Amasya Nerede, Amasya’ya Nasıl Gidilir?

0
379

Amasya, Orta Karadeniz bölgesinde bulunan, doğası, 7500 yıllık tarihi ve elmalarıyla meşhur bir şehir. 7 ilçesi olan Amasya, tarih boyunca pek çok medeniyete de ev sahipliği yapmıştır.

Amasya Nerede, Amasya’ya Nasıl Gidilir?

Amasya Nerededir?

Kuzeyde Samsun, doğuda Tokat, batıda Çorum ile çevrili olan Amasya, İstanbul’a da 677 km uzaklıktadır.

Amasya’ya Nasıl Gidilir?

Türkiye’nin pek çok yerinden kara yolu, hava yolu veya demir yoluyla Amasya’ya ulaşım sağlanabilir. 

Özel araç ya da kiralık araçla gitmek isteyenler, keyifli bir güzergâh üzerinden ulaşım sağlayabilir.

Türkiye’nin pek çok şehrinden Amasya’ya otobüs seferleri de düzenlenmektedir. Özellikle komşu iller Çorum ve Samsun üzerinden saat başı otobüs seferi yapılmaktadır. 

Amasya’nın Merzifon ilçesinde bulunan havalimanına pek çok şehirden uçuş düzenlenmektedir. Ayrıca, Samsun Çarşamba Havalimanı üzerinden de Amasya’ya uçakla ulaşım sağlanabilir.

Havalimanından şehrin merkezine veya diğer ilçelerine ulaşım sağlamak için havalimanından araç kiralayabilir, Havaş servislerini ya da taksi kullanabilirsiniz.

Samsun Çarşamba Havalimanı üzerinden Amasya’ya geçmek için ise Samsun şehir merkezine geçerek oradan otobüse binebilirsiniz.

Amasya seyahati için otobüs veya uçak biletinizi obilet üzerinden kolayca satın alabilirsiniz.

Amasya’da Neler Yapılır?

Amasya’da görülmesi gereken pek çok önemli yapı şehrin merkezinde ve yakınlarında konumlandığı için kolayca gezebilirsiniz.

Amasya Kalesi, Amasya Saat Kulesi, II. Beyazıt Cami ve Külliyesi, Kral Kaya Mezarları, Kapı Ağa Medresesi, Şehzadeler Müzesi ve Amasya Arkeoloji Müzesi gibi birbirinden önemli tarihi yapılar bulunmaktadır.

Yeşilırmak kıyısında konumlanan Yalıboyu Evleri ve Borabay Gölü de mutlaka görülmesi gereken diğer turistik ve önemli noktalardır.

Şehri gezmenin yanı sıra, yöresel yemeklerini tatmayı da ihmal etmemek gerekir. Mevsimine denk geldiyseniz bol bol Amasya elması yemelisiniz. Amasya çöreği, bat çöreği, çatal çorbası gibi lezzetlerinden de mutlaka tadın.

Amasya’da Nerede Konaklanır?

Tarihi Amasya evleri mimarisinde hizmet veren oteller başta olmak üzere, şehirde her bütçeye uygun konaklama imkânı bulunmaktadır.

Amasya’ya Ne Zaman Gidilir?

Karadeniz ikliminin sert koşullarıyla karşı karşıya kalmamak için haziran ve eylül arası dönemde ziyaret etmeniz daha uygun olacaktır. 

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız