Gökova Nerede? Gökova’ya Nasıl Gidilir?

0
911

Anadolu’nun güneybatı kıyı kesiminde yer alan Gökova Körfezi, Ege’nin en popüler tatil adreslerine ev sahipliği yapıyor.

Datça’dan başlayarak Bodrum’a kadar uzanan Gökova Körfezi, Muğla ilinin Ula ilçesi ve Marmaris ilçeleri ile beraber 7 mahalleyi de kapsıyor.

Yaklaşık 100 km uzunluğundaki körfez, Gökova Özel Çevre Koruma Bölgesi olarak Muğla’nın Ula ilçesine bağlı. AkyakaAkçapınar, Çamlı, Çetibeli, Gökçe, Gökova ve Karacaköy beldeleri Gökova Körfezi kıyılarında yer alıyor. Ege Denizi’ndeki Kos (İstanköy Adası), Gökova Körfezi’nin açıklarında yer alıyor.  

Türkiye’nin en ünlü kitesurfing (uçurtma sörfü) ve kiteboarding merkezlerinin yer aldığı Gökova Körfezi, rüzgar sörfü tutkunları için bir cennet.

Adrenalin ve huzurun aynı anda yaşandığı Gökova, Ege’nin en benzersiz doğal güzelliklerini de cömertçe sergiliyor.

Gökova’ya Ulaşım- Gökova’ya Nasıl Gidilir?

Ege kıyılarında mavi ve yeşilin ahengini serin rüzgarlar eşliğinde yaşamak isterseniz, Gökova sizi çağırıyor.

Türkiye’nin dört bir yanından Gökova’ya özel aracınızla kolayca ulaşabilirsiniz. Gökova’ya toplu ulaşım tercih edenler ise şehirler arası Gökova otobüsleri ile seyahat edebiliyor. Daha hızlı ve konforlu bir ulaşım seçeneği arayanlar ise Gökova uçak bileti arayışına giriyor.

Gökova’ya doğrudan uçakla ulaşım olmasa da; Gökova’ya en yakın havalimanı, Muğla Dalaman Havalimanı. Ancak Dalaman uçak bileti bulamazsanız, Bodrum-Milas Havalimanı bileti de alarak Gökova’ya uçakla gidebilirsiniz. 

Gökova haritasını incelemek için tıklayın. 

Gökova’ya Otobüs ile Ulaşım

Muğla Ula’ya bağlı Gökova Körfezi’ne ve üzerinde yer alan tatil beldelerine Türkiye’nin her yerinden otobüsle gidebilirsiniz.

Gökova otobüs bileti satan firmaların başında Gökova merkezli; Fethiye Seyahat, Yatağan Koop. ve Bodrum Doğuş geliyor.

Yalova-Gökova otobüs bileti ve İzmir-Gökova otobüs bileti için Kamil Koç seferlerini obilet.com üzerinden kolayca inceleyebilir, biletinizi satın alabilirsiniz.

Türkiye’nin neredeyse tüm şehirlerinden Muğla’ya direkt otobüs seferi bulunuyor. Muğla merkez veya Ula üzerinden Gökova’ya kolayca gitmek mümkün. Muğla şehir merkezi ile Gökova arası mesafe yaklaşık 40 km.

Şehir merkezi ile Gökova arası taksi veya araç kiralama seçeneği ile 40 dk. kadar sürüyor.

Muğla Otogarı‘dan Gökova’ya her yarım saatte bir kalkan minibüslere binerek de 1 saat içinde ulaşım sağlayabilirsiniz. 

Türkiye’nin diğer illerinden ise birçok otobüs firmasının Gökova seferleri düzenleniyor. Gökova otobüs biletlerini Obilet.com web sitesi veya mobil uygulaması üzerinden kolayca satın alabilirsiniz.  

Gökova’ya Uçak ile Ulaşım

Muğla’da yer alan Gökova, Muğla’nın iki havalimanından kolayca ulaşılabilen bir noktada yer alıyor. Gökova’ya en kısa mesafede yer alan havalimanı ise Dalaman Havalimanı.

Dalaman Havalimanı – Gökova arası yaklaşık 60 km. Dalaman Havalimanı’ndan kalkan Muttaş ve Havaş otobüsleriyle Gökova’ya kolayca ulaşım sağlayabilirsiniz. 

Gökova – Milas Havalimanı arası ise yaklaşık 95 km. Bodrum-Milas Havalimanı’ndan Havaş ve Muttaş seferleri ile Gökova’ya doğrudan ulaşım bulunmuyor. Ancak Muğla şehir merkezine Havaş ve Muttaş ile geldikten sonra Gökova’ya minibüslerle gidebilirsiniz.

Muğla merkezden Gökova’ya taksi ile veya araç kiralama seçeneğini değerlendirerek de ulaşım sağlamak mümkün. 

Gökova’ya Bireysel Araç ile Ulaşım

Bütün yazı veya kısa bir bayram tatilini Gökova’da değerlendirin, ancak bu muhteşem beldeyle en kısa zamanda tanışın. 

Gökova hem doğayla hemhal olup dinlenmek hem de heyecanı doruklarda yaşamak için tam anlamıyla bir cennet.

Gökova yol tarifi için navigasyona baktığınızda karşınıza birçok alternatif yol çıkıyor. Ücretli geçişler ve köprüler gibi farklı seçenekleri değerlendirirken Gökova yolu üzerinde uğranılacak eşsiz yerleri de hesaba katın.

Gökova’ya özel araç ile seyahat için farklı şehirlerden ortalama yolculuk süresi ise şu şekilde; 

  • İstanbul – Gökova arası yaklaşık 700 km ve ortalama 7 saat 40 dakika kadar sürüyor. 
  • İzmir – Gökova arası yaklaşık 230 km ve ortalama 3 saat kadar sürüyor. 
  • Ankara – Gökova arası yaklaşık 625 km ve ortalama 8 saat kadar sürüyor. 
  • Antalya – Gökova arası yaklaşık 290 km ve ortalama 4 saat kadar sürüyor. 

Gökova’ya varış için yüksek rakımlı rampalı tırmanmak gerekiyor. Bu nedenle kilometre bazıyla varış süresini tahmin ederken bu tırmanışların süreyi uzatacağını göz önünde bulundurmalısınız. 

İstanbul Anadolu Yakası’ndan Gökova’ya arabayla gitmek için Gebze-Kocaeli tabelalarını takip ederek Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu’nu kullanabilirsiniz. Osmangazi Köprüsü’nden sonra Akhisar/İzmir çıkışından İzmir yolunu takip edin. 

İzmir üzerinden Muğla’ya gelerek Fethiye tabelalarını takip ederek Gökova’ya ulaşabilirsiniz. 

Ankara yönünden Gökova’ya özel aracınızla D200/E90 yolu üzerinden Ümitköy/Çevreyolu/Eskişehir yönündeki gidiş yönünü takip edin. Dumlupınar’ı geçerek Afyonkarahisar’a ulaşın. Ardından Denizli, Muğla yolu üzerinden Gökova’ya varabilirsiniz. 

Gökova’da Görülecek Yerler

Akyaka – Azmak Çayı

Akyaka, Muğla

Son yıllarda adını daha sık duymaya başladığımız Akyaka, Gökova’nın en önemli merkezlerinden biri.

Akyaka’yı muhteşem bir turistik nokta haline getiren ise tertemiz, sodalı suyu ile Kadın Azmağı olarak da bilinen Azmak Çayı.

Üzerindeki sazlıkları, berrak suları ile yaban ördeklerinin yaşam alanı olan akarsuda patpat teknelerle tur atabilirsiniz. Eğer mümkünse Azmak Çayı’nın şifalı sularına da mutlaka girin. 

Akbük Koyu

Günübirlik tekne turlarının ve yatların en gözde durağı olan Akbük Koyu, Gökova’ya yaklaşık yarım saat uzaklıkta.

Açık renk kumsalı ve berrak denizi ile dikkat çeken koyda, turkuaz sularda yüzmenin tadını çıkarabilirsiniz. 

Akçapınar Plajı

Rüzgar sörfü, kiteboard ve kitesurf tutkunlarının meskeni olan Akçapınar Plajı, Gökova’da görülecek yerlerin başında geliyor. 

Bu yaz benzersiz bir tatil deneyimi için Gökova’ya mutlaka seyahat planlarınız arasında yer verin.

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız