Elazığ Havalimanı Ulaşım Rehberi

0
888

Doğu Anadolu Bölgesi sınırları içerisinde; Yukarı Fırat Bölgesi’nde mükemmel bir konuma sahip olan Elazığ, Türkiye’nin en büyük 4. ili olma unvanına sahip.

Şehir içi ulaşım sistemi günden güne daha da güçlenen Elazığ’daki tüm toplu taşıma araçlarında El-Kart kullanılıyor. Elazığ’a gittiğinizde, şehrin birçok noktasına ulaşım hizmeti veren belediye otobüslerini sıklıkla kullanacaksanız eğer El-Kart sahibi olmanızı öneriyoruz.

Özel halk otobüsleri, minibüs ve taksilerin de şehir içi ulaşımını rahatlattığı söylenebilir.

Elazığ Havalimanı’na Nasıl Gidilir? 

Elazığ Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Nasıl Gidilir?

Elazığ Havalimanı’ndan şehir merkezine yapacağınız ulaşım, maksimum 15 – 20 dakika sürecektir.

Şehir merkezine sadece 12 km mesafede yer alan Elazığ Havalimanı’na vardıktan sonra HAVAŞ otobüslerini kullanabileceğiniz gibi havalimanından araç da kiralayabilirsiniz.

İç hatlar terminali dışına çıktığınızda sizi karşılayacak olan havalimanı taksi duraklarına da uğrayabilirsiniz elbette.

Özel araç ile yolculuk yapmak isteyenler ise terminaldeki araç kiralama firmalarını değerlendirebilir.

Hangi ulaşım yöntemini tercih ederseniz edin, Elazığ merkezlerine ulaşmak fazla vaktinizi almayacaktır.

Toplu Ulaşım Araçları

HAVAŞ Otobüsü

Havalimanından Elazığ şehir merkezine ulaşımlarda tercih edilebilecek en ekonomik yöntemlerden biri; HAVAŞ otobüslerini kullanmak.

Elazığ varışlı uçak seferlerinin saatlerine göre kalkış vakitleri düzenlenen HAVAŞ otobüsleri için özel bir bilet almanız gerekmez. Yolculuk esnasında muavinler, gitmek istediğiniz yere göre ücreti temin edecektir.

En güncel bilet tarifeleri, sefer saatleri ve güzergah bilgisine ulaşmak içinse HAVAŞ’ın resmi internet sitesine göz atabilirsiniz.

Elazığ Havalimanı ile şehir merkezi arasında aktarmasız ulaşım hizmeti veren HAVAŞ otobüslerinin güzergahı sırasıyla şu şekilde: Otogar, Doğu Garajı, Ordu Evi Grand 23 Otel Önü, İzzetpaşa Camii Durağı, Öğretmenevi, Hozat Garajı, DSİ, Karayolları, Orman Bölge Müdürlüğü, Ramada Otel, Çaydaçıra Sabuncu Kavşağı, Çocuk Islah Evi, Belediye, Park 23, Hazardağlı Kavşağı, Tedaş, Tofaş Kavşağı ve Abdullah Paşa Trafo Durağı.

Özel Ulaşım Araçları

Taksi

Özel ulaşım araçları arasında belki de en popüleri olan taksiler Elazığ Havalimanı ile şehir merkezi arasında ulaşımı sağlamakla birlikte 7/24 konforlu hizmet veriyor.

Elazığ Havalimanı geliş terminalinin hemen dışına çıktığınızda havalimanı taksi durakları ile karşılaşacaksınız.

Havalimanı taksilerinin güncel ücret tarifeleri hakkında bilgi almak için 0534 417 68 85 ya da 0531 783 02 23 numaralı hattı arayabilirsiniz.

Gece gündüz sabit fiyat tarifesi uygulayan Elazığ Havalimanı taksileri genellikle km üzerinden ücretlendirme yapıyor.

Havalimanından bineceğiniz taksi ile Elazığ şehir merkezine ulaşmanız en fazla 15 dakika sürecektir.

Araç Kiralama

Elazığ Havalimanı’ndan şehir merkezine gitmenin en hesaplı ve de konforlu yolu araç kiralama hizmetlerinden faydalanmaktır.

Özellikle şehirde birkaç günden fazla konaklamayı ya da çevre illeri de ziyaret etmeyi planlıyorsanız, araç kiralamak sizin için en hesaplısı olacaktır.

Bunun için tek yapmanız gereken, Elazığ Havalimanı’ndan araç teslimi yapan firmaları araştırıp, aralarında fiyat karşılaştırması yapmak.

Elazığ Havalimanı’ndan hızlıca aracınızı teslim alabileceğiniz araç kiralama firmalarından bazıları ise şu şekilde:

  • Europcar: 0424-237-16-35
  • Avis: 444-28-47
  • Enterprise Rent a Car: 0545 505 23 00
Transfer

Elazığ’da konaklayacağınız otel ya da hizmet aldığınız tur şirketi veya seyahat acentesinin varsa eğer havalimanı transfer hizmetlerinden faydalanabilirsiniz.

Elazığ uçak bileti bilgilerinizi detaylı bir şekilde şirkete ilettiğiniz takdirde sizin için bir havalimanı transfer rezervasyonu oluşturulur.

Bu sayede Elazığ Havalimanı’na varır varmaz sizi hazır bekleyen şoförlü transfer aracınıza binerek 10 – 15 dakika gibi kısa bir sürede şehir merkezine ulaşabilirsiniz.

Şehir Merkezinden Elazığ Havalimanı’na Nasıl Gidilir?

Şehir merkezinden Elazığ Havalimanı’na ulaşım hangi yöntemi seçerseniz seçin, maksimum 15 – 20 dakika sürecektir çünkü aradaki mesafede sadece 12 kilometredir.

Şehrin en merkezi noktalarında durakları olan HAVAŞ otobüsüne binebilir, havalimanı taksilerini kullanabilir veya araç kiralama, havalimanı transfer vb. hizmetlerden faydalanabilirsiniz.

Toplu Ulaşım Araçları

HAVAŞ Otobüsleri

Şehir merkezinden Elazığ Havalimanı’na en hesaplı şekilde ulaşmak için HAVAŞ otobüslerini tercih edebilirsiniz.

Kalkış vakitleri Elazığ kalkışlı uçuş sefer saatlerine göre düzenlenen bu otobüslerin farklı zamanlarda hareket eden iki ayrı güzergahı bulunuyor.

Bir kısım HAVAŞ otobüsü Öğretmenevi, diğer kısım HAVAŞ otobüsü ise Abdullahpaşa’dan hareket ederek Elazığ Havalimanı’na ulaştırıyor.

Şehir merkezinden hareket ederek doğrudan Elazığ Havalimanı’na ulaştıran HAVAŞ otobüslerinin güzergahı sırasıyla: Abdullahpaşa Trafo Durağı, Tofaş Kavşağı, Tedaş, Hazardağlı Kavşağı, Park 23, Belediye, Çocuk Islah evi, Çaydaçıra Sabuncu Kavşağı, Ramada Otel, Orman Bölge Müdürlüğü, Karayolları, DSİ, Hozat Garajı, Öğretmenevi, İzzetpaşa Camii Durağı, Ordu Evi Grand 23 Otel Önü, Doğu Garajı, Elazığ Otogarı ve Elazığ Havalimanı.

Bulunduğunuz konuma göre iki ayrı güzergaha sahip HAVAŞ otobüslerinden birini seçebilir ve sefer saatlerini kontrol edebilirsiniz.

Elazığ Havalimanı HAVAŞ otobüslerinin en güncel bilet tarifeleri, sefer saatleri ve güzergahları hakkında bilgi sahibi olmak için tek yapmanız gereken, HAVAŞ’ın resmi web sitesini ziyaret etmek.

Özel Ulaşım Araçları

Taksi

Şehir içi ulaşımda da sıklıkla tercih edilen taksiler, acelesi olan ya da ulaşımda konforu önemseyen yolcular için en ideal ulaşım yöntemi.

Şehrin en merkezi noktalarında yer alan taksi duraklarına gidip araç talep edebileceğiniz gibi bulunduğunuz noktaya taksi de çağırabilirsiniz.

Dilerseniz şehir içinde hizmet veren, dilerseniz de sadece şehir merkezi ile havalimanı arasında ulaşım sağlayan taksi firmasını arayarak bulunduğunuz noktaya araç isteyebilirsiniz.

Böylelikle kısa sürede ve rahat bir şekilde Elazığ Havalimanı’na ulaşım sağlamanız mümkün.

Araç Kiralama

Sadece Elazığ Havalimanı’na ulaşmak için değil, konakladığınız süre boyunca şehir içi ulaşımda da tercih edebileceğiniz araç kiralama hizmetleri, şehrin hemen hemen her noktasında karşınıza çıkacak.

Bilhassa şehirde uzun süre kalmayı planlıyor ya da başka şehirleri de ziyaret etmeyi düşünüyorsanız, araç kiralamak sizin için en doğrusu olacaktır.

Şehir merkezinden aracınızı teslim alıp, Elazığ Havalimanı’nda teslim etmenize imkan sağlayan bazı araç kiralama firmaları ise şu şekilde:

  • Europcar (04242371635)
  • Avis (04242752220)
  • Nationol Car Rental (05303408728)
Transfer

Şehir merkezinden Elazığ Havalimanı’na transfer hizmetlerinden faydalanarak ulaşmak istiyorsanız eğer bir transfer firması ya da varsa konakladığınız otel ile anlaşma sağlamalısınız.

Öyle ki bazı şehir otellerinin belli bir ücret karşılığında sunduğu havalimanı transfer hizmeti olabiliyor.

Ayrıca hizmet aldığınız seyahat acentesi veya tur firmasının havalimanı transfer hizmetlerinden de faydalanabilirsiniz, tercih sizin.

Havalimanı transfer hizmetlerinin sağladığı en büyük avantaj, şoförlü aracın sizi istediğiniz saatte istediğiniz noktadan alarak hızlı ve konforlu bir şekilde doğrudan havalimanına götürüyor olması.

Elazığ Havalimanı Hakkında

Şehir merkezine yalnızca 12 km uzaklıkta konumlanan Elazığ Havalimanı, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) tarafından işletilmekle birlikte 1940 yılından bu yana hem iç hatlar hem de dış hatlar olmak üzere toplamda 2 yolcu terminali ile taşımacılık hizmeti veriyor.

2017 senesinden bugüne 7 uçak kapasiteli alanıyla hizmet veren Elazığ Havalimanı’na Ankara Esenboğa, İzmir Adnan Menderes, İstanbul Sabiha Gökçen, İstanbul, Duesseldorf, Frankfurt ve Hannover havalimanlarından aktarmasız olarak ulaşım sağlamanız mümkün.

Pegasus Havayolları, SunExpress, Onur Air, Anadolujet ve Türk Hava Yolları firmalarının aktarmasız uçuş seferleri düzenlediği Elazığ Havalimanı her sene 2,5 milyondan fazla yolcuya taşımacılık hizmeti veriyor.

Türkiye’nin en köklü havalimanlarından biri olma özelliğini taşıyan Elazığ Havalimanı istatistiklere göre en fazla yolcuyu ise İzmir, Ankara ve İstanbul gibi büyükşehirlerden almıştır.

Elazığ – Diyarbakır Yolu üzerinde bulunan ve şehir merkezine 15 – 20 dakikalık mesafede olan Elazığ Havalimanı’nda ATM makineleri, VIP salonları, dinlenme alanları, danışma merkezleri, duty free, yeme içme yerleri, hediyelik eşya satan dükkanlar, ücretsiz internet erişimi vb. imkanlar da mevcut.

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız