İstanbul’da Vakit Geçirebileceğiniz Sahiller

Adalar Sahili

Eşsiz İstanbul! Tarihi ve doğal güzellikleri ile şiirlere, şarkılara, kitaplara konu olan, tarih boyunca adından söz ettiren bu eşsiz kent, birçok sahile de ev sahipliği yapıyor. Trafiği ve kalabalığı bol İstanbul’da biraz olsun nefes alıp dinlenebileceğiniz, birbirinden güzel manzaralara şahitlik edebileceğiniz sahillerden bazılarını sizin için listeledik. 

1 – Caddebostan Sahili

Caddebostan Sahili

Anadolu Yakası’nda görülmesi gereken yerler arasında ilk sıralarda yer alan Caddebostan Sahili, özellikle ilkbahar ve yaz aylarında keyifli sohbet ve buluşmalara eşlik ediyor. İçerisinde yer alan bisiklet yolu bisiklete binmek isteyenlere huzurlu ve keyifli bir imkan sunuyor. Koşmak, uzun yürüyüşler yapmak ve bisiklete binmek isteyenlerin yanı sıra, çoğunluklu olarak gençler tarafından yanına sandalye alınıp arkadaşlarla sohbet edilen, çimlere uzanıp bir şeyler içilen keyifli bir alan olarak kullanılıyor. Caddebostan sahili Kadıköy içerisinde yer alıyor ve Bağdat Caddesi’ne yakınlığı ile ön plana çıkıyor.

2 – Kuzguncuk Sahili

Kuzguncuk Sahili

Gezilecek sahiller listesinde ön plana çıkan bir diğer nokta ise Kuzguncuk Sahili. Birbirinden güzel tarihi yalıları yakından görebileceğiniz Kuzguncuk sokakları sonunda denize varabilir ve keyifli vakit geçirebilirsiniz. Sahil boyunca keyifli bir çay içerek tüm yorgunluğu üzerinizden atabilir ve yürüyüş yapabilirsiniz. Gün batımında benzersiz bir manzaraya sahip olan sahil, fotoğraf çekmeyi sevenler için güzel bir durak.

3 – Üsküdar Sahili

Üsküdar Sahil’den Kızkulesi

İnsanı İstanbul’a aşık eden manzaralar sunan Üsküdar Sahili, birbirinden farklı aktivite imkanı sunuyor. İstanbul denilince akla ilk gelen simgelerden olan Kız Kulesi manzarası eşliğinde kahvaltınızı yapacağınız birçok mekan bulunuyor. Üsküdar sahili, koşu, kahvaltı, yürüyüş ve fotoğraf meraklılarının beklentilerini karşılamaya devam ediyor. 

4 – Moda Sahili

Moda Sahili

Kadıköy’de yer alan bir diğer durak ise farklı kültürlerden insanların ziyaret ettiği Moda Sahili. Sakinlik konusunda beklentileri karşılayamıyor olsa da kimsenin birbirine karışmadan keyifli bir şekilde vakit geçirdiği sahil kenarlarından biri. Burada yapacağınız en keyifli aktivitelerin başında İstanbul manzarasının tadını çıkarmak geliyor. 

5 – Emirgan Sahili

Emirgan Sahili

İstanbul’un tarih kokan semtlerinden biri olan Emirgan, onlarca film ve diziye ev sahipliği yapmış. Bununla yetinmeyip birçok şarkıya ve şiire ilham kaynağı olmuş. Ünlü şairlerimizden Atilla İlhan’ın “Emirgan Çay Saati” isimli şiiri bulunuyor. Kavak ağaçlarının altında gölgelenebilir, kahvenizi yudumlayabilirsiniz. Ayrıca Emirgan Sahili balık tutmak için sıklıkla tercih edilen yerlerden biri. 

Related Post

6 – Ortaköy Sahili

Ortaköy Sahili

Ortaköy Camii ile özdeşleşen Ortaköy Sahili, fotoğraf çekimleri için en çok tercih edilen yerlerden biri. Bölgede yer alan kafe ve restoranlarda arkadaşlarınızla boğaza karşı kaliteli vakit geçirebilirsiniz. Boğazın dibinde yer aldığı için düğün çekimlerine de ev sahipliği yapan Ortaköy Sahili, Avrupa Yakası’nda en çok tercih edilen sahillerden biri.

7 – Bebek Sahili

Bebek Sahili

Tarihi Bebek semti konaklarının güzelliği ve eşsiz boğaz manzarası arasında evcil hayvanınız ile yürüyüş yapabileceğiniz veya bisiklete binebileceğiniz birçok alan bulunuyor. Bebek sahil popülaritesi yüksek olduğu için günün her saati çok kalabalık oluyor. Buna rağmen mutlaka görmeniz gereken sahiller listesinde yerini koruyor. 

8 – Beşiktaş Sahili

Beşiktaş

Beşiktaş Sahili İstanbul’un en gözde mekanlarından biri. Birçok arkadaş buluşmasına ev sahipliği yapan bu sahil ulaşım kolaylığı ve civarında yer alan Yıldız Parkı, Çırağan Sarayı gibi yerli yabancı turistlerin uğrak noktalarına yakınlığı sebebiyle de sıklıkla tercih ediliyor. 

9 – Kireçburnu Sahili

Kireçburnu Feneri

Bir zamanların popüler dizisi Leyla ile Mecnun’la adını daha fazla ön plana çıkaran Kireçburnu, yoğun iş ve hayat temposundan biraz olsun uzaklaşmak isteyenler için ideal bir sahil. Sandalyenizi alıp denizin ve manzaranın keyfini çıkarabilir veya sabah sporu ile güne zinde başlayabilirsiniz. 

10 – Florya Sahili

Florya Sahili

Bakırköy’de yer alan Florya, yürüyüş yapmak için tercih edilen sahillerden biri. Sahilin hemen yakınında bir AVM ve Atatürk Ormanı bulunuyor. Bu sebeple yaz kış farketmeksizin birçok kişinin tercih ettiği durak oluyor. İçerisinde 4 adet oyun parkı olması çocuklu ailelerin en tercih etme sebeplerinden biri. 

Paylaş
Aysel Sokur

Medipol Üniversitesi Radyoloji mezunu. Bir süre sağlıkçı olarak çalıştıktan sonra okuma, gezme ve yazma aşkının önüne geçemedi. Şimdi kendi yolunu çiziyor.