İstanbul’un En İyi 12 Balıkçı Restoranı

0
10152

Şöyle tazecik mezeler, karidesten kalamara, ahtapottan midyeye nefis ara sıcaklar ve balıklarla donatılmış bir sofrada bol muhabbet eşliğinde yenecek bir yemeğe kim hayır diyebilir ki?

İstanbul’un balıkçıları keşfetmekle ve yazmakla bitmez. O yüzden İstanbul’un en keyifli balıkçılarından bir kaçını sizin için mercek altına aldım. 

Şimdiden afiyet olsun!

İstanbul’un En İyi Balıkçıları:

1) Balıkçı Sabahattin, Fatih

1927 yılından beri aynı yerde müdavimlerini ağırlayan, iki kere New York Times’a haber olmuş nefis bir aile işletmesi arıyorsanız istikametiniz Balıkçı Sabahattin olsun.

Balıkçı Sabahattin’in her şeyi güzel ama özellikle çıtır kabak kızartmasından, fener kavurmasından ve midyeli pilavından tatmanızı şiddetle tavsiye ederim.

Balık sofrası tatlısız bitmez diyenlerdenseniz de insanın içini baymayan nefis kayısı tatlısını tercih edebilirsiniz.

Adres: Cankurtaran Mahallesi, Seyit Hasan Kuyu Sokak, No: 1, Eminönü

Telefon: 0212 458 18 24

2) Adem Baba, Arnavutköy

Adem Baba’nın 1992 yılında Bebek’te minik bir teknede başlayan hikayesi kısa bir süre sonra Arnavutköy’de salaş bir restorana taşındı.

Karadenizli dört kardeş tarafından işletilen ve bir Karadenizliye yaraşır şekilde her daim taze deniz balığı servis eden Adem Baba, Avrupa Yakası’nın en sevilen balıkçıları arasında ilk sıralarda yer alıyor.

Siz de daha salaş ve keyifli mekanları seviyorsanız Adem Baba mutlaka listenizde olsun.

Adres: Satış Meydanı Sokak, No: 2, Arnavutköy

Telefon: 0212 263 29 33

3) Mayna Balık Restaurant, Sarıyer

Şöyle hafiften bir Karadeniz havası alalım, salaş bir balıkçıda gönlümüzce keyif yapalım derseniz istikametiniz Rumeli Kavağı’ndaki Mayna Balık olsun.

Günlük hazırlanan tazecik mezeleri, ara sıcakları ve balıkları olsa da Mayna Balık, esas tarator sosu ve midye tavası ile gönülleri fethediyor.

Mayna Balık’a gidip de tarator soslu midye tavasından yemeden kalkarsanız pişman olursunuz benden söylemesi.

Adres: Rumeli Kavağı Mahallesi, İskele Caddesi, No: 5, Sarıyer

Telefon: 0212 218 44 00

4) Cibalikapı Balıkçısı, Fatih

Bir zamanlar Tekel Fabrikası olan Kadir Has Üniversitesi’nin tarihi binasını geçer geçmez gözünüze çarpan üç katlı ahşap binada yer alıyor Cibalikapı Balıkçısı.

Geleneksel bir İstanbul meyhanesi olan Cibalikapı Balıkçısı ahşap binası, dekorasyonu ve taş plaktan yükselen şarkıları ile İstanbul’da nostalji rüzgarları estiriyor.

Cibalikapı Balıkçısı özellikle deniz ürünleri ile hazırladıkları mezeleri, ara sıcakları ve taze otlar ile hazırladıkları özel lezzetleriyle meşhur. Asma yaprağında sardalya, parmesan peynirli midye, kaya koruğu ve yaban pancarı benim favorilerimden.

Tatlı olaraksa nefis bir balıkçı klasiği Cibalikapı Balıkçısı’nda sizi bekliyor: Fırında tahin pekmez tatlısı

Adres: Kadir Has Caddesi, No: 5, Cibali, Kadir Has Üniversitesi Yanı

Telefon: 0212 553 28 46

5) Taka Balık, Sarıyer

Boğazda balık keyfi yapmak için hep şık şıkıdım restoranlara mı gitmek lazım dediğinizi duyar gibiyim. Cevabım tabi ki hayır.

Eğer Avrupa Yakası’nda iseniz deniz kenarında oturup parmak ısırtan bir balık ekmek yemek için rotanızı Yeniköy’e çevirin derim.

Taka Balık’ta balık ekmeğin haricinde kalamar ve midye tava gibi lezzetlerin de sizi beklediği aklınızda bulunsun. 

Adres: Yeniköy Mahallesi, Köybaşı Caddesi, No: 44, Sarıyer

Telefon: 0535 833 36 17

6) Palukçu Balık Lokantası, Fatih

Benim balıkçım hem salaş olsun hem de lezzeti Vedat Milor’dan onaylı olsun derseniz de Palukçu Balık Lokantası, Fatih’te sizi bekliyor.

Hamsi, istavrit, tekir başta olmak üzere pek çok balık çeşidi bulabileceğiniz Palukçu Balık Lokantası esas ekmek arası hamsi ve ekmek arası uskumrusu ile gönülleri fethediyor. Ancak levrek güvecinin de enfes olduğunu söylemeden geçmek olmaz.

Masamda tadı damağımda kalacak lezzetler olduktan sonra deniz manzarası olmasa da olur diyenlerdenseniz Palukçu Balık Lokantası’na mutlaka bir şans verin derim. Emin olun pişman olmazsınız.  

Adres: Çapa Mahallesi, Büyük Saray Meydanı Caddesi, No: 13, Fatih

Telefon : 0212 529 08 72

7) Sandal Balık, Sarıyer

Yeniköy’de keyifli bir bahçede balık keyfi yapmak istiyorsanız Sandal Balık en güzel alternatiflerden biri olacaktır.

Sandal Balık’a giderseniz özellikle balık ile hazırladıkları ara sıcaklarından tatmanızı öneririm. Balık beğendi ve balık simit favorim.

Ana yemek olaraksa tercihinizi fener kavurmadan ya da ızgara balıklardan yana kullanabilirsiniz. Sandal Balık’a gittiğinizde tatlı olaraksa bir balıkçı klasiği olan fırında tahinden şaşmayın derim. 

Adres: Yeniköy Mahallesi, Köybaşı Caddesi, No: 178, Sarıyer

Telefon: 0212 262 04 05

8) Güneşin Sofrası, Kadıköy

Güneş’in Sofrası’nın insanın aklını başından alacak çeşitlilikte ve lezzetle bir meze menüsü var.

Levrek marinden favalı enginara, zahter salatasından füme hamsiye onlarca meze çeşidi Güneş’n Sofrası’nda sizi bekliyor.

Ancak Güneşin Sofrası’na giderseniz kendinizi mezelere fazla doyurmayın derim. Çünkü Güneşin Sofrası’nın menüsünde pastırmalı humus, tereyağında karides gibi enfes ara sıcaklar ve asma yaprağında levrek, güveçte balık kavurma gibi damak çatlatan ana yemekler var.

Böylesi güzel bir menüde ne yiyeceğine asla karar veremeyenler için ise Güneşin Sofrası’nda fix menü seçeceği olduğunu da söylemeden geçmek olmaz.

Adres: Ali Suavi Sokağı, No: 7, Nazım Hikmet Kültür Merkezi, 1. Kat, Bahariye, Kadıköy

Telefon: 0216 418 53 51

9) Suna’nın Yeri, Üsküdar

Bir Anadolu Yakası klasiğidir bence Kandilli İskelesi’nin yanı başındaki Suna’nın Yeri.

Suna’nın Yeri’nin mezeleri de güzel ama benim önerim tercihinizi karides, kalamar gibi ara sıcaklardan ve tabi ki balıktan yana kullanmanız.

Işıl ışıl yanan köprü, boğaz, vapur, martı gibi İstanbul’a özgü pek çok manzarayı aynı anda sunuyor Suna’nın Yeri.

Siz de İstanbul’u doyasıya yaşamak istiyorsanız istikametiniz Suna’nın Yeri olsun derim.

Yalnız söylemeden de geçmek olmaz. Suna’nın Yeri rezervasyon almıyor, deniz kenarında yer bulabilmek biraz şansınıza biraz da zamanlamanıza kalmış.

Adres: Kandilli Mahallesi, Kandilli İskele Caddesi, No: 4, Üsküdar

Telefon: 0216 308 45 12

10) İsmet Baba, Üsküdar

İstanbul’un en nostaljik semtlerinden biri olan Kuzguncuk’ta balık meze keyfi yapmak isterseniz hiç düşünmeden İsmet Baba’nın Yolu’nu tutun derim.

Özellikle kendi spesiyalleri olan yoğurtlu, peynirli, patatesli börekten, eğer mevsimiyse kalkan tavasından ve ballı muzlu tatlısından tatmanızı öneririm. 

Adres: Kuzguncuk Mahallesi, Çarşı Caddesi, Kuzguncuk İskelesi Yanı, No: 1/A, Üsküdar

Telefon: 0216 341 33 75

11) Misina Balık, Kadıköy

Nefis mezelerin, tazecik balıkların ve muhteşem ara sıcakların haricinde vongole, istiridye, yengeç gibi kabuklu deniz ürünleri de Misina Balık’ta sizi bekliyor.

Siz de deniz ürünleri ile donatılmış bir masada gönlünüzce bir yemek yemek istiyorsanız istikametiniz Misina Balık olsun.

Misina Balık’a giderseniz kendi spesiyalleri olan misina soslu levrek sarmanın, karidesli mantının ya da misina lokumunun tadına bakmanızı öneririm. 

Adres: Caddebostan Mahallesi, Prof. Dr. Hulusi Behçet Caddesi, No: 10, Kadıköy

Telefon: 0850 532 03 03

12) Şaşkın Balık Efkan’ın Yeri, Kadıköy

Avokadolu Girit ezme, Ege otlarının en güzellerinden biri olan cibes, patlıcan söğürme ve atom Şaşkın Balık Efkan’ın Yeri’nin öne çıkan mezelerinden.

Efkan’ın Yeri’nin ara sıcakları da enfes fakat eğer balık da yemeyi planlıyorsanız siparişlerinizi dikkatli vermenizde fayda var yoksa balığa yer kalmayabilir, benden söylemesi.

Adres: Suadiye Mahallesi, Noter Çıkmazı Sokak, No: 8, Kadıköy

Telefon: 0216 357 43 43

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız