Amasya Merzifon Havalimanı Ulaşım Rehberi

0
2072

Şehir içi ulaşımı bakımından Türkiye’nin en rahat yerleşim yerlerinden biri olan Amasya’da dilediğiniz noktaya belediye otobüsleri veya minibüsler ile ulaşım sağlayabilirsiniz.

Şehrin küçük bir yüz ölçüme sahip olması haliyle toplu taşıma alternatiflerini de daraltıyor.

Hemen hemen her noktada taksi durağı göreceğiniz Amasya’da taksi ücretleri de gayet makul durumda.

Peki Amasya Merzifon Havalimanı ile şehir merkezi arasında tercih edebileceğiniz ulaşım yöntemleri hangileri? İşte detaylar:

Amasya Şehir İçi Ulaşım Hakkında

Amasya Merzifon Havalimanı’ndan şehir merkezine nasıl gidilir?

Şehir merkezine sadece 47 km uzaklıkta bulunan Amasya Merzifon Havalimanı’na vardıktan sonra araç kiralama, transfer ve taksi gibi özel ulaşım hizmetlerinden faydalanabileceğiniz gibi havalimanı servislerine binerek de oldukça ekonomik bir şekilde şehir merkezine ulaşımınızı gerçekleştirebilirsiniz.

Haliyle taksiyle ulaşımda süre 50 – 55 dakika iken havalimanı servisleri ile bu süre 1 – 1,5 saate kadar çıkabiliyor. Merzifon şehir merkezine ulaşacaksanız şayet sadece 5 km’lik bir yol katetmeniz gerektiğini söyleyebiliriz.

Zaman ve bütçenize göre aralarından tercih yapacağınız Amasya Merzifon Havalimanı – şehir merkezi ulaşım yöntemleri şu şekilde:

Toplu Ulaşım Araçları

Havalimanı Servisi

Amasya Merzifon Havalimanı’na vardıktan sonra terminal dışına çıktığınız zaman Türk Hava Yolları bünyesinde ulaşım hizmeti veren havalimanı servislerinin duraklarını görebilirsiniz.

Bu havalimanı servisleri genellikle varış noktaları ve güzergahlarına göre değişkenlik gösterebiliyor. Örneğin, Çorum şehir merkezine ulaştıran havalimanı servisi ile Amasya veya Merzifon şehir merkezine ulaştıran havalimanı servisleri hem kalkış saati ve güzergah hem de ücret bakımından farklılaşabiliyor.

Sadece Çorum değil, aynı zamanda Tokat’ın Erbaa ilçesine direkt olarak ulaştıran havalimanı servislerinin olduğunu da söylemek mümkün.

0536 881 60 94 numaralı hattı arayarak Amasya şehir merkezine götüren Türk Hava Yolları havalimanı servis hizmeti ile iletişime geçebilir, yerinizi ayırtabilir ve fiyatlar hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

Unutmayın ki bu havalimanı servislerinin kalkış saatleri, Amasya Merzifon Havalimanı varışlı uçuş seferlerine göre düzenleniyor. Dolayısıyla havalimanına indikten sonra şehir merkezine gitmek için çok uzun süre beklemeniz gerekmeyecek.

Özel Ulaşım Araçları

Taksi

Belki de Amasya Merzifon Havalimanı’ndan Amasya şehir merkezine veya Merzifon’a ulaşmak için en hızlı ve en konforlu ulaşım yöntemi olan havalimanı taksileri hemen terminal çıkışında sizleri bekliyor olacak.

7/24 ulaşım imkanı tanıyan ve gece gündüz tarifesi aynı olan bu havalimanı taksileri yaklaşık 45 – 50 dakika içerisinde Amasya şehir merkezine; 5 – 10 dakikada da Merzifon merkeze ulaştıracaktır.

Ücret pahalı gelirse eğer diğer yolcular ile anlaşarak paylaşımlı bir şekilde taksileri kullanabilirsiniz de…

Havalimanı taksileri yerine yerel taksi şirketlerini arayarak taksi çağırmak içinse birkaç öneri:

  • Dörtyol Taksi (05435195366)
  • Emniyet Taksi (05427118268)
  • Şirin Taksi, Otogar Taksi (03585132511)
  • Ziraat Taksi
  • HAN (05442035577)
  • ESA (05435577378)
  • Derciyes (03582040044)
Araç Kiralama

Amasya veya Merzifon şehir merkezinde gönlünüzce dolaşmak, çevre ilçe ve illeri de ziyaret etmek için toplu taşıma araçları ile uğraşmak istemeyenler tercihini araç kiralamadan yana kullanıyor. Bunun en önemli sebebi de zamandan ve bütçeden kar sağlaması şüphesiz.

Amasya Merzifon Havalimanı’ndan uygun fiyatlara araç kiralamak için tek yapmanız gereken, bölgede hizmet veren yerel ve global firmaların erken rezervasyon fırsatlarını kovalamak.

Hem böylelikle aracınızı teslim alırken vakit kaybetmez hem de ciddi ölçüde kar sağlarsınız. Havalimanı terminalinde ofisi bulunan Sima (05425133333) ve Europcar (05320675118) araç kiralama firmalarından dilediğinizi tercih edebilirsiniz.

En kısa sürede Amasya şehir merkezine kiraladığınız araçla varmak için E80 ve D100 karayollarını kullanmanızı öneriyoruz.

Transfer

Amasya veya Merzifon’da konaklayacağınız otel ile iletişime geçerek havalimanı transfer hizmetlerinin olup olmadığını sorabilirsiniz.

Eğer varsa taksi ve araç kiralama seçeneklerine göre daha makul fiyatlara otelinizin transfer aracıyla Amasya Merzifon Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşımınızı sağlamanız mümkün.

Şehir merkezinden Amasya Merzifon Havalimanı’na nasıl gidilir?

Merzifon ilçe merkezine 5 km; Amasya şehir merkezine ise 47 km uzaklıktaki Amasya Merzifon Havalimanı’na gitmek için tercih edebileceğiniz birden çok ulaşım yöntemi bulunuyor.

Zamanınız kısıtlı ve konforunuzu önemsiyor iseniz, özel ulaşım araçlarını tercih edebilirsiniz.

Araç kiralama, transfer hizmetleri ve taksilerden dilediğinizi seçerek kısa sürede Amasya Merzifon Havalimanı’na varmanız muhtemel.

Bunun yanı sıra Türk Hava Yolları bünyesinde hizmet veren havalimanı servisleri ile de yaklaşık 1 – 1,5 saat içerisinde Amasya şehir merkezinden Amasya Merzifon Havalimanı’na varabilirsiniz.

Toplu Ulaşım Araçları

Havalimanı Servisi

Amasya Merzifon Havalimanı gidiş terminaline kadar götüren ve güzergahında şehrin en merkezi noktaları bulunan havalimanı servisleri, THY bünyesinde hizmet veriyor.

Ayrıca Tokat’ın Erbaa ilçesi ve Çorum’dan da direkt ulaşım hizmeti veren havalimanı servislerinin olduğunu hatırlatalım.

Amasya Merzifon Havalimanı kalkışlı uçuş seferlerine göre kalkış vakitlerini belirleyen bu servisler ile irtibata geçerek yerinizi ayırtabilir ve servisin bineceğiniz noktadan aşağı yukarı ne zaman geçeceğini öğrenebilirsiniz.

Elbette fiyatlar da her sene değiştiği için en güncel bilgileri arayarak edinmenizi öneriyoruz. Bunun yanı sıra Merzifon ilçe merkezi kalkışlı havalimanı servisleri de mevcut.

Özel Ulaşım Araçları

Taksi

Amasya Merzifon Havalimanı’na Amasya veya Merzifon şehir merkezinden ulaşmanın en pratik, hızlı ve de konforlu yolu kuşkusuz taksiler.

Amasya şehir merkezinden bineceğiniz taksi ile 45 – 50 dakikada Amasya Merzifon Havalimanı’na ulaşmanız muhtemel. Merzifon şehir merkezinden binecekseniz eğer bu süre 10 dakikaya kadar düşecektir. 7/24 ulaşılabilir ve gece gündüz aynı fiyat tarifesini uygulayan havalimanı taksilerini tercih edebilirsiniz.

Uçuş saatinizden en az 2 saat önce taksiye binerseniz, uçuşunuzu kaçırma gibi bir risk de almamış olursunuz. Amasya’nın hangi noktasında olursanız olun, bulunduğunuz yere taksi çağırabileceğiniz firmalardan birkaçı:

  • Dörtyol Taksi (05435195366)
  • Amasya Taksi (03582121427)
  • Meydan Taksi (03582182850)
  • Sağlık Taksi (03582130343)
  • Güven Taksi (03582185154)
  • Sigorta Taksi (03582528023)
  • Şahin Taksi (03582185931)
  • 55 Evler Taksi (0358215500)
  • Can Taksi (03582122222)
  • Özlem Taksi
  • Adliye Taksi
Araç Kiralama

Amasya’da veya çevre illerde konaklayacağınız gün sayısına göre belki de bütçeniz için en doğrusu araç kiralamak olacaktır.

Amasya Merzifon Havalimanı’ndan veya şehir içinden kiraladığınız aracınızla E80 ve D100 karayollarını kullanarak kısa sürede ulaşımınızı tamamlayabilirsiniz.

Hem Merzifon’da hem de Amasya’da fiyat / performans karşılaştırması yapabileceğiniz çok sayıda araç kiralama firması var. Bunlar arasından seçiminizi yaptıktan sonra dilerseniz önceden dilerseniz de Amasya’ya vardıktan sonra aracınızı teslim alabilirsiniz.

Araç teslim noktası olarak Amasya Merzifon Havalimanı’nı seçerseniz, uçuşunuza gecikmeden hızlıca işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz.

  • Muce Rent A Car (03582120070)
  • Amasya Güven Rent A Car (05443200505)
  • HAN (05442035577)
  • ESA (05435577378)
  • Derciyes (03582040044)
  • Acar (05321345605)
  • YT Grup Oto Kiralama (05071155505)
Transfer

Konakladığınız otel veya hizmet aldığınız seyahat acentesinin havalimanı transfer hizmeti olabilir.

Hizmet aldığınız şirket veya tesise bunu sorarak teyit edebilir, varsa böyle bir hizmetleri bundan faydalanabilirsiniz.

Amasya Merzifon Havalimanı Hakkında

Amasya şehir merkezine 47 km, Merzifon şehir merkezine ise 5 km mesafede yer alan Amasya Merzifon Havalimanı, Çorum’dan 66 km, Havza’dan da 28 km uzaklıkta bulunuyor.

Pegasus Havayolları ve Türk Hava Yolları firmalarının direkt uçuş seferleri düzenlediği Amasya Merzifon Havalimanı’na İstanbul Havalimanı ve İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan ulaşabilirsiniz.

2015 yılı istatistiklerine göre bir yıl içerisinde yaklaşık 147 bin yolcuya taşımacılık hizmeti vermiş olan Amasya Merzifon Havalimanı’ndaki araç kiralama ofisleri, VIP salonları, dinlenme alanları, sağlık hizmetleri, banka hizmetleri ve 132 araç kapasiteli otopark gibi imkanlardan faydalanabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız