Eskişehir’in En Güzel 10 Kamp Alanı

0
4291

İç Anadolu’nun Avrupa yansıması olan genç şehri Eskişehir’de onlarca kamp alanı olduğunu biliyor muydunuz?

Genç nüfusun yoğunlukta yaşadığı bir yerde bu bilgi çok da şaşırtıcı olmasa gerek. Ancak nadir bilinen bir bilgi olduğu da kesin. Bu sebeple sizler için Eskişehir’in kamp alanları hakkında bir yazı derledik. 

Eskişehir Kamp Alanları

Gürleyik Subaşı Şelalesi Kamp Alanı

Denizi olmasa da yapay plajı olan bu şehrin civarında pek çok şelale bulunuyor. Bunlardan en kıymetlisi Gürleyik Subaşı Şelalesi olsa gerek.

Şehir merkezinden 120 km uzaklıkta bulunan Mihalıççık ilçesindeki Gürleyik Şelalesi’nin bulunduğu bölge, ücretsiz bir kamp alanı ve doğa yürüyüşleri için inanılmaz bir yer. 

Etrafında market, tuvalet gibi ihtiyaçların karşılanmasına yönelik tesislerin bulunduğu bölgede çadırınızı atıp keyifli bir kamp tatili geçirebilirsiniz.

Soğuk suyuyla insanı mest eden şelaleye ise, dik bir yokuşu tırmanmanın sonucunda ulaşabilirsiniz. Yorulduğunuza değeceğine emin olabilirsiniz.

Bakir kalmış bir doğa alanı içinde stres atmak isteyen herkes, bu güzelliği keşfetmeli. Özel aracınızla kısa sürede ulaşabileceğinizi de hatırlatalım. 

Gökçekaya Barajı Kamp Alanı 

Sakarya Nehri üzerinde yer alan Gökçekaya Barajı, piknik ve kamp yapmak için ideal bölgelerden biri.

Eskişehir’in merkezinden 70 km uzaklıkta bulunan bu doğa harikası alan, hidroelektrik enerjisi için 1970’lerde inşa edildi.

Yemyeşil ağaçlar ve doğanın sessizliği eşliğinde kamp ya da piknik yapabileceğiniz bu alanın yakınlarında market ya da tuvalet ihtiyacı için bir tesis bulunmuyor.

Çadır kurmanın yanı sıra, karavanla da gelebileceğiniz elverişliliğe sahip bir yer. Ayrıca günü birlik doğa yürüyüşleri de yapabilirsiniz. 

Doğa fotoğrafçılarına zengin malzeme sunan bu göl kenarında unutulmaz bir kamp tatili yapabilirsiniz. Buraya yalnızca özel aracınızla gelebilirsiniz.

Avlakkaya Bölgesi Kamp Alanı

Eskişehir’in merkezinden 25 km uzaklıkta bulunan Mihalgazi ilçesinde bulunan Avlakkaya Bölgesi Kamp Alanı, doğa sporları ve yürüyüş rotaları dahil olmak üzere pek çok keyifli aktivite için mükemmellik vadediyor. 

Aynı bölgede bulunan Avlağı Deresi, sakin ve huzurlu bir ortam arayanlar için ideal bir yer.

Alanın yakınlarına kadar minibüsle ulaşım var ancak özel aracınızla çadır kuracağınız bölgeye kadar gidebilirsiniz.

Ücretsiz bir kamp alanı ancak bölgede tuvalet ihtiyacınızı karşılayacak tesis dışında bir yer bulunmuyor. Yani, duş ve su gibi ihtiyaçlar için tedarikli olmanız gerekiyor.

Doğayla baş başa olmak isteyenler için Avlakkaya, inanılmaz doğru bir rotadır, denemelisiniz. 

Büyükyayla Göleti Kamp Alanı

Büyükyayla, Eskişehir’in Seyitgazi ilçesinde bulunan kamp ve doğa sporları alanıdır.

Kamp yapmak istemeyenler, günübirlik bir planla piknik de yapabilirler. İnanılmaz huzurlu bir ortamda, şehrin stresinden uzaklaşmanız mümkün.

Büyükyayla Göleti’nde kayıkla gezinti yapma imkânı bulunduğunu da belirtmek gerek. Tesisi olmayan, gerçek manada bakir bir alanda her şeyi bırakıp sakinleşebilirsiniz.

Yemyeşil ağaçlarla donatılmış bu doğa harikası bölgeye karavanınızla da gelip kaçamak yapabilirsiniz. 

Gölet etrafında tuvalet, duş, su ihtiyacını karşılayacak herhangi bir tesis bulunmamaktadır ancak bölgenin güzelliği de bu bakirliğinden geliyor desek yeridir. Fakat hazırlıklı gelmeniz gerektiğini unutmamalısınız.

Musaözü Tabiat Parkı

Gerçek bir cennet olarak adlandırılan Musaözü Tabiat Parkı, Kütahya-Eskişehir Yolu üzerinde konumlanıyor.

Şehir merkezinden 24 km uzaklıkta bulunan alana minibüs ya da özel aracınızla gelebilirsiniz.

Alan içerisinde çadır kurmak ya da karavanınızla gelip kamp yapabilmek için uygun alanlar bulunuyor. Sosyal medyanın da etkisiyle özellikle hafta sonları pek çok ziyaretçinin geldiği bir yer. 

Musaözü Tabiat Parkı girişi kişi başı 4 TL ücretli, özel araçla gelirseniz 12 TL giriş ücreti ödeyerek tatil yapabilirsiniz.

Alan içerisinde bisiklet parkuru, yürüyüş alanı, bungalovlar, restoran, tuvalet ve duş alanları, otopark gibi geniş hizmet alanları bulunuyor.

Tüm bunların yanı sıra, Musaözü Göleti’nde olta ile balık avına da çıkabilirsiniz. 

Ekonomik ve doğa içerisinde tatil yapmak isteyen herkes rotasını Musaözü Tabiat Parkı’na çevirmeli.

Yazılıkaya Köyü Kamp Alanı

Tarihi kalıntılar açısından zengin olan Yazılıkaya Köyü, şehrin merkezinden 75 km uzaklıkta bulunuyor. Özel araçla ya da minibüslerle ulaşım sağlayabilirsiniz. 

Yazılıkaya Köyü’nde bulunan kamp alanı, doğa ve tarihin buluşma noktası olarak tarif edilebilir.

Antik kalıntıları ve doğal güzelliklerini keşfetmek için trekking yapabilir, çadır kurabilir, karavan tatili yapabilirsiniz. 

Kamp bölgesinde tuvalet ve içme suyu bulabilirsiniz ancak bunun dışındaki tüm ihtiyaçlarınız için köyün içinde bulunan marketleri kullanmanız gereklidir.

Alana ücretsiz şekilde giriş yapabilirsiniz.

Karaören Göleti Kamp Alanı

Karaören Göleti, Eskişehir-Afyon kara yolu üzerindeki Büyük Yayla Köyü’nde yer almaktadır.

Yemyeşil ağaçlarla sarmalanmış gölet, manzarası ve bol oksijeniyle doğa severlerin gözdesi. 

Şirin ve keyif dolu Karaören Göleti’nde karavan ya da çadırla kamp yapabilir, günübirlik piknik yapmak için gelebilir, doğa yürüyüşleri yaparak kendinizi ödüllendirebilirsiniz. Ayrıca gölde olta balıkçılığı da yapmak da serbesttir. 

Kamp bölgesinde içme suyu dışında ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz herhangi bir tesis bulunmamaktadır.

Girişi ücretsizdir. Özel aracınızla ulaşım sağlayabilirsiniz.

Sündiken Dağı Kamp Alanı

Sündiken Dağı, Tepebaşı ilçesinde, şehir merkezinden tam 70 km uzakta yer alıyor.

Sadece kamp alanı değil aynı zamanda yayla olarak kullanılan bir bölge. Özel aracınızla dağa kadar gidebilir, minibüsle giderseniz ilçeye ulaşıp oradan devam edebilirsiniz.

Kampçılar için ideal bir ortama sahip olan Sündiken Dağı’nda ister karavan ister çadır tatili yapabilirsiniz.

Tertemiz havasıyla ciğerlerinizi doldurmak için trekking ya da tırmanış yapabilirsiniz. Nefes kesen güzelliğiyle doğa fotoğrafçılarının mabedi sayılabilecek kadar özel bir yer. 

Sündiken Dağı Kamp Alanı ücretsizdir ancak içeride duş ya da tuvalet ihtiyaçlarınız için herhangi bir tesis bulunmamaktadır. Bu sebeple planlamanızı ve hazırlığınızı ona göre yapmanız gerekir. 

Türkmen Baba Dağı Kamp Alanı

Bir tarafı Eskişehir, bir tarafı Kütahya sınırların içerisinde yer alan Türkmen Dağı, iç açıcı bir güzelliğe sahip.

Yukarı Kalabak Köyü’nde bulunan Türkmen Dağı, Eskişehir’in merkezinden 57 km uzaklıkta bulunuyor. Özel aracınızla kamp alanına kolayca ulaşabilirsiniz.

Yeşilin her tonunu bir arada bulabileceğiniz Türkmen Baba Dağı, gerçek bir kampçı alanı desek yeridir. Farklı zorluklarda trekking rotalarına ev sahipliği yapan dağın havası bedeninizi ve ruhunuzu dinlendirecek kadar temiz. Ayrıca, buz gibi akan Kalabak suyunun kaynağı da burası. 

Kamp yapmayı tercih etmezseniz Türkmen Baba Dağı’nın etrafında bulunan yaylaya günübirlik gezi düzenleyebilirsiniz.

Kamp alanında duş, tuvalet ya da elektrik gibi imkanlar bulunmuyor, alışveriş için de köyde bulunan marketlere gidebilirsiniz.

Bozdağ Tandır Kamp Alanı

Sündiken Dağı gibi Bozdağ da Tepebaşı ilçesinde bulunmaktadır. Şehir merkezinden 20 km uzaklıkta konumlanmış olan Bozdağ, şehre en yakın kamp alanlarından biri. Fakat buna rağmen bakir kalmış ve az keşfedilmiş bir yanı var. 

Bozdağ gerçek bir doğa harikası. Keşfetmeye doyamayacağınız trekking rotaları, tertemiz içme suyu kaynağı, sakinliği, enfes havasıyla tam bir cennet.

Çadır ve karavanla kamp yapabilir, şehre yakın konumundan dolayı günübirlik gezi için de gelebilirsiniz. 

Kamp alanında içme suyu dışında ihtiyacınızı karşılayabileceğiniz bir tesis mevcut değildir. Minibüs ya da özel aracınızla ulaşabileceğiniz alanın yakınlarda alışveriş yapabileceğiniz market bulabilirsiniz. 

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız