Alaçatı Ot Festivali (2022)

0
1220

Çeşme Belediyesi tarafından bu sene 11. kez düzenlenen Alaçatı Ot Festivali mart ayının kaçırılmaması gereken etkinliklerinden biri.

24 Mart‘ta başlayıp 27 Mart‘a kadar devam edecek olan festivalin temel amacı Ege bölgesine özgü çeşitli ot türlerinin tanıtımının yapılması ve satışının gerçekleşmesi. Bu yılki festivalin teması ise “labada.”

Her geçen sene gittikçe daha da popülerleşen etkinliğe yüz binlerce kişi geliyor. Alaçatı‘nın bahar turizmine büyük bir katkı sağlayan festival, Ege Bölgesi’nin en önemli festivallerinden biri olmuş durumda.

Yerel seçimlerden sonra izin alıp etkinliklerle dolu bu festivalde vakit geçirmek isteyebilirsiniz.

alaçatı ot festivali

Otların toplanması ve tanıtılmasının yanı sıra, çeşitli atölyeler, seminerler ve konserler de düzenleniyor.

alaçatı ot festivali

Gastronomi uzmanlarının, akademisyenlerin ve bloggerların bir araya geldiği söyleşi ve atölyelerde bölgeye özgü otlar tanıtılıyor.

En güzel otlu yemek yarışmalarının yanı sıra ot toplama yarışmalar da festivalin son gününde Alaçatı Amfitiyatro’da düzenleniyor.

Ege bölgesinin en güzel ilçelerinden biri olan Alaçatı‘nın yaz aylarında hem yerli hem yabancı turistler tarafından sıklıkla ziyaret edildiği biliniyor.

Alaçatı Deniz

Yaz sezonu açılmadan önce baharın gelişini Alaçatı’da kutlamak isterseniz, Ot Festivali ideal bir zaman dilimini kapsıyor. Festival öncesi ve sonrasında da Alaçatı’da biraz vakit geçirmek isteyebilir, yeni ısınan denizde vakit geçirebilir, daha az kalabalık olan ilçeyi rahatça keşfedebilirsiniz.

Festivalde bulunmak için acele etmeniz gerekebilir. Festival boyunca otel rezarvasyonları hızla tükeniyor.

Alaçatı Yel Değirmenleri

Ege Bölgesi’nin doğal güzellikleri bitmez. Bölgenin doğasının zenginliğini keşfetmek ve bölgede yetişen ot çeşitliliğine tanık olmak için Alaçatı Ot Festivali’nde mutlaka bulunmalısınız.

Çeşme Alaçatı

Alaçatı’da butik bir otelde kalıp, doğanın zenginliğinin güzelliği karşısında büyülenmek isteyenler için Alaçatı festivalseverlere ve doğa aşıklarına açıyor.

alaçatı ot festivali

Alaçatı Ot Festivali (2022)

Alaçatı Ot Festivali Stantları

4 gün süren festivalin etkinlikleri bütün Alaçatı’yı kapsıyor olsa da çeşitli otları satan stantlar Alaçatı Pazar Yeri Camii çevresinde bulunacak.

alaçatı ot festivali

Ege bölgesinde ot yetiştiren Ege’nin yerlilerinin açtığı stantlar festival boyunca ziyaret edilebilir.

alaçatı ot festivali

Alaçatı Ot Festivali 2022 Etkinlikleri

Program açılış gününde yapılan kortej ile başlıyor. Alaçatı Ot Festivali’nin kurucularından ünlü müzisyen ve sunucu Ayhan Sicimoğlu ve Tülin Onaner’in katılımıyla gerçekleşecek olan Festival Korteji ise 25 Mart Cuma günü yapılacak.

Stantlar ve seminerlerin yanı sıra Çeşme Belediyesi dans, müzik, sanatçı ve DJ performansları da düzenleniyor.

24 Mart’ta, Altuğ Dilmaç ve Sunay Akın “Zeytin Şarkıları” konseriyle festivali başlatacak.

25 Mart Cuma akşamı saat 18:00’de Ayhan Sicimoğlu & Latin All Stars, 11. Alaçatı Ot Festivali’nde sahne alacak.

Türk Pop Müziği’nin önemli isimlerinden Kenan Doğulu ise 26 Mart Cumartesi akşamı, saat 20.00’de Alaçatı’da konser verecek!

shutterstock_404894470

Alaçatı’ya Nasıl Gidilir? 

İzmir’in Çeşme ilçesine bağlı olan küçük bir semti olan Alaçatı’ya en yakın hava limanı İzmir Adnan Menderes. Türkiye’nin birçok noktasından İzmir’e direkt uçuşlar gerçekleşmektedir.

Otobüsle gelmek isteyen yolcular da Türkiye’nin birçok şehrinden İzmir Otogarı‘na ulaşabilir. Otogara ulaştıktan sonra da belediye otobüsüyle Alaçatı’ya geçiş yapmak mümkündür.

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız