Kategoriler România

Capitala Culturală a României: Locuri de Vizitat în Sibiu

Sibiu Gezilecek Yerler

Sibiu, unul dintre cele mai frumoase orașe din România, este cunoscut ca fiind capitala culturală a țării. Dacă vă întrebați unde se află Sibiu, vă vom răspunde că este situat în regiunea Transilvaniei din România. Fost centru al sașilor transilvăneni, localitatea este poziționată la 215 kilometri nord-vest de capitala București.

Ales de celebra revistă Forbes ca al optulea oraș cel mai pașnic din Europa, Sibiu se remarcă ca un important centru turistic din România. Noi vă prezentăm în acest articol o listă a locurilor de vizitat în Sibiu, pentru a vă asigura că veți avea o experiență plăcută în timpul vizitei în oraș.

1) Piața Mare

Büyük Meydan (Piata Mare)

Piața Mare din Sibiu, inclusă în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO, se află în topul locurilor de vizitat din Sibiu. Clădirile din jurul pieței, considerată un monument național, dețin o mare importanță istorică și arhitecturală.

Fiind cea mai mare piață din oraș, spațiul larg găzduiește statuia lui Gheorghe Lazăr, fondatorul învățământului românesc. Primăria Sibiu, de o frumusețe impresionantă, se află de asemenea în centrul Pieței Mari. Piața Mare din Sibiu, care are o atmosferă istorică, este locul unde se organizează diverse evenimente și târguri.

2) Palatul Brukenthal

Brukenthal Sarayı (Palatul Brukenthal)

Situat în Piața Mare, Palatul Brukenthal datează din secolul al XVIII-lea. Palatul, care se remarcă prin grădinile sale frumoase și camerele ornamentate, găzduiește o colecție de artă datând din perioada Imperiului Austro-Ungar. Astfel, muzeul, cunoscut și ca Muzeul Național Brukenthal, este astăzi compus din 6 muzee diferite situate în diverse locații din Sibiu.

3) Piața Mică

Küçük Meydan (Piata Maca)

Piața Mică, care împreună cu Piața Mare formează centrul istoric al Sibiului, se află în apropierea Pieței Mari. Cu textura sa istorică fermecătoare, cafenelele și restaurantele din Piața Mică pot fi locul perfect pentru o mică pauză în timpul vizitei dumneavoastră în Sibiu.

4) Turnul Sfatului

Council Kulesi (Turnul Sfatului)

Construit în secolul al XII-lea, Turnul Sfatului se află în centrul orașului. Structura, care datează din perioada medievală, este considerată unul dintre simbolurile Sibiului. De-a lungul timpului, turnul a suferit transformări arhitecturale, fiind folosit ca depozit de cereale, închisoare, turn de observație și muzeu. Astăzi, Turnul Sfatului, care servește ca spațiu de expoziție, este situat între Piața Mare și Piața Mică.

5) Podul Minciunilor

Yalancılar Köprüsü (Podul Minciunilor)

Unul dintre simbolurile Sibiului, Podul Minciunilor, și-a primit numele de la legenda conform căreia cei care spun minciuni pe acest pod vor cădea de pe el. Podul Minciunilor, primul pod din România construit din fier forjat, a fost edificat în anul 1859. Cu ornamentele sale distincte, podul capătă un aspect impresionant în perioada Crăciunului, când este decorat cu lumini.

6) Parcul Natural Dumbrava Sibiului

Dumbrava Sibiului Tabiat Parkı (Parcul Natural Dumbrava Sibiului)

Declarat arie naturală protejată în anul 2000, Parcul Natural Dumbrava Sibiului se află în pădurea Dumbrava, traversată de râul Trinkbach. Cunoscut în prezent sub numele de Complexul Național Muzeal ASTRA, este considerat cel mai mare muzeu în aer liber din Europa. Atracția nu prezintă doar frumusețile naturale, ci și viața tradițională a satelor românești și arhitectura, fiind vizitat atât de turiști locali, cât și străini.

Related Post

7) Catedrala Evanghelică din Sibiu

Sibiu Lutheran Katedrali

Construită în stil gotic, Catedrala Evanghelică din Sibiu reprezintă un alt simbol al orașului. Catedrala, datând din secolul al XIV-lea, impresionează prin turnul său masiv de clopot, care atinge o înălțime de 73 de metri. Se spune că structura de bronz a catedralei, utilizată la botezuri, a fost confecționată din topuri otomane topite.

8) Catedrala Ortodoxă Sfânta Treime

Kutsal Üçlü Ortodoks Katedrali (Catedrala Ortodoxa Sfânta Treime)

Construită între anii 1902 și 1905, inspirată de Hagia Sofia, Catedrala Ortodoxă Sfânta Treime poartă amprente ale arhitecturii transilvane și baroce. Cu un aspect impresionant atât la exterior cât și la interior, catedrala poate fi vizitată în fiecare zi a săptămânii, între orele 9:00 și 18:00.

9) Bastioanele și Zidurile Orașului

Bastionlar ve Şehir Surları

Zidurile și turnurile de apărare care înconjoară orașul Sibiu vă vor transporta într-o călătorie în timp. Pasajul Scărilor (Passage of Stairs), care este vizitat de un număr mare de persoane, este locul unde puteți simți la maxim atmosfera istorică a orașului. Poarta orașului, cu zidurile sale groase, impresionează prin măreția sa.

10) Parcul Cetății

Citadel Park (Parcul Cetatii)

Parcul Cetății, care atrage atenția cu turnurile, scările și pasajele sale medievale, este cunoscut ca fiind primul parc din România. În parc se află un traseu comemorativ pentru veterani de război, statuia împăratului Francisc I și Aleea Celebrităților. Acest frumos parc, unde puteți face plimbări prin natură în timp ce admirați monumente istorice, se întinde de-a lungul zidului de apărare al vechiului oraș.

Alte locuri care pot fi vizitate în Sibiu includ Muzeul Farmaciei, Biserica Barfüsser, Sinagoga Astoria, Parcul Tineretului, Parcul Astra și Parcul Sub Arini.

Când vizitați Sibiu, vă recomandăm să gustați din deliciile tradiționale ale bucătăriei transilvănene. De asemenea, participând la evenimente culturale și festivaluri organizate în Sibiu, veți putea să simțiți și mai bine spiritul orașului.

Sperăm că acest ghid de călătorie Sibiu vă va fi util.

Călătorii plăcute!

*Acest conținut a fost generat de inteligență artificială.

Paylaş
user