Datça’nın Saklı Hazinesi Hayıtbükü Nerede?

0
976

Ege’nin en sakin koylarından biriyken son yıllarda adını sıkça duymaya başladığımız Hayıtbükü Koyu, enfes deniziyle ününe ün katıyor.

Berrak suları ve temiz sahiliyle yaz aylarında pek çok insanın görmeye geldiği koy, Datça’nın en popüler yerlerinden birine dönüştü.

Tatil için yönünü Hayıtbükü’ne çevirenler için birçok ulaşım alternatifi bulunuyor.

Hayıtbükü konumunu incelemek için tıklayın.

Datça’da Gözlerden Uzak Tatilin Adresi Hayıtbükü’ne Nasıl Gidilir? 

Hayıtbükü’ne Ulaşım

Datça ilçesi sınırları içinde yer alan Hayıtbükü, yeşille mavinin eşsiz uyumunu yaşayabileceğiniz müthiş koylardan biri.

Mesudiye Köyü’nün sahil şeridinde kalan Hayıtbükü Plajı, Datça merkeze yaklaşık 20 km uzaklıkta yer alıyor.

Muğla’nın doğal güzellikleri eşliğinde mükemmel bir tatil için Datça’nın yolunu tutmakla işe başlayın.

Muğla’nın Datça ilçesine bağlı Mesudiye Köyü’nde yer alan Hayıtbükü Koyu’na; otobüs, uçak ve özel aracınızla ulaşım sağlayabilirsiniz.

Hayıtbükü ile Datça arasında arabayla yaklaşık yarım saatlik bir mesafe var.

Hayıtbükü’ne Otobüs ile Ulaşım

Muğla’nın Datça ilçesine bağlı Hayıtbükü’ne otobüs ile ulaşım için şehirler arası Muğla otobüslerini kullanmanız gerekiyor.

İstanbul, İzmir, Bursa, Ankara, Aydın, Denizli, Balıkesir, İzmit, Afyon gibi illerden direkt Datça’ya gelen otobüsleri tercih ederek, Datça’dan Hayıtbükü’ne kolayca ulaşım sağlayabilirsiniz.

Türkiye’nin birçok ilinden Muğla’ya direkt otobüs seferi bulunuyor. Muğla merkez veya Datça üzerinden Hayıtbükü’ne ulaşım ise oldukça yaygın ve kolay. Datça’ya bağlı Hayıtbükü’ne ve civardaki diğer tatil beldelerine Türkiye’nin her yerinden otobüsle gidebilirsiniz.

Muğla merkezli; Fethiye Seyahat, Yatağan Koop. ve Bodrum Doğuş firmalarından Datça otobüs bileti alabilirsiniz.

Ayrıca İzmir-Datça, İstanbul-Datça, Marmaris-Datça gibi farklı şehirler arası otobüs biletleri için Kamil Koç ve Pamukkale seferlerini obilet.com üzerinden kolayca görüntüleyerek biletinizi online olarak satın alabilirsiniz.

Muğla şehir merkezi ile Datça arası mesafe yaklaşık 120 km ve yolculuk yaklaşık 1,5 saat kadar sürüyor.

Datça ile Hayıtbükü arası ise 20 km, taksi veya araç kiralama ile 30 dakika kadar sürüyor.

Muğla Otogarı‘dan Gökova‘ya her yarım saatte bir kalkan minibüslere binerek de 1 saat içinde ulaşım sağlayabilirsiniz.

Hayıtbükü’ne Uçak ile Ulaşım

Datça’ya bağlı olan Hayıtbükü’ne, Muğla’nın iki havalimanından da ulaşım sağlamak mümkün.

Datça’ya ve dolayısıyla Hayıtbükü’ne en yakın havalimanı ise Milas-Bodrum Havalimanı. Milas Havalimanı ile Hayıtbükü arası yaklaşık 85 km. Milas Havalimanı’ndan araç kiralayarak Datça’ya yaklaşık 2 saatte kolayca ulaşım sağlayabilirsiniz. Datça’dan Hayıtbükü’ne ise 20 dakikalık bir yolculukla varabilirsiniz.

Hayıtbükü – Dalaman Havalimanı arası ise yaklaşık 160 km. Dalaman Havalimanı’ndan Havaş ve Muttaş seferleri ile Datça’ya direkt ulaşım bulunmuyor. Ancak Marmaris’e Havaş ve Muttaş ile geldikten sonra Datça’ya minibüslerle ulaşım sağlayabilirsiniz. Datça’dan Hayıtbükü’ne taksi ile veya dolmuş seçeneğini değerlendirerek gidebilirsiniz.

Hayıtbükü’ne Bireysel Araç ile Ulaşım

Hayıtbükü’ne özel aracınızla seyahat edecekseniz; önce bulunduğunuz şehirden Muğla’ya yönelmeniz gerekiyor. Muğla Datça’ya bağlı olan Hayıtbükü’ne İstanbul’dan yaklaşık 10 saatte, Yalova, Bursa, Susurluk, Salihli, Nazilli, Muğla üzerinden gelebilirsiniz.

Ankara’dan Datça’ya ve oradan Hayıtbükü Koyu’na ulaşmak içinse özel aracınızla Afyon, Denizli, Muğla güzergahını takip edebilirsiniz. Yaklaşık 10 saatte Datça’ya ulaşabilirsiniz.

  • İstanbul – Hayıtbükü arası yaklaşık 900 km ve ortalama 10 saat kadar sürüyor.
  • İzmir – Hayıtbükü arası yaklaşık 340 km ve ortalama 4 saat 30 dakika kadar sürüyor.
  • Ankara – Hayıtbükü arası yaklaşık 740 km ve ortalama 9 saat 30 dakika kadar sürüyor.
  • Marmaris – Hayıtbükü arası yaklaşık 90 km ve ortalama 1 saat 30 dakika kadar sürüyor.

Datça’dan Hayıtbükü’ne giden yolların virajlı bir yapıda olduğunu göz önünde bulundurmanızı tavsiye ediyoruz. Bu nedenle Datça-Hayıtbükü arasındaki mesafe kilometre olarak kısa görünse de yolculuk boyunca ortalamadan daha yavaş seyretmeniz gerekiyor.

Hayıtbükü’nde Gezilecek Yerler

Kapalı ve sakin denizi sayesinde çocuklu ailelerin Datça’da denize girmek için sıkça tercih ettiği Hayıtbükü Koyu, huzurlu bir tatil adresi.

Aynı zamanda dalış meraklılarını da cezbeden koyda, özellikle gün batımında balık ve ahtapot bolluğunu görebilirsiniz. Koyda gün boyu deniz ve güneşin tadını çıkardıktan sonra yemek yiyip bir şeyler içebileceğiniz irili ufaklı birçok işletme hizmet veriyor.

Datça ile Palamutbükü arasında kalan Hayıtbükü’nde tatil yaparken civarda görülecek birçok tarihi ve doğal güzelliği de gezilecek yerler listenize ekleyin.

Hayıtbükü Plajı, Muğla’da gezilecek yerler arasında özel bir yere sahip. Sabah erken saatlerden itibaren dolmaya başlayan plajda akşamları dalga sesleri eşliğinde yürüyüş yapabilirsiniz.

Knidos Antik Kenti

Knidos Antik Kenti

Datça Yarımadası’nın burnunda yer alan antik kent, yaklaşık 4 bin yıllık geçmişe uzanıyor.

Bir zamanlar bölgenin en önemli antik kentlerinden olan Knidos, burada bulunan çıplak Afrodit heykeli ve ünlü matematikçi Eudoksos’un Güneş Saati ile tanınıyor.

Afrodit Tapınağı ve Aslanlı Gömüt’ü fotoğrafladıktan sonra gün batımını Knidos’ta izlemeyi unutmayın.

Eski Datça

Datça

Şair Can Yücel’in de evinin yer aldığı Eski Datça, nostaljik dokusuyla sizi kendine hayran bırakacak.

Eski Datça’nın daracık sokakları ve taş evleri başka hiçbir yere benzemeyen atmosferiyle sizi de etkisi altına alacak.

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız