Erzincan Havalimanı Ulaşım Rehberi

0
1766

Sivas, Elazığ, Bingöl, Gümüşhane, Malatya, Giresun ve Baybur ile komşu olan Erzincan, Doğu Anadolu Bölgesi’nin Yukarı Fırat bölümünde mükemmel bir konuma sahip.

Şehir içi ulaşımın genellikle halk otobüsleri, minibüs ve taksiler ile sağlandığı şehirde toplu taşıma araçlarının yanı sıra araç kiralama ve transfer hizmetlerinden de faydalanmanız mümkün.

Şehir merkezinden 5 km uzaklıktaki Erzincan Şehirlerarası Otogarı ve 9 km mesafedeki Erzincan Havalimanı’ndan ulaşımlarınızı toplu taşıma araçları ile gerçekleştirmek isteyenler Can Kart sahibi olmalılar.

Erzincan Şehir İçi Ulaşım Hakkında

Erzincan Havalimanı’ndan şehir merkezine nasıl gidilir?

Şehir merkezine sadece 9 km uzaklıkta Erzincan Havalimanı’na vardıktan sonra şehir merkezine gitmek için birden çok seçeneğiniz olacak.

Maliyetten çok rahatını ve konforunu düşünenler taksi, araç kiralama veya havalimanı transfer hizmetlerinden faydalanabilir.

Bütçe dostu bir ulaşım alternatifi tercih edecekseniz de Erzincan’ın oldukça gelişmiş bir toplu taşıma ağına sahip olduğunu hatırlatalım.

Hangi ulaşım yöntemini seçerseniz seçin, havalimanından şehir merkezine gitmeniz maksimum 15 – 20 dakika sürecektir.

Toplu Taşıma Araçları

Halk Otobüsü

Erzincan Havalimanı geliş terminalinin hemen dışına çıktığınızda sizi şehir merkezine direkt ulaşım sağlayan halk otobüslerinin hareket ettiği duraklar karşılayacak.

Haftanın 7 günü belli saatlerde hareket eden bu otobüsler genellikle 20 – 25 dakika içerisinde Erzincan şehir merkezine ulaştırıyor.

Erzincan Havalimanı kalkışlı halk otobüslerinin güncel sefer saatleri, hat numaraları ve bilet tarifeleri hakkında bilgi edinmek için Erzincan Belediyesi’nin resmi web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Bu otobüslerin çoğu sefer saatlerini Erzincan Havalimanı varışlı uçak seferlerine göre düzenleniyor.

Özel Ulaşım Araçları

Taksi

Şehir içi ulaşımda da sıklıkla tercih edilen taksiler havalimanından şehir merkezine gitmek için de tercih edilebilir.

Özellikle zamandan tasarruf etmek istiyor ve ulaşımda konforunuza önem veriyorsanız eğer havalimanı taksileri tam size göre.

Erzincan Havalimanı geliş terminalinde durağı olan Eşot Taksi firmasını (0446 214 34 74) arayarak yerinizi önceden de ayırtabilirsiniz.

Havalimanından bineceğiniz taksi ile en fazla 15 dakikada Erzincan şehir merkezine varmanız mümkün.

Araç Kiralama

Şehir merkezine 9 km uzaklıkta konumlanan Erzincan Havalimanı’nda birden çok araç kiralama firmasının ofisi bulunuyor.

Bunun yanı sıra şehir merkezinde şubesi olan yerli araç kiralama firmaları ile de anlaşırsanız araç teslim noktasını Erzincan Havalimanı olarak belirleyebileceğinizi unutmayın. Erzincan Havalimanı’nda hizmet veren Avis (05462232422), Asis Oto Kiralama (05322090145) ve City 24 Rent A Car (04462263303) firmaları arasında fiyat ve hizmet karşılaştırması yaparak hızlıca rezervasyonunuzu oluşturabilirsiniz.

Böylelikle havalimanına vardığınızda sadece dakikalar içerisinde aracınızı teslim alabilirsiniz.

Şehir merkezinden Erzincan Havalimanı’na nasıl gidilir?

Şehir içi ulaşımda günden güne gelişme gösteren Erzincan’da toplu taşıma araçları kadar araç kiralama ve taksi gibi özel ulaşım araçları da sıklıkla tercih ediliyor.

Can Kart sahiplerinin kolaylıkla tercih edebileceği toplu taşıma araçları arasında halk otobüsleri ilk sırada geliyor şüphesiz.

Ayrıca daha ekonomik bir ulaşım yöntemi arayışında iseniz, paylaşımlı taksileri de tercih edebilirsiniz.

Hangi ulaşım yöntemini seçerseniz seçin, şehir merkezinden sadece 9 km uzaklıkta bulunan Erzincan Havalimanı’na varmanız maksimum 20 – 25 dakika sürecektir.

Toplu Taşıma Araçları

Halk Otobüsü

Şehir içi toplu ulaşım ağının büyük bir bölümünü oluşturan halk otobüsleri sayesinde kolaylıkla şehir merkezinden Erzincan Havalimanı’na gidebilirsiniz.

Bunun için tek yapmanız gereken, Erzincan Belediyesi’nin resmi web sitesine giderek havalimanına doğrudan ulaştıran halk otobüslerinin güncel sefer saatleri, kalkış noktaları ve geçtiği durakları, bilet tarifeleri ve hat numaralarını öğrenmek.

20 – 25 dakika içerisinde şehir merkezinden Erzincan Havalimanı’na ulaştıran bu halk otobüslerinin sefer saatleri genellikle Erzincan kalkışlı uçuş seferlerinin saatlerine göre ayarlanıyor.

Özel Ulaşım Araçları

Taksi

Erzincan yüz ölçümü bakımından çok büyük bir şehir olmadığı için taksiyle pek çok noktaya uygun fiyata gitmeniz mümkün.

Aynı şekilde 9 km uzaklıktaki Erzincan Havalimanı’na da makul bir fiyat ödeyerek hem daha hızlı hem de daha konforlu bir şekilde ulaşımınızı sağlayabilirsiniz.

Havalimanı taksisini bulunduğunuz noktaya çağırabileceğiniz gibi şehrin en merkezi noktalarında konumlanan taksi duraklarına da gidebilirsiniz.

Ulaşımınız yaklaşık 10 dakika sürecektir.

Araç Kiralama

Erzincan’da birkaç günden fazla kalmayı veya çevre illeri de ziyaret etmeyi planlayanlar için en uygun seçenek araç kiralamak olacaktır. Aksi takdirde sadece şehir merkezinden havalimanına gitmek için araç kiralamak biraz pahalıya gelebilir.

Şehir merkezinde ve Erzincan Havalimanı’nda ofisi bulunan araç kiralama firmalarından bazıları: Avis (05462232422), Asis Oto Kiralama (05322090145) ve City 24 Rent A Car (04462263303).

Şehir merkezinden kiraladığınız araçla havalimanına varmanız ortalama 10 – 15 dakika sürecektir.

Transfer Hizmetleri

Erzincan’da konakladığınız otel veya hizmet aldığınız seyahat acentesinin varsa eğer havalimanı transfer hizmetlerinden ücretli veya ücretsiz bir şekilde faydalanabilirsiniz.

Bunun için yetkililere önceden haber vermeniz ve uçuş bilgilerinizi detaylı bir şekilde iletmeniz gerekir. Böylelikle dilediğiniz noktada ve saatte transfer aracınız sizi hazır bekliyor olacaktır.

Erzincan Havalimanı Hakkında

Tam tamına 4.034.100 metrekarelik bir alanı kaplayan ve 1988 senesinden bugüne taşımacılık hizmeti veren Erzincan Havalimanı ile şehir merkezi arasında 9 km’lik bir mesafe bulunuyor.

Sağlık hizmetleri, banka ATM’leri, yeme içme ve alışveriş imkanları, VIP salonları, danışma masaları gibi hizmetlerden faydalanabileceğiniz Erzincan Havalimanı’na aktarmalı ya da aktarmasız uçuş seferi düzenleyen hava yolu firmaları arasında SunExpress, Türk Hava Yolları, Anadolujet ve Pegasus Havayolları bulunuyor. Gaziantep Havalimanı, Ankara Esenboğa Havalimanı, İstanbul Havalimanı gibi yerlerden direkt olarak Erzincan Havalimanı’na gelmeniz mümkün.

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız