Erfelek Şelaleleri Nerededir?

0
258

Erfelek Şelaleleri, Sinop’un nefes kesen doğal güzelliklerinden biri. 2011 yılında tabiat parkı ilan edildi ve her yıl binlerce ziyaretçiyi ağırlıyor. 

Karadeniz’in en güzel ve keyifli şehirlerinden biri olan Sinop’un onlarca doğal güzelliğinden sadece biri Erfelek. Henüz görmeyenler ya da gitmeyi planlayanlar için Erfelek’te neler yapılacağını anlattığımız bir rehber hazırladık!

Erfelek Şelaleleri Nerededir?

Sinop’un Erfelek ilçesine bağlı olan Tatlıca Köyü’nde bulunmaktadır. Bu sebeple Tatlıca Şelaleleri olarak da anılır. 

Erfelek Şelaleleri Özellikleri Nelerdir?

Erfelek Şelaleleri, Karasu Deresi üzerinde bulunan 2 km uzunluğundaki bir vadi içerisinde yer alan irili ufaklı 28 şelaleyi kapsamaktadır. 

1997 yılında Erfelek Barajı’nın çalışmaları kapsamındaki yol yapımı sırasında tesadüfen keşfedilmiştir.

Keşfedildiği günden bu yana, Sinop’un en önemli turizm noktalarından bir hâline gelmiştir.

Fındık, kayın, meşe, gürgen gibi ağaçların arasından akan doğa harikası şelalelerdir. 

Ağaçların yanı sıra, pek çok canlı türünün de yaşam alanı olan parkta sincap, baykuş, ördek, tavşan ve gelincik gibi hayvanlara da rastlayabilirsiniz.

Erfelek Şelaleleri’nde Neler Yapılır?

Gerçek bir doğa harikası olan Erfelek Şelaleleri içerisinde iki farklı yürüyüş parkuru bulunuyor.

Her ikisi de birer kilometrelik olan bu parkurların biri, Doğa ve Milli Parklar 10’uncu Bölge Müdürlüğü tarafından yaptırılmıştır.  Bu parkurlarda inanılmaz keyifli doğa yürüyüşleri yapabilirsiniz. 

Şelalenin içinde bulunduğu vadi, tırmanma aktivitesi için de oldukça elverişlidir. 100 yılı aşkın süredir ayakta duran su değirmenlerinin olduğu alanda keyifli bir manzara karşısında vakit geçirebilirsiniz.

Tüm bunların dışında, gerçek bir görsel şölen sunan Erfelek Şelaleleri, doğa fotoğrafçılığı için de ideal bir yerdir. 

Piknik yapmak isteyenler, vadi içerisinde bulunan tesislerden faydalanabileceği gibi, ateş yakmadan kendileri de piknik yapabilirler.

Hatta serpme köy kahvaltısı veren mekânlarını da değerlendirebilirsiniz.

Erfelek Şelaleleri’nde Nerede Konaklanır?

Erfelek Şelalesi’nin bulunduğu bölge içinde kamp alanı bulunmaktadır. Doğa aşıkları, burada kamp kurarak harika vakit geçirebilirler. 

Ayrıca, Sinop’un merkezinde veya farklı ilçelerinde bulunan otellerde konaklayarak Erfelek’e günübirlik gezi düzenleyebilirsiniz. 

Erfelek Şelaleleri’ne Giriş Ücreti Var Mı?

Erfelek Şelalesi’ne araçla gidenlerden 8 TL ücret alınıyor. Yürüyerek gelen ziyaretçiler ücret ödemeden giriş yapabiliyor.

Kamp yapmak için gelenlerden ise, kişi başı 5 TL ücret alınıyor. 

Erfelek Şelaleleri’ne Nasıl Gidilir?

Sinop’un şehir merkezinden 45 km, Erfelek ilçesinden 10 km uzaklıkta bulunan Erfelek Şelaleleri’ne özel aracınız ya da dolmuşlarla gidebilirsiniz.

Dolmuşlar, Sinop Otogarı ve Erfelek ilçesinden belirli aralıklarla kalkmaktadır. 

Sinop’un doğa harikası Erfelek Şelaleleri’ni henüz görmediyseniz en kısa sürede planlarınızı yapıp görmenizi tavsiye ederiz. 

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız