Batman Havalimanı Ulaşım Rehberi

0
1039

Şehir içi ulaşım açısından Güneydoğu Bölgesi’ndeki en gelişmiş kentlerden biri olan ve 1990 yılında “il” statüsü kazanan Batman’da şehir içi ulaşım sistemi günden güne daha da gelişiyor.

Günümüz koşullarında hemen hemen bütün büyükşehirlerin uyguladığı şehir içi ulaşım aplikasyon sistemi Batman’da geçerli durumda.

Şehir içi ulaşımda en çok tercih edilen belediye otobüsleri için üretilen “Asis Akıllı Bilet” adlı uygulamayı akıllı telefonunuza indirerek Batman seyahatiniz süresince zamandan kar sağlayabilirsiniz.

Öyle ki uygulamada bulunan “Otobüsüm Nerede?” uygulaması sayesinde bulunduğunuz durakta hangi hattın ne zaman otobüs olacağını takip edebilir, ayrıca otobüs hatları, sefer saatleri, bilet tarifeleri ve güzergahlar ile ilgili en güncel bilgilere ulaşabilirsiniz.

Batman belediye otobüslerinin en ayrıcalıklı yanı ise yolculuk süresince ücretsiz Wi-Fi hizmeti sağlaması. Buna ek olarak şehir içi ulaşımda taksiler de sıklıkla tercih ediliyor.

Batman Havalimanı Ulaşım Rehberi

Batman Havalimanı’ndan şehir merkezine nasıl gidilir?

Şehir merkezinden sadece 7 km uzaklıkta konumlanan Batman Havalimanı’na vardıktan sonra toplu taşıma araçlarını kullanabileceğiniz gibi özel ulaşım araçlarını da tercih edebilirsiniz.

Zamanınız ve bütçenize bağlı olarak taksiye binebilir, araç kiralayabilir, havalimanı transfer aracınızı bekleyebilir ya da belediye otobüslerini kullanabilirsiniz.

Toplu Ulaşım Araçları

Otobüs

Batman Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşımlarda en çok tercih edilen yöntemlerin başında halk otobüsleri geliyor.

1A, 2A, 3A, 4A, 5A, 6A, 7A, 8A, 9B, 10 ve 11A numaralı otobüslerin hepsi de aktarmasız olarak havalimanı – şehir merkezi arasında ulaşım hizmeti veriyor.

Bu belediye otobüslerinden birine binerek yaklaşık 10 – 15 dakika içerisinde şehir merkezine varmanız muhtemel.

Batman Havalimanı varışlı uçuş seferlerine göre kalkış saati belirlenen belediye otobüsleri, belediye binası ve Diyarbakır Caddesi’ne kadar götürüyor.

Özel Ulaşım Araçları

Taksi

Batman Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşmanın en pratik ve konforlu yolu olan taksiler, sizi hemen terminal dışında bekliyor olacaktır.

7/24 ulaşım hizmeti veren havalimanı taksileri ortalama 7 – 8 dakika içerisinde sizi Batman şehir merkezine ulaştıracaktır.

Yaklaşık 20 – 25 TL ödeyerek Batman Havalimanı – şehir merkezi arası ulaşımınızı en konforlu ve de hızlı şekilde tamamlayabilirsiniz.

Ayrıca Çiçek Taksi (04882148387), Işık Taksi (04882125522), Aydın Taksi (04882134533) gibi firmalardan da ulaşım hizmeti alabilirsiniz.

Araç Kiralama

Oğuzcan Otomotiv, Emir Oto Kiralama (Tur Assist) ve Doğ-Sav (Enterprise) Oto Kiralama gibi firmaların ön plana çıktığı Batman’da havalimanına varır varmaz aracınızı hızlıca teslim almak için erken rezervasyon yaptırmanız gerekiyor.

Şayet Batman’da birkaç günden fazla kalacak veya çevre illere uğrayacaksanız, araç kiralamak sizin için en doğru seçenek olacaktır.

Transfer

Batman’da konaklayacağınız otel veya hizmet aldığınız seyahat acentesinin havalimanı transfer hizmeti olup olmadığı konusunda yetkili kişilere danışarak çok daha uygun fiyatlara havalimanı – şehir merkezi arası ulaşımınızı gerçekleştirmeniz mümkün.

Havalimanına vardığınızda sizi hazır bekleyen transfer aracınıza binebilir ve 10 dakika gibi kısa bir sürede otelinize ya da istediğiniz merkezi noktaya gidebilirsiniz.

Şehir merkezinden Batman Havalimanı’na nasıl gidilir?

Şehir merkezinden sadece 7 km mesafede bulunan Batman Havalimanı’na gitmek için tercih edebileceğiniz birden çok ulaşım yöntemi bulunuyor.

Bunlar arasında şüphesiz en popüleri olan belediye otobüslerinin birden fazla hattı olduğu için uçuşunuzdan sonra neredeyse hiç beklemeden şehir merkezine doğru yol alabilirsiniz.

Hangi ulaşım yöntemini tercih ederseniz edin, yolculuğunuz maksimum 10 – 25 dakika sürecektir.

İşte şehir merkezinden Batman Havalimanı’na ulaşım alternatifleri:

Toplu Ulaşım Araçları

Otobüs

Şehir içi ulaşımda da sıklıkla tercih edilen halk otobüsleri şehrin hemen hemen her noktasına konforlu ulaşım hizmeti veriyor.

Aynı şekilde şehir merkezinden 7 km uzaklıktaki Batman Havalimanı’na yapacağınız ulaşımda da halk otobüslerini tercih edebilirsiniz. Bunun için tek yapmanız gereken, 1A, 2A, 3A, 4A, 5A, 6A, 7A, 8A, 9B, 10 ve 11A hatlı otobüslerden birine binmek.

Belediye önünden binebileceğiniz gibi Diyarbakır Caddesi üzerinden de havalimanına direkt ulaştıran otobüse binebilirsiniz.

Bineceğiniz durağın konumuna bağlı olarak, ortalama 15 – 20 dakikada otobüsle Batman Havalimanı’na varmanız mümkün.

Özel Ulaşım Araçları

Taksi

Batman şehir içinde otobüslerden sonra en çok tercih edilen ulaşım yöntemi taksiler. Hızlı, güvenilir ve de konforlu ulaşım hizmeti sağlayan taksiler şehri ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerin ilk tercihlerinden oluyor; özellikle de şehir merkezi – havalimanı arası ulaşımlarda…

Bunun en önemli sebebi de şehir merkezi ile Batman Havalimanı arasındaki mesafenin 7 km ve bu nedenle de taksi ücretinin gayet makul olması.

Şehir merkezinden Batman Havalimanı’na taksiyle ulaşmak trafiğe ve binilen konuma bağlı olarak, yaklaşık 7 – 15 dakika sürüyor.

Şehrin bütün merkezi noktalarında karşınıza çıkacak olan taksi duraklarına gidebileceğiniz gibi şu firmaları arayarak da bulunduğunuz noktaya taksi çağırabilirsiniz:

  • Batman Çiçek Taksi (04882148387)
  • Işık Taksi (04882125522)
  • Aydın Taksi (04882134533)
  • Gök Taksi
  • Meydan Taksi
  • Başaran Taksi
  • Güneşli Taksi
  • Dünya Taksi
Araç Kiralama

Sadece şehir merkezinden Batman Havalimanı’na ulaşımınızda değil, Batman seyahatiniz süresince de tercih edebileceğiniz araç kiralama hizmetleri ile hem zamandan hem de bütçeden kar sağlayabilirsiniz.

Dilerseniz havalimanından dilerseniz de şehir merkezindeki araç kiralama firmalarından birini seçerek işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz.

Bir diğer seçenek de Batman seyahatiniz öncesinde erken rezervasyon kampanyalarından faydalanarak aracınızı ayırtmak.

Ayrıca hem şehir merkezinde hem de Batman Havalimanı’nda ofisi bulunan araç kiralama firmalarından birini tercih etmenizde fayda var.

Araç teslim noktasını Batman Havalimanı olarak işaretlerseniz eğer hızlıca aracınızı havalimanında teslim ederek uçuşunuza gidebilirsiniz.

  • Batman Rent A Car (04882144889)
  • Kayra Oto Kiralama (05427115391)
  • Aspava Rent A Car (05352727033)
  • Emir Rent A Car (04882150372)
  • Star Rent A Car (04882146968)
  • Enterprise (05302449321)
  • Afsin (05455297172)
  • Nehir Oto Kiralama (05344877272)
Transfer

Konakladığınız otelin veya hizmet aldığınız seyahat acentesi / tur şirketinin havalimanı transfer hizmeti olabilir.

Eğer varsa bu hizmetten faydalanabilir ve hızlı bir şekilde Batman Havalimanı’na ulaşımınızı sağlayabilirsiniz.

Havalimanı transfer hizmeti ile sadece 10 – 15 dakika içerisinde Batman Havalimanı’na varmanız mümkün.

Batman Havalimanı Hakkında

Batman şehir merkezine yalnızca 7 km mesafedeki Batman Havalimanı, DHMİ tarafından işletilmekle birlikte 2011 yılı istatistiklerine göre 1 yıl içerisinde 180 binden fazla yolcuya taşımacılık hizmeti vermiş.

Pegasus Havayolları, Anadolujet ve Türk Hava Yolları’nın uçuş seferleri düzenlediği Batman Havalimanı’na Ankara Esenboğa Havalimanı, İstanbul Havalimanı ve İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan aktarma yapmadan ulaşabilirsiniz.

Tam tamına 20 bin 741 metrekarelik bir alanı kaplayan Batman Havalimanı terminali içerisinde sağlık hizmetleri, dinlenme salonları, kafe ve restoranlar, banka hizmetleri, market, araç kiralama ve transfer hizmetleri gibi imkanlar bulunuyor.

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız