İstanbul’da Manzaralı En Ucuz Mekanlar

0
239587

İstanbul demek mis gibi deniz kokusu demek, iki yaka arasında gidip gelen vapurlara eşlik eden cıvıl cıvıl martılar demek, akşam olduğunda ise ışıl ışıl parlayan boğaz demek. Her semtinin ayrı bir havası kendine has bir güzelliği olan İstanbul’un incisi tabi ki o muhteşem Boğaz’ı. Anadolu Yakası ya da Avrupa Yakası hiç farketmez.

Gecesi ayrı gündüzü ayrı güzel olan İstanbul Boğazı’nın her iki yakasında da birbirinden güzel restoranlar var.

Liste hazırlanırken belli bir kıstas üzerinden sıralama yapılmamıştır.

Gelin boğazda yemek için tercih edebileceğiniz bütçe dostu sayılabilecek mekanlarına bir göz atalım:

Anadolu Yakası Restoranları

Fethi Paşa Sosyal Tesisleri, Kuzguncuk

Bir ucu Kuzguncuk Tepesi’ne bir ucu Paşalimanı’na uzanan Fethi Paşa Korusu eşsiz bir İstanbul manzarasına sahip.

Sarayburnu’ndan Ortaköy’e kadar uzanan bir manzaraya karşı konumlanan uygun fiyatlı bir mekanda güzel bir yemek yemek isterseniz hiç düşünmeden Fethi Paşa Sosyal Tesisleri’nin yolunu tutun derim. Özellikle rokfor peyniri soslu bonfilesinden tatmanızı öneririm.

Adres: Kuzguncuk Mahallesi, Paşa Limanı Caddesi, Nacak Sokak, Üsküdar

Telefon: 444 10 34

Manzara Cafe, Beykoz

Anadolu Yakası’nın en keyifli tepelerinden biri olan Beykoz’da güzel bir manzaraya karşı bir şeyler yemek isterseniz istikametiniz Manzara Cafe olsun derim.

Kahvaltıya giderseniz menemeninin, yemeğe giderseniz de mantısının tadına bakmanızı şiddetle tavsiye ederim. Özellikle mantısının seveni çok benden söylemesi.

Adres: Çiğdem Mahallesi, Karagöz Sırtı Caddesi, No: 14, Beykoz

Telefon: 0216 322 97 70

Çamlıca Sosyal Tesisleri, Çamlıca

Asırlık ağaçların gölgesinde hem doğayla baş başa zaman geçirmek hem de bir şeyler atıştırmak isterseniz Çamlıca Sosyal Tesisleri Anadolu Yakası’ndaki en keyifli alternatiflerden biri.

Bahçe Kafeteryası ve Osmanlı Kahvehanesi olmak üzere iki farklı bölümden oluşan Çamlıca Sosyal Tesisleri doğanın huzurunda kaybolmak isteyenleri bekliyor.

Söylemeden de geçmek olmaz Çamlıca Sosyal Tesisleri’nin menüsünde patates suflesi eşliğinde servis edilen antrikot ya da Çamlıca kebabı gibi pek çok farklı lezzet var. Gitmek isteyenlere duyurulur!

Adres: Kısıklı Mahallesi, Turistik Çamlıca Caddesi, No: 45, Üsküdar

Telefon: 444 10 34

Vaniköy Cafe, Kandilli

İster mükellef bir kahvaltı ile güne keyifli bir başlangıç yapmak, isterseniz de akşam ışıl ışıl parlayan Boğaz Köprüsü’ne karşı bir şeyler atıştırmak için uğrayabilirsiniz Vaniköy Cafe’ye.

Kahvaltıya giderseniz sofranızda menemene mutlaka yer açın derim. Akşam giderseniz de yemek tercihiniz ne olursa olsun tatlınız mutlaka sütlaç olsun.

Adres: Kandilli Mahallesi, Vaniköy Caddesi, No: 2,

Telefon: 0216 462 05 41

Katibim, Üsküdar

Günün en güzel öğününün kahvaltı olduğunu düşünenlerdenseniz hiç düşünmeden Katibim’in yolunu tutun derim.

Katibim’e giderseniz hiç seçim yapmakla uğraşmadan serpme kahvaltı sipariş verebileceğiniz gibi menüden seçeceğiniz muhteşem lezzetlerle kendi serpme kahvaltınızı da yaratabilirsiniz.

Karışık menemenden bazlama tosta, kavurmalı yumurtadan pişi tabağına pek çok lezzet Katibim’de siz bekliyor.

Adres: Mimar Sinan Mahallesi, Şemsi Paşa, Üsküdar Harem Sahil Yolu, No: 53

Telefon: 0216 310 90 80

Gözdağı Sosyal Tesisi, Dumlupınar

Gözdağı Korusu’nda yer alan, yeşillikler içinde uzun saatler geçirebileceğiniz bir yer arıyorsanız istikametiniz Gözdağı Sosyal Tesisi olsun derim.

Gözdağı Sosyal Tesisi’ne giderseniz ister restoran kısmına oturup kendinize menüden bir şeyler sipariş verin. İsterseniz de piknik alanında kendinize güzel bir yer kapıp kendi sofranızı kurun.

Tercihiniz hangisi olursa olsun Gözdağı Sosyal Tesisi’nde keyifli zaman geçireceğinizden emin olabilirsiniz.

Adres: Dumlupınar Mahallesi, Gözdağı Caddesi, Pendik

Telefon: 444 10 34

Paşalimanı Kafe, Kuzguncuk

Muhteşem bir boğaz manzarası eşliğinde hem denize sıfır hem de bütçe dostu bir mekanda gönlünüzce keyif yapmak isterseniz Paşalimanı Kafe Anadolu Yakası’ndaki en güzel alternatiflerden biri olacaktır.

Paşalimanı Kafe’nin oldukça geniş bir menüsü var. İsterseniz poşe yumurtalı, omletli ya da tostlu güzel bir kahvaltı için isterseniz de ızgaralı hamburgerli ya da salatalı güzel bir yemek için uğrayabilirsiniz.

Paşalimanı Kafe kahve tatlı keyfi yapmak isteyenleri de unutmamış. Pavlovadan cheesecake pek çok tatlı seçeceğinin de Paşalimanı Kafe’de sizi beklediği aklınızda bulunsun.

Adres: Kuzguncuk Mahallesi, Paşa Limanı Caddesi, No: 69

Telefon: 444 6 644

Dragos Sosyal Tesisi, Dragos

Karşımda adalar, soframda da leziz yemekler olsun derseniz adresiniz Dragos Sosyal Tesisi olsun derim.

Gün batımı saatlerinde manzaranın ayrı bir güzel olduğu Dragos Sosyal Tesisi’nde parmesanlı levrek güveç ya da Dragos steak gibi pek çok özel lezzet sizi bekliyor.

Adres: Kordon Boyu Mahallesi, Turgut Özel Bulvarı, No: 10, Kartal

Telefon: 444 10 34

Hidiv Kasrı, Beykoz

Yeşille mavinin kucaklaştığı Hıdiv Kasrı 1907 yılında inşa edilmiş binası, uçsuz bucaksız bir Boğaz manzarasına sahip saat kulesi ile şehrin kaosuna kısa bir mola vermek isteyenleri bekliyor.

Hidiv Kasrı’nda ister hamburger patates keyfi yapın ister tatlı kahve. Tercihiniz ne olursa olsun Hidiv Kasrı’ndan mutlu ayrılacağınıza emin olabilirsiniz.

Adres: Çubuklu Korusu, Çubuklu Caddesi, No: 32, Beykoz

Telefon: 444 6 644

Filizler Köftecisi, Salacak

Salacak, Üsküdar

Işıl ışıl parlayan İstanbul Boğazı’na karşı lezzetli bir köfte yemek istiyorsanız, İstanbul’un en eski işletmelerinden olan Filizler Köftecisi sizi bekliyor.

Adından da anlaşılacağı gibi Filizler’in klasiği köfte olsa da ızgara et ya da hamburger gibi alternatiflerin olduğunu da söylemeden geçmek olmaz.

Tarihi Çınaraltı Çay Bahçesi, Çengelköy

Çengelköy İstanbul

Çınaraltı denildiğinde çoğumuzun aklına kahvaltı gelse de Tarihi Çınaraltı Çay Bahçesi’nin oldukça geniş bir menüsü var.

İstanbul’un en nostaljik semtlerinden olan Çengelköy’e yolunuz düşerse Tarihi Çınaraltı Çay Bahçesi’nde tadabileceğiniz, köfteden tavuğa, balıktan hamburgere birçok lezzet olduğunu unutmayın derim.

Tarihi Çınaraltı Çay Bahçesi’ni haritada görüntülemek için tıklayınız. 

Hünkar Köşk Restoran, Kandilli

 

View this post on Instagram

 

A post shared by CSK Hünkar Köşk Et Restoran (@cskhunkarkosk) on

Cemile Sultan Korusu içinde yer alan yemyeşil ağaçların arasından geçerek ulaşabileceğiniz Hünkar Köşk Restoran, size muhteşem bir manzara ve lezzetli yemekler vaat ediyor.

Özellikle köprünün ışıklarının yandığı akşam saatlerinde giderseniz ışıl ışıl parlayan boğazın büyüleyici etkisinde kendinizi kaybedebilirsiniz benden söylemesi.

Hünkar Köşk Restoran’ı haritada görüntülemek için tıklayınız.

Beykoz Sosyal Tesisi, Beykoz

Beykoz, İstanbul

Karşınızda Avrupa Yakası’nın yükselen gökdelenleri, üzerinizde dans eden cıvıl cıvıl martılar ve köprü manzarası eşliğinde bütçenizi çok sarsmayacak bir yerde keyifle bir şeyler atıştırmak istiyorsanız Beykoz Sosyal Tesisi güzel bir alternatif olacaktır.

Beykoz Sosyal Tesisi’ni haritada görüntülemek için tıklayınız.

Sabancı Öğretmenevi, Anadoluhisarı

Anadolu Hisarı, İstanbul

Uygun fiyatlı restoranlar arasında denize sıfır konumu ve köprü manzarası ile dikkat çeken Sabancı Öğretmenevi, boğazın keyfini çıkarmak isteyenleri bekliyor.

Anadolu Hisarı, İstanbul

Kamu çalışanlarına indirim imkanı da sağlayan Sabancı Öğretmenevi’nde hafta sonları açık büfe olmak üzere kahvaltı, öğlen yemeği ve akşam yemeği servisi var.

Sabancı Öğretmenevi’ni haritada görüntülemek için tıklayınız.

Avrupa Yakası Restoranları

Mimar Sinan Teras Cafe, Fatih

İstanbul’u doya doya izleyebileceğiniz bir mekan arıyorsanız Mimar Sinan Teras Cafe nefis bir alternatif olacaktır.

Mükellef bir kahvaltının yanı sıra pizzadan hamburgere, gözlemeden tatlıya pek çok lezzet de Mimar Sinan Teras Cafe’de sizi bekliyor.

Söylemeden de geçmek olmaz yemek yemek istemezseniz de kahve ya da kokteyl keyfi için Mimar Sinan Teras Cafe’ye bir şans verebilirsiniz.

Adres: Demirtaş Mahallesi, Fetva Yokuşu, No: 34, Fatih

Telefon: 0212 514 44 14

Florya Sosyal Tesisi, Florya

Patlıcan beğendili kuzu kavurma, kiremitte fesleğen soslu köfte ya da en sade hali ile Napoliten soslu makarna gibi pek çok lezzet bulabileceğiniz Florya Sosyal Tesisi, İstanbul’un en güzel semtlerinden biri olan Florya’da keyif yapmak isteyenleri bekliyor.

Böylesi muhteşem lezzetlerin haricinde nefis bir deniz manzarasının da Florya Sosyal Tesisi’nde sizi beklediğini söylemeden geçmek olmaz.

Adres: Yeşilköy Mahallesi, Yeşilköy Halkalı Caddesi, Florya İtfaiye İstasyonu Arkası, Bakırköy

Telefon: 444 10 34

Pembe Köşk Restoran

İstanbul’un en güzel semtlerinden birinde doğayla iç içe bir mekanda keyif yapmak isterseniz Pembe Köşk Restoran keyifli bir alternatif olacaktır. Pembe Köşk Restoran’na giderseniz yemek tercihinizi ızgara et ya da balıktan yana kullanabilirsiniz.

Söylemekte fayda var. Pembe Köşk Restoran’ın çocuklar için hazırladığı özel menüleri de var.

Pembe Köşk’e giderseniz Emirgan Korusu’nda keyifli bir yürüyüş yapmayı da ihmal etmeyin. Özellikle lale mevsiminde giderseniz Pembe Köşk’ün bahçesinde harika fotoğraflar çekebilirsiniz. Benden söylemesi.

Adres: Emirgan Mahallesi, Emirgan Korusu İç Yolu, No: 3, Sarıyer

Telefon: 0212 277 76 58

Malta Köşkü, Beşiktaş

Yıldız Parkı içinde 1871 yılında Sultan Abdülaziz tarafından inşa ettirilen Malta Köşkü şehrin göbeğinde ama gürültüsünün ve kaosunun çok uzağında.

Kahvaltıdan akşam yemeğine günün her saati hem bir şeyler atıştırabileceğiniz hem de keyifli zaman geçirebileceğiniz Malta Köşkü hayata kısa bir mola vermek isteyenleri bekliyor.

Adres: Yıldız Mahallesi, Yıldız Korusu, No: 53, Beşiktaş

Telefon: 0212 258 94 53

Seyr-i İstanbul Haliç Cafe, Haliç

Bol çeşitli, omletli, menemenli mükellef bir kahvaltı, lezzetli bir yemek ya da sadece kahve veya kokteyl keyfi için uğrayabileceğiniz hem uygun fiyatlı hem de güzel manzaralı İstanbul mekanlarından biri de Seyr-i İstanbul Haliç Cafe.

Karşınızda Galata Kulesi, önüzden akıp giden vapurlar, tekneler masanızda karşı konulmaz lezzetler, insan mutlu olmak için daha ne ister ki? Siz de benim gibi düşünüyorsanız hiç düşünmeden Seyr-i İstanbul Haliç Cafe’nin yolunu tutun derim.

Adres: Demirtaş Mahallesi, Ayrancı sokak, No: 9/A, Fatih

Telefon: 0538 487 77 14

Kasımpaşa Sosyal Tesisi

Haliç’in kıyısında bir yandan bir şeyler atıştırmak bir yandan da akıp giden gemileri seyretmek isterseniz Kasımpaşa Sosyal Tesisi tam size göre.

Levrek şiş, kiremitte alabalık gibi balıklı alternatiflerin haricinde bonfile ile yapılan Kasımpaşa sarması gibi nefis lezzetler de Kasımpaşa Sosyal Tesisi’nde sizi bekliyor.

Adres: Bedrettin Mahallesi, Evliya Çelebi Caddesi, No: 3, Kasımpaşa

Telefon: 444 10 34

Haliç Sosyal Tesisi, Balat

Renkli evleri, cıvıl cıvıl sokakları ile beğeni toplayan Balat’ın yanı başında, denizin kıyısında keyif yapmak isteyenlerin favori mekanlarından biri de Haliç Sosyal Tesisi.

Siz de hem bütçe dostu hem de güzel manzaralı bir mekan arıyorsanız Haliç Sosyal Tesisi’ne bir uğrayın derim.

Bir şeyler atıştırmak isterseniz de sebzeli yaprak bonfilenin tadına bakmanızı öneririm.

Adres: Yavuz Sultan Selim Mahallesi, Abdülezelpaşa Caddesi, Fatih

Telefon: 444 10 34

Mim Kahve, Eminönü

Nefis bir serpme kahvaltı, en çıtırından bir tost, tazecik yeşillikli salatalar, yanında patates kızartması ile servis edilen ızgara çeşitleri, sütlüden çikolatalıya herkesin kendine göre bir seçenek bulabileceği enfes tatlılar Mim Kahve’de sizi bekliyor.

Siz de gideceğim yerin hem menüsü zengin ve lezzetli olsun hem de güzel manzaralı ve uygun fiyatlı olsun diyenlerdenseniz Mim Kahve’ye bir şans verebilirsiniz.

Söylemeden de geçmek olmaz Mim Kahve’nin Üsküdar’da da bir şubesi var.

Adres: Demirtaş Mahallesi, Deveoğlu Sokak, No: 10, Fatih

Telefon: 0212 511 88 56

Küçükçekmece Sosyal Tesisi, Küçükçekmece

Son yıllarda su sporları ile ilgilenenler için cazibe merkezi haline gelen Küçükçekmece Gölü’nün ve Kuş Cenneti’nin yanı başındaki Küçükçekmece Sosyal Tesisi şehrin gürültüsünden ve kaosundan uzaklaşmak isteyenleri bekliyor.

Küçükçekmece Sosyal Tesisi’nin balıklı seçeneklerin başrolde olduğu oldukça lezzetli bir de menüsü var. Tercihinizi balıktan yana kullanacaksanız mantarlı somon güvece ya da ıspanak yatağında servis edilen levrek filetoya bir şans verebilirsiniz.

Adres: Fatih Mahallesi, Yalı Caddesi, Altın Sokak, No: 16, Küçükçekmece

Telefon: 444 10 34

Pierre Loti Kahvesi, Eyüpsultan

Eyüp Sultan Camii’nin yanı başında Haliç’i kucaklayan manzarası ile bir İstanbul klasiği haline gelen Pierre Loti Kahvesi’ni yazmadan geçmek olmazdı.

Bir şeyler yemeseniz bile güzel bir İstanbul manzarasına karşı bir şeyler içmek için uğrayabilirsiniz.

Adres: Eyüp Merkez, İdris Köşkü Caddesi, Eyüpsultan

Telefon: 0212 497 13 13

Saat Kule Kafe, Dolmabahçe

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Saat Kule Kafeterya (@saatkulekafeterya) on

Bir yanınızda Dolmabahçe Sarayı’nın yemyeşil bahçesi bir yanınızda İstanbul Boğazı, bundan daha güzel bir manzara olabilir mi?

Böylesi güzel bir ortamda keyifle bir şeyler atıştırmak isterseniz Saat Kule Kafe şahane bir alternatif olacaktır.

İskender kebaptan makarnaya, salatadan pizzaya oldukça geniş bir menüsü olan Saat Kule Kafe keyifli ortamı ile sizi bekliyor.

Arnavutköy Sosyal Tesisi, Arnavutköy

Arnavutkoy Evleri 2

İstanbul’un en lüks semtlerinden biri olan Arnavutköy’de muhteşem manzaralarla karşılaşabilirsiniz. Semtin klasikleşmiş şık balıkçıların arasında kendine yer bulmuş olan Arnavutköy Sosyal Tesisi boğazda uygun fiyata balık keyfi yapmak isteyenleri bekliyor.

Arnavutköy Sosyal Tesisi’nin menüsünde tazecik ve lezzetli balıkların yanı sıra ızgara çeşitlerinin de olduğunu belirtmekte fayda var.

Yıldız Hisar Restaurant, Rumeli Hisarı

Rumeli Hisarı, İstanbul

Köprünün ışıkları ile aydınlanan bir masada, boğazı kucaklayan bir restoranda keyif yapmak istiyorsanız Yıldız Hisar Restoran lezzetli menüsü ile sizi bekliyor.

Boğaz’ı gündüz gözüyle görelim derseniz de hafta içi klasik serpme hafta sonu ise zengin bir açık büfe kahvaltısı olduğunu belirtelim.

Yıldız Hisar Restoran’ı haritada görüntülemek için tıklayınız.

Galata Kulesi Restaurant, Beyoğlu

Galata Kulesi

Tarihi Yarımada’da, şehrin kalbinde İstanbul Boğazı’nı tepeden gören bir noktada yemek yemek isterseniz Galata Kulesi’nin üst katında yer alan Galata Kulesi Restoran güzel bir alternatif olacaktır.

Kendinize köşe masalardan birinde yer bulabilirseniz manzaranın ve yemeklerin keyfini doya doya çıkarabilirsiniz. Ancak, belli saatlerde yoğun bir turist kalabalığı olduğunu belirtmekte fayda var.

Galata Kulesi Restoran’ı haritada görüntülemek için tıklayınız.

Taş Kahve Cafe & Restaurant, Emirgan

Emirgan Parkı Köşk

Boğaz’ın en güzel semtlerinden biri olan Emirgan’da kalabalıktan nispeten uzak bir noktada huzurla ve keyifle bir şeyler yemek isterseniz Taş Kahve’ye bir şans verin derim.

Hangi saatte giderseniz gidin Taş Kahve’de kendinize göre lezzetli seçenekler bulabilirsiniz.

Taş Kahve’yi haritada görüntülemek için tıklayınız.

Sütiş, Emirgan

Emirgan Parkı, İstanbul

Kahvaltısının lezzetli dillere destan olsa da öğlen ya da akşam yemeği için uğrayabileceğiniz Boğaz’ın keyifli yerlerinden biri de Emirgan Sütiş.

Tavuk, kırmızı et ve pide yemek çeşitleri olsa da benim favorim kesinlikle pilav üstü döner.

Günün hangi saati ya da hangi öğünü olursa olsun, Sütiş’e giderseniz kazandibi yemeden kalkmayın derim.

Sütiş’i haritada görüntülemek için tıklayınız.

İstinye Sosyal Tesisi, İstinye

İstinye, İstanbul

Boğaz’ın nispeten daha sakin bir köşesinde bütçe dostu bir yerde gönlünüzce yemek yemek isterseniz İstinye Sosyal Tesisi güzel bir alternatif olacaktır.

İstinye Sosyal Tesisi, her damak zevkine göre bir şeyler bulabileceğiniz geniş menüsü ile sizleri bekliyor.

Yemek sonrasında ise Boğaz kenarında keyifli bir yürüyüş yapmayı ve manzaranın tadını çıkarmayı da ihmal etmeyin derim.

İstinye Sosyal Tesisi’ni haritada görüntülemek için tıklayınız.

Takanik Balık

Yeniköy İstanbul

Boğaz manzarasının tadını çıkarabileceğiniz Yeniköy’ün klasikleşmiş mekanlarından biri de Takanik Balık. Salaş bir mekanda uçuk fiyatlar ödemeden balık keyfi yapmak isterseniz Takanik güzel bir alternatif olacaktır.

Mevsimine denk gelirseniz taze fener balığı ile yapılan fener kavurmanın tadına bakmanızı tavsiye ederim.

Fener balığına denk gelmezseniz de levrek kavurma lezzetli bir alternatif olacaktır.

Takanik Balık’ı haritada görüntülemek için tıklayınız.

Emek Kafe, Yeniköy

Yeniköy, İstanbul

Her ne kadar kahvaltı ve menemen denilince Yeniköy’de akla ilk gelen yerlerden biri olsa da Emek Kafe’de her an atıştıracak bir şeyler bulmanız mümkün.

Bence Emek Kafe’nin en güzel yanlarından biri de günün her saati menemen keyfi yapabiliyor olmanız. Siz de benim gibi akşam yemeğinde bile olsa menemene ekmek banmayı sevenlerdenseniz istikametiniz Emek Kafe olsun derim.

Emek Kafe’yi haritada görüntülemek için tıklayınız.

Yeniköy Sahil Kafe Restoran

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Yeniköy Sahil Kafe Restoran (@yenikoysahilkafe) on

Martıların tatlı cıvıltısı, gelip geçen vapurların sesleri eşliğinde İstanbul’un keyfini çıkarmak istiyorsanız İstanbul manzarasını izleyebileceğiniz en iyi mekanlardan biri olan Yeniköy Sahil Kafe’ye bir şans verin derim.

Denizle iç içe, son derece salaş bir mekan olan Yeniköy Sahil Kafe’nin menüsünde salatadan sandviçe, hamburgerden pizzaya bir çok farklı alternatif var.

Yeniköy Sahil Kafe’yi haritada görüntülemek için tıklayınız.

Önceki İçerikNew York’ta Nerede Ne Yenir?
Sonraki İçerikKaunas Gezi Rehberi
Sıla Uçan
Saint Benoit Fransız Lisesi, Koç Üniversitesi Tarih mezunuyum. Bir süre kurumsal hayatta çalıştıktan sonra kendi yolumu çizmeye karar verdim ve uçanmutfak adlı blogumu kurdum. Böylece hayatıma en büyük tutkularımdan ve vazgeçilmezlerimden olan seyahat ve yemek ikilisinin serüveninde devam etmeye başladım. Hayallerim ışığım tutkularım ise mesleğim oldu. http://www.ucanmutfak.com

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız