Kapadokya’da Araç Kiralamak İçin 6 Neden

0
276

60 milyon yıl önce Erciyes, Hasandağı ve Göllüdağ tarafından püskürtülen lav ve küllerin oluşturduğu yumuşak tabakaların uzun yıllar boyunca su ve rüzgar tarafından aşındırılmasıyla ortaya çıkan Kapadokya, adeta bir masallar diyarına benziyor. Nevşehir’de yer alan Kapadokya, İç Anadolu Bölgesi’nde bulunuyor. 

Harikulade coğrafi özelliklere sahip olan bu özel bölge 1985 yılında UNESCO Dünya Miras Listesi’ne alınmış. Listede bulunan alanlar içerisinde Göreme Milli Parkı, Derinkuyu ve Kaymaklı Yeraltı Şehirleri, Karain Güvercinlikleri, Karlık Kilisesi, Yeşilöz Theodoro Kilisesi ve Soğanlı Arkeolojik Alanı bulunuyor.

Kapadokya’nın eşsiz güzelliklerini özgür bir biçimde keşfetmek için araç kiralayabilirsiniz. Şehir çok turistik olduğu için Kapadokya’da araç kiralama hizmetleri gelişmiş durumda. Sizler de şirketlerin sunduğu araç kiralama fiyatlarını inceleyerek tercih ettiğiniz firmadan kendinize en uygun aracı bulabilirsiniz. 

Bir yeri gezerken kiralık araç kullanmanın sayısız faydaları var. Gelin bu yazımızda Kapadokya’da neden kiralık araç kullanmanız gerektiğini sizlere açıklayalım.

Kapadokya’da Araç Kiralamak İçin 6 Neden

1) Kolay ve Konforlu Bir Şekilde Gezebilirsiniz

Araç kiralamak sizlere rahat bir biçimde yolculuk yapma fırsatını tanır. Kapadokya’ya hava yolu kullanarak giderseniz Nevşehir Kapadokya Havalimanı’ndaki “rent a car” firmalarından araç kiralayarak şehir merkezine kolayca ulaşabilirsiniz. 

Oto kiralama hizmetini kullanarak toplu taşıma ile ulaşılamayan yerlere rahatça gidebilirsiniz. Peri bacaları ve açık hava müzeleri ile çevrili olan güzel Kapadokya’da gezilecek o kadar çok yer var ki!

Şehre gelmişken görülecek bütün güzellikleri gördüğünüzden emin olmak için araç kiralama hizmetinden yararlanabilirsiniz.

2) Özgürce Seyahat Rotanızı Belirleyebilirsiniz

Yukarıda belirttiğimiz gibi Kapadokya keşfedilecek sonsuz güzelliklerle dolu. Uçhisar Kalesi, Üç Güzeller, Vaftizci Yahya Kilisesi ve Ihlara Vadisi, Kapadokya’da görülmesi gereken yerlerin başında geliyor.

Sizler de Kapadokya’da araç kiralayarak gezmeniz gereken yerlerin bir listesini çıkarıp istediğiniz seyahat rotasını çizebilirsiniz.

Planlı bir biçimde yolculuk yapmak hem zamandan hem de yol boyunca harcayacağınız enerjiden kazanmanızı sağlar.

Kiraladığınız araç ile istediğiniz zaman istediğiniz yere gidebileceğiniz için özgür bir biçimde seyahat edebilirsiniz. 

3) Masrafları Düşünmek Zorunda Kalmazsınız

Aracınız olduğunda satın alma ve bakım masrafları ile ilgilenmeniz gerekir. Araç kiralamayla tüm bu masraflardan kurtulabilirsiniz.

Zorunlu maliyet sigortası, motorlu taşıtlar vergisi, hizmet plaka tescili, kasko ve hasar tamiri gibi masraflar araç kiralama şirketi tarafından ödendiği için tüm bunlar için ödeme yapmanıza gerek kalmaz.

Araç kiralama hizmetini kullanırsanız aracın kiralama bedeli dışında herhangi bir ücret ödemenize gerek yoktur.

Sizler de bu sayede çıkabilecek olan başka masrafları düşünmeden rahatça seyahat edebilirsiniz. 

4) İzole ve Hijyenik Bir Yolculuk Yapabilirsiniz

Günümüz koşullarında virüs salgını sebebiyle yaşamımızın her alanında hijyen koşullarına çok fazla önem vermeye başladık. Bu durum seyahat etme tercihlerimize de yansıdı.

Artık kalabalık ve kapalı alanlarda bulunmaktansa ferah ve izole bir biçimde yolculuk yapmayı tercih ediyoruz. Araç kiralamak bizlere bu konuda çok yardımcı oluyor.

Araç kiralama acenteleri koronavirüs riskini en aza indirmek için araçları ön ve arka koltuklar, direksiyon, el freni, kapı kolları ve bagaj kısmı olmak üzere detaylı bir biçimde dezenfekte edip temizliyor.

Bazı firmalar aynı zamanda kiralık araçların iç ve dış hijyeni sağlandıktan sonra, iki kapının arasına perforaj kısmı ortaya gelecek şekilde hijyen mührü yapıştırıyor. Böylece temizlik işlemi sonrası aracı kullanan ilk kişi siz oluyorsunuz. 

Kiralık araçların anahtarları da her kullanımdan sonra dezenfekte edilip kilitli poşetler içerisinde sizlere teslim ediliyor.

Araç kiralama şirketleri tarafından alınmış olan tüm bu temizlik önlemleri sağlıklı ve güvenli bir biçimde seyahat etmenizi sağlıyor.

5) Zamandan ve Paradan Tasarruf Edebilirsiniz

Araç kiralarken günlük, haftalık veya aylık kiralama ücretlerini inceleyerek uygun fiyatlı bir kiralama yapabilirsiniz.

Araç kiralarken uzun süreli kiralama yaparsanız daha fazla indirim alarak daha az ücret ödeyebilirsiniz. 

Filo kiralama olarak bilinen uzun süreli araç kiralama ise bireysel olarak değil şirketler tarafından kullanılan bir hizmet. Bu kiralama seçeneği ile şirketlere araç yenilemede ve taksit işlemlerinde kolaylık sağlanıyor. Ayrıca filo kiralamada şirketler KDV indiriminden faydalanıyor. 

Araç kiralayarak paradan tasarruf edebileceğiniz gibi zamandan da tasarruf edersiniz. Hepimizin bildiği gibi uçak, otobüs, tren ve metro gibi toplu ulaşım araçlarının belirli hareket saatleri bulunuyor. Sizlerin de havalimanı, otogar veya tren garına ulaşmak için bu saatlere göre hareket etmeniz gerekiyor. Kiraladığınız aracın konforu ile size uyan zamanlarda seyahat edebilirsiniz.

6) Seyahatiniz Boyunca 7/24 Destek Alabilirsiniz

Araç kiralamak fiziksel konfor dışında pek çok fayda sağlıyor. Bunlardan en önemlilerinden bir tanesi de araç kiralama şirketinizden her an destek alabilmek. 

Kimse istemez ama araç kullanırken başımıza bazı aksaklıklar gelebilir. Araç kiralama firmalarının 7/24 çalışan destek hatları arıza, bakım, hasar, çekici, ikame araç, lastik hizmeti ve yol yardımı gibi konularda müşterilerine yardımcı oluyor. 

Bazı şirketler arıza durumunda ve hasar sonrasında aracın gitmediği durumlarda ve lastik patlamalarında anında ücretsiz çekici hizmeti sağlıyor. Bu sayede yolda başınıza gelebilecek olan sıkıntılardan herhangi bir kaygı duymadan seyahat edebiliyorsunuz.

Her an destek alabileceğinizi bilerek yolculuk yapmak insanın içini ferahlatıyor. 


obilet.com üzerinden hızlı ve güvenli bir şekilde ihtiyaçlarınıza uygun aracı kiralayabilirsiniz.

Kapadokya’dan balon turu yapmadan dönmeyin diyerek yazımızı sonlandırıyoruz.

Keyifli seyahatler dileriz!

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız