den Ankaray’a Dikimevi yönüne giden Ankaray’a binerek Kızılay istasyonunda inmeniz, sonra Kızılay’dan Çayyolu güzergahındaki metroya binerek Orta Doğu Teknik Üniversitesi Metro durağında inmeniz. Bundan sonrasında da 133 numaralı Orta Doğu Teknik Üniversitesi Metro İstasyonu – Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kampüs otobüsüne bindikten sonra Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kampüsü’ne ulaşabilirsiniz. Bunun üzerine de bir yorgunluk kahvesi iyi gider!

Taksi

Yukarıdaki yollar gözünüzü korkutmuş olabilir, haklısınız. Bu noktada taksi ihtimalini gözden geçirmek oldukça mantıklı olsa gerek. Bakalım ekonomik olmayan taksiyi seçersek Ankara Esenboğa Havalimanı – Orta Doğu Teknik Üniversitesi noktaları arasındaki yolculuk nasıl olacak? Ankara Esenboğa Havalimanı’ndan Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kampüsü’ne doğru 1 saate yakın sürecek yolculuğunuz size 250-270 TL arasında bir miktara mal olacak.

Ankara Şehirlerarası Otobüs Terminali (AŞTİ)’nden Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kampüsü’ne Nasıl Gidilir?

AŞTİ’nin (Ankara Şehirlerarası Otobüs Terminali) kampüse ne kadar uzak göründüğünü yazımızın az önceki Esenboğa Havalimanı’ndan Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kampüsü’ne ulaşım ile alakalı kısmından anlamışsınızdır. Ancak oyunlara kanmayın! Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kampüsü’ne uzak olan yer AŞTİ değil, Ankara Esenboğa Havalimanı! Uçakla Ankara’ya vardığınızı varsayarsak Ankara Esenboğa Havalimanı’ndan Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kampüsü’ne gitmek için önce AŞTİ’ye varmak gerektiği için siz Ankara’ya otobüsle gelmeyi tercih ettiğiniz takdirde direkt AŞTİ’de inecek olacağınız için bu konuda büyük bir artıya sahip olacaksınız. Peki otobüsünüzden indiniz ve AŞTİ’den Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kampüsü’ne nasıl gideceksiniz? Görelim!

Toplu Ulaşım Araçları

Otobüs

AŞTİ’den Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kampüsü’ne otobüs vasıtasıyla ulaşmanızın tek yolu Armada durağından geçiyor. 20 dakikalık bir yürüyüş sonrası ulaştığınız Armada durağından geçen 511-3, 512-3, 512-4, 521-3, 530-3, 532-3 veya 541-3 numaralı otobüslerden birini kullanarak ODTÜ durağında inmeniz kampüs girişine ulaşmanız için yeterli olacaktır.

AŞTİ’den Orta Doğu Teknik Üniversitesi’ne ulaşımın en az yürümeli altenatifi ise, AŞTİ durağından Armada durağına giden herhangi bir otobüs ile Armada’ya vardıktan sonra birkaç dakika yürüyerek Söğütözü durağına gelmek. Burada yer alan M1-2-3 Koru metrosu ile ODTÜ’ye ulaşım sağlayabilirsiniz. 

Metro

AŞTİ’den Orta Doğu Teknik Üniversitesi kampüsüne ulaşabilmeniz için seçeceğiniz otobüs yolu ve metro yolu için 20’şer dakikalık yürümeniz gerekiyor ne yazık ki. Otobüsle nasıl ulaşacağınızdan demin bahsetmiştik, şimdi metro kısmına geçelim. AŞTİ’den 20 dakikalık bir yürüme mesafesinde bulunan Söğütözü istasyonuna ulaştıktan sonra Çayyolu yönüne giden metroya binerek Orta Doğu Teknik Üniversitesi Metro İstasyonu’nda inmelisiniz. İndikten sonra 133 numaralı Orta Doğu Teknik Üniversitesi Metro İstasyonu – Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kampüs otobüsüne binin ve vardığınız üniversite kampüsünün tadını çıkarın.

Ankaray

Biraz daha uğraştıracak bir yol olsa da Ankaray da alternatifleriniz arasında bulunsun. “Ankara’da her yol Kızılay’a çıkıyor” cümlesini boşuna söylememiştik, şimdi buna bir kanıt sunalım. AŞTİ’den Dikimevi güzergahındaki Ankaray’a binerek Kızılay istasyonunda inmelisiniz. Sonrasında Çayyolu yönüne giden metroya binerek Orta Doğu Teknik Üniversitesi Metro İstasyonu’nda inmeli ve 133 numaralı Orta Doğu Teknik Üniversitesi Metro İstasyonu – Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kampüs otobüsüne binerek üniversite kampüsüne ulaşacaksınız.

Dolmuş

Bir diğer alternatif olarak dolmuşu sayabiliriz. AŞTİ’den Ulus – Orta Doğu Teknik Üniversitesi dolmuşuna binerek de üniversite kampüsüne ulaşmanız mümkün. Diğer yollardan sonra dolmuş daha kolay geldi değil mi? Tercih tamamen sizin.

Özel Ulaşım Araçları

Servis

Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nin bir hizmeti olarak Kampüs Dışı Ring Seferleri’nden saatleri ve güzergahları doğrultusunda yararlanmanız mümkün. Resmi sitesinden daha detaylı bilgiye ulaşabileceğiniz gibi AŞTİ’den üniversite kampüsüne ulaşabileceğiniz servisler de mevcut. Ancak unutmayın ki Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nin Kampüs Dışı Ring Seferleri hafta içi belirtilen saatlerde ve güzergahlarda, sadece eğitim dönemlerinin bir hafta öncesinde başlangıç ve bitiş haftalarında hizmet verecek şekilde planlanmış.

Taksi

Yukarıda sizler için otobüs, metro, Ankaray, dolmuş ve servis araçlarını kullanarak otobüsle geldiğiniz Ankara’dan Orta Doğu Teknik Üniversitesi’ne nasıl ulaşabileceğinizden bahsettik. Bazıları birkaç vesaitle uygulanabiliyor, bazıları ise çok daha basit ve rahat yollar olarak karşımıza çıkıyor. Normal şartlarda taksi maddi yükü yüksek bir ihtimal. Ancak bu durumda iki noktanın birbirine yakın olduğunu düşünürsek aklımıza ilk gelen uygun yöntemlerden biri. Her yolu anlattık, taksiden de bahsetmeden geçmeyelim. Eğer AŞTİ’den Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kampüsü’ne taksiyle gitmek isterseniz yolculuğunuz 10 dakika sürecek ve yol ücreti 40 TL tutacak. Uygun bir alternatif, değil mi?

Yazımıza Orta Doğu Teknik Üniversitesi Manifestosu ile son vermek istiyoruz. Çünkü o satırları okuduğunuz zaman yazımızın en başında bahsettiğimiz her şeyin lafta kalmadığını ve ne kadar gerçek olduğunu bir kere daha görmüş olacağız ve göğsümüz bir kere daha kabaracak.

“Ben bir ODTÜ’lüyüm. ODTÜ’lü hiçbir sınırı, sınırlamayı kabul etmez.

Özgür düşünür, düşüncelerini özgürce ifade eder. Bizi ODTÜ’lü yapan, ODTÜ’nün başarma ve “fark yaratma” kültürüdür.

ODTÜ’lü, var olan bilgiyle yetinmez. Sorgular, araştırır, geliştirir. Yeni bilgi üretmek, hayata geçirmek, paylaşmak için çalışır.

Sorumluluğu sadece çevresiyle sınırlı kalmaz. Ülkenin ve dünyanın sorunlarıyla ilgilenir, çözüm arar.

İşte ODTÜ ruhu budur. Bu ruha, bazen idealizm, bazen devrimcilik denir.

Bizler, ODTÜ’lülük diyoruz. Bu ruhla, yakın çevremizden başlayarak,

Tüm dünyayı değiştirebileceğimize inanıyoruz.”

AnkaraKart İle İlgili Bilmeniz Gerekenler

Ankara ziyaretinde kalıcı veya geçici olmanıza bağlı olarak kullanabileceğiniz birçok AnkaraKart mevcut. İster tek kullanımlık bir kart satın alın, ister başvuru yaparak ömür boyu kullanacağınız AnkaraKart’ınıza ulaşın. Bakalım tam karttan indirimli karta ve kullan at kartına kadar kaç seçeneğiniz varmış ve seçenekleriniz nelermiş?

  • Tam AnkaraKart: Anonim bir kart olan Tam AnkaraKart’ı bayilerden, Smart veya Mini Banko cihazlarından TL yüklemesi yaparak kullanmaya başlayabilirsiniz. Tam AnkaraKart Ankara sınırları içindeki tüm toplu taşıma araçlarında geçerli olacaktır. Eğer AnkaraKart avantajlarından yararlanmak isterseniz online işlemler menüsünden kartınızı kişiselleştirebilir, böylece çalıntı veya kayıp durumlarında kartınızdaki bakiyenizin yeni Tam AnkaraKart’ınıza transferini sağlayabilirsiniz.
  • İndirimli AnkaraKart: İndirimli AnkaraKart öğretmenler ve öğrenciler için oluşturulmuş, belirli evraklar dahilinde AnkaraKart İşlem Merkezleri’ne yapılacak başvuru sonrası alınan kişisel kartlar olarak karşımıza çıkıyor. Başka birinin kullanımının yasak olduğu bu kartların kullanımı fark edildiği zaman kart kara listeye alınacak ve karta el konulacaktır. Öğretmen ve Öğrenci İndirimli AnkaraKart almak için gerekli evraklara AnkaraKart’ın resmi sitesinden ulaşabilirsiniz.
  • Serbest AnkaraKart: Serbest AnkaraKart Belirli kurum personellerine veya ihtiyaç sahibi kişilere Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen kartlardır. Kişiye özel belirlendiği için kartına bağlı olarak ücretsiz veya sınırlı süreli ücretsiz geçiş sağlayabilirler. Serbest AnkaraKart Kart İşlem Merkezinden verilir. Kimlerin Serbest AnkaraKart alabileceğini ve hangi evrakların gerektiğini resmi siteden öğrenebilirsiniz.
  • Kullan-At AnkaraKart: Sadece bir geçiş sağlayan Kullan-At AnkaraKart geçici süre Ankara’da kalıp sınırlı kullanımı olacak kişiler için ideal. Ancak birden fazla geçişin sağlanmadığını hatırlatmış olalım, her bir geçiş için yeni bir Kullan-At AnkaraKart almak gerekecektir.

AnkaraKart Ücret Tarifeleri

AnkaraKart kullanımı ile bir biniş ücreti Tam AnkaraKart kullanıcıları için 6,50 TL, İndirimli AnkaraKart kullanan Öğrenci ve Öğretmenler için ise 3,50 TL. Kullan-At AnkaraKart kullananlar için 7 TL olup indirimli geçiş hakkı sağlanamamaktadır.

Her hattan aynı ücretin alınmadığı AnkaraKart’ın hangi hatlarda farklı ücret tarifesine tabi olduğunu AnkaraKart resmi sitesindeki AnkaraKart Biniş Ücretleri sekmesinde görebilirsiniz.

Teleferik biniş ücretlerine baktığımız zaman Şentepe – Yenimahalle Teleferik için biniş ücreti Tam AnkaraKart kullananlar için 2,25 TL, İndirimli AnkaraKart kullananlar için de 1,25 TL olarak karşımıza çıkıyor. 

Dikkat etmeniz gereken bir nokta olarak transfer ücretinden bahsetmeliyiz. Tam AnkaraKartlarda 75 dakika içinde en fazla 2 transfer imkanı bulunuyor. Ve transfer ücreti 2,25 TL. Ancak bu kuralın istisnai hatlar haricinde geçerli olduğunu unutmayın. İndirimli AnkaraKartlara da bu durum aynı şekilde 75 dakika içinde en fazla 2 transfer imkanı sağlanmış, tek fark transfer ücreti 1.25 TL olarak belirlenmiş. Yine Tam AnkaraKartlarda olduğu gibi İndirimli AnkaraKartlarda da bu kural istisnai hatlar hariç geçerli.

AnkaraKartların vize işlemleriyle ilgili duyurulara resmi sitedeki Vize İşlemleri bölümünden ulaşabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız