İstanbul’un En İyi 15 Fırını

0
5552

Sokağa yaydığı mis kokular ile insanı kendine çeken sıcacık fırınlardan daha güzel bir yer olabilir mi? Günün her saati uğrayıp tatlıdan tuzluya dilediğinizi alabileceğiniz fırınlar benim için en karşı konulmaz lezzet durakları arasında ilk sıralarda yer alıyor.

İnsanın aklını çelen onlarca lezzetle dolu fırınlardan alacağınız tatlı ya da tuzlu hamur işinizi hemen oracıkta ayaküstü yiyebilir, şayet dayanabilirseniz paket yaptırıp evinize götürebilir ya da deniz kenarında bir banka oturarak martılar ve boğaz eşliğinde yiyebilirsiniz, tercih sizin.

Özellikle de sabah saatlerinde gittiğiniz de sizi sizden alacak, fırından yeni çıkmış onlarca çeşidin tezgahlarını süslediği İstanbul’un en lezzetli fırınlarına doğru mini bir keşif yolculuğuna çıkmaya ne dersiniz?

Liste hazırlanırken belli bir kıstas üzerinden sıralama yapılmamıştır.

İstanbul’un En İyi Fırınları:

1) 7-8 Hasanpaşa Fırını, Beşiktaş

Beşiktaş Çarşı’ya çıkan aralardan birinde yer alan 7-8 Hasanpaşa Fırını’nı sokağa yayılan kokuları takip ederek bulabilirsiniz.

Eğer siz de hamur işi yemeden duramayanlardansanız 7-8 Hasanpaşa Fırını’na mutlaka uğrayın ve hem o anda yemelik hem de evinize götürmek için harika lezzetler alın derim.

Özellikle minik acıbadem kurabiyeleri çayla enfes oluyor benden söylemesi.

2) Kovan Fırın, Osmanbey

Vitrinini ve tezgahını börekten poğaçaya, kurabiyeden galetaya envai çeşit hamur işinin süslediği Kovan Fırın’ın tüm lezzetleri birbirinden güzel ama çekirdekli galetası o kadar güzel o kadar gevrek ki yerken kendinizi durdurmakta zorlanabilirsiniz benden söylemesi.

Kovan Fırın’ın birkaç farklı yerde şubesi var eğer denk gelirseniz çekirdekli galetasının tadına mutlaka bakın derim.

3) Tarihi Oktay Usta Kurabiye Fırını, Beşiktaş

Tarihi Oktay Usta Kurabiye Fırını’ının odun ateşinde pişen kurabiyelerinin lezzeti dillere destan.

Hindistan cevizli coco kurabiyesi başta olmak üzere kedi dili ve un kurabiyesi favorilerimden.

Canınız tuzlu bir şeyler yemek isterse de harika poğaçaları var. Özellikle siyez buğdayı ile yapılan poğaçasını denemeden kalkmayın derim.

Söylemeden de geçmek olmaz Tarih Oktay Usta Kurabiye Fırını’nda her daim taze çay da bulabilirsiniz.

4) Galata Simitçisi, Karaköy

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Karaköy Galata Simitcisi (@karakoygalatasimitcisi)’in paylaştığı bir gönderi ()

Karaköy’ün kafe ve restoranlarla dolu keyifli sokaklarında gezerken bir an da karşınıza çıkacaktır Galata Simitçisi.

Kokusu ile sizi anında etkisi altına alan Galata Simitçisi’nde sirkülasyon çok fazla olduğu için fırından yeni çıkmış sıcak simite denk gelme ihtimaliniz bir hayli yüksek.

Galata Simitçisi’ne giderseniz benim önerim fırından tazecik simitlerinizi alıp hemen karşısındaki kahvehaneyi andıran yere oturup simitinizin yanına tavşan kanı bir bardak çay söylemenizden yana olacaktır.

Simit yemek istemezseniz de harika çatalları var benden söylemesi.

5) Kireçburnu Fırını, Kireçburnu

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Kireçburnu Fırını (@kirecburnu)’in paylaştığı bir gönderi ()

Her ne kadar pek çok ürünü marketlerde satılıyor olsa da İstanbul’un oturması en keyifli fırınlarından biri de bence Kireçburnu Fırını.

Fırından yeni çıkmış harika poğaçalar, çıtır çıtır galetalar ve çok daha fazlası Kireçburnu Fırını’nda sizleri bekliyor.

Özellikle dereotlu poğaçası ve zeytinli kırıkkırağı kesinlikle favorim.

6) Yücem Ekmek Fırını, Büyükdere

Özellikle semt sakinlerinin favorilerinden olan Yücem Ekmek Fırını farklı un çeşitleri ile hazırladığı ekmekler ile beğeni topluyor olsa da Yücem Ekmek Fırını’nın öyle güzel öyle gevrek bir kepekli çekirdekli simiti var ki bir kere yediniz mi vazgeçemeyebilirsiniz.

7) Tarihi Aynalı Fırın, Beşiktaş

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Herkese hayırlı ramazanlar

Tarihi Aynalı Fırın (@tarihiaynalifirin)’in paylaştığı bir gönderi ()

Ağızda dağılan tazecik kurabiyeler, enfes bir ay çöreği ve çıtır çıtır gevrekler yemek için uğrayabilirsiniz Tarihi Aynalı Fırın’a.

Semtin eski fırınlarından biri olan Tarihi Aynalı Fırın lezzetli atıştırmalıklardan ve güne tazecik hamur işleri ile başlamaktan vazgeçeyenlerin favorilerinden.

8) Tat Doy, Bahçeköy

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Tatdoy Fırın Cafe (@tatdoy_cafe)’in paylaştığı bir gönderi ()

Tad Doy’un ekmekleri kara fırın olarak da bilinen odun fırınında pişiriliyor.

Tat Doy’un tüm ekmekleri güzel ama sahipleri Rizeli olduğundan olsa gerek Vakfıkebir ekmekleri ve Karadeniz’in altın sarısı mısır unu ile yaptıkları mısır ekmekleri bence muhteşem.

9) Tarihi Harbiye Fırını, Harbiye

Özellikle sabah saatlerinde dolup taşan Tarihi Harbiye Fırını güne hamur işi yemeden başlayamayanların favori mekanlarından.

Tarihi Harbiye Fırını’na giderseniz pofidik açmasına, Selanik gevreklerine ve anasonlu kıtırlarına öncelik vermenizi şiddetle tavsiye ederim.

10) Tarihi Boğazkesen Simit Fırını, Tophane

En gevreğinden tazecik simitinizi alıp İstanbul’un en tarihi sokaklarında keyifli bir yürüyüş yapmak istiyorsanız Tarihi Boğazkesen Simit Fırını güzel bir alternatif olacaktır.

Dededen toruna miras kalan Tarihi Boğazkesen Simit Fırını en çıtırından bir simit yemek isteyenleri bekliyor.

11) Evin Unlu Mamülleri, Balat

İstanbul’un en renkli en nostaljik semtlerinden biri olan Balat’a giderseniz Evin Balata’da mutlaka uğrayın derim.

Özellikle odun fırınında pişen galeta ve ekmekleri çok lezzetli, benden söylemesi.

Evin Unlu Mamülleri’ne yolunuz düşerse imza ürünlerimiz dedikleri galeta, halka, çay kurabiyesi ve peksimetlerinden de evinize götürmek için birer paket mutlaka alın derim.

12) Yeldeğirmeni Simit Fırını, Kadıköy

Ufacık bir mekan olan Yeldeğirmeni Simit Fırını ayaküstü bir şeyler atıştırmak ya da fırından sıcacık simidini alıp denize karşı keyifli bir kahvaltı etmek isteyenlerin favori mekanlarından.

Sizin de yolunuz Kadıköy taraflarına düşerse Yeldeğirmeni’nin simidinden tatmadan dönmeyin derim.

13) İsmail’in Has Ekmek Fırını, Çengelköy

150 yılı aşkın zamandan beri hizmet veren İsmail’in Has Ekmek Fırını sadece Çengelköy’ün değil İstanbul’ın en eski fırınlarından biri.

Tam buğdaydan tam tahıllıya, ekşi mayalıdan mısır ekmeğine çeşit çeşit ekmek bulabileceğiniz İsmail’in Has Ekmek Fırını lezzetli ekmekler eşliğinde geçmişe mini bir yolculuk yapmak isteyenleri bekliyor.

14) Tarihi Beş Çeşmeler Simit Fırını, Maltepe

1810 yılında Rum bir aile tarafından kurulan Tarihi Beş Çeşmeler Simit Fırını adını geçmişine yaraşır şekilde meydandaki beş çeşmeden alıyor.

Tarihi Beş Çeşmeler Simit Fırını’nın simitleri o kadar lezzetli ki insan lezzet sırrını sormadan edemiyor. Ustasının dediğine göre Beş Çeşmeler’in simitlerinin lezzeti pekmezinin tazeliğinde saklı. Yine ustasının dediğine göre pekmez ne kadar iyiyse simidiniz o kadar lezzetli olurmuş.

15) Tarihi Kuzguncuk Fırını, Üsküdar

Semt sakinleri başta olmak üzere pek çok İstanbullu’nun favori fırınlarından biri de Tarihi Kuzguncuk Fırını.

Tarihi Kuzguncuk Fırını özellikle damakta bıraktığı fındık ve badem tadı ile gönülleri fetheden ‘Mantar Kurabiyesi’ ile beğeni topluyor.

Bol çikolatalı ve biraz yoğun tadı olan bir şeyler tatmak isterseniz de ‘Prenses’ güzel bir alternatif olacaktır.

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız