Düzce’de Ne Yenir, Nerede Yenir?

0
2944

Farklı kültürleri buluşturan zengin bir mutfağı var Düzce’nin. Kafkas, Balkan ve Kırım mutfaklarından izler taşıyan geleneksel Düzce mutfağının en sevilen lezzetleri arasında Arnavut böreği, Çerkez tavuğu göbete, katlama, isli balık ve Boşnak tatlısı gibi kozmopolit lezzetler ilk sıralarda yer alıyor.

Düzce’ye giderseniz genellikle meze olarak tüketilen tütsülenmiş isli balığından, mısır unu ile yapılan Tatarların meşhur mezesi mamalikadan, yine mısır unu, su ve yumurta ile yapılan Çerkez mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olan mamursadan, Akçakoca’nın manda kaymaklı, ballı, fındıklı ve cevizli meşhur melengüççiçeği tatlısından tatmadan, fındık ve tütün kolonyası alamdan dönmeyin derim.

Hamur işi ve yeşil sebzelerinin başrolde olduğu, tadı damağınızdan uzun süre silinmeyecek lezzetlerle dolu Düzce mutfağını keşfe çıkmaya ne dersiniz?

Evet dediğinizi duyar gibiyim, o zaman hadi gelin daha fazla lafı uzatmadan Düzce lezzet duraklarına doğru mini bir keşif yolculuğuna çıkalım.

1) Gurme İsmet Usta

Şöyle kuymaklı, patates kızartmalı, sucuklu yumurtalı ya da omletli menemenli, tahin pekmezli, bal kaymaklı kuş sütü eksik bir kahvaltı ile güne merhaba demek istiyorsanız adresiniz Gurme İsmet Usta olsun derim.

Söylemeden geçmek olmaz Gurme İsmet Usta’nın yemek menüsü de oldukça lezzetli.

Adres: Kültür Mahallesi, İstanbul Caddesi, No:134, Düzce Merkez
Telefon: 0380 523 50 00

2) Bibi’nin Yeri

Klasik kahvaltılıkların ne kadar lezzetli olduklarını bir kenara bırakacak olursak kızartmadan ezmeye pek çok çeşit Bibi’nin Yeri’nin kahvaltısında sizi bekliyor.

Siz de güne taze demlenmiş bir bardak çay ve fırından yeni çıkmış sıcacık ekmekle mükellef bir kahvaltı ederek başlamak istiyorsanız istikametiniz Bibi’nin Yeri olsun derim.

Adres: Güzeldere Şelalesi Yolu üzeri, Hamamüstü, Gölyaka, Düzce
Telefon: 0536 842 62 26

3) Taç Tarım Ürünleri Çiftliği

Taç Tarım Ürünleri Çiftliği’nin kahvaltısında sofrada göreceğiniz pek çok şey kendi üretimleri.

En sade haliyle bile oldukça lezzetli olan bu doğal kahvaltının yıldızı bence kesinlikle peynirleri. Sizin için de kahvaltının olmazsa olmazlarından biri peynir ise Taç Tarım Ürünleri Çiftliği’nin kahvaltısının tadı damağınızda kalabilir, demedi demeyin.

Adres: Gülorman Köyü Yolu, No: 158, Gülormanı Köyü, Düzce Merkez
Telefon: 0380 532 40 41

4) Yamaçlar 1949 Köfteci Rıfat Usta

Düzce’nin en eski lezzet duraklarından biri olan Yamaçlar 1949 Köfteci Rıfat Usta, salaş mekan sevenlerin favori lezzet duraklarından biri.

Rıfat Usta’da köftenin haricinde iskender ve tazecik sulu yemekler gibi seçenekler de var. Ancak benim oyum meşhur köftesini tatmanızdan yana.

Adres: Şerefiye Mahallesi, Gaziantep Caddesi, Düzce Merkez
Telefon: 0380 512 18 55

5) Rumeli 1933

İskender kebap, döner, ıslama köfte, Boşnak köfte, Rumeli kebap, saray kebabı gibi kallavi lezzetlerin yanı sıra güveçte kuru fasulye, haşlama, ciğer gibi günlük taze yemekler de Rumeli 1933’te sizi bekliyor.

Rumeli Kebapçısı’na giderseniz yemeğinizin üzerine mis gibi bir ekmek kadayıfı ya da dışı çıtır içi yumuşacık tulumba tatlısı yemeyi de ihmal etmeyin derim.

Adres: Şerefiye Mahallesi, Çınlar Sokak, Düzce Merkez
Telefon: 0380 523 33 34

6) Hoşgör Ocakbaşı

Dürümden patlıcanlı kebaba, lahmacundan pideye pek çok seçenek bulabileceğiniz Hoşgör Ocakbaşı, Düzce’nin en sevilen lezzet duraklarından biri.

Ocakbaşına gittiğinizde benim gibi her şeyden az biraz yemeyi sevenlerdenseniz önerim ortaya içinde Adana kebaptan çöp şişe, et şişten ciğere, tavuk kanattan közlenmiş sebzelere pek çok lezzet olan ‘Karışık Kebap’tan söyleyemeniz.

Tabii ki öncesinden lahmacun veya pide ile başlangıç yapmayı da unutmayın.

Adres: Cumhuriyet Mahallesi, Zahid Kevseri Bulvarı, No: 45, Düzce Merkez
Telefon: 0380 523 37 37

7) Kaplanoğlu Alabalık

Pideden lahmacuna sac kavurmadan ızgara köfteye pek çok alternatif olsa da Kaplanoğlu Alabalık’a giderseniz benim önerim tercihinizi balıktan yana kullanmanız.

Özellikle güveçte hazırladıkları balık çok lezzetli. Balığın yanında salata haricinde bir şeyler daha olsun derseniz de kaşar peynirli mantarından denemenizi öneririm.

Adres: Aydınpınar Köyü, Düzce
Telefon: 0380 531 34 99

8) Çiftlik Restaurant

Şık bir mekanda güzel bir yemek yemek isterseniz Çiftlik Restaurant, Düzce’deki en keyifli alternatiflerden biri olacaktır.

Lezzetli mezeler ve tazecik balıklar Çiftlik Restaurant’ta sizi bekliyor.

Acılı ezme, Çerkez tavuğu, Arnavut ciğeri, Çiftlik Restoran’ın en sevilen mezelerinden sadece birkaçı.

Adres: Şerefiye Mahallesi, Gaziantep Caddesi, No: 6, Düzce Merkez
Telefon: 0380 524 11 00

9) Ethem’in Yeri

Şöyle hızlıca bir şeyler atıştırmak için uğrayabileceğiniz en lezzetli yerlerden biri de Ethem’in Yeri.

Hamburgerden sosisli sandviçe, pideden yengen tosta bolca karbonhidratlı çokça lezzetli seçenekler Ethem’in Yeri’nde sizi bekliyor.

Adres: Kültür Mahallesi, Spor Sokak, Türk Telekom Yanı, Düzce Merkez
Telefon: 0380 524 66 22

10) Çapa Restaurant

Tazecik mevsim balıkları ve karides kalamar gibi deniz ürünleri ile güzel bir akşam keyfi yapmak isterseniz Çapa Restaurant, Akçakoca’daki en keyifli adreslerden biri.

Özellikle karides güveci ve levrek şişi bence çok lezzetli.

Çapa Restaurant’ın izlemeye doyamayacağınız bir deniz manzarası olduğu da aklınızda bulunsun.

Adres: Osmaniye Mahallesi, Çınar Sokak, Akçakoca, Düzce
Telefon: 0380 611 57 57

11) Kamelya Restaurant

Her biri birbirinden lezzetli mezeler, tazecik balıklar ve dalga sesleri… Keyifli bir akşam yemeği için insan başka ne ister ki?

Mevsimine denk gelirseniz balık tercihinizi barbundan yana kullanın derim.

Klasiklerin dışında bir tatlı denemek isterseniz de tercihinizi yöresel melengüççiçeği tatlısından yana kullanabilirsiniz.

Adres: Osmaniye Mahallesi, Atatürk Caddesi, No: 1, Akçakoca, Düzce
Telefon: 0380 611 30 33

12) Mustafa’nın Yeri Balık & Kahvaltı

Salaş bir mekanda tazecik balıklar yemek isteyenlerin Akçakoca’daki uğrak mekanlarından biri Mustafa’nın Yeri Balık & Kahvaltı.

Özellikle çiçek gibi gelen hamsi tavasını mutlaka deneyin derim. Çekirdek gibi çıtır çıtır, insanın yedikçe yiyesi geliyor.

Yemeğe gitme fırsatınız olmaz da Mustafa’nın Yeri’nin kahvaltısının da seveni çok, aklınızda bulunsun.

Adres: Osmaniye Mahallesi, Atatürk Caddesi, Bayraktar Oteli Altı, Akçakoca, Düzce
Telefon: 0380 611 43 69

13) Hamsi Balık Lokantaları

Hamsi, mezgit, tekir gibi Karadeniz’in sen sevilen balıklarını günlük taze olarak sunan Hamsi Balık Lokantaları’nda fener kavurma, karides güveç, levrek sarma gibi lezzetlerde sizi bekliyor.

Balık sofrasından tatlı yemeden kalkılmaz derler, siz de böyle düşünenlerdenseniz Hamsi Balık Lokantaları’na gittiğinizde Akçakoca’nın özel fındıkları ile yapılan tahin helvasının tadına bakın derim.

Adres: Hacı Yusuflar Mahallesi, İstanbul Caddesi, No:120, Akçakoca, Düzce
Telefon: 0380 611 88 66

14) Gani Gastrocafe

Keyifli bir molanın Düzce’deki en lezzetli adreslerinden biri de Gani Gastrocafe. Çilekli mag, supangle, cheesecake gibi pek çok tatlı alternatifi olsa da Gani Gastrocafe’ye giderseniz benim önerim muzlu, çikolatalı kremalı Gani Kup’un tadına bakmanızdan yana.

Yanında bol köpüklü sade bir Türk Kahvesi ile harika oluyor.

Adres: Kültür Mahallesi, Spor Sokak, No: 28, Düzce Merkez
Telefon: 0380 514 90 90

15) Mekan Cafe

Kahvenizi ev yapımı tazecik tatlılar eşliğinde içmek isterseniz hiç düşünmeden Mekan Cafe’nin yolunu tutun derim.

Ama ev yapımı dediysem sadece öyle klasik kek muhallebi gibi tatlılar var sanmayın. Brownie, profiterol, kurabiye tabağı gibi harika seçenekler Mekan Cafe’de sizi bekliyor.

Adres: Kültür Mahallesi, Kuyumcuzade Bulvarı, No: 88, Düzce Merkez
Telefon: 0380 524 26 28

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız