Kategoriler Lezzet Durakları

İstanbul’da Taze Makarna Yiyebileceğiniz Mekanlar

İstanbul’da Taze Makarna Yiyebileceğiniz Mekanlar

Makarna öyle bir dünya ki yeri geliyor en basit hali ile öğrenci evlerinin vazgeçilmezi oluyor. Yeri geliyor en özel soslarla taçlanıp en şık sofraların baş tacı oluyor.

Her öğün hiç sıkılmadan yiyebileceğin yemek nedir diye sorsalar ben hiç düşünmeden makarna derim. Hele bir de İtalyan usulü el açması tazecik makarnaysa değmesinler keyfime.

Siz de benim gibi makarnaya asla hayır diyemeyenlerdenseniz sizi İstanbul’da taze makarna keyfi yapabileceğiniz birbirinden lezzetli adreslerle buluşmaya davet ediyorum.

İstanbul’da taze makarna keyfi yapabileceğiniz mekanlar:

* Sıralama rastgele yapılmıştır.

1) Primi, Balat

İstanbul’un en renkli, en canlı semtlerinden biri olan Balat’ın popülerliğinin artması ile birlikte açılan restoranların sayısı da her geçen gün artıyor.

Menüsündeki taze makarnalar ile beğeni toplayan Primi de bence Balat’ın en keyifli restoranlarından biri.

Hem makarnalarını hem de soslarını kendi mutfaklarında hazırlayan Primi ekibi mutfakta harikalar yaratıyor. Özellikle patlıcanlı, domatesli ve ricotta peynirli ‘Pasta alla Norma’ ve acı biberli domates soslu ve zeytinli ‘Penne all’Arabiata’ favorim. Karar vermekte zorlananlara tavsiyemdir!

Adres: Yavuz Sultan Selim Mahallesi, Yıldırım Caddesi, No: 23, Daire: 23, Fatih

Telefon: 0539 291 49 38

2) Oklava Taze Makarna, Gayrettepe

El açması makarnaları damak çatlatan soslarla buluşturan Oklava Taze Makarna, İstanbul’da taze makarna yiyebileceğiniz en lezzetli adreslerden biri.

İsteyene bol domatesli, isteyene Bergama tulum peynirli ya da mantarlı.

Az ve öz bir menüsü olan Oklava Taze Makarna, sıcaklığı ve lezzetleri ile müdavimi olmak isteyeceğiniz bir mekan benden söylemesi.

Adres: Gayrettepe Mahallesi, Evren Sitesi, Yıldız Posta Caddesi, No: 34/B, Beşiktaş

Telefon: 0535 789 54 88

3) Yolk, Etiler

Dilediğiniz makarnayı dilediğiniz sosla birleştirebileceğiniz Yok İstanbul’da taze makarna denilince akla gelen ilk yerleden.

Özellikle arası Bandırma lor peynirli ve İzmir tulumlu tortellinisi bir efsane.

Söylemeden de geçmek olmaz Yolk’ta glutensiz makarna alternatifi var. Özellikle pancarlı sos ile nefis oluyor.

Adres: Etiler Mahallesi, Seheryıldızı sokak, No: 22/A, Beşiktaş

Telefon: 0533 120 81 91

4) Emporio Pizza & Burger, Akaretler

İstabul’un en keyifli buluşma noktalarından biri olan Akaretle’de pek çok farklı restoran alternatifi var. Ancak taze makarna yemek isterseniz hiç düşünmeden Emporio Pizza & Burger’in yolunu tutmalısınız.

Beş farklı peynirle hazırlanan ‘Ravoli di Formaggi’ ve klasik bolonez sos ile hazırladıkları linguine makarna Emporio Pizza & Burger’in en sevilen lezzetlerinden.

Ancak söylemeden de geçmek olmaz. Emporio Pizza & Burger’de deniz ürünlü makarna sevenler için de harika seçenekler var.

Adres: Vişnezade Mahallesi, Süleyman Seba Caddesi, Refik Osman Top Sokak, No:11, Beşiktaş

Telefon: 0212 259 42 42

5) Eataly, Gayrettepe

Eataly’in hem restoran hem de market kısmı var. İster restoranında oturup usta şeflerin elinden çıkan nefis soslu taze makarnaları tadın. İsterseniz de market kısmından alacağınız el açması makarnayı ile evde kendi sosunuzla buluşturun, tercih sizin.

Adres: Zorlu Center, Köprü Katı, Levazım Mahallesi, Beşiktaş

Related Post

Telefon: 0212 336 66 00

6) Say Cheese, Kadıköy

Say Cheese’in el açması tazecik makarnaları siparişinizi verir vermez haşlanıyor ve seçtiğiniz sosla buluşuyor.

Say Cheese’in soslarının hepsi birbirinden güzel ama pesto soslu kuru domatesli ve orman mantarlı soğanlı olan kesinlikle favorim. Giderseniz mutlaka bir şans verin derim.

Adres: Caferağa Mahallesi, Dr. İhsan Ünlüer Sokak, No: 12, Kadıköy

Telefon: 0533 040 44 84

7) Molino Cucina, Arnavutköy

Adından da anlaşılacağı üzere Molino Cucina tam bir İtalyan. Ragu soslu pappardelle makarnadan mascarpone peynirli ıspanaklı penneye tadı damağınızda kalacak pek çok makarna çeşidi Molino Cucina’da sizi bekliyor.

Sipariş üzerine çalışan Molino Cucina enfes makarnalarını İstanbul’un tüm semtlerine 2-3 saat içerisinde teslim ediyor. İlgilenenlere duyurulur!

Adres: Arnavutköy Mahallesi, Bakkal Sokak, No: 22/8, Beşiktaş

Telefon: 0533 610 38 71

8) Fauna, Ataşehir

Fauna, sadece irmik ve yumurta kullanarak hazırladıkları el açması makarnaları ile fark yaratıyor.

Gitmeden önce rezervasyon yaptırmanın şart olduğu Fauna’nın bütün makarnaları efsane ama Ege peynirli raviolisi ve Morel Mantarlı makarnası favorim.

Tercihinizi daha etli makarnalardan yana kullanmak isterseniz de Karayaka Kuzu Gerdan Ragulu makarnası güzel bir alternatif olacaktır.

Adres: Küçükbakkalköy Mahallesi, Işıklar Caddesi, Ahmet Muhip Dranas Sokak, No: 9/A, Ataşehir

Telefon: 0545 572 11 30

9) Semolina, Kadıköy

Samimi ve sıcak bir mekanda güzel bir makarna ile keyif yapmak isterseniz istikametiniz Semolina olsun derim.

Siyah zeytinli acı biberli ‘puttanesca’dan klasik ‘kremalı tavuklu Alfredo’ya el açması fettucine ile hazırlanan pek çok makarna Semolina’da sizi bekliyor.

Adres: Caferağa Mahallesi, Ressam Şeref Akdik Sokağı, No:7, Kadıköy

Telefon: 0216 330 86 06

10) Min Mutfak, Fenerbahçe

‘Üretimi bizden pişirmesi sizden’ mottosu ile yola çıkan Min Mutfak’ta çeşit çeşit taze makarna bulmak mümkün.

Min Mutfak’a yolunuz düşerse ya da online sipariş vermek isterseniz tercihinizi hiçbir katkı maddesi kullanılmadan doğal ürünlerle renklendirilen makarnalarından ya da raviolisinden yana kullanmanızı öneririm.

Adres: Fenerbahçe Mahallesi, Hacı Mehmet Efendi Sokak, İş Bankası Vakıf Blokları, No: 24, Daire: 4/A, Kadıköy

Telefon: 0534 038 68 02

11) Legume Cafe & Bakery

Farklı bakliyat unları ile hazırladıkları el yapımı makarnalarla fark yaratan Legume Cafe & Bakery, Anadolu Yakası’nın en dikkat çekici adreslerinden biri.

Gidip yerinde alışveriş yapabileceğiniz gibi Legume Cafe & Bakery’den evinize çeşit çeşit glutensiz makarna da sipariş  verebilirsiniz.

Adres: Acıbadem Mahallesi, Acıbadem Caddesi, No: 195 D, Üsküdar

Telefon: 0544 144 12 42


Bu yazılar da ilginizi çekebilir:

Paylaş
Sıla Uçan

Saint Benoit Fransız Lisesi, Koç Üniversitesi Tarih mezunuyum. Bir süre kurumsal hayatta çalıştıktan sonra kendi yolumu çizmeye karar verdim ve uçanmutfak adlı blogumu kurdum. Böylece hayatıma en büyük tutkularımdan ve vazgeçilmezlerimden olan seyahat ve yemek ikilisinin serüveninde devam etmeye başladım. Hayallerim ışığım tutkularım ise mesleğim oldu. http://www.ucanmutfak.com