Antalya Havalimanı Ulaşım Rehberi

0
16319

Akdeniz ikliminin nimetlerinden faydalanan Antalya, yılın her mevsimi fazlaca insanı ağırlıyor.

Yerli halka ek olarak bu turistlerin de Antalya trafiğine eklenmesiyle ulaşımda yaşanabilecek sorunların önüne geçebilmek adına gelişmiş bir toplu taşıma sistemi ağı oluşturulmuş. Bu bakımdan şehir içi ulaşımda hiç sıkıntı yaşamayacağınızı garanti ediyoruz. Bu yüzden her ne sebeple Antalya’da bulunursanız bulunun, ister Antalya’nın merkezinden ister ilçelerinden kullanabileceğiniz halk otobüsleri, dolmuşlar ve tramvaylar mevcut.

Antalyalılar toplu taşımayla ulaşımda Antalya Kart’ı tercih ediyor. Dilerseniz size fayda sağlayacak bu kartı 5 TL karşılığında bayilerden veya çeşitli satış noktalarından edinebilirsiniz.

Eğer Antalya’daki kartlı sisteme dahil olan toplu taşıma araçlarında bu kartı kullanmayı düşünmüyorsanız iki ve dört binişlik olan kullan at biletlerini de tercih edebilirsiniz. Bayilerden iki binişlik kart aldığınızda 6,50 TL olan biletler, otobüslerde satın alındığında 7,50 TL oluyor. Dört binişlikleri ise 12 TL’ye bayilerden, 13 TL’ye de otobüslerin içinden kolaylıkla alabilirsiniz.

Toplu taşımada vakit kaybetmek istemezseniz taksilerle veya özel araçlarla Antalya’da ulaşımın oldukça yaygın olduğunu hatırlatmakta fayda var.

Antalya Havalimanı Hakkında

Her yıl sayısız insanı ağırlayan Antalya’nın Muratpaşa ilçesinde bulunan Antalya Havalimanı, 1960 yılında hizmet vermeye başlamış ve günden güne gelişerek bugün 13 milyar metrekarelik alana kadar ulaşmış.

Şehir merkezinden 13 km uzaklıkta bulunan Antalya Havalimanı, yerli ve yabancı pek çok hava yolu firmasına hizmet vererek geniş bir uçuş ağı oluşturmayı başarmış. Önemli turistik noktalara göre merkezi bir konumda bulunması turistik ziyaretler düzenleyen pek çok yolcu tarafından tercih edilmesini sağlıyor.

Manavgat’a 65 km uzaklıkta olan Antalya Havalimanı, Kaş’tan 200 km, Finike’den 125 km, Kemer’den 57 km, Serik’ten 30 km, Kalkan’dan 229 km ve Alanya’dan 125 km mesafede bulunuyor.

Antalya’nın çeşitli bölgelerine transfer konusunda yardımcı olacak firmalarının havalimanı binasında bulunmasından dolayı yolcuları seçme şansına sahip oluyor.

Antalya Havalimanı’nda hizmet veren gerek tur şirketleri gerekse transfer şirketleriyle de ulaşım sorununa çözüm bulunmuş oluyor.

Bunlara ek olarak yolcular havalimanında bulunan taksi durağını da kullanabiliyorlar.

Antalya Havalimanı’ndan Antalya’nın ilçelerine nasıl gidilir?

Muratpaşa’daki konumuyla Antalya Havalimanı, şehir merkezine ve ilçelere ulaşım konusunda oldukça kolaylık sağlıyor.

Antalya Havalimanı’na indiğinizde gerek belediye otobüsleri gerekse hava limanı servisleriyle gitmek istediğiniz noktalara ulaşımınızı rahatlıkla gerçekleştirebilirsiniz.

Şehir içi belediye otobüslerine ek olarak Antalya Otobüs Terminali’nden Kaş, Kemer, Manavgat, Finike ve Konyaaltı gibi ilçelere hareket eden otobüsleri kullanarak dilediğiniz noktaya gitmeniz mümkün.

Ayrıca havalimanında araç kiralama hizmeti sunan firmalardan da faydalanabilirsiniz. Taksiler ve özel transfer şirketleri de sizin için hizmete hazır olacaktır.

Toplu Ulaşım Araçları (Antobüs, HAVAŞ ve Antray)

Antobüs

Bir yerden bir yere seyahat ederken daha uçuşunuz bile sonlanmadan ulaşım seçeneklerinizi değerlendirmeye başlıyorsunuz. Eğer yorgunluk sizi ele geçirmezse genellikle de toplu taşıma araçlarını tercih ediyorsunuz. Bu anlamda Antalya’da da otobüsler Antalya Havalimanı’ndan ulaşımınız konusunda size fayda sağlayacak.

Antalya Havalimanı’ndan yolcu taşıyabilecek iki tane Antrobüs bulunuyor. Bunlardan biri Antalya Şehir Otogarı’na doğru hareket eden 600 numaralı otobüs. Bu otobüsü kullandığınızda Aspendos Bulvarı üzerinden Mevlâna Caddesi’ne, oradan da Yüzüncü Yıl Bulvarı’ndan Antalya Eğitim Araştırma Hastanesi yönüne devam eden bir güzergâh üzerinde ilerleyeceğinizi belirtelim. Eğer bu otobüsü tercih ederseniz rotası üzerindeki herhangi bir noktaya ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Gece 01.15 ile 03.45’teki hareket saatleri haricinde sabah saat 6’dan itibaren yarım saatte bir havalimanından bu otobüslere binmeniz mümkün.

Alternatif olarak da ikinci hattı önerebiliriz. 800 numaralı bu otobüs de Sarısu’ya gidiyor. Otobüs Barınaklar Bulvarı’ndan ilerliyor ve Eski Mezarlık’tan geçerek AKM Migros’a, daha sonra Sarısu’ya varıyor. İsterseniz bu otobüsü de güzergahı dahilinde kullanabilirsiniz. Antalya Otobüs Terminali’nden şehrin popüler ilçelerine hareket eden otobüsler de mevcut.

HAVAŞ

Havaalanından şehir merkezine ulaşımda hayat kurtaran HAVAŞ, Antalya Havalimanı’ndan da hizmet veriyor.

İç Hatlar Terminali önünden 12 TL karşılığında bineceğiniz HAVAŞ otobüsleri sizi Sakarya Parkı, Otogar, Akdeniz Üniversitesi, Kemer Otobüs Durağı gibi noktalarda indirebilir.

Eğer Kaş, Manavgat, Finike, Konyaaltı ve Kemer gibi noktalara ulaşım için Antalya merkezden hareket eden özel firma ve tur şirketlerini tercih ederseniz onlar da sizlere bu ulaşım hizmetini sağlayabilir.

Antray

Her şehirde tramvay gibi hızlı, hesaplı ve aynı zamanda düzenli seferleri olan bir ulaşım seçeneği bulmak pek kolay olmuyor ama Antalya bu anlamda toplu taşımayı tercih etmek isteyen yolcuların yüzünü güldürmeyi başarmış.

Siz de isterseniz Antalya Havalimanı’ndan ulaşım seçeneklerinden biri olan Expo-Fatih tramvayını kullanabilirsiniz. Antalya Kart ile bu hat üzerinde 15 TL ile seyahat edebilirsiniz.

Expo’dan hareket eden bu tramvayın Antalya Havalimanı’nda da durağının bulunması size büyük kolaylık sağlayacak.

İsterseniz Expo yönüne isterseniz de Fatih yönüne doğru ilerleyip Otogar, Emniyet, Muratpaşa, Doğu Garajı, Meydan veya Aksu gibi istasyonlarda inebilirsiniz.

Özel Ulaşım Araçları (Taksi, Araç Kiralama, Transfer)

Taksi

Konforlu ulaşımın müdavimleri havalimanından en rahat ulaşım seçeneklerinden biri olan taksiyi tercih ediyor.

Antalya Havalimanı’ndan şehir merkezine 13 kilometre var ve yol ücreti ortalama 400 TL tutabilir.  Eğer Konyaaltı’na taksiyle gitmek isterseniz yaklaşık 620 TL’ye, Kemer’e ise 61 kilometrelik mesafeyi 1500-1700 TL arasında bir ücrete gelebilirsiniz.

Diğer ilçelerden taksimetre Manavgat’a ortalama 1600 TL, Finike’ye yaklaşık 3,770 TL ve Kaş’a ortalama 5,520 TL tutacaktır.

Araç Kiralama

Artık hemen hemen her havalimanında araç kiralama hizmeti veren pek çok firmanın ofisi bulunuyor.

Siz de uçuşunuzdan önce veya hemen sonrasında firmalarla iletişime geçerek yolcu sayısına ve bütçenize göre bir araç seçebilirsiniz.

Antalya Havalimanı’ndan ister şehir merkezine isterseniz de Kaş, Side, Konyaaltı gibi önemli noktalara ulaşımınızı kiralık araçla sağlayabilirsiniz.

Eğer bu seçeneği değerlendirmek isterseniz Antalya Havalimanı’ndan Alamo, Europcar, Budget, Hertz, Avis gibi araç kiralama şirketleriyle iletişime geçebilirsiniz.

Transfer

Antalya’da ulaşım seçeneklerinizden biri de transfer hizmetlerinden faydalanmak olacaktır. Gerek kalacağınız otelin gerek havalimanının gerekse özel transfer firmalarının bu konuda size yardımcı olması mümkün.

Antalya Havalimanı’na indiğinizde veya yolculuğunuz öncesinde tercih ettiğiniz uçuş firmasının veya kalacağınız otelin böyle bir hizmet verip vermediğini telefon ederek öğrenebilirsiniz.

Antalya Havalimanı’ndan hizmet veren Akdeniz Transfer ve Belek Transfer gibi firmalar, güler yüzlü hizmetiyle sizi memnun edecek.

Antalya’ya turla geldiyseniz mutlaka havalimanı çıkışında sizi gideceğiniz noktaya taşıyacak servisler bekliyor olacak.

Antalya Havalimanı’ndan Antalya Otogarı’na Nasıl Gidilir?

Türkiye’nin en gözde turistik yerlerinden bir tanesi olan Antalya, aynı zamanda şehir içi ulaşımı en gelişmiş şehirler arasında yer alıyor.

Otobüs ve minibüslerle şehrin pek çok noktasına ulaşım sağlanabiliyor.

Antalya Havalimanı’ndan Antalya Otogarı’na gitmek için kat edilmesi gereken 19 kilometrelik güzergah üzerinde toplu taşıma aracı olarak belediye otobüsleri ve havalimanı servisleri çalışıyor.

Bunun yanı sıra eğer vereceğiniz varsa ya da rahatınıza düşkünseniz taksi ve araç kiralama seçeneklerinden herhangi birini de tercih edebilirsiniz.

Toplu Ulaşım Araçları (Belediye Otobüsü, Havalimanı Servisi)

Belediye Otobüsü

Antalya’da şehrin birçok noktasına belediye otobüsleriyle ulaşım sağlayabileceğiniz gibi, Antalya Havalimanı ile Antalya Otogarı arasındaki güzergahta otobüsleri kullanabilirsiniz.

Havalimanından her yarım saatte bir hareket eden 600 numaralı otobüslerle Antalya Otogarı’na gitmek ortalama 55 – 60 dakika sürüyor.

Gün içerisinde her yarım saatte bir hareket eden bu otobüslerin gece saatlerinde ise 01:15’te, 03:45’te, 06:00’da olmak üzere 3 adet seferi bulunuyor.

Belediye otobüslerine binmek için Antalya’da, toplu taşıma araçlarında kullanılan şehir kartlarıyla yapabilirsiniz.

Havalimanı Servisi

Türkiye’nin birçok noktasında olduğu gibi Antalya’da da havalimanı servisleri, Havaş tarafından işletiliyor.

Antalya Havalimanı’ndan Antalya Otogarı’na gitmek için kullanabileceğiniz havalimanı servisleri, terminal binasından hemen önünden kalkıyor.

Sırasıyla; Serik Caddesi (Çevre Yolu), Gazi Bulvarı, Hal Kavşağı, Kepez Belediyesi, Sanayi Kavşağı, İstikbal Mağazası, Çallı, Dumlupınar Bulvarı duraklarından geçerek Antalya Otogarı’na ulaşıyor. Havalimanı servislerinin hareket saatleri, uçakların havalimanı iniş saatlerine göre belirleniyor.

Antalya Havalimanı’ndan havalimanı servisleri ile Antalya Otogarı’na gitmekse ortalama 45 – 50 dakika sürüyor.

Özel Ulaşım Araçları (Taksi, Araç Kiralama)

Taksi

Antalya’da şehir içi ulaşımda sıklıkla başvurulan yöntemlerden bir tanesi olan taksilerle havalimanından otogara gitmek oldukça kolay.

Havalimanı terminal binasının önünden kalkan taksilerle ortalama 25 – 30 dakika içerisinde havalimanından otogara gidilebiliyor.

Bu güzergah arasındaki 19 kilometrelik mesafe için taksilere ortalama 500 – 600 TL arasında bir ücret ödemeniz gerekiyor.

Araç Kiralama

Antalya ziyaretiniz boyunca ulaşım anlamında sizi oldukça rahatlatacak olan araç kiralama seçeneği, aynı zamanda Antalya Havalimanı’ndan Antalya Otogarı’na gitmek için de iyi bir seçenek oluşturuyor.

Antalya Havalimanı’nda bulunan araç kiralama firmalarından (Aslanlar Oto, Aytucar, Enterprise, Işık Oto, Artı Oto, Sixt, Garenta, National Car Rental, Avis, TürkCar) herhangi bir tanesini seçebilir ve rezervasyonunuzu yaptırabilirsiniz.

Antalya Havalimanı’ndan kiraladığınız araçla Antalya Otogarı’na gitmek ortalama 30 – 35 dakika sürüyor.

Ayrıca, erken rezervasyon yaptırmanız durumunda firmaların size özel sunduğu indirim ve kampanyalardan da yararlanabilirsiniz.

Antalya’nın İlçelerinden Antalya Havalimanı’na nasıl gidilir?

Yoğun ilgi gören Antalya, güzelliği dillere destan ilçeleriyle gönlünü çaldığı misafirlerinin ulaşım sorununa çözüm bulmak için canla başla çalışıyor.

Gerek deniz otobüsleri gerek halk otobüsleri gerekse diğer toplu taşıma seçenekleriyle hem Antalya halkına hem de yerli ve yabancı turistlere hizmet veriyor.

Genellikle toplu taşımaya bir ağırlık verilse de özel ulaşıma da eğilim oluyor. Eğer özel ulaşım seçeneklerini değerlendirmek istiyorsanız araç kiralama firmaları ve taksiler konusunda bilgi almak için yazımızın devamına göz atabilirsiniz.

Toplu Ulaşım Araçları (Antobüs, HAVAŞ ve Antray)

Antobüs

Havalimanına aktarmasız olarak ulaşan iki adet belediye otobüsü bulunuyor. Bunlardan 600 numaralı Antalya Havalimanı-Antalya Şehir Otogarı otobüsü, Antalya Spor Kavşağı’na doğru ilerliyor ve Antalya Araştırma Hastanesi’nden geçerek Serik Caddesi üzerinden havalimanına varıyor.

Diğer hat ise Sarısu’dan hareket eden 800 numaralı otobüs. Yukarıda belirttiğimiz güzergahtaki duraklardan birinden binerek Antalya Havalimanı’na ulaşım sağlayabilirsiniz. Sabah 6.15’te ilk seferini düzenleyen bu otobüs, son seferini 22.15’te gerçekleştiriyor ve iki saatte bir hareket ediyor.

Belediye otobüslerinde kullanabileceğiniz Antalya Kart’ı edindiyseniz tek yön yolculuğunuz 2,60 TL’den yapabilirsiniz. Kullan at biletleri de kullanmanız mümkün elbette.

HAVAŞ

Oldukça pahalı olmasına rağmen ulaşım kolaylığı açısından özellikle acelesi olanlar havalimanı servislerini tercih edebiliyor.

Eğer siz de Antalya Havalimanı’na ulaşım konusunda “ne yapacağım” derdine düştüyseniz Migros AVM otoparkından hareket eden HAVAŞ otobüslerini kullanabilirsiniz.

HAVAŞ, sabah 4’ten akşam 10’a kadar devam eden seferlerine ek olarak gece 1.30’da da hareket ediyor.

Eğer Antalya’nın merkezinde değil de ilçelerinde bulunuyorsanız Antalya Havalimanı’na ulaşmak için HAVAŞ’ı kullanacaksanız öncelikle şehir merkezine gelmeniz gerekiyor. Bunun için de yukarıda bilgisini verdiğimiz gibi Kâmil Koç, Batı Anadolu Tur gibi otobüs firmalarını tercih edebilirsiniz. Kemer-Antalya arasında seferleri bulunan deniz otobüslerini de tercih edebilirsiniz.

Antray

Tramvay hem hızlı hem de rahat bir ulaşım aracı olduğu için Antalya’da havalimanından geçen bir hattının bulunması Antalya’da toplu taşımayı tercih edenler için büyük kolaylık sağlıyor.

Fatih üzerinden başlayan bu hat EXPO’da sonlanıyor. Daha önce belirttiğimiz güzergâh dahilinde bulunan yolcular, Antalya Havalimanı’na ulaşımda Antray’ı kullanabilirler.

Antray’da Antalya Kart’a ek olarak kullan at biletlerini de kullanabilirsiniz. Antalya Havalimanı’na aktarmasız olarak hizmet veren bu biletler oldukça hesaplı.

Özel Ulaşım Araçları (Taksi, Araç Kiralama, Transfer)

Taksi

Toplu taşımanın sefer saatlerine bağlı kalmaktan hoşlanmıyor ve bu yüzden taksileri tercih ediyorsanız; Antalya’da taksimetre 20 TL’de açılıyor ve kilometre başına 25 TL yazıyor.

Buradan hareketle vereceğimiz bilgiler doğrultusunda yaklaşık olarak taksimetre hesabını kendiniz de yapabilirsiniz.

Antalya Havalimanı’na Antalya Müzesi’nden ve Masal Parkı’ndan yaklaşık 18 km, Atatürk Evi ve Müzesi’nden 126 km ve Kaputaş Plajı’ndan yaklaşık 220 km mesafe bulunuyor.

Araç Kiralama

Araç kiralama gün geçtikçe daha çok kişinin tercih ettiği bir ulaşım yöntemi artık. Antalya Havalimanı’na giderken ulaşımınızı kiralık araçlarla yapmak isterseniz şehrin çeşitli yerlerden küçüklü büyüklü pek çok firma bulabilirsiniz.

Muratpaşa’da Hilal, Garenta, Avis ve Yüce Rent a Car firmaları bulunurken Kepez’de Famous ve Alya, Kaş’ta Andifli ve Tunahan, Finike’de Olimpos ve Turunc, Konyaaltı’nda ise Akdeniz ve NGS araç kiralama hizmeti veren firmaları yer alıyor.

Transfer

Özel aracın verdiği rahatlığı ve huzuru sunabilen başka bir seçeneğiniz daha olduğunu sanmıyoruz. Bu yüzden Antalya Havalimanı’na ulaşımınızı bile eğlenceli hale getirirken kalabalığı sorun etmeyeceğiniz için transfer hizmetlerinden faydalanabilirsiniz.

Nerede olursanız olun, şoförlü araçlarla adresinizden Antalya Havalimanı’na kadar gitmek dururken neden endişe edesiniz ki?

Bu sebeple internet üzerinden rezervasyon yaptırarak ve kendinize uygun aracı seçerek zahmetsiz bir şekilde ulaşımınızı sağlayabilirsiniz.

Eğer şahsi aracınızla gidecekseniz havalimanında otoparkın saatlik ücreti yaklaşık 49 TL oluyor. Antalya Havalimanı’nın resmi internet sitesi üzerinden giriş ve çıkış saatlerinizi belirleyerek otopark ücret hesabı yapabiliyorsunuz.

Antalya Otogarı’ndan Antalya Havalimanı’na Nasıl Gidilir?

Antalya Otogarı ile Antalya Havalimanı arasında bulunan 19 kilometrelik mesafe üzerinde kullanabileceğiniz birçok toplu taşıma aracı ve özel ulaşım aracı bulunuyor.

Toplu taşıma araçlarından belediye otobüsleri ve havalimanı servisleri bu güzergah üzerinde müşterilerine hizmet verirken, özel ulaşım araçlarından da taksi ve araç kiralama seçenekleri kullanılıyor.

Toplu Ulaşım Araçları (Belediye Otobüsü, Havalimanı Servisi)

Belediye Otobüsü

Şehir iç ulaşımda en sık kullanılan ulaşım aracı olan belediye otobüsleriyle Antalya Otogarı’ndan Antalya Havalimanı’na gitmek oldukça kolay.

Otogardan kalkan 600 numaralı belediye otobüsleriyle Antalya Havalimanı’na gitmek ortalama 55 – 60 dakika sürüyor.

Günün 24 saati hizmet veren bu otobüslerde Antalya Kart kullanabileceğiniz gibi şoföre nakit olarak da ödeme yapabilirsiniz.

Havalimanı Servisi

5M Migros AVM ile Antalya Havalimanı arasında hizmet veren havalimanı servisleriyle, otogardan havalimanına rahatça gidebilirsiniz.

Servislerin güzergahı üzerinde bulunan Antalya Otogarı’ndan araca bindiğinizde, havalimanına gitmek ortalama 45 – 50 dakika sürüyor.

Havalimanı servisleri, 5M Migros AVM önünden sabah saat 04:00 ile akşam saat 22:00 aralığında, saat başı hareket ediyor. Aynı zamanda, saat gece 01:30’da havalimanına ek sefer düzenleniyor.

Havalimanı servisleri hakkında daha detaylı bilgi almak istiyorsanız; 0 850 222 0 487, 444 0 487 be 0 555 985 11 45 numaralı telefonları arayabilirsiniz.

Özel Ulaşım Araçları (Taksi, Araç Kiralama)

Taksi

Şüphesiz ki taksiler, Antalya Otogarı’ndan Antalya Havalimanı’na gitmek için kullanabileceğiniz en rahat ve en hızlı ulaşım aracı olarak kabul ediliyor.

Antalya Otogarı’ndan kalkan taksilerle havalimanına gitmek ortalama 25 – 30 dakika sürüyor. Bu güzergah üzerinde taksi ile yapacağınız yolculuk için 450 ile 500 TL arasında bir ücreti gözden çıkarmanız gerekiyor.

Dilerseniz taksiye binmeden önce şoförle pazarlık yaparak fiyatta indirime gitmeye çalışabilirsiniz.

Araç Kiralama

Antalya’da sıklıkla başvurulan bir yöntem olan araç kiralama, otogardan havalimanına gitmek için işleri oldukça kolaylaştırıyor.

Antalya Otogarı’nda veya çevresinde bulunan araç kiralama firmalarından size en uygun teklif vereni seçerek rezervasyon yaptırabilirsiniz.

Ancak araç kiralayacağınız firmanın, Antalya Havalimanı’nda şubesi olduğuna emin olun. Eğer firmanın, havalimanında şubesi bulunmuyorsa, aracı bulunduğu yerden alarak şubeye geri getirmek için sizden ekstra ücret talep edebiliyor.

Antalya Havalimanı’nda; Aslanlar Oto, Aytucar, Enterprise, Işık Oto, Artı Oto, Sixt, Garenta, National Car Rental, Avis, TürkCar araç kiralama firmalarının şubeleri bulunuyor.

Tüm bunlara ek olarak, ön rezervasyon yaptırmanız durumunda hem paradan hem de zamandan tasarruf edebilirsiniz. Antalya Otogarı’ndan kiraladığınız araçla Antalya Havalimanı’na gitmek ortalama 30 – 35 dakika sürüyor.

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız