İstanbul’un En İyi Mezecileri

0
1444

Bazen mutlulukların bazen dertlerin ortağı, kalabalık sofraların en sevileni, keyifli sohbetlerin en güzel eşlikçisi bence mezeler.

Farklı mutfak kültürlerini aynı sofrada buluşturan, paylaşmanın önemini hatırlatan mezeleri evinizde de hazırlayabilirsiniz ama bence dışarıda yemenin keyfi bir başka. En İyi Meze Tarifleri yazımıza da mutlaka göz atmalısınız.

Yoğurtlu, acılı, bakliyatlı ya da sebzeli sizin favori mezeniz hangisi? diye soruyorum ve sizi İstanbul’un en güzel mezecileri ile baş başa bırakıyorum.

* Sıralama rastgele yapılmıştır

Mezme İstanbul, Şişli

İstanbul’un saklı gastronomi cennetlerimdem biri olan Kurtuluş’taki Mezme, Ermenilerin damak çatlatan mezelerini sevenlerin favori mekanlarından biri.

Mezme’nin geleneksel anne tarifleri ile hazırlanan mezelerinden bir kere tattınız mı bir daha vazgeçemeyebilirsiniz. Demedi demeyin.

Özellikle tahinli köz biber, tarama, mütebbel ve topik bence efsane.

Adres: Bozkurt Mahallesi, Poyraz Sokak, Daire: 26/D, Şişli

Telefon: 0541 366 62 66

Tadal Meze Evi, Pangaltı

Deniz ürünlü mezeleri seviyorsanız Tadal Meze Evi’ne mutlaka bir şans verin derim. Ahtapottan isli midye salatasına, levrek marinden Girit usulü uskumru salatasına pek çok lezzet Tadal Meze Evi’nde sizi bekliyor.

Söylemeden geçmek olmaz Tadal Meze Evi’nin şarküteri ürünleri de nefis. Yolunuz Tadal Meze Evi’ne düşerse araya birkaç tane de farklı şarküteri ürünü sıkıştırabileceğiniz de aklınızda bulunsun

Adres: Ergenekon Caddesi, No: 29/A, Pangaltı, Şişli

Telefon: 0212 296 83 78

Bostan Gurme, Fulya

Humus, fava, nazuktan, fesleğenli Girit ezmesi, Acem mezesi ve daha niceleri. Meze denildiğinde sizin için de akan sular duruyorsa Bostan Gurme’yi asla es geçmemelisiniz.

Klasik usül mezelerin haricinde kuru kabak dolması, portakallı kereviz, barbunya pilaki gibi zeytinyağlılar da Bostan Gurme’de keşfedilmeyi bekliyor. Onlara da bir göz atmayı ihmal etmeyin derim!

Adres: Fulya Mahallesi, Vefa Deresi Sokak, Gayrettepe İş B Blok, No: 5, Daire: 1

Telefon: 0850 308n63 93

Mayko Meze Evi, Çukurcuma

En sade en klasik mezeler Mayko Meze Evi’nin mutfağında bambaşka bir boyut kazanıyor. Atom, fava, hardallı patates, humus ve daha niceleri Mayko Meze Evi’nde sizi bekliyor.

Siz de tadına doyamacağınız mezelerle donatılmış bir masada gönlünüzce meze keyfi yapmak isterseniz Mayko Meze Evi güzel bir alternatif olacaktır.

Adres: Kuloğlu Mahallesi, Altıpatlar Sokak, No: 2/C, Çukurcuma, Beyoğlu

Telefon: 0212 243 88 29

Tuşba Uzman Mezeci, Pangaltı

Çıtır çıtır çirozlar, lokum gibi karides, nefis bir muhammara ya da patlıcan salatası. Tuşba Uzman Mezeci’de her damak zevkine göre bir meze bulmak mümkün.

Tuşba’da meze sofrası böreksiz olmaz diyenler de unutulmamış. Giderseniz birbirinden lezzetli böreklerine de mutlaka bir göz atın derim.

Adres: Ergenekon Caddesi, No: 27/A, Pangaltı, Şişli

Telefon: 0212 247 13 42

Tuana Meze Evi, Kurtuluş

Annenizin elinden çıkmışçasına lezzetli mezelerle evinizde kendinize keyifli bir sofra kurmak isterseniz Tuana Meze Evi en güzel alternatiflerden biri olacaktır.

Tam kıvamında bir kadınbudu köfte, patlıcan salatası, mercimek köftesi ya da bence meze sofralarının olmazsa olmazı atom, Tuana Meze Evi’nde sizi bekleyen lezzetlerden sadece birkaçı.

Yemek yapmaya üşendiğinizde ya da evde keyfili bir meze sofrası kurmak istediğinizde Tuana Meze Evi’ni asla es geçmemelisiniz.

Adres: Feriköy Mahallesi, Kurtuluş Caddesi, No: 58, Şişli

Telefon: 0212 230 36 00

Ecevitler Gıda Pazarı, Caferağa

Kadıköy’ün artık bir klasik haline gelmiş en eski adreslerinden biri de Ecevitler Gıda Pazarı.

1960’lı yıllardan beri aynı yerde hizmet veren Ecevitler Gıda Pazarı bence tam bir cennet. Onlarca çeşidin yer aldığı zengin meze dolabının yanı sıra peynir, zeytin, şarküteri ürünleri gibi muhteşem kahvaltılıklar da Ecevitler Gıda Pazarı’nda sizi bekliyor.

Diyorum ve konudan daha fazla şaşmadan favori Ecevitler mezelerime geçiyorum. Bademli havuç tarator, köz patlıcanlı fıstıklı Markopaşa, köz patlıcanlı ve pastırmalı yandım Hacer benim en sevdiklerimden.

Adres: Caferağa Mahallesi, Güneşlibahçe Sokak, No: 14/16, Kadıköy

Telefon: 0533 213 68 80

Mezeci Metin, Erenköy

Anadolu Yakası’nın en lezzetli meze duraklarından biri de Mezeci Metin. Lakerda, patlıcan ezme, atom, deniz börülcesi, levrek marin, muhammara ve daha niceleri… Mezeci Metin’de arayıp da bulamayacağınız meze yok desem abartmış olmam.

Siz de Anadolu Yakası’ndaysanız ve doya doya meze yemek istiyorsanız hiç düşünmeden Mezeci Metin’in yolunu tutun derim.

Adres: Erenköy Mahallesi, Taş Mektep Sokağı, No: 42/A, Kadıköy

Telefon: 0216 567 22 51

Gözde Şarküteri, Kadıköy

Sarmadan dolmaya, envaiçeşit yoğurtlu mezeden en güzel patlıcanlı mezelere, acılı ezmeden humusa pek çok seçenek Gözde Şarküteri’de sizi bekliyor.

Siz de bol muhabbetli bir arkadaş sofrası kurmak istiyorsanız Gözde Şarküteri’nin günlük hazırlanan mezelerine sofranızda mutlaka yer açın derim.

Yöresel lezzetler denemeyi seviyorsanız özellikle Antakya’nın zahter salatasının ve zeytin üflemesinin tadına bakmanızı öneririm.

Adres: Güneşli Bahçe Sokak, No: 8, Balıkçılar Çarşısı, Kadıköy

Telefon: 0216 346 02 40

Nezih Gurme Market, Suadiye

Meze sofralarının en aranan lezzetlerinden köpoğlu, en çıtırından içli köfte, közlenmiş patlıcan, lokum gibi bir kuzu ciğer başta olmak üzere damak çatlatan pek çok lezzet, Nezih Gurme Market’te sizi bekliyor.

Meze sofrası şarküterisiz olmaz diyenlerdenseniz de füme et çeşitleri başta olmak üzere pek çok seçenek Nezih Gurme Market’te sizi bekliyor.

Adres: Suadiye Mahallesi, Kazım Özalp Sokak, No: 18, Kadıköy

Telefon: 0216 302 67 35

*obilet yazarları, en iyi mekanları arayan okuyuculara bazı seçenekler sunarak çözüm sağlamaya çalışmaktadır. Listede yer alan mekanlar, obilet yazarlarının okuyucular için derlediği bazı seçeneklerden oluşmaktadır.

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız