Bodrum Kahvaltı Mekanları- Bodrum’da Kahvaltı Yapılacak En Güzel Mekanlar

0
4277

İsteyene deniz kenarında isteyene mandalina ağaçlarının gölgesinde keyifli bir bahçede ya da yemyeşil bir tepede. Bodrum’da her zevke, her damak tadına uygun bir kahvaltı alternatifi bulmak mümkün.

El açması tazecik otlu böreklerin başrolde olduğu Bodrum’un serpme kahvaltılarının yıldızlarından biri de tabi ki mandalina reçeli ve kaşar loru.

Siz de Bodrum’da da olsanız güne saatlerce başından kalkmak istemeyeceğiniz mis gibi bir kahvaltı ile başlamak istiyorsanız buyrun yazımıza. Bu kahvaltı mekanları insana Bodrum planı yaptırır benden söylemesi.

Bodrum’da Ne Yenir, Nerede Yenir yazımıza da göz atarak Bodrum’daki öğle yemeği ve akşam yemeği için ideal en iyi restoranlara göz atabilirsiniz.

Bodrum Kahvaltı Mekanları

1) Kuytu Bahçe

Bir mekan düşünün, hem çalışanları birbirinden tatlı olsun hem de saatlerce başından kalkmak istemeyeceğiniz muhteşem bir kahvaltısı olsun. İşte orası Kuytu Bahçe.

Bir Bodrum klasiği olarak mandalina ağaçlarının gölgesinde kahvaltı edebileceğiniz Kuytu Bahçe’nin kahvaltısında el açması çıtır çıtır otlu böreklerden nefis bir mücvere, ev yapımı mis kokulu reçellerden zeytinyağlı yaprak sarmaya pek çok seçenek sizi bekliyor.

Kuytu Bahçe’ye kahvaltıya giderseniz kahvaltının üzerine hamakta sallanarak bol köpüklü bir Türk kahvesi içmeyi ardından da Bodrum’un en keyifli yerlerinden biri olan Bitez Köyiçi’nde mini bir yürüyüş yapmayı ihmal etmeyin derim.

Adres: Bitez Mahallesi, Fatih Sultan Mehmet Caddesi, 1312. Sokak, No: 35, Bodrum

Telefon: 0542 586 15 68

2) Asmalı Çardak Kahvaltı Evi

Yalıkavak’ta marina bölgesinin şatafatından uzakta salaş ama mükellef bir kahvaltı etmek isterseniz istikametiniz Asmalı Çardak Kahvaltı Evi olsun derim.

Özellikle kabaklı böreği bir efsane, bir porsiyonla asla yetinemeyebilirsiniz benden söylemesi.

Asmalı Çardak’a giderseniz özellikle kendi bahçelerinden topladıkları meyvelerle hazırladıkları reçellerden de bolca yemeden kalkmayın derim.

Eğer denk gelirseniz ayva reçelini mutlaka kaymakla tadın derim. Emin olun pişman olmazsınız.

Adres: Yalıkavak Mahallesi, Kayacık Caddesi, No: 52, Bodrum

Telefon: 0533 586 63 33

3) Nar Çiçeği

Yalıkavak’ın yan yana sıralanmış lezzetli yöresel kahvaltıcılarından biri de Nar Çiçeği.

Siz de güne kuş sütü eksik dedirtecek bir sofrada güzel bir kahvaltı ile başlamak isterseniz Nar Çiçeği en keyifli alternatiflerden biri olcaktır.

Özellikle otlu gül böreği, kabak çiçeği dolması ve soslu biber kızartması enfes.

Adres: Yalıkavak Merkez Mahallesi, Kayacık Caddesi, No: 42, Bodrum

Telefon: 0252 333 09 18

4) Galiptos Mutfak

Galiptos Mutfak’ın kahvaltısının yıldızı bence kesinlikle ev yapımı ekmekleri. Siz de benim gibi ekmeksiz kahvaltı yapamayanlardansanız Galiptos Mutfak gönlünüzü anında fethedecektir.

Galiptos Mutfak’ta hemen hemen her şey ev yapımı ve tazecik. Özellikle kendi yaptıkları fındık kreması favorim.

Son bir öneri daha verecek olursam Galiptos Mutfak’a giderseniz kurutulmuş domatesli ve fesleğenli omletine de mutlaka bir şans verin derim.

Adres: Dirmil Mahallesi, Şendoğan Caddesi, Bodrum

Telefon: 0252 386 45 48

5) Parpali Restaurant

Ege’de de olsanız Karadeniz kahvaltısından asla vazgeçemeyenlerdenseniz hiç düşünmeden Parpali Restaurant’ın yolunu tutun derim.

Uzayıp giden mıhlama ve mis gibi Karadeniz kavurması, Parpali’nin öne çıkan lezzetlerinden sadece ikisi.

Yemyeşil bir vadiye karşı, insana sanki Karadeniz’de bir yayladaymış gibi hissettiren bir kahvaltı için istikametiniz Parparli olsun.

Parpali’ye giderseniz Yalıkavak Yolu üzerindeki Dibeklihan’a uğrayıp bir keyif kahvesi içebileceğiniz de aklınızda bulunsun.

Adres: Yalıkavak Mahallesi, Türkmen Mevkii, Kapuz Caddesi, 150. Sokak, No: 9, Dağbelen köyü, Bodrum

Telefon: 0532 336 50 13

6) Maride Cafe

Dışarıdan bakıldığında küçük bir mekan gibi dursa da Maride Cafe’nin çok keyifli bir bahçesi var.

Siz de huzurlu ve sakin bir ortamda keyifli bir kahvaltı etmek isterseniz Maride Cafe, Bodrum’daki en keyifli alternatiflerden biri olacaktır.

Maride Cafe’nin tatlıları ve kahveleri de oldukça lezzetli özellikle cheesecakeleri tek kelimeyle efsane.

O yüzden Maride Cafe’ye giderseniz kahvaltıdan sonra kahve- tatlı keyfi yapmayı da ihmal etmeyin derim.

Adres: Konacık Mahallesi, Adliye Caddesi, Adalet İş Merkezi, C Blok, No: 17/6, Bodrum

Telefon: 0252 363 83 87

7) Zeytin Lina

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

ZEYTİNLİNA (@zeytinlina)’in paylaştığı bir gönderi

Siz de benim gibi her daim denizle iç içe olmayı sevenlerdenseniz Zeytin Lina sizin için muhteşem bir alternatif olacaktır. Masmavi bir deniz, ılık esen rüzgar ve nefis bir kahvaltı sofrası.

Güne güzel bir başlangıç yapmak için bu üçlüden daha keyifli ne olabilir ki? Siz de bana katılıyorsanız hiç düşünmeden Zeytin Lina’nın yolunu tutun derim. Çünkü Zeytin Lina muhteşem lezzetleri ve keyifli ortamı ile çokça mutluluk bolca huzur vaadediyor.

Adres: Yalıkavak Mahallesi, Plaj Caddesi, No: 64/1, Bodrum

Telefon: 0533 258 40 48

8) Bozukbağ Kahvaltıcısı

Bodrum’un İstabullusu diyebileceğim kahvaltı mekanlarından biri Bozukbağ Kahvaltıcısı.

İstanbul’da pek çok farklı mekanı bulunan işletmenin yeri olan Bozukbağ Kahvaltıcısı’ndan tazecik ürünlerle hazırlanmış, masanızı uçtan uca donatan nefis bir kahvaltı sizi bekliyor.

Bozukbağ Kahvaltıcısı’na giderseniz kahvaltınıza ek olarak en güzelinden bir mantarlı omlet söylemeyi de ihmal etmeyin derim.

İnsanda her köşesinin fotoğrafını çekme isteği uyandıran, tatlı dekorasyonu ile de beğeni toplayan Bozukbağ Kahvaltıcısı, Bodrum’un son yıllardaki en gözde kahvaltıcılarından biri.

Adres: Göltürkbükü Mahallesi, Gölköy Mahallesi, Bülent Ecevit Caddesi, No: 136, Bodrum

Telefon: 0530 260 93 93

9) Limon

Her ne kadar eşsiz günbatımı manzarası eşliğinde yenilen yemekleri ile akıllara kazınmış olsa da Limon’un nefis de bir kahvaltısı var.

Limon’a kahvaltıya giderseniz kızarmış hamur toplarından, klasik bir spesiyal olan Limon Böreği’nden, kızarmış köy peynirinden, ballı tahin ve fındıklı keçiboynuzu ile servis edilen pancake’inden söylemenizi de şiddetle tavsiye ederim.

Bu lezzetlere karşı koyabilir misiniz bilmiyorum ama tercihinizi daha sade bir kahvaltıdan yana kullanmak isterseniz de yulaf, ev yapımı yoğurt gibi seçeneklerin de Limon’da sizi beklediği aklınızda bulunsun.

Adres: Gümüşlük Mahallesi, Kardak Caddesi, No: 7, Bodrum

Telefon: 0554 740 62 60

10) Pankery

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Pankery (@pankerybodrum)’in paylaştığı bir gönderi

Güne mini mini pankekler ile tatlı bir başlangıç yapmak isterseniz istikametiniz Bitez’deki Pankery olsun.

Pankekinizi çikolata sos ya da çikolata kreması gibi daha trend seçenekler ile tatlandırabileceğiniz gibi tercihinizi tahin, pekmez veya kaymak gibi daha geleneksel lezzetlerden yana da kullanabilirsiniz.

Ama sanmayın ki Pankery’nin lezzetleri bunlarla sınırlı; Pankery’de unsuz ve şekersiz olarak hazırlanan fit pankek, glutensiz, vegan pankek ve tuzlu pankek gibi pek çok farklı seçenek daha sizi bekliyor.

Adres: Bitez Mahallesi, Atatürk Bulvarı, No: 59, Bodrum

Telefon: 0533 160 30 48

11) Vamos

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Vamos Bodrum (@vamosbodrum)’in paylaştığı bir gönderi

Serpme kahvaltıyı bir kenara bırakıp şöyle avokadolu poşe yumurtalı, eggs benedictli, granolalı, Belçika çikolatalı kruvasanlı, İspanyol omletli ya da Küba tostlu havalı bir kahvaltı etmek isterseniz keyifli bir arka bahçesi de olan Vamos, Bodrum’un en keyifli alternatiflerinden biri olacaktır.

Adres: Bitez Mahallesi, Atatürk Bulvarı, 1146. Sokak, No:1, Bodrum

Telefon: 0252 363 00 59

12) Kozalak Bodrum

Doğal ve bol çeşitli kahvaltısı ile gönüllerde taht kuran, Bodrum’un en sevilen kahvaltı mekanlarından biri de Kozalak.

Özellikle pişisi, krebi ve acılı ezmesi enfes. Kozalak’a giderseniz gelen serpme kahvaltınıza ek olarak kavurmalı yumurta söylemeyi de ihmal etmeyin derim.

Adres: Dağbelen Mahallesi, Dağbelen Caddesi, No: 5/1

Telefon: 0252 386 44 40

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız