Yerli Havayolu Firmalarının Check-in Prosedürleri

0
15066
Yerli Havayolu Firmalarının Check-in Prosedürleri

Uçuş öncesinde yapılan check-in işlemleri her hava yolunda farklı şartlar içerebiliyor. Rahat bir uçuş avantajı sağlayan check-in ve online check-in işlemleri hakkında hava yollarının sunduğu prosedürlere önceden göz atmanızda büyük fayda bulunuyor.

İşlemlerinizi gerçekleştirmeden önce bu konuları kapsayan prosedürlere göz atarak daha sonradan karşılaşabileceğiniz problemlerin önüne geçebilirsiniz.

Türk Hava Yolları

Değerli yolcularının sorunsuz bir uçuş yaşamasını sağlayabilmek için Türk Havayolları check-in işlemlerinde birçok seçenek sunuyor.

Dilerseniz havalimanında kiosk veya kontuarlardan yapabileceğiniz bu check-in işlemlerini aynı zamanda Türk Hava Yolları’nın resmi internet üzerinden ve mobil uygulamalardan da gerçekleştirebilirsiniz.

Eğer check-in işlemlerinizi online platformlardan yapmayı tercih ederseniz konturlarda sıra beklemeden yerini rezerve edebilirsiniz.

Türk Hava Yolları (THY) online check-in işlemi yapmanız durumunda size kalan yalnızca bagaj tesliminde bulunmak oluyor.

İnternet sitesi ve mobil uygulama seçenekleriyle online check-in fırsatı sunan Türk Hava Yolları bu işlem sonucunda biniş kartlarınız telefonunuza gönderiyor.

Ancak check-in işlemleri havalimanlarına göre değişik şartlar taşıyabiliyor.

THY check-in işlemleri uçak kalkış saatinden 24 saat önce başlıyor ve kalkış saatine 90 dakika kala sona eriyor.

Pegasus

Online check-in işlemleri ile yolcularına kolaylık sağlayan Pegasus’ta uçuş saatinizden 72 saat önce işlemlerinizi gerçekleştirmeye başlayabilirsiniz.

Uçağın kalkışına 30 dakika kala kapanan online check-in işlemleri için rezervasyon kodunuzu ve isim soyisim bilgilerinizi girmeniz yeterli.

Mobil ve Pegasus internet sitesi üzerinden yapacağınız bu işlemlerin sonucunda direkt olarak uçağınıza binebilirsiniz. Eğer bagaj tesliminiz varsa uçuşunuzdan 30 dakika önce bu işlemleri gerçekleştirmeniz gerekiyor.

Yeni düzenleme kapsamında 1 Mart tarihinden itibaren Pegasus online check-in işlemleri ve kontur kapanma sürelerinde değişiklik yapıyor. 1 Mart 2018 tarihinden itibaren yurt içi uçuşlarda uçuş saatinden en az 45 dakika, yurt dışı uçuşlarda uçuş saatinden en az 60 dakika öncesinde check-in ve bagaj işlemlerinin tamamlanmış olması gerekiyor.

AnadoluJet

Check-in işlemlerini 3’e ayıran AnadoluJet’te online check-in, self check-in ve havalimanında check-in seçenekleri bulunuyor.

Biletini alan tüm yolcuların uçuş saatinden 24 saat önce başlayan ve uçuşa 60 dakika sona eren online check-in avantajı mevcut.

Online check-in işlemleri aynı rezervasyon kodunun kullanılması şartıyla tek bir girişte 8 kişiyi kapsıyor ve bu işlem sırasında özel güvenlik bilgilerinizi girmeniz gerekiyor. Uçuş bilgileri ve kimlik bilgileri ile online check-in işlemine başladıktan sonra yolcu ve uçuş detaylarını doldurmanız gerekiyor. Bunun ardından koltuk seçimi yapıp online biniş kartınıza ulaşabilirsiniz.

Eğer havalimanından check-in yapmak isteseniz havalimanında bulunan online check-in yazılı konturlara gidebilirsiniz.

Self check-in işleminde ise bagajsız seyahat eden yolcuların aynı gün içerisinde dönüş seferleri varsa bu dönüş seferlerinin de check-in işlemlerini gerçekleştirebilirler.

Onur Air

Rezervasyonun nereden bakıldığına bakılmaksızın tüm Onur Air yolcularına online check-in işlemi sunan hava yolu misafirlerine keyifli bir uçuş imkanı sunuyor.

Onur Air resmi internet sitesi üzerinden rahatlıkla gerçekleştirebileceğiniz online check-in işlemleri uçuşunuzdan tam 24 saat önce başlıyor ve uçuş saatinize 2 saat kala sona eriyor.

Online check-in yapmış olan yolcuların eğer kontura teslim edecekleri bagajları yoksa iç hatlarda uçuşlarından 30 dakika önce, dış hatlarda ise uçuşlarından 45 dakika önce biniş kapısında bulunmaları gerekiyor.

Eğer yolcular kontuarlara bagaj bırakacaksa biniş sürelerini bunu göze alarak hesaplamalarında fayda var. Bu durumda iç hatlarda bagaj teslim edecek yolcular için süreler iç hatlarda 30 dış hatlarda ise 90 olarak değişiyor.

Yolcuların bu sürelere dikkat ederek havalimanına ulaşmaları ve bagaj hakları hakkında bilgi sahibi olmaları karşılaşılacak herhangi bir problemin önüne geçiyor.

SunExpress

Check-in işlemlerinde SunExpress seyahatten bir gün önce akşamüstleri hizmet veriyor.

Eğer yurt dışı kapsamlı bir grubun uçuşu için check-in gerçekleşecekse grupta bulunan kişilerin check-in esnasında pasaportlarını ve biletlerini hazırda bulundurmaları gerekiyor.

Spor malzemelerinin erken check-in işleminden faydalanabilmesi için önceden SunExpress’e haber verilmesi gerekiyor.

Evcil hayvanlar için check-in işlemleri ise ancak uçuş tarihinde yapılabiliyor.

Online check-in işlemleri ise Türkiye’den kalkan dış hatlar için uçuştan 24 saat önce başlayıp uçuşa son 1 saat kala bitiyor. Eğer iç hatlarda online check-in yapmak isterseniz uçuştan 45 dakika önce işlemler kapanıyor. Tüm diğer uluslararası uçuşlar için ise bu ise uçuştan 24 saat önce başlayıp uçuşa 3,5 saat kala sona eriyor.

Online check-in işlemlerinden iki koşulda faydalanmak mümkün değil. 2 yaş altı çocuklar bu online check-in hizmetinden yararlanamıyor. Engelli ya da hareket konusunda kısıtlı olan yolcular eğer havalimanında ekipman kullanacaklarsa online check-in işlemlerinden faydalanmaları mümkün olmuyor.

Atlasglobal

Online check-in işlemleri uçuş kalkış saatinden 48 saat önce başlıyor ve uçuşa 90 dakika kalıncaya kadar devam ediyor.

Biletini Atlatglobal’ın resmi internet sitesinden alan yolcuların uçağa biniş kartlarını kendi yazıcılarından çıkartabilmeleri için bilgilerin Atlatmiles kart numarasını rezervasyon esnasında bildirmiş olmalı ya da 3D Secure güvenli ödeme seçeneği ile biletlerini temin etmiş olmaları gerekiyor. Eğer bu şartları taşımayan yolcular olursa online check-in konturlarına giderek bileti almış oldukları kredi kartları kontrolünü gerçekleştirmeleri gerekiyor.

İndirimli biletleri tercih eden yolcuların yaş kontrolü ve yurt dışı uçuşlarında pasaport kontrolü nedeniyle koltuk seçmiş olmalarına rağmen online check-in konturlarına başvurup bilgilerini teğet ettirmeleri gerekiyor.

Bu nedenle bu koşullarda olan yolcuların uçuş saatlerine ulaşımlarını bu durumları göz önüne alarak gerçekleştirmelerinde fayda bulunuyor.

Online ve mobil check-in yapan yolcular özel bagaj teslim kontuarlarından işlemlerini yapabilirler.

Check-in işlemlerini gerçekleştirmek isteyen yolcuların ise iç hat uçuşlarından bir saat dış hat uçuşların 3 saat önce havalimanında ulunmaları gerekiyor.

Bilet ve bagaj işlemlerinin iç hat uçuşlarında uçak saatinden 30 dakika dış hat uçuşlarında ise uçak saatinden 60 dakika önce yapılmış olması gerekiyor.

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız