İstanbul’un En İyi Çorbacıları

0
3252
İstanbul'un En İyi Çorbacıları
İstanbul’un En İyi Çorbacıları

Kimi zaman özellikle soğuk kış aylarında güne sıcak bir mola vermek ister insan, kimi zamansa gece eve dönerken bir kase sıcacık çorba ile midesini rahatlatmak. Bazen şifa bulur çorbada bazen öğünü geçiştirir bir kase ile çorbayla.

Kısaca herkesin bir bahanesi vardır çorba içmek için. Kimi domates çorbasından vazgeçemez kimi süzme mercimeğe karşı koyamaz, kimileri ise kele paça, işkembe gibi sakatatlı çorbalara düşkündür. Peki sizin en sevdiğiniz çorba hangisi?

Çorbacı olmasalar da bazı lezzet duraklarının klasikleşmiş her gittiğinizde içmek isteyeceğiniz çorbaları var bence. Mesela Kadıköy’deki Çiya’nın kurut çorbası, Hünkar Lokantası’nın paça çorbası, Kanaat Lokantası’nın mercimek çorbası, Saray Muhallebicisi’nin tavuk suyu çorbası bunlardan sadece birkaçı.

Hadi gelin bu yazıda İstanbul’un en iyi çorbacılarına doğru mini bir yolculuğa çıkalım. Bakarsınız yazıyı okuduktan sonra soluğu bir çorbacıda alırsınız, belli mi olur?

Sıralama rastgele yapılmıştır.

1) Kadıköy Çorbacısı, Kadıköy

Kadıköy Çorbacısı, Kadıköy
Kadıköy Çorbacısı, Kadıköy

İsteyene çürükten damara çeşit çeşit sakatatlı çorba isteyene mis gibi bir süzme mercimek ya da bol baharatlı ezogelin. Kadıköy Çorbacısı’nda herkes kendi damak zevkine göre bir kase sıcacık çorba bulabilir.

Farklı lezzetler denemeyi seviyorsanız Kadıköy Çorbacısı’na gittiğinizde kendi spesiyalleri olan mercimekezogelin, ezogelin terbiyeli tavukmercimekkarışık çorbalarından size en cazip gelenin tadına bakabilirsiniz.

Adres: Osmanağa Mahallesi, Kırtasiyeci Sokak, No:44-B, Kadıköy
Telefon: 0216 337 07 93

2) Kadim İşkembe Salonu, Kadıköy

İşkembe, çürük, şirden, dil ve daha niceleri. Bol sarımsaklı sakatat çorbaları denildiğinde sizin için de akan sular duruyorsa Kadim İşkembe Salonu’na mutlaka bir şans verin derim.

Her ne kadar sakatat çorbaları ile öne çıksa da Kadim İşkembe Salonu, sakatat sevmeyenleri de unutmamış, isterseniz tercihinizi mercimek, ezogelin ya da tavuk çorbasından yana da kullanabilirsiniz.

Adres: Osmanağa Mahallesi, Serasker Caddesi, No: 50, Kadıköy
Telefon: 0216 450 66 33

3) Hacıbey Kelle Paça, Maltepe

Doğal kemik suyu ile hazırladığı çorbaları ile fark yaratan Hacıbey Kelle Paça, Anadolu Yakası’nın en iyi çorbacıları arasında ilk sıralarda yer alıyor.

Kele paçadan beyrana, işkembeden tavuk çorbasına pek çok çorba çeşidi Hacıbey Kelle Paça’da sizi bekliyor.

Siz de içinizi ısıtacak bir kase çorba içmek isterseniz adresiniz Hacıbey Kelle Paça olsun derim.

Adres: Altayçeşme Mahallesi, Bağdat Caddesi, No: 335, D:1, Maltepe
Telefon: 0216 305 54 30

4) Ayık Çorba & Kebap, Kadıköy

Kadıköy’ün en sevilen lezzet duraklarından biri de Ayık Çorba & Kebap.

Et paçadan işkembe tuzlamaya, dil paça çorbasından sebze çorbasına, Erzincan usulü kesme çorbadan Karadeniz usulü karalahana çorbasına pek çok çorba çeşidi Ayık’ta sizi bekliyor.

Ayık Çorba & Kebap’a giderseniz özellikle beyran çorbasından denemenizi öneririm.

Adres: Caferağa Mahallesi, Dumlupınar Sokak, No: 24, Kadıköy
Telefon: 0216 337 36 62

5) Sarıhan İşkembe, Ümraniye

Bir kase mis kokulu domates, mercimek ya da boncuk tuzlama çorbası… Anadolu Yakası’nın en popüler çorbacılarından biri olan Sarıhan İşkembe’de her damak zevkine uygun bir çorba çeşidi bulmak mümkün.

Sarıhan İşkembe yirmi dört saat açık. Canınız her bir kase sıcacık çorba istediğinde hiç düşünmeden Sarıhan İşkembe’nin yolunu tutabilirsiniz.

Adres: Tepeüstü Mahallesi, Alemdağ Caddesi, No: 538 / A-B, Ümraniye
Telefon: 0216 540 69 58

6) Tepeüstü Kervansaray İşkembe Salonu, Ümraniye

Tuzlama, ince kıyım şırdan, boncuk taneli işkembe, beyran ya da etli çorba. Kervansaray İşkembe Salonu’nda insanı karar vermekte zorlayacak pek çok çorba çeşidi var.

Siz de sıcacık bir çorba ile midenizi rahatlatmak, içinizi ısıtmak isterseniz Anadolu Yakası’nın en sevilen çorbacılarından biri olan Tepeüstü Kervansaray İşkembe Salonu’na bir şans verebilirsiniz.

Adres: Tepeüstü Mahallesi, Alemdağ Caddesi, No: 532 / A, Ümraniye
Telefon: 0216 540 40 79

7) Kamil Usta Kelle Paça, Kadıköy

Şehriyeli tavuk, mercimek, beyran ya da şifa niyetine kelle paça.

Güne sıcacık bir kase çorba ile başlamak ya da gün ortasında açlığınızı hızlı bir şekilde bastırmak isterseniz Kamil Usta Kelle Paça’ya bir uğrayın derim.

Adres: Sahrayı Cedit Mahallesi, İnönü Caddesi, No: 2, Kadıköy
Telefon: 0216 356 14 70

8) Karaköy Çorba Evi, Karaköy

Karaköy Çorba Evi, Karaköy
Karaköy Çorba Evi, Karaköy

Karaköy’de ayaküstü kocaman bir kase çorba içebileceğiniz sıcacık bir mekan Karaköy Çorba Evi.

Domatesten yayla çorbasına, mantar çorbasından bal kabaklı çorbaya, analı kızlıdan kereviz çorbasına her gün çeşit çeşit taze çorba kazanları kaynıyor Karaköy Çorba Evi’nde.

Söylemekte fayda var başta mercimek ve tavuk suyuna çorba olmak üzere pek çok çeşit akşam saatlerine kalmıyor, o yüzden Karaköy Çorba Evi’nin lezzet dünyasını tam anlamıyla keşfetmek istiyorsanız öğlen saatlerinde gitmeniz de fayda var.

Adres: Kemankeş Karamustafa Paşa Mahallesi, Mumhane Caddesi, No: 35, Karaköy, Beyoğlu
Telefon: 0212 245 00 68

9) Lale İşkembecisi, Beyoğlu

Lale İşkembecisi, Beyoğlu
Lale İşkembecisi, Beyoğlu

Makine kullanmadan satırda çekilen işkembe ile hazırladıkları çorbası ile meşhur olsa da Lale İşkembecisi’nin domates ve mercimek çorbasının lezzeti de damak çatlatan türden.

Ama bana sorarsanız Lale İşkembecisi’ne gittiğinizde orada olmanın hakkını verin ve damar tuzlama ve kuzu paçası karışımından yapılan Vedat Bey’in spesiyalitesi çorbasından isteyin.

Adres: Tarlabaşı Bulvarı, No: 13, Beyoğlu
Telefon: 0212 252 69 69

10) Murat Kelle Paça, Beyoğlu

Murat Kelle Paça’nın yıldızı, müdavimlerinin favorisi kavrulmuş sarımsaklı kelle paçalı, işkembeli, dilli acılı kısaca bolca sakatatlı atom çorbası.

Şifa niyetine de olsa o kadar karışık çorba içemem derseniz de Murat Kelle Paça’nın ezogelin çorbası da çok güzel, benden söylemesi.

Adres: Katip Mustafa Çelebi Mahallesi, Büyük Parmakkapı Sokak, No: 5, Daire:1, Beyoğlu
Telefon: 0212 292 64 80

11) Tarihi Haliç İşkembecisi, Haliç

Adından da tahmin edebileceğiniz gibi Fener vapur iskelesinin hemen karşısında yer alıyor Tarihi Haliç İşkembecisi.

İstanbul’un en eski mekanlarından biri olan Tarihi Haliç İşkembecisi, 1938’den beri hizmet veriyor.

Hava karardığında ışıl ışıl yanan Haliç’e karşı sıcacık bir çorba içmek isterseniz istikametiniz Tarih Haliç İşkembecisi olsun derim.

Adres: Abdülezel Paşa Caddesi, No: 117
Telefon: Cibali Mahallesi, Abdülezelpaşa Caddesi, No:315, Fatih, İstanbul

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız