İstanbul’un En İyi 20 Vegan ve Vejetaryen Restoranı

0
7595

Şekersiz tatlının en tatlısını, unsuz pizzanın en çıtırını, glutensiz makarnanın en güzelini ya da etsiz hamburger en lezzetlisini yemek istiyorsanız sizin için harika mekan önerilerim var.

Üstelik bu mekanlar sadece vejetaryen ya da veganların değil sağlıklı beslenmeye önem veren pek çok kişinin de favori lezzet duraklarından.

Gelin İstanbul’da sağlıklı menüsü ile beğeni toplayan en keyifli mekanlara doğru mini bir keşif yolculuğuna çıkalım.

Liste hazırlanırken belli bir kıstas üzerinden sıralama yapılmamıştır.

İstanbul’un En İyi Vegan ve Vejetaryen Restoranları:

1) Healin, Nişantaşı

Limonlu raw cheesecake’ten ev yapımı pancarlı tortilla ekmekli quesedilla’ya, rengarenk kahvaltı kaselerinden içinizi ısıtacak çorbalara tadılmayı bekleyen onlarca lezzet Healin’de sizleri bekliyor.

Siz de lezzetten ödün vermeden sağlıklı beslenmeye dikkat edenlerdenseniz Healin’e mutlaka bir şans verin derim.

2) Vi Coffee & Healthy Living – Nişantaşı

Aklınızı çelecek, lezzetli mi lezzetli raw tatlılar arıyorsanız hiç düşünmeden Vi Coffee & Healthy Living’in yolunu tutun derim.

Birbirinden lezzetli vegan tatlı seçenekleri de bulabileceğiniz Vi Coffee & Healthy Living’e giderseniz vegan ve glutensiz olarak hazırlanan raw mini donatın tadına bakmanızı şiddetle tavsiye ederim.

3) Yeşil No:11, Nişantaşı

Soft tonların hakim olduğu dekorasyonu ile insanın içini açan Yeşil No:11’de kahvaltıdan akşam yemeğine günün her saatine uygun lezzetli kahvaltılıklar ya da yemekler bulabilirsiniz.

Yeşil No:11’e giderseniz granola kasesini ve oldukça doyurucu olan bol malzemeli salatalarından gözünüze güzel gelen bir tanesini tatmanızı özellikle tavsiye ederim.

4) Bronwyn, Nişantaşı

Bronwyn’in konsepti de tarzı da tam bir Avrupalı. Zaten kapıdan girdiğiniz andan itibaren kendinizi Londra’da gibi hissediyorsunuz.

Bronwyn’e gittiğinizde birbirinden sağlıklı ve lezzetli ürünlerle dolu olan dolaplardan dilediğinizi alıp ödemenizi yapıyorsunuz. Geriye masanıza oturup keyif yapmak kalıyor.

Her köşesinde fotoğraf çektirmek isteyeceğiniz bir lezzet durağı arıyorsanız Bronwyn güzel bir alternatif olacaktır.

5) Avokado Bar, Nişantaşı

Adından da tahmin edebileceğiniz üzere Avokado Bar’ın menüsünde birbirinden lezzetli avokadolu seçenekler öne çıkıyor.

Avokado Bar’a giderseniz meyvelerle ve tabi ki avokado zenginleştirilmiş bir semizotu salatası ya da enfes bir falafel yemeden dönmeyin derim.

Tatlı bir şeyler yemek isterseniz de harika bir brownie’si var benden söylemesi.

6) Doğaya Dönüş Bistro, Nişantaşı

Evinizin mutfağından çıkmış gibi lezzetli ve taze yemekler arıyorsanız Nişantaşı’ndaki en güzel mekanlardan biri de bence Doğaya Dönüş.

Yemekler günlük olarak hazırlandığı için Doğaya Dönüş’ün sabit bir menüsü yok ama her gün ana yemeklerin haricinde, zeytinyağlı sebze yemekleri ve yoğurtlu meze seçenekleri bulmanız mümkün.

Benim Doğaya Dönüş favorilerim arasında ise enfes kişleri ve yoğurtlu buğday salatası yer alıyor.

7) Kase No: 16

Kasede servis edilen yemek diyebileceğimiz ‘bowl’ konseptinin İstanbul’daki öncülerinden biri de Kase No: 16.

Siz de keyfili bir ortamda beslenme düzeninize göre en sağlıklısından bir bowl yemek istiyorsanız Kase No:16 güzel bir alternatif olacaktır.

Kase No:16’ya giderseniz benim önerim ise ‘Bun Cha’, ‘Sportif’ ve ‘Bonfile’ kaselerinden birini tatmanızdan yana olacaktır.

8) Bi Nevi Deli, Etiler

Adına yaraşır şekilde çok çılgın lezzetler hazırlayan Bi Nevi Deli, sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda bence İstanbul’un en iyilerinden.

Enfes soslarla tatlandırılmış salatalar, son yılların trendi bowl’lar ve tabi ki rafine şeker kullanmadan hazırlanan karşı konulmaz tatlılar Bi Nevi Deli’de tadabileceğiniz lezzetlerden sadece birkaçı.

Söylemeden de geçmek olmaz Bir Nevi Deli’nın sağlıklı atıştırmalıkları paketli olarak da satılıyor. Ara öğün niyetine alıp çantanıza atabilirsiniz.

9) Gabfoods, Arnavutköy

Bir kahvaltı düşünün şöyle rafine şeker kullanılmadan hazırlanan waffle’lı, pancake’li veya zencefilli kurabiyeli ya da rengarenk bowl’ların süslediği bir öğlen ya da akşam yemeği. Düşününce bile insanın karnı acıkıyor.

Siz de İstanbul’un en keyifli semtlerinden birinde deniz karşı oturup bu enfes lezzetlerden tatmak isterseniz Gabfoods’a mutlaka bir uğrayın derim.

Fiyatları ortalamaların biraz üzerinde olsa da bence bu lezzetlere değiyor.

10) Zencefil, Beyoğlu

Beyoğlu’nun gizli kalmış köşelerinden birinde sağlıklı mutfağı ile dikkat çeken bir yer arıyorsanız Zencefil güzel bir alternatif olacaktır.

Zencefil’in menüsü günlük olarak hazırlandığı için değişkenlik gösteriyor. Ancak denk gelirseniz veganlara özel hazırlanan mercimek köftesinin, rezeneli kuru fasulyenin veya vejetaryenlere özel sebzeli lazanyasının ya da kişlerinin tadına bakmanızı tavsiye ederim.

Tatlısız yapamayanlardanız da Zencefil’in az şekerli tatlılarından size en cazip gelenini tatmadan kalmayın derim.

11) Galata Kitchen, Galata

Hem ortamı hem de lezzetleri ile beğeni toplayan mekanlardan biri de Galata Kitchen.

Aslında ev yemekleri ağırlıklı bir menüsü olan Galata Kitchen’da zeytinyağlılardan mezelerle, kuru baklagillerden sebze yemeklerine birçok sağlıklı ve vejetaryen seçenek bulmak mümkün.

12) Minoa Bookstore & Cafe

Kocaman kütüphanesi ile insanı mest eden mekanlardan biri olan Minoa Bookstore & Cafe tazecik yeşilliklerle hazırladığı birbirinden güzel salatalar ile sağlıklı beslenmekten vazgeçemeyenlerin favori mekanlarından.

Özellikle porsiyonu kocaman olan Kinoalı Tabule’si kesinlikle favorim.

13) Havandan By Beff Gourmet, Reşitpaşa

Modern esnaf lokantası konseptinde hizmet veren Havandan her güne özel hazırladığı menüleri ile müdavimlerini ağırlıyor.

Akşam yediye kadar açık olan Havandan’da benim favorilerim arasında kinoalı çiğ brokoli salatası, pancarlı buğday salatası ve balkabağı sinkonta var. Gittiğiniz günde bu lezzetlerden birine denk gelirseniz mutlaka tadın derim.

14) Voi Cadde, Bağdat Caddesi

Birkaç farklı şubesi bulunan Voi’nin Bağdat Caddesi’ndeki yeri Anadolu Yakası’nın en popüler mekanları arasında ilk sıralarda yer alıyor.

Menüsünde yer alan ‘Fit Lezzetler’ bölümü ile gönülleri fetheden Voi Cadde’de ızgara çeşitlerinden salatalara ve rafine şekersiz hafif tatlılara birçok lezzet sizi bekliyor.

15) Po Juicery, Kadıköy

İstiridye mantarı ile hazırlanan vegan ‘Tandır Burger’den pirinç makarnasına ve muhteşem bir sebzeli sos ile hazırlanan ‘Po Thai’ye damak çatlatan lezzetlerle dolu bir mekan arıyorsanız Po Juicery’e mutlaka uğrayın derim.

Yemek yemek istemezseniz de taze sıkılmış juice’larından içmek için de gidebilirsiniz Po Juicery’e.

16) Yumma, Moda

Antep mutfağından içli köfte, Ali Nazik gibi lezzetler sunan Yumma, hazırladığı vegan ve vejetaryen seçeneklerle de beğeni topluyor.

Cevizli pesto soslu el açması erişte, yoğurtlu Arap köftesi ya da mercimekli pilav Yumma’da tadabileceğiniz lezzetlerden sadece birkaçı.

17) İnkase, Fenerbahçe

Renklerin ahengine, bileşenlerin uyumuna hayran kalacağınız bowl’lar yemek istiyorsanız hiç düşünmeden İnkase’nin yolunu tutun derim.

‘Somon Kase’, ‘Falafel Kase’ İnkase’de tadabileceğiniz bowl’lardan sadece ikisi.

Yok ben öyle her şey bir kasede sevmem derseniz de glutensiz pizza, noodle gibi seçeneklerin olduğunu da belirtmek de fayda var.

18) Plus Kitchen, Akasya AVM

Birkaç farklı şubesi bulunan Plus Kitchen’in cam kavanozda servis ettiği yiyeceklerinin haricinde mini bir de açık büfesi var.

Plus Kitchen’a yolunuz düşerse içinizi ısıtacak mini bir kavanoz çorba içebilir ardından da rafine şeker kullanmadan hazırladıkları enfes tatlılarından tadabilirsiniz.

Uzun uzun oturmak için vaktiniz yoksa da kavanozda satılan salatalardan ya da mezelerden birini çantanıza atıp atıp çıkabilirsiniz de.

19) Kalamissia, Kalamış

‘İyi Ye İyi Yaşa’ mottosu ile hizmet veren Kalamissia özellikle ekşi mayalı tam buğday veya karabuğday ekmekleri ile hazırladığı ‘Ekmek Üstü Lezzetler’i ile dikkat çekiyor.

Tercihinizi ekmek üstü lezzetlerden yana kullacaksanız benim önerim ‘Avokado’lu ya da ‘Pancar Humus’lu seçeneklerinden birini tatmanızdan yana olacaktır.

Tatlı olaraksa tercihinizi ‘Chia’lı Has Yoğurt’tan ya da ‘Enerji Topları’ndan yana kullanabilirsiniz.

20) Yer, Moda

Hazırladığı vegan ve vejetaryen seçeneklerle de beğeni toplayan Yer, Anadolu Yakası’nın en sevilen mekanlarından.

Yer’de tazecik yeşilliklerle hazırlanmış salataların yanı sıra vegan peynir ile yapılan ekmek üstü lezzetler ve enfes makarnalar da sizi bekliyor.

Önceki İçerikMısır’da Gezilecek Şehirler
Sonraki İçerikGüney Afrika Cumhuriyeti’nde Gezilecek Şehirler
Sıla Uçan
Saint Benoit Fransız Lisesi, Koç Üniversitesi Tarih mezunuyum. Bir süre kurumsal hayatta çalıştıktan sonra kendi yolumu çizmeye karar verdim ve uçanmutfak adlı blogumu kurdum. Böylece hayatıma en büyük tutkularımdan ve vazgeçilmezlerimden olan seyahat ve yemek ikilisinin serüveninde devam etmeye başladım. Hayallerim ışığım tutkularım ise mesleğim oldu. http://www.ucanmutfak.com

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız