İstanbul’un En İyi Sanayi Restoranları

0
700

Eskiden sanayi lezzet durakları denilince akıllara hep salaş ama lezzetli mekanlar gelirdi. Ancak günümüzde pek çoğu Avrupa Yakası’nda olmak üzere oto sanayi siteleri içinde çok şık restoranlar da açılmaya başladı.

Hadi gelin lafı fazla uzatmadan İstanbul’un en lezzetli sanayi restoranlarına doğru mini bir keşif yolculuğuna çıkalım.

Salaşından şıkına herkesin kendine göre bir şeyler bulabileceği İstanbul’un en iyi sanayi restoranları:

* Sıralama rastgele yapılmıştır.

1) Kaburgacı Cabbar, Sarıyer

Kebabın, etin en lezzetlisi Sanayi’de yenir diyenlerdenseniz hiç düşünmeden Kaburgacı Cabbar’ın yolunu tutmalısınız.

Önünden geçerken kokusu ile kendine çeken, Atatürk Oto Sanayi Sitesi’nin en iyi lokantaları arasında ilk sıralarda geliyor bence Kaburgacı Cabbar. Yağlıkara, ciğer, Adana, lahmacun… Kaburgacı Cabbar’ın tüm lezzetleri birbirinden efsane.

O yüzden bana sorarsanız Kaburgacı Cabbar’a gittiğinizde en çok tercih edilenlerden biri olan üçlü karışıktan ortaya bir porsiyon söyleyin derim. Ardından en beğendiğinizle devam edebilirsiniz.

Adres: Atatürk Oto Sanayi Sitesi, 33. Sokak, Maslak, Sarıyer

Telefon: 0544 669 30 01

2) Sanayi 313, Sarıyer

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

@sanayi313’in paylaştığı bir gönderi

Lokal ürünlerin kullanıldığı doğal lezzetleri ile öne çıkan Sanayi 313, Atatürk Oto Sanayi Sitesi’nin en eski ve en keyifli mekanlarından biri.

Hafta içi kurulan bol sebzeli muhteşem bir açık büfenin yanı sıra menüden seçebileceğiniz nefis sıcak yemekler de Sanayi 313’te sizi bekliyor.

Son olarak Sanayi 313’te cumartesi günleri akşam altıya kadar tadına doyulmaz bir brunch yapabileceğiniz de aklınızda bulunsun!

Adres: Atatürk Oto Sanayi Sitesi, 2. Kısım, 10. Sokak, No: 313, Maslak, Sarıyer

Telefon: 0212 286 38 57

3) Trifaz, Sarıyer

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Trifaz (@trifaz_sanayi)’in paylaştığı bir gönderi

Muhteşem burgeri ile Maslak Oto Sanayi Sitesi’nde lezzet fırtınası estiren mekanlardan biri de Trifaz.

İsteyene New York Smash Burger, isteyene kendi özel sosları ile taçlanan klasik burger. Bence karşı koymak biraz imkansız ama burger yemek istemezseniz de nefis bir chicken wings ya da mücver de Trifaz’da sizi bekliyor.

Unutmadan, Trifaz’ın cookiesi de efsane giderseniz onu da asla es geçmeyin derim.

Adres: Atatürk Oto Sanayi Sitesi, 2. Kısım, 14. Sokak, No: 508, Üst Katlar, Maslak, Sarıyer

Telefon: 0 533 604 64 64

4) Markus Prime Ribs Society, Sarıyer

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Markus (@markusribs)’in paylaştığı bir gönderi

Markus Prime Ribs Society, Sanayi’de hep salaş lokantalar olur algısını yerle bir ediyor.

Fine dining konseptinde hizmet veren Markus’un enfes bir bir menüsü var. Humus üzerinde servis edilen kaburga kokoreç, çedar peynirli trüf mantarlı patates kızartması, dana kaburga ve daha pek çok özel lezzet Markus Prime Ribs Society’de sizi bekliyor.

Markus, muhteşem lezzetlerin yanı sıra dekorasyonu ile de muazzam bir görsel şölen sunuyor. Markus Prime Ribs Society’e gitmek için yolunuzun Sanayi’ye düşmesini beklemeyin. Rezervasyonunuzu yaptırın ve keyifli bir akşam için sanayinin yolunu tutun derim.

Adres: Maslak Atatürk Oto Sanayi Sitesi, No:3, Maslak, Sarıyer

Telefon: 0212 286 44 04

5) Komşu Kasap Burger & Steak House, Sarıyer

Atatürk Oto Sanayi Sitesi’nin burgerleri ile meşhur mekanlarından biri de Komşu Kasap Burger & Steak House.

Uzun yıllardır bölgede çalışanların favori burgercilerinden biri olan Komşu Kasap Burger’in sosisi ve patates kızartması da oldukça lezzetli. Aklınızda bulunsun.

Adres: Atatürk Oto Sanayi Sitesi, Nazmi Akbacı Ticaret Merkezi, Daire: 69, Yıldız Meslek Yüksek Okulu Yanı, Maslak, Sarıyer

Telefon: 0212 346 15 10

6) Aysel Kebap Evi, Sarıyer

Lokum gibi kebaplar, mis gibi köfteler ve daha niceleri. Aysel Kebap Evi Sanayi Sitesi’nde mini bir ziyafet çekmek isteyenleri bekliyor.

Yolunuz Seyrantepe taraflarında düşerse salaş ve lezzetli bir öğlen yemeği için Aysel Kebap Evi güzel bir alternatif olabilir.

Adres: Huzur Mahallesi, İnönü Caddesi, No: 14/A, Seyrantepe Oto Sanayi Sitesi, Sarıyer

Telefon: 0212 281 34 77

7) Abdullah Usta’nın Yeri, Kadıköy

Abdullah Usta’nın Yeri tam bir esnaf lokantası. Kelle paça çorbasından dönere, sıcacık tencere yemeklerinden nefis tatlılara pek çok lezzet Abdullah Usta’nın Yeri’nde sizi bekliyor.

Öğlen saatlerinde sadece sanayi esnafının değil bölgede çalışanların da uğrak mekanlarından biri olan Abdullah Usta’nın Yeri’ni Sanayi lezzet durakları listenize alın derim.

Adres: İçerenköy Mahallesi, Kaportacı Sokak. No:6, Kadıköy

Telefon: 0216 575 47 66

8) Bıdım Pehlivan Lokantası, Ümraniye

Bıdım Pehlivan klasik bir esnaf lokantası. İçinizi ısıtacak sıcacık çorbalar, her biri birbirinden lezzetli sulu yemekler başta olmak üzere pek çok lezzet Bıdım Pehlivan Lokantası’nda sizi bekliyor.

Söylemeden de geçmek olmaz Bıdım Pehlivan’da kahvaltı seçenekleri de var. Sabah erken saatlerde giderseniz uğrayıp güzel bir menemenen yiyebilirsiz.

Adres: Kadosan Oto Sanayi Sitesi, 2. Cadde, No:2, Sosyal Tesisler, Ümraniye

Telefon: 0216 313 61 60

9) Safran Büfe Market, Ümraniye

Şu dünyada ekmeği çıtır çıtır kızarmış peyniri uzayıp giden Sanayi Tostu diye bir gerçek var. Siz ne dersiniz? İşte Safran Büfe Market o klasik sanayi tostunu yiyebileceğiniz en lezzetli adreslerden biri.

Safran Büfe’de tost yemek istemeyenler için tazecik ürünlerle hazırlanan soğuk sandviç çeşitleri de var ama yolunuz Safran Büfe’ye düşerse tercihinizi meşhur safran tostunun yana kullanın derim.

Adres: Yukarı Dudullu, Kadosan Oto Sanayi Sitesi, No: 35, Sosyal Tesisler, Ümraniye

Telefon: 0216 313 00 32

10) Selmanoğulları Restoran, Kartal

İsteyene döner, isteyene sıcacık ev yemekleri ya da içinde her şeyden biraz olan nefis bir aşçı tabağı. Selmanoğulları Restoran’da herkes kendi damak zevkine göre bir şeyler bulabilir.

Sizin için de Sanayi’de olmak demek güzel bir esnaf lokantasında yemek yemek demekse Selmanoğulları Restoran, Kartal Oto Sanayi’deki en güzel alternatiflerden biri olacaktır.

Adres: Esentepe Mahallesi, Kartal Caddesi, C3 Blok, Daire: 60, Kartal Oto Sanayi Sitesi, Kartal

Telefon: 0216 389 92 35

*obilet yazarları, en iyi mekanları arayan okuyuculara bazı seçenekler sunarak çözüm sağlamaya çalışmaktadır. Listede yer alan mekanlar, obilet yazarlarının okuyucular için derlediği bazı seçeneklerden oluşmaktadır.

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız