İstanbul’daki En İyi 8 Müze Restoranı

0
4440

Sanatla gastronominin eşsiz buluşmasına tanıklık etmek istiyorsanız rotanızı hiç düşünmeden İstanbul’un en güzel müzelerine ve o müzelerin restoranlarına çevirmelisiniz.

Müze restoranlarda şefler kimi zaman yerel lezzetleri şık sunumlarla süslüyor, kimi zamansa müzedeki sergilerle bağlantılı olarak farklı ve özel lezzetlere imza atıyor.

Gelin İstanbul’un en güzel semtlerinde yer alan muhteşem müzelerin damak çatlatan restoranlarına bir göz atalım.

Liste hazırlanırken belli bir kıstas üzerinden sıralama yapılmamıştır.

İstanbul Müze Restoranları:

1) MSA’nın Mutfağı, Sabancı Müzesi, Emirgan

Sabancı Müzesi

Boğazın en güzel semtlerinden olan Emirgan’da yer alan Sabancı Müzesi’nin namı-ı diğer Atlı Köşk’ün içinde yer alan MSA’nın Mutfağı’nda harika yemekler tadabilirsiniz. İster keyifli bir kahvaltı ya da harika bir öğlen ya da akşam yemeği.

Mutfak Sanatları Akademisi öğrencilerinin elinden çıkan bu muhteşem lezzetlere karşı koymak neredeyse imkansız.

MSA’nın Mutfağı, Sabancı Müzesi, Emirgan

MSA’nın Mutfağı genellikle çok dolu oluyor o yüzden rezervasyonsuz gitmemekte fayda var.

Bir de kahvaltı servisi hafta içi 12’ye kadar o da aklınızda bulunsun derim. Yoksa benim gibi kahvaltı için gidip güne öğlen yemeği ile başlamak durumunda kalabilirsiniz.

2) Müze Cafe Borusan Contemporary Art, Rumeli Hisarı

Perili Köşk

Boğazdan her geçenin aşina olduğu Perili Köşk’ün ikinci katında boğazı kucaklayan harika bir de kafe olduğunu biliyor muydunuz?

Siz de hafta sonunda sanata ve boğaza doymak istiyorsanız Borusan Contemporary Art’a mutlaka gidin derim.

Müzeyi gezdikten sonra terasında keyif yapmadan da dönmeyin derim.

Hatta pazar günü Rumelihisarı’nın dolup taşan kahvaltıcılarından bunalanlardansanız Müze Cafe’de tazecik ürünlerle hazırlanmış, menüden seçeceğiniz lezzetler ile enfes bir kahvaltı edebilirsiniz benden söylemesi.

3) Bord Food & Drink, Deniz Müzesi, Beşiktaş

Deniz Müzesi, Beşiktaş

Beşiktaş’taki Deniz Müzesi’nin içinde yer alan Bord Food & Drink bir müze restoranından çok daha fazlasını vaat ediyor.

Beşiktaş’ın en hareketli en kalabalık noktalarından birinde yer almasına rağmen sessiz sakin ve huzurlu bir bahçesi olan Bord Food & Drink’te tadı damağınızdan uzun süre silinmeyecek harika lezzetler tadabilirsiniz.

Yemek yemek istemezseniz de güzel bir kahve ve çilekli milföy eşliğinde tatlı keyfi yapabilirsiniz.

4) Halat by Divan, Rahmi Koç Müzesi, Haliç

Rahmi Koç Müzesi, Haliç

Haliç’in kıyısındaki Rahmi Koç Müzesi’nin içinde yer alan Halat by Divan eşsiz bir manzara eşliğinde, İstanbul’un gürültüsünden ve kalabalığından uzakta keyifli bir yemek yemek isteyenleri bekliyor.

Menüsünde kadayıfa sarılı çıtır karides gibi farklı lezzetlerin yanı sıra kesme erişte çorbası gibi yöresel lezzetlere de yer veren Halat by Divan dünya mutfağını ve geleneksel Türk Mutfağı’nı harika bir şekilde birleştirmiş.

Halat by Divan’a giderseniz biraz fazla yöresel olacak belki ama benim önerim yanında mis gibi tereyağlı pilavla gelen ‘Kaburgalı İspir Şeker Fasulyesi’ni tatmanızdan yana olacaktır.

5) Cafe du Levant by Divan, Rahmi Koç Müzesi, Haliç

Haliç’in kıyısındaki Rahmi Koç Müzesi içinde, tarihi bir binada yer alan Cafe du Levant tam bir klasik Fransız kafesi.

Dekorasyonunda, duvarları süsleyen eski bistro afişlerin, Fransa’dan özel olarak getirilmiş antika eşyaların, vintage şapka ve çantaların öne çıktığı Cafe du Levant, içeri adım attığınız anda sizi bambaşka bir yüzyıla ışınlıyor desem yeridir.

Menüsünde Fransız Mutfağı’ndan harika lezzetler bulabileceğiniz Cafe du Levant şık sunumları ve lezzet patlaması yaşatan yemekleri ile Haliç’te sizi bekliyor.

6) Pera Cafe, Pera Müzesi, Pera

Pera Müzesi’nin içinde yer alıyor Pera Cafe. İnsanların en şık kıyafetlerini giyip gezmeye gittikleri 1900’lerin Pera’sını yaşatmayı hedefleyen Pera Cafe ‘art deco’ tarzı dekorasyonu ile sizi geçmişe doğru keyifli bir yolculuğa çıkarıyor.

Sürekli kendini yenileyen Pera Cafe’nin menüsü de müzede düzenlenen süreli sergilere göre değişkenlik gösteriyor.

Belirtmekte fayda var, kahvaltıdan akşam yemeğine bir çok alternatif sunan Pera Cafe, müzenin kapalı olması sebebiyle pazartesi günleri kapalı.

7) İstanbul Modern Cafe by Coffee Manifesto, İstanbul Modern, Asmalımescit

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Coffee Manifesto (@askstupidquestions) on

Her ne kadar şu aralar Asmalımescit’teki geçici yerinde olsa da İstanbul Modern’de yine harika bir kahve keyfi sizi bekliyor.

İstanbul Modern Cafe’de taze öğütülmüş çekirdekler Coffee Manifesto uzmanlığı ile demleniyor.

Bir de küçük bilgi verecek olursam Coffee Manifesto’ya gitmek için müze bileti almanıza gerek yok ama bana sorarsanız oraya kadar gitmişken İstanbul’un sayılı güzel müzelerinden olan İstanbul Modern’i gezmeden dönmek olmaz.

8) Konyalı Lokantası, Topkapı Sarayı, Sultanahmet

Topkapı Sarayı

Topkapı Sarayı’nın tarihi dokusu içinde saraylara layık bir sofrada doya doya yemek yemek istiyorsanız, farklı şubelerinden de aşina olduğunuz Konyalı Lokantası güzel bir alternatif olacaktır.

Her daim Türk ve yabancı misafirlerini ağırlayan Konyalı’da kebapların haricinde spagetti bolonez, etli dolma tabağı gibi farklı alternatifler de bulabilirsiniz.

Yemeğin ardından da Topkapı Müzesi’nde olmaya yaraşır şekilde hazırlanmış buz gibi Osmanlı Şerbeti içmeyi ihmal etmeyin derim.

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız