Hiç kuşkusuz seyahat sırasında konakladığınız otel çok önemlidir. Rahatlığı ve imkanları gezinizi büyük ölçüde etkileyebilir.

Şimdi size tanıtacağımız oteller ise, başlı başına bir seyahat planı yapmanıza sebep olabilir. Turist kalabalıklarından ve büyük şehirlerden uzakta, hem gittiğiniz ülkenin doğal ortamının tadını çıkarmak hem de muhteşem imkanlara sahip otellerde konaklamak isterseniz bu ideal seçeneklerden birini tercih edebilirsiniz. Unutulmaz bir deneyim yaşayacağınıza emin olabilirsiniz.

obilet.com’da otel rezervasyonu da yapabileceğinizi biliyor muydunuz? Dünyanın en ilginç otellerini obilet.com’da bulabilir, hızlıca seyahat planınıza uygun otelde oda ayırtabilirsiniz.

1) Treehotel, Harads,İsveç 

Treehotel, Harads,İsveç 

Kuzey İsveç’te bulunan Harads ormanlarının ağaçları arasında kurulmuş bu çok özel otelde çevre dostu bir konaklama yaşayabilirsiniz. Doğanın güzelliğini yansıtan şık odaların birçoğu orman manzaralı. 

Dahası, Treehotel’in özel mutfağının hazırladığı yöresel yemekleri orman manzarasına karşı bir akşam yemeği sırasında tadabilirsiniz.

Yaz aylarında ormanda doğa yürüyüşleri yapabilir, bisiklet turlarına katılabilirsiniz. Özel turlara katılarak Lapland bölgesi ile ilgili ayrıntılı bilgi edinebilirsiniz. 

Kışın ise, köpekli kızak, buzda balık avlama ve kar yürüyüşü gerçekleştirebilirsiniz.

Otelde farklı oda seçenekleri bulunmaktadır. Ağaç ev şeklinde dizayn edilmiş farklı oda seçenekleri arasından seçiminizi yapabilirsiniz. Fakat sadece ağaç evlerde kalmak zorunda değilsiniz. Örneğin The Mirrorcube odası, küp şeklindedir ve dışarıdaki orman manzarasını yansıtan aynalarla kaplıyken The UFO odası, bir uzay gemisi şeklinde düşünülmüş.

Elbette bu eşsiz otelde konaklama bulmak için biraz uğraşmanız gerekecek. Erken rezervasyon yaparak en uygun fiyatlardan yararlanabilirsiniz. Fakat bu otelin dünyanın en pahalı ülkelerinden biri olan İsveç’te olduğunu da unutmayın. 

Otele en yakın havaalanı olan Lulea şehrindeki havaalanına Türkiye’den aktarmalı uçuşlar bulunmaktadır. Daha sonrasında belli bir ücret karşılığında otelin sunduğu araba transferi imkanlarından yararlanabilir veya 35 dakika sürecek bir tren yolculuğu yapabilirsiniz.

Güncel oda fiyatlarına otelin internet sitesinden ulaşabilirsiniz.

İsveç’e uygun uçak biletleri için tıklayınız.

2) Otel Kakslauttanen, Finlandiya

Otel Kakslauttanen, Finlandiya

Kabinlerde, igloolarda ya da Fin geleneğine uygun inşaa edilmiş evlerde konaklayabileceğiniz otelde oda fiyatları mevsime göre değişiklik göstermektedir.

Kuzey Işıkları’na da tanık olabileceğiniz bölgeye Helsinki‘den trenle ulaşmak yaklaşık 16 saat sürse de Finlandiya’nın güneyinden kuzeyine doğru çeşitlenen coğrafyasını bir tren yolculuğu ile mükemmel bir şekilde deneyimleyebilirsiniz.

Eğer dilerseniz, İsveç üzerinden de Kakslauttanen Otel’e ulaşabilirsiniz.

Güncel oda fiyatlarına otelin internet sitesinden ulaşabilirsiniz.

Finlandiya’ya uygun uçak biletleri fırsatları için tıklayınız.

3) Pioneertown Motel, Amerika Birleşik Devletleri

Pioneertown Motel, Amerika Birleşik Devletleri

Western filmlerinde rol alan aktörler için inşaa edilen Pioneertown Motel 1946’dan beri sinemasever gezginlere ilham veriyor. Western filmleri hayranlarının konaklamaktan son derece zevk alacağı otelde film yıldızlarının isimlerinin verilmiş olduğu odalar bulunuyor.

Gene Autry’nin 9 numaralı odada güneş doğana kadar poker oynadığı otelde toplam 19 misafir odası var.

1 numaralı oda ise herkesin kitap okumaya ya da kart oyunları oynamaya geldiği veya kahve içtiği ortak oda. Adeta bir Vahşi Batı salonu gibi. 

Peki bu film setinden başka bölgede neler ilginizi çekebilir?

Örneğin, Kaliforniya’nın en güzel yerlerinden biri kabul edilen Josha Tree Ulusal Park’ında  güneş batımını mutlaka izlemelisiniz.

Vahşi Batı serüveniniz için mutlaka deneyimlemeniz gereken at sürüşünü de Pioneertown Mountains Preserve’de gerçekleştirebilirsiniz.

Pioneertown Motel’e en yakın havaalanı olan Palm Springs Havaalanı’na Türkiye’den aktarmalı uçuşlar gerçekleştirmektedir. Fakat, Los Angeles Havaalanı üzerinden de otele ulaşım sağlayabilirsiniz. Uygun uçak bileti fırsatları için tıklayınız.

Güncel oda fiyatlarına otelin internet sitesinden ulaşabilirsiniz.

4) Jumbo Stay Otel, İsveç

Jumbo Stay Otel, İsveç

Gerçek bir jumbo jette kalmak ister misiniz?

İsveç’in Arlanda şehrindeki bu otel, gerçek bir jumbo jetten dönüştürülerek yapılmış. 747-221B jeti en son İsveç Havayolları tarafından kullanılmış.

İsveç’te konaklama imkanları denince aklına sadece buzlarla kaplanmış oteller gelenlere alternatif bir seçenek sunan Jumbo Stay Otel, Stockholm Arlanda Havaalanı’nda bulunuyor. 

Havacılığa meraklı olanlar için ideal bir konaklama imkanı ve unutulmaz bir deneyim sunan Jumbo Stay Otel, toplam 33 odaya sahip ve farklı oda seçenekleri sunuyor. Tek başına seyahat eden gezginler için yatakhaneler mevcutken süit odalar ve aile odaları da bulunmaktadır.

Stockholm seyatinizi daha da ilgi çekici hale getirmek isterseniz, havaalanı yakınındaki bu otele bir fırsat verebilirsiniz. 

Güncel oda fiyatlarına otelin internet sitesinden ulaşabilirsiniz.

İsveç’e uygun uçak biletleri için tıklayınız.

5) Giraffe Manor, Nairobi, Kenya

Giraffe Manor, Nairobi, Kenya

Nairobi’nin en ünlü otellerinden Giraffe Manor (Zürafa Malikanesi) 1930’lu yıllarda Afrika’ya safariye gelen Avrupalıların konakladığı yerlerden biriymiş. 

Otele ismini veren zürafalar ise sabah akşam ziyarete gelen, bazen uzun boyunlarını pencerelerden uzatarak misafirleri selamlayan bölgenin yerlileri.

Safari turunuz sırasında konaklayabileceğiniz Giraffe Manor, safarilerin düzenlendiği Nairobi Doğal Park’ına da çok yakındır. 

Güncel oda fiyatlarına otelin internet sitesinden ulaşabilirsiniz.

Kenya’ya uygun uçak bileti fırsatları için tıklayınız.

6) Ashford Kalesi, Cong, İrlanda

Ashford Kalesi, Cong, İrlanda

Hiç gerçek bir sarayda yaşamak istediniz mi? 800 yıllık bu kalede kendinizi bir kraliyet ailesi üyesi gibi hissedeceksiniz.

İrlanda’nın en iyi otellerinden biri olan Ashford Kalesi eskiden Guinness ailesine aitmiş.

Kale’ye en yakın büyük şehir İrlanda’nın batı kıyısındaki Galway. Galway Havaalanı’na ulaştıktan sonra, Ashford Kalesi, özel araç kiralamanız durumunda yaklaşık 50 dakika uzaklıkta.

Trenle de yaklaşık 4 saatte Ashford Kalesi’nin bulunduğu Cong kasabasına ulaşabilirsiniz. Kale, kasabaya yaklaşık 15 dakikalık bir yürüme mesafesinde bulunmaktadır.

Kalenin kendisi gibi, civarındaki yapılar da Ortaçağ mimarisini ve hayatını yansıtıyor. Haliyle zamanda yolculuk yapmak isteyenler için İrlanda’nın bu tarihi coğrafyası ideal bir rota.

Kalenin şu ana kadar birçok ünlü konuğu olmuş: Kral 5. George, John Lennon, George Harrison, Oscar Wilde, Ronald Reagan, Robin Williams, Brad Pitt ve Pierce Brosnan bu konuklardan sadece birkaçı.  

İrlanda’ya en uygun uçak bileti fırsatları için tıklayınız.

Güncel oda fiyatlarına otelin internet sitesinden ulaşabilirsiniz.

7) Kelebek Mağara Oteli, Kapadokya, Türkiye

Kelebek Mağara Oteli, Kapadokya, Türkiye

Kapadokya’ya gitmişken bölgenin ünlü mağara otellerinden birinde kalmadan olmaz. Kapadokya’nın mağara otelleri bölgenin en iyi konaklama seçeneklerini sunuyor.

Göreme’de bulunan Kelebek Hotel’in geleneksel mobilyalarla süslenmiş taş kemerli süit odaları Uçhisar ve Çavuşin manzaralı. Otelin terası ise peri bacalarına bakıyor. 

Yerel şaraplar ve Kapadokya mutfağı ile Kelebek Cave Hotel, balayı için de ideal bir konaklama seçeneği sunuyor. 

Kapadokya Rehberimizi de inceleyerek seyahatinizi eksiksiz bir şekilde planlayabilirsiniz. 

Otel, Göreme Otogarı’ndan ücretsiz karşılama hizmeti veren otel, Nevşehir Havaalanı‘na ise 45 km uzaklıktadır.

Özel araçlarıyla gelen misafirler için tesis bünyesindeki özel otopark ücretsizdir. 

Güncel oda fiyatlarına otelin resmi internet sitesinden ulaşabilirsiniz.

8) Zaandam Inntel Otel,Hollanda

Zaandam Inntel Otel,Hollanda

Amsterdam’ın Zaandam şehrinde bulunan ve üst üste yığılmış ev topluluğu şeklinde bir mimariye sahip olan 4 yıldızlı otelin yapımında bölgedeki tarihi evlerin mimarisinden esinlenilmiş.

Amsterdam şehir merkezinin kuzey batısında kalan bu bölge, yerel ürünleri ile ün kazanmış ve yüzyıllar içerisinde tarım alanında o kadar gelişmiş ki “Hollanda’nın yemek sepeti” olarak anılmaya başlanmış.

Zaan nehri kıyısında kurulan Zaanstad bölgesi ve Zaandam şehri her ne kadar Amsterdam’a giden turistlerin ilk uğradığı duraklardan biri olmasa da, bu küçük bölgeye kesinlikle uğramaya değer.

Amsterdam’ın özellikle Mayıs ayından itibaren kış başlangıcına kadar turist akınına uğradığı, şehir merkezinde de konaklama fiyatlarının tavan yaptığı düşünülürse, Zaandam’da konaklamak bütçenizi büyük ölçüde rahatlatacaktır.

Trenle Zaandam’dan Amsterdam Central durağına sadece 12 dakikada ulaşabilirsiniz. Fakat, bu otelde oda bulabilmek için seyahat planınızı erkenden hazırlayıp, erken rezervasyon yapmanız gerekecektir.

Nostaljik odalarının yanı sıra, Zaandam Hotel’de ayrıca spa merkezi, yüzme havuzu da var.

Otel Schiphol Havaalanı’na ise 18 dakika uzaklıkta.

Güncel oda fiyatlarına otelin internet sitesinden ulaşabilirsiniz.

Hollanda’ya uygun uçak bileti fırsatları için tıklayınız.

9) Holmen Husky-Lodge, Norveç

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Holmen Husky Lodge (@holmenhusky) on

Bu otelde kalırken kutupların güzelliğinden mi yoksa Sibirya kurdu olarak bilinen husky cinsi köpeklerin tatlılığından mı daha çok etkileneceğiniz tartışılır.

Bu kızak köpekleriyle beraber Kuzey Işıkları‘nın tadını çıkaracak ve doğayı beraber keşfe çıkacaksınız.

Türkiye’den aktarmalı uçuşların gerçekleştiği Alta Havaalanı, tesise 44 dakika uzaklıktadır. Özel araçla veya otelin ulaşım servisiyle otele ulaşabilirsiniz.

Oslo veya Tromso üzerinden de Alta Havaalanı’na ulaşabilirsiniz. Norveç’e uygun uçak bileti fiyatları için tıklayınız.

Güncel oda fiyatlarına otelin resmi internet sitesinden ulaşabilirsiniz.

10) Hotel Pilatus-Kulm, Luzern-İsviçre

Hotel Pilatus-Kulm, Luzern-İsviçre

Deniz seviyesinden 2,132 metre yükseklikte olan bu dağ oteli 1890 yılında inşaa edilmiş ve 2010 yılında yenilenmiş.

Farklı oda seçenekleriyle Alp Dağları’nın en güzel manzaralarını sunan otele ulaşım biraz zorlu olsa da, en sonunda vardığınızda bu zorlu yolculuğa değdiğini kendi gözlerinizle göreceksiniz.

Otele en yakın büyük şehir Luzern’dir. Fakat Luzern’e Türkiye’den direkt uçuş bulunmamaktadır. Şehre, Zürih veya Bern üzerinden trenle ulaşabilirsiniz.

Luzern şehrine geldikten sonra, tren veya feribotla Alpnachstad’a ulaşabilirsiniz. Alp dağı yamacı bu küçük kasabadan teleferikle Hotel Pilatus-Kulm Otele varacaksınız.

Eğer geçerli bir Schengen vizeniz varsa, İsviçre’ye giriş yapabilirsiniz.

İsviçre’ye en uygun uçak bileti fırsatları için tıklayınız.

Güncel oda fiyatlarına otelin resmi internet sitesinden ulaşabilirsiniz.

11) Conrad Rangali Island Resort, Maldivler

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Conrad Maldives Rangali Island (@conrad_maldives) on

Nispeten daha önce bahsettiğimiz otellerden daha lüks ve daha popüler bir seçenek olsa da, Maldivlerdeki bu otel de eşsiz bir deneyim sunuyor.

Huzurlu ve unutulmaz bir tatil için veya kış aylarında balayı tatili planlayanlar için Güney Ari Atoll’deki bu otel suya sıfır odalarıyla ideal bir seçenek.

42 farklı dalış noktası olan Ari Atoll, Maldivler’in berrak denizini ve zengin su altı dünyasını keşfetmek için sıklıkta tercih edilen bir noktadır.

Otelde son derecede zengin bir mutfak imkanı sunan çeşitli restoranlar, ve şarap ve peynir barları mevcut.

“Dünyanın en güzel restoranı” seçilen su altı restoranı da burada bulunmaktadır. Akşam yemeğinizi, okyanusun sakinleriyle beraber geçirmek isterseniz, bu restoran unutulmaz bir deneyim sunacaktır.

Maldivler’e uygun uçak bileti fırsatları için tıklayınız.

Güncel oda fiyatlarına otelin resmi internet sitesinden ulaşabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız