Budapeşte’de Yapılması Gereken 8 Şey

0
2518

Budapeşte hem ülkemize yakınlığı hem de dikkat çekici atmosferi ile beraber önemli bir Avrupa şehri. Bu şehre ben defalarca kez gittim ve şimdi sizlere yapmadan dönmeyin diyebileceğim şeyleri sıraladım !

Budapeşte’de Yapılması Gereken 8 Şey

1) Gellert Tepesine Çıkmak

Gellert’ten bu şehri izlemenin keyfi başka. Şehrin güneyindeki Özgürlük Köprüsü’nün Buda tarafından başlayarak yavaşça yukarı çıkabilirsiniz. Gellert’e çıkarken yavaş yavaş güzelleşen manzaranızla beraber onlarca güzel fotoğraf çektirebilirsiniz.

2) Opera İzlemek

Budapeşte Opera Binası, Avrupa’da görebileceğiniz en güzel yapılardan biri. Sahip olduğu etkileyici akustik ile burada bir gösteri izlemeden dönmek olur mu ?

Budapeşte’de Opera izlemek için fazla paralar harcamanıza da gerek yok ! Yalnızca 10-20 lira’ya keyifli bir opera akşamı yaşayabilirsiniz.

3) Tuna Nehri Kenarından Şehri Seyretmek

Budapeşte’ye anlam katan şüphesiz ki Tuna ! Tuna Nehri bir sürü ülke ve kilometre ardından Budapeşte’den de geçiyor. Budapeşte’de Tuna’yı izlemezseniz bu şehre geldim diyemezsiniz.

Tuna’nın en keyifli kıyıları şehrin batı sahilleri. Benim önerim buradan Tuna ve şehri izlemeniz yönünde olacaktır.

4) 2 Numaralı Tramvaya Binmek

Tuna’yı izlemenin diğer bir yolu da 2 nolu tramvay. Budapeşte’nin bu tramvayı şehri boydan boya geçerken size harika bir manzara sunacak.

Budapeşte’deki tramvaylarda yolculuk ederken, mistik bir hava da yakalayacaksınız. Benim önerim şehrin güneyindeki hal binasına kadar gitmeniz !

5) Margit Adası’na Gitmek

Margit Adası, Macaristan ve Budapeşte’nin kaçış noktalarından diyebilirim. Yemyeşil atmosferi ile tam bir piknik notkası. Özellikle bahar aylarında burada bisiklete binmek ya da yürümek iyi bir seçenek.

Margit Adası’na keyifli bir köprü yardımıyla ulaşabildiğinizi de belirtmeliyim 🙂

6) New York Cafe’de Bir Şeyler İçmek

Bu şehrin en ünlü kafesi burası ! Başta Amerika olmak üzere dünyanın çoğu dergi listeleri bu kafeyi öneriyor. New York Cafe’nin atmosferinda kendinizi bir saraylı gibi düşüneceksiniz.

New York Cafe’de birşeyler atıştırmak ve kahve içmek hiç de pahalı sayılmaz, gidin ve bu ortamı yaşayın !

7) Macarlarla Tanışmak

Macarlar ile ortak bir geçmişimiz olduğunu biliyor muydunuz ? Onlar da Hun’lardan geliyorlar. Zaten İngilizce’de Hungary deniyor biliyorsunuz Macaristan’a.

Gidin ve onlarla tanışın ! Macarlar bana “Görkem” diye seslenebilen bir toplum 🙂 Dilleri bizimle benzer bir ailede, kendileri de sıcakkanlı.

8) Balıkçı Tabyası’nda Gezi Notları Okumak

Çok gezmek mi çok okumak mı ? Gezmek, görmek başka ama bir de anlam katabilmek için gezi notları okumak şart. Bunu şehrin atmosferi eşliğinde yapabileceğiniz en güzel yer Balıkçı Tabyası.


Burada Budapeşte’ye ilk gidişimi anlattığım, Budapeşte Gezi Rehberimi okuyabilirsiniz.

Bu ve benzeri tüm yazılarımı, 40’tan fazla ülkede elde ettiğim deneyimlerle Görkemliyollar‘da paylaşıyorum, obilet.com ile herkese keyifli seyahatler!

Eğer Budapeşte seyahati düşünüyorsanız, bütçenizi ayarlayabilmek için link‘e göz atmanızı öneririz.

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız