Diyarbakır Havalimanı Ulaşım Rehberi

0
2382

2 milyonu geçkin nüfusu ile Türkiye’nin en kalabalık şehirleri arasında bulunan Diyarbakır, günden güne daha da gelişmiş ve genişleyen bir ulaşım ağına sahip olmaya devam ediyor.

Elazığ, Bingöl, Şanlıurfa, Malatya, Adıyaman, Muş, Batman ve Mardin ile sınırlarını paylaşan Diyarbakır’da şehir içi ulaşım genellikle belediye otobüsleri ve minibüsler ile sağlanıyor.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin tam kalbinde yer alan Diyarbakır’da özel ulaşım araçlarından olan taksileri de kullanabilirsiniz.

Diyarbakır Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Nasıl Gidilir?

Şehir merkezine 10 km mesafede yer alan Diyarbakır Havalimanı’na vardıktan sonra belediye otobüsleri ya da özel ulaşım araçlarını kullanarak maksimum 15 – 20 dakikada şehir merkezine ulaşımınızı sağlayabilirsiniz.

Şehir merkezi ile havalimanı arasında kısa bir mesafe olması şehri ziyaret eden yerli ve yabancı turistleri genellikle taksilere de yönlendiriyor.

İşte Diyarbakır Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşımda tercih edebileceğiniz ulaşım yöntemleri:

Toplu Ulaşım Araçları

Otobüs

Diyarbakır Havalimanı geliş terminalinden çıktıktan sonra karşınıza çıkacak olan duraklardan hareket eden Z2 numaralı belediye otobüsleri, hiç aktarma yapmadan şehir merkezine ulaştırıyor.

Bu otobüslerin durakları ise sırasıyla şu şekilde: Diyarbakır Havalimanı, Newroz Parkı, Zümrütkent, Banvit, Göletli Park, Yenihal, Toptancılar, Kantar, Migros, Urfayolu, Tesisler, Batıkent, Koşuyolu, Gevran, Adliye, Dağkapı ve Üniversite.

Sabah saat 07.00’de başlayıp 20.40’a kadar havalimanı – Diyarbakır şehir merkezi arasında sefer düzenleyen belediye otobüslerinin en güncel bilet tarifeleri, sefer saatleri ve güzergahlarına göz atmak için Diyarbakır Belediyesi’nin resmi web sitesine bakabilir ya da 0412 229 48 80’i arayabilirsiniz.

Özel Ulaşım Araçları

Taksi

Diyarbakır Havalimanı’ndan 10 km uzaklıktaki şehir merkezine en kısa sürede ve en konforlu şekilde ulaşmak için havalimanı taksilerini tercih edebilirsiniz.

Diyarbakır Havalimanı’na saat kaçta varırsanız varın, 7/24 ulaşım hizmeti veren havalimanı taksileri, gece gündüz sabit fiyat tarifesi uyguluyor. Aradaki mesafe kısa olduğu için de taksi ücreti çok tutmayacaktır.

Araç Kiralama

Diyarbakır Havalimanı’nda ve şehir merkezinde ofisi bulunan popüler araç kiralama firmalarından Avis, Sixty, CFA Rent A Car, Budget, Central, Emir Oto Kiralama veya Hertz’i tercih ederek erken rezervasyon fırsatlarından faydalanabilirsiniz.

Şehir merkezine kiraladığınız özel aracınızla ulaşmak için navigasyonu da hizmete dahil ettirmeyi unutmamalısınız.

Ön rezervasyon sayesinde de Diyarbakır Havalimanı’na vardıktan sonra sadece dakikalar içerisinde aracınızı teslim almanız mümkün.

Kiraladığınız araçla 10 – 15 dakika içerisinde Diyarbakır şehir merkezine varmanız muhtemel.

  • Avis (0412 229 02 75)
  • Sixty (0412 251 44 97)
  • CFA Rent A Car (0412 251 19 19)
  • Central (0412 237 60 60)
  • Budget (0412 233 07 07)
  • Hertz (0412 236 30 25)
  • Emir Oto Kiralama (0412 233 02 72)

Transfer

Diyarbakır Havalimanı’ndan kent merkezi arası yapacağınız yolculuklarda transfer hizmetlerinden faydalanabilirsiniz. Havalimanına gerçekleştirilen uçak seferleri doğrultusunda havalimanı transferinizi planlayabilirsiniz.

Diyarbakır’da konaklayacağınız otelin ya da hizmet aldığınız seyahat acentesi / tur şirketinin havalimanı transfer hizmeti olup olmadığını muhakkak uçuştan önce öğrenip planlamanızı tavsiye ediyoruz.

Uçak bileti bilgilerinizi detaylı bir şekilde hizmet alacağınız firmaya bildirebilir ve uçuş sonrasında sizi hazır bekleyen transfer aracınıza binerek hızlıca şehir merkezine gidebilirsiniz.

Şehir Merkezinden Diyarbakır Havalimanı’na Nasıl Gidilir?

Şehir merkezine sadece 15 dakikalık uzaklıkta bulunan Diyarbakır Havalimanı’na gitmek için 10 kilometrelik mesafe katetmeniz gerekiyor.

Dilerseniz belediye otobüsleri, dilerseniz de havalimanı transfer, havalimanı taksileri veya araç kiralama hizmetlerinden faydalanabilirsiniz.

Hangi ulaşım yöntemini seçerseniz seçin, maksimum 15 – 20 dakika içerisinde Diyarbakır Havalimanı’na varmanız olası.

Toplu Ulaşım Araçları

Otobüs

Üniversite, Dağkapı, Adliye, Gevran, Koşuyolu, Batıkent, Tesisler, Urfayolu, Migros, Kantar, Toptancılar, Yenihal, Göletli Park, Banvit, Zümrütkent veya Newroz Parkı durağından binerek aktarmasız bir şekilde Diyarbakır Havalimanı’na ulaşabilirsiniz.

Hem pratik hem de bütçe dostu bu ulaşım yöntemi, şehir içi ulaşımda da sıklıkla tercih ediliyor.

Z2 numaralı belediye otobüslerinin en güncel güzergah bilgileri, sefer saatleri ve ücret tarifelerine ulaşmak için Diyarbakır Belediyesi’nin resmi web sitesine göz atabilir ya da 0412 229 48 80’i arayabilirsiniz.

Özel Ulaşım Araçları

Taksi

Diyarbakır şehir içi ulaşımda sıklıkla tercih edilen taksiler uygun fiyatı ve sağladığı konfor ile havalimanına ulaşımda da ilk tercih sebebi.

Haftanın 7 günü, günün 24 saati ulaşılabilir olan havalimanı veya şehir taksilerini bulunduğunuz noktaya çağırabileceğiniz gibi şehrin en merkezi noktalarında bulunan taksi duraklarından birine de gidebilirsiniz.

Uçuşunuzdan en az yarım saat önce havalimanında olmanız gerektiğini göz önünde bulundurarak taksiye binebilir ve ortalama 10 – 15 dakika içerisinde de Diyarbakır Havalimanı’na ulaşımınızı sağlayabilirsiniz.

Araç Kiralama

Diyarbakır yüzölçümü bakımından büyük bir şehir ve sınırları içerisinde sayısız doğal güzelliği barındırdığı için toplu taşıma araçları size zaman kaybettirebilir.

Özellikle komşu illeri gezmek ve şehrin bütün turistik noktalarını keşfetmek isteyenler için oldukça ideal olan araç kiralama hizmetlerinden dileyen Diyarbakır Havalimanı dileyen de şehir içindeki firmalara giderek faydalanabilir.

Özel aracınızla ortalama 10 – 12 dakika içerisinde ve de konforlu bir şekilde Diyarbakır Havalimanı’na varabilirsiniz.

  • Avis (0412 229 02 75)
  • Sixty (0412 251 44 97)
  • CFA Rent A Car (0412 251 19 19)
  • Central (0412 237 60 60)
  • Budget (0412 233 07 07)
  • Hertz (0412 236 30 25)
  • Emir Oto Kiralama (0412 233 02 72)

Transfer

Şehir içinde konakladığınız otelin varsa eğer havalimanı transfer hizmetlerinden, o otelin müşterisi olduğunuz için çok uygun fiyatlara yararlanabilirsiniz.

Taksiden bile daha uygun fiyata gelebilecek olan transfer hizmetleri, kalabalık grupla seyahat edenler için de gayet ideal bir ulaşım yöntemi. Nitekim paylaşımlı taksi mantığında ücret bölüneceği için hem zamandan hem de bütçeden kar sağlarsınız.

Ayrıca bazı araç kiralama firmaları, seyahat acenteleri ve tur firmalarının da havalimanı transfer hizmetleri olabileceğini belirtelim.

Şehir merkezinden veya bulunduğunuz noktadan doğru zamanda alınıp uçuş öncesi havalimanında bekleme zorunluluğunu ortadan kaldıracak şekilde ulaşımınızı sağlamak adına havalimanı transfer hizmeti alacağınız firmaya uçuş bilgilerinizi detaylı bir şekilde ve zamanında iletmelisiniz.

Diyarbakır Havalimanı Hakkında

DHMİ’nin işlettiği ve 1952 yılından bugüne taşımacılık hizmeti veren Diyarbakır Havalimanı, şehir merkezine sadece 10 km mesafede konumlanıyor.

2016 yılı istatistiklerine göre bir yıl içerisinde iç hatlar ve dış hatlar dahil olmak üzere 25 milyonu geçkin yolcuya taşımacılık hizmeti vermiş olan Diyarbakır Havalimanı’nın tam tamına 1038 araç kapasiteli otoparkı da bulunuyor.

Hem iç hat hem de dış hat uçuşlarına açık olan Diyarbakır Havalimanı’na aktarmasız olarak sefer düzenleyen hava yolu firmaları arasında Onur Air, Pegasus Havayolları, SunExpress, Anadolujet ve Türk Hava Yolları bulunuyor.

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı, Antalya Havalimanı, Adana Havalimanı, İzmir Adnan Menderes Havalimanı, Ankara Esenboğa Havalimanı,Bursa Yenişehir Havalimanı, Erbil Havalimanı, Lefkoşa Havalimanı, İstanbul Havalimanı gibi noktalardan aktarmasız bir şekilde Diyarbakır Havalimanı’na uçabilirsiniz.

Ayrıca terminal binasındaki ATM, dinlenme alanları, danışma ofisleri, VIP salonlar, market, kafe, restoran, araç kiralama ve transfer hizmetleri vb. imkanlardan da faydalanabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız