2022’de Türkiye’de Gerçekleşecek Festivaller

0
3175

Ünlü sanatçıların ve amatör grupların konserleri, geçit törenleri, gösteriler, yarışmalar, workshop’lar ve enfes lezzetler… 2022 yılında Türkiye’nin festival takviminde yok yok!

Baharın gelişiyle doğanın canlandığı gibi birçok şehre de renk, hareket ve neşe geliyor. Mart ayında hangi festivaller var, nisan festival takvimi nasıl, bu sene Alaçatı Ot Festivali ne zaman, hangi festivalde kimler sahne alıyor? 2022 festival takvimi, bahara ve yaza renk katacak sayısız etkinlikle dolup taşıyor.

Spor tutkunlarını memnun edecek sayısız maraton ve koşu da bu yıla damga vuracak etkinlikler arasında yer alıyor. Dilerseniz kendi şehrinizde dilerseniz bir tatil fırsatı olarak bir başka şehre konuk olacağınız festival ve şenliklerin hepsine tek tek bakalım.

2022 Türkiye Festivalleri

2022 Bahar Festivalleri

Baharın coşkusunu festival heyecanıyla birleştirmek istiyorsanız, bu sene Ege’de gerçek anlamda şenlik var.

Bir İzmir klasiği olan Alaçatı Ot Festivali’ne alternatif birçok festival ve etkinlik var. Ayrıca sanatseverleri memnun edecek etkinlikler ve maratonlara da ajandanızda yer açın.

Yeri gelmişken, Türkiye Bahar Bayramları yazımıza da mutlaka göz atmalısınız.

4. Bodrum Acı Ot Festivali (12-13 Mart)

Bu sene 4. kez düzenlenecek olan Bodrum Acı Ot Festivali, Ortakent’te sayısız aktiviteye ev sahipliği yapacak.

Birbirinden profesyonel şeflerin ellerinden yepyeni tatları deneyebilir ve yapılışlarını öğrenebilirsiniz.

Festival alanında yerel üreticilerden bölgede yetişen birbirinden taze ürünleri satın alabilirsiniz.

Yöresel halk oyunları ekiplerini ve geçit törenini izleyerek, Bodrum kültürünü daha yakından tanıyabilirsiniz.

Akşamları ise civardaki pek çok mekanda canlı müzik dinleyip eğlenebilirsiniz.

4. Bodrum Acı Ot Festivali’nde 13 Mart Pazar günü Altay konseri olacağı da ilan edildi. Bu keyifli festival için Bodrum otobüs bileti almanın tam zamanı!

11. Alaçatı Ot Festivali (24-27 Mart)

Alaçatı Ot Festivali

10 yıl önce bir festival olarak başlayan Alaçatı Ot Festivali, artık tam anlamıyla bir bahar geleneğine dönüştü. Peki bu sene Alaçatı Ot Festivali ne zaman diye merak edenlere hemen duyuralım. 2022’de 24-27 Mart tarihlerinde düzenlenecek Alaçatı Ot Festivali takvimi yine dopdolu…

Festival bu yıl en lezzetli Ege otlarından “Labada” temasıyla düzenleniyor.

Gastronomiye meraklıysanız, enfes Ege otlarını toplamayı ve tariflerinizde kullanmayı öğreneceğiniz workshop’lara katılabilirsiniz.

Sağlıklı yaşama dair birçok seminer, konserler ve etkinlikler için İzmir uçak biletinizi şimdiden alın deriz.

10. Uluslararası İstanbul Dans Festivali (23 – 30 Mart)

Pandemi ile uzun bir süre boş kalan dans pistleri, 10. Uluslararası İstanbul Dans Festivali ile yeniden doluyor.

Dünyanın dört bir yanından İstanbul’a akın edecek 4 binin üzerindeki sosyal dansçı, 23- 30 Mart tarihlerinde Pullman Istanbul Hotel & Convention Center’da bir araya gelecek.

Salsa, Bachata, Kizomba workshop’ları, styling ve shine çalışmalarının da gerçekleşeceği dans festivalinde birçok ünlü dansçıyı canlı izleme fırsatı yakalayabilirsiniz.

Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı  (23-27 Mart)

Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı, Nisan, Adana

Yılın en renkli festivallerinden biri olan Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı, Adana’da 23-27 Mart tarihlerinde!

Festival, Venedik Karnavalı’nı aratmayan korteji, muhteşem ödüller veren yarışmaları, konserleri ve çok daha fazlasıyla sizi bekliyor.

İstanbul Film Festivali (8-19 Nisan)

Sadece İstanbulluların değil, tüm sanatseverlerin hasretle beklediği İstanbul Film Festivali, bu sene 8-19 Nisan tarihleri arasında gerçekleşiyor.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından 41. kez düzenlenen festivalin etkinlik programında; Oscar adayı filmlerin gösterimleri, ulusal yarışma, Berlin Film Festivali’nden ödüllü filmler seçkisi ve daha birçok etkinlik yer alıyor.

Onur Ünlü severleri mutlu edecek bir festival haberini de buradan paylaşmış olalım. Bu yılki ulusal yarışmanın jüri başkanlığını Onur Ünlü üstleniyor.

Folklorik korku filmlerinin de yoğunlukla yer aldığı muhteşem filmler için İstanbul Film Festivali biletinizi şimdiden almanızı öneriyoruz.

Uzunetap Belgrad Ormanı Gece Koşusu (9 Nisan ve 12 Kasım)

Türkiye’nin birçok şehrinde çok etaplı maratonlara ve koşu organizasyonları düzenleyen Uzunetap, gece koşuları ile de adından söz ettiriyor.

International Trail-Running Association üyesi olan organizasyon, bu sene iki adet gece koşusu ile sporseverleri bir araya getirecek.

9 Nisan ve 12 Kasım tarihlerinde, Belgrad Ormanı’nda gerçekleşecek gece koşularına katılmak için kayıtlar çoktan başladı.

23. Bayındır Uluslararası Çiçek Festivali (5-8 Mayıs)

İzmir Bayındır Belediyesi tarafından her yıl düzenlenen çiçek kokulu festival, baharın tadını Ege’de çıkarmak isteyenleri bekliyor.

Türkiye’nin en önemli çiçek üreticilerinin başında gelen Bayındır’da yetişen eşsiz çiçekleri ve aranjmanları görmek, en az çiçekler kadar renkli geçit törenini izlemek ve etkinliklere katılmak için İzmir otobüs biletinizi şimdiden alın bizce.

Zeytinli Rock Festivali (17-21 Ağustos)

Çadırlarınızı hazırlayın, yılın en ses getiren festivali için biletler ön satışta! Balıkesir, Burhaniye’de deniz ve güneşle yoğrulan Zeytinli Rock Festivali, bu yıl 7. kez rock müzik tutkunlarını buluşturacak.

Dilerseniz günübirlik katılabileceğiniz, dilerseniz çadır kampında hem tatil yapıp hem müziğe doyacağınız festival için kombine biletler için de satışlar başladı.

Geç olmadan Balıkesir otobüs bileti almayı unutmayın.

Sónar+D İstanbul (18-19 Mart)

Müzik, yaratıcılık ve teknoloji… Dijital kültürün tüm sektörlerle etkileşimini en canlı haliyle deneyimleyebileceğiniz Sónar+D İstanbul Festivali, hem birçok alandan profesyonelleri hem de yeni fikirlerini duyurmak isteyen girişimcileri bir araya getiriyor ve katılımcılarda yepyeni ufuklar açıyor.

Dünyaca ünlü DJ’lerin performansları, paneller, konserler ve daha birçok dijital deneyim, 18-19 Mart’ta, Zorlu performans Sanatları Merkezi’nde sizi bekliyor.

Hıdırellez (5-6 Mayıs)

Hızır ile İlyas peygamberlerin kavuştuğuna inanılan ve kültürümüzde önemli bir yer tutan Hıdırellez, bu yıl da 5 Mayıs’ı 6 Mayıs’a bağlayan gece gerçekleşecek.

Türkiye’nin dört bir yanında şenliklerle kutlanan Hıdırellez için henüz resmi bir festival veya kutlama programı açıklanmadı. Ancak doğanın uyandığı ve taptaze enerjisiyle bize umut veren bu akşamda dilek tutmak için kağıt kalemlerinizi hazır edin.

Peki Hıdırellez’de nasıl dilek tutulur? Öncelikle yürekten gerçekleşmesini istediğiniz dileklerinizi mümkünse bir gül ağacının dibinde bir çubukla çizebilirsiniz. Eğer mümkün değilse, dileğinizi bir kağıda yazarak veya çizerek gül ağacının dalına asabilir, dibine gömebilirsiniz. Ertesi gün bu kağıdı alarak ilk fırsatta bir akarsuya, olmuyorsa denize atarsanız, dileğinizin gerçekleşebileceği söyleniyor, bizden söylemesi.

Nevruz (21 Mart)

İlkbaharın gelişini müjdeleyen Nevruz, pek çok kültürden izler taşıyan özel bir bahar bayramı.

Nevruz ateşinin yakıldığı, doğanın uyanışını, bolluğu ve bereketi simgeleyen Nevruz, 21 Mart’ta kutlanıyor.

Balkanlar’dan Orta Asya’ya kadar uzanan bu şölen havasını yaşatan birçok gelenek bulunuyor.

Ateşlerin yakıldığı, nevruz sofralarının kurulduğu bu özel tarihi kutlamak için ajandanıza şimdiden kaydedebilirsiniz.

Wings for Life World Run İzmir (8 Mayıs)

Omurilik felcine dikkat çekmek için tüm dünyanın aynı anda bir yakalama aracının önünde koşacağı Wings for Life World Run’ın Türkiye ayağı bu yıl, 8 Mayıs’ta İzmir’de koşulacak.

Dileyenlerin tek başına dileyenlerin takımlar halinde katılacağı maraton, dünya çapında büyük ses getiriyor.

Katılımın oldukça yoğun olduğu maraton için belirli bir katılım ücreti ödeniyor ve elde edilen gelirin tümü, omurilik felcinin tedavisi için yapılan araştırmalar için kullanılıyor. Maratona katılmak istemezseniz sadece organizasyona bağış da yapabiliyorsunuz.

Wings for Life World Run’ın 2022 yarış parkuru, bu yıl muhteşem manzaralar eşliğinde eğlenceli bir maraton deneyimi vaat ediyor. Karşıyaka sahilinden başlayan parkur, Sasalı Doğal Yaşam Parkı ve Kuş Cenneti gibi mekanlardan geçtikten sonra Menemen’e doğru uzanıyor ve yakalama aracı son koşucuyu yakaladığında yarış sona eriyor.


2022 yaz, sonbahar ve kış festivallerini de yazımıza eklemeye devam edeceğiz, sayfamızı takipte kalın…

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız