Kış Tatili İçin En İyi Oteller

0
909

Kış otellerinin vazgeçilmezi olan kış sporları, spa merkezleri ile çerçevelenen kış tatili tutkunları burada mı? Ülkemizin her bölgesi buna uygun birçok konaklama seçenekleri sunmakta. Bizler de kış tatilini en iyi değerlendirebileceğiniz otelleri sizin için seçtik!

Kış tatili üçe ayrılır; kayak severler, manzara severler ve otelin imkânlarıyla dinlendirici bir tatil isteyenler. Siz hangisisiniz? 

obilet.com’da otel rezervasyonu da yapabileceğinizi biliyor muydunuz? Türkiye’nin en iyi kış otellerini otellerini obilet.com’da bulabilir, hızlıca seyahat planınıza uygun otelde oda ayırtabilirsiniz.

Bu yazımızda bunun cevabını öğrenip, ona uygun bir otel seçebilirsiniz. Kalem kâğıtlarınızı çıkarmaya hazırlanın! Karşınızda unutulmaz deneyimler yaşatacak oteller sizleri bekliyor… 

Kış Tatili İçin En İyi Oteller

1. Büyük Abant Oteli, Bolu

2002 yılından bu yana hizmet veren Büyük Abant Oteli, İstanbul, Ankara arasında kalan Bolu’da yer almakta. 

Doğa harikasının içine konumlanan bu otel size, göl manzarası ve sıkı yeşillikleriyle kafa dinleten bir tatil hissiyatını sunmakta.

Hem otelimde tatilimi yapar hem de gezerim diyorsanız, uğrayabileceğiniz birçok yer sizleri bekliyor! Büyük Abant Oteli; Yedigöller Milli Parkı’na 77 km, Mudurnu ilçesine 23 km, Gölcük Tabiat parkına 47 km, kayak yapabileceğiniz Kartalkaya’ya da 72 km uzaklıkta yer alıyor.

Adının hakkını veren Büyük Abant Oteli, gerçekten de büyük ve içinde birçok imkâna sahip. Kışın gitmenin mantıklı olduğu bir konaklama yeri. 

Ücretsiz faydalanabileceğiniz otel olanakları; sauna, hamam, buhar odası, kapalı havuz, futbol, restoran, oyun salonu, basketbol, masa tenisi, fitness salonu, gece kulübü/DJ, tesise ait otopark, toplantı salonu, çocuk kulübü, bahçe ve sinema salonu.

4 farklı bar, 400 kişilik Ana Restaurant, alışveriş merkezi, terzi, kuaför, doktor, fotoğrafçı gibi geniş seçenekleriyle dışarıyı aratmayıp, sıcak ve güvende hissedeceğiniz atmosferi ile keyifli dakikalar size eşlik edecektir.

Ayrıca balayı paketi veya 4 gece kal 3 gece öde gibi fırsatlara da sahip.

2. Bof Hotel – Uludağ Ski & Convention Resort, Bursa

Sıra geldi kış tatili denilince ilk akla gelen, kayak merkezlerinin olmazsa olmazı Uludağ’a! Hem kış sporlarına hem de huzura varabileceğiniz bir otel deneyimi sizleri bekliyor.

Kış otelleri arasından en çok tercih edilenlerden biridir; Bof Hotel. Kaliteli hizmet anlayışı, evinizde hissettirecek konforu ve eğlenceli etkinlikleri ile benzersiz bir konsept vaat ediyor.

Bilardo, Masa Tenisi, fitness salonu, mini club, Türk geceleri, çocuk kulübü eğlenceleri, kar partisi seçenekleriyle canınız hiç sıkılmayacak.

Alkolsüz her şey dahil konseptiyle Türk ve Dünya mutfaklarının lezzetlerini sunmakta. Patisseri bölümünde 5 çayıyla dinlenebilir, şömine barında ise sıcak içeceklerle içinizin ısındığı, muhabbetin bol olduğu dakikalar yaşayabilirsiniz.

Günün yorgunluğunu jakuzi, sauna veya masaj servisi ile atarak mışıl mışıl uykuya dalmak, kulağa masal gibi geliyor olsa gerek. 

3. Das 3917, Kayseri

Bu gönderiyi Instagram’da gör

DAS 3917 (@das.3917)’in paylaştığı bir gönderi

Kayak severlerin vazgeçilmezi olan Kayseri/Erciyes’teyiz. Türkiye’nin en uzun pisti unvanına sahip olan Erciyes’te kaymanın tadı bir başkadır.

Şık ve sade tasarımıyla Das 3917’yi tercih ederseniz konforlu ve eğlenceli bir tatil sizleri bekliyor!

Spa merkezinde; Türk hamamı, sauna, kapalı yüzme havuzu, masaj ve fitness merkezi, 3 toplantı ve 1 balo salonu, küçük misafirler için mini kulüp bulunmakta.

Otel yakınında 1 dakikalık uzaklıkta kalan Das Apres’te kayak odası mevcut. İhtiyaçlarınızı oradan giderebilirsiniz. Her şey düşünülmüş, size sadece keyfini çıkartmak kalıyor!

Yemek konusunda da iddialılar! Görselliği ve tadıyla, yediklerinizi unutmak zor olacak. Bir kahve eşliğinde bembeyaz dağ manzarasına karşı bütün stresleri üstünüzden atacaksınız!

4. Limak Thermal Boutique, Yalova

Dünyaca ünlü kaplıcaları ve şifalı suyuyla bilinen Yalova’nın, Termal ilçesinde bulunan beyaz köşk görünümlü butik otel, kış tatili için çok uygun bir hafta sonu kaçamak destinasyonu. 

Limak Thermal Boutique, ayrıca çok özel bir konuğu da ağırlamıştır; Mustafa Kemal Atatürk’ü. Otelin içi çok özel anılar barındırmakta. Oda numaraları Atatürk’ün doğum tarihi 1881’le başlayıp 1938’e kadar devam ediyor.  Sonsuzluk ‘∞’ işareti olan kapıda da Atatürk’ün varlığını yaşatmaya devam ediyorlar…

Odalarında termal suyun verildiği küvetler, açık alanda termal havuz ve spor merkezi bulundurmakta.

Spa merkezinde ise termal havuz, Türk hamamı, sauna, buhar banyosu ve masaj imkânı ile rahatlatıcı bir tatil yapmanıza imkân sağlıyor. 

Bu kış tatilinde; şifalı sıcak sularla rahatlayacak, karmaşıklıktan uzak tarih öncesi zamanlarda gibi hissedeceksiniz. 

Küçük bir köy havasına sahip olan Termal’in çevresini de keşfetmek bambaşka bir zevk… Atatürk Köşkü’nü de ziyaret etmeyi unutmayın!

5. Kayakapı Premium Caves, Kapadokya

Kapadokya size kış tatilini bambaşka bir deneyimle yaşatmakta kararlı… Ziyaretçilerinden de tam puan alan Kayakapı Premium Caves; UNESCO ve Dünya Mirası Merkezi tarafından desteklenen ödüllü mağara oteli.

Bünyesinde Selçuklu dönemine ait cami, 10. yüzyıldan kalma mağara kilise ve Aziz Yuhannes’in evini barındıran eşsiz Ürgüp/Kapadokya manzarasıyla tarihi dokunuşların içinde olacaksınız.

Nevşehir merkeze 20 km, Nevşehir havalimanına 50 km, Ürgüp merkeze 2km, Milli Park’a da 6 km uzaklıkta yer alıyor. 

Havalimanı Transferi, Balon Turları ve Kapadokya Turları gibi her türlü seyahat düzenlemelerinizin organizasyonunda yardımcı olacaklardır.

Taş mimari içerisinde yer alan spa merkezinin kullanımı ücretsiz.

07:00-10.00 arasında, Kapadokya ve Dünya lezzetlerine ait özel tatlarla hazırlanmış zengin bir kahvaltı büfesi, 10:00-22:00 saatleri arasında ise Uluslararası ve Yöresel Lezzetler sunan “à la Carte Restaurant” da akşam yemeğinin çeşitliliğinden ve lezzetinden yararlanacaksınız. 

Manzaraya doymak isteyenlerin tercih edeceği Bistro Manzara da içecek & atıştırma menüsü ile özel anlar yaşatacak sizlere.

Otelin yakınında bulunan Tarihi Davut Ağa Konağı içerisinde de eşsiz şarapları peynir tabağı ile tatmayı unutmayınız. 

 “Her anınızı unutulmaz kılacağımıza söz veriyoruz” diyorlar. Her şey de buna göre düşünülmüş gerçekten!

Renkler ve ortam o kadar samimi ki, her köşesi bambaşka duyguların hissiyatına sürüklüyor. 

6. The Green Park Kartepe Resort & Spa, Kocaeli

Her mevsimde başka güzellikler barındıran, doğanın içinde yer alan The Green Park Kartepe Resort & Spa, büyüleyici görüntülere şahit olmanıza olanak sağlıyor.

Kayak alanına doğrudan ulaşım imkânı, kayak ekipmanı kiralayan mağazalar ve kayak dersleri, 4 restoran, 2 bar, dinlenme salonu, spa merkezi, kapalı yüzme havuzu, saunasıyla tam donanımlı bir resort otel.

Ailelere özel ayrı oturma alanı, çocuk havuzu ve özel banyo hizmeti verilmekte. Ayrıca çocuklar ücretsiz konaklayabiliyor.

7. Ekinata Grand Toprak Hotel, Kars

Kars‘ın Sarıkamış ilçesinde yer alan Ekinata Grand Toprak Hotel, otantik ve nezih tasarımıyla eski eşya görünümünü sevenler için bir görsel şölen.

Buhar odası, kapalı yüzme havuzu, spa ve sağlık merkezi, fitness merkezi, jakuzi, sauna, Türk hamamı seçenekleriyle size birçok şekilde rahatlama fırsatı sunuyor. 

24 saat açık resepsiyon ile her daim hizmetinizdeler. Dağ başında güvende hissedebileceğiniz, şöminesiyle tam bir kış tatil oteli.

Otelden çıktığınız anda kayak pistindesiniz. Ayrıca çocuklar için kayak okulu ücretsiz. 

Burası için erken rezervasyon yapmanız önerimizdir, odaları çabuk tükenmekte.

8. Polat Palandöken, Erzurum

Bir diğer en çok tercih edilen otellerden birisi olan Polat Palandöken, sunduğu kalite ile size unutulmayacak anlar yaşatmakta.

Odalarını “zamansız bir dokunuşla” tasarlandığını söylüyorlar. 

Kendi kayak pistine sahip olması da kayaksever ziyaretçiler için oldukça kolaylık sağlıyor.

Tam Pansiyon Plus konseptinde konaklayan misafirler için; sabah, öğle ve akşam açık büfe yemek ve beş çayı ücretsiz.

Tüm gün kaydıktan sonra saunası, hamamı ve kapalı havuzuyla bütün yorgunluğunuzu alacak aktivitelerle keyif dolu anlar yaşayabilirsiniz.

9. Gülümser Hatun Termal Otel, Kütahya

Kütahya merkeze 21 km uzaklıkta yer alan Gülümser Hatun Termal Otel, mimarisiyle dikkat çekiyor.

Otel bünyesinde, Türk hamamı, sauna, masaj olanakları, buhar banyosu, termal jakuzi ve su kaydırakları barındırır. 

Ruhunuza ve bedeninize temas eden, 800 yıl öncesine dayanan şifaları sularıyla tüm yükünüzden arınmış hissedeceksiniz.

Yaz aylarında 28- 30 derecelik, kış aylarında ise 30 – 32 derecelik havuzlarda termal tatilin keyfini çıkarabilirsiniz. Ayrıca tesis bünyesinde kadın, erkek ve karma olmak üzere farklı havuzlar ve aile hamamları da bulunmaktadır.

Her gün 16:00-17:00 saatleri arasında çay saati gerçekleşmekte. Sabah ve akşam yemekleri de açık büfe konseptiyle hizmet veriyor.

10. Kartal Otel-Kartalkaya, Bolu

Bolu şehir merkezine 37 kilometrelik uzaklıkta kalan Kartalkaya Kayak Merkezi’ndeki tesisin olanakları oldukça geniş. 1974’ten bu yana varlığını sürdürmekte. Kartal Otel, Kartalkaya’nın zirvesine kurulan ilk otel… 

Doğaya çok yakışan ahşabı iç tasarımında tercih etmişler. Dağ manzaralarıyla güne çok dinç başlayacaksınız!

Temel şeylerin yanı sıra hamam, buhar odası, sauna, jakuzi, ısıtmalı kapalı havuz ile üstünüzdeki yükü atabileceğiniz ortama sahip.

Tüm bunlara ek olarak, minikleri unutmayıp onlar için; mini kulüp ve kapalı çocuk havuzu da eklemişler. 

Macera severler için gece kayağı, gece yürüyüşü, hedik turu gibi aktiviteleri de barındırıyor.

Otelden direkt pistlere varılabiliyor. Köroğlu dağlarında her ihtiyacınızın düşünüldüğü güler yüzlü ve kaliteli bir hizmet sizleri karşılıyor.

Tam pansiyon konaklamalarda sabah, öğle ve akşam yemekleri fiyata dâhil. Ayrıca Lobby Bar’da gün boyu su, çay ve demleme ıhlamur ücretsiz. 

11. Saklıkent Mountain Sky Hotel, Antalya

Kış tatili söz konusuysa Antalya ne alaka demeyin!

Antalya’nın Toros Dağları’ndayız! Antalya tüm mevsimleri yaşatıyor bizlere. Akdeniz’de olanların kış tatilini tatması için çok uzağa gitmesine gerek yok. 

Tesiste; bar, restoran, lobi bar, kahvaltı salonu, snack bar, vale park hizmeti, 7/24 resepsiyon hizmeti, günlük oda temizliği, ücretli transfer hizmeti, mescit ve bahçe bulunmaktadır.

Tesis eğlenceli kar aktiviteleri düzenlemekte. DJ ile müzikli eğlenceler, kızak turları… 

Akdeniz’e ve güney kesime en yakın olan kayak tesisi olması kış tatilinden uzak kalamayan ama güneş ve deniz olmadan da yapamayanlara çok özel fırsat sunuyor. 

12. Motali Life Hotel, Kocaeli

Kocaeli’nin, Kartepe ilçesinde yer alan Motali Life Otel; fiyatlandırmada en uygun olanı. İstanbul’a 1 saatlik uzaklıkta olması da cazibesini arttırıyor.

Serpme kahvaltısı ve manzaralarıyla insanı büyüleyecek türden. Kartepe’de en beğenilen otellerden biri olduğundan bahsetmeden geçemedik.

Kartepe’deki kayak pistleri, Motali Life Otel’e çok yakın bir konumda.

Kartepe kayak merkezi zorluk derecesine göre farklı bölgelere ayrıldığından, her türlü kaymak isteyenlerin rahatlıkla faaliyetlerini gerçekleştirebileceği alanlar mevcuttur. 

Gezmeden dönmek istemeyecekler; Sapanca Gölü, Ormanya Doğal Yaşam Parkı, Kuzuyayla Tabiat Parkı ile doğa harikalarına kavuşmalı bir tatil yapabilirsiniz.

13. Hotel Sumahan, İstanbul

Çengelköy’ün kıyısında yer alan boğaz manzaralı otel, güne denizin dinginliği ve sonsuzluğuyla başlamak isteyeceklerin kaçırmaması gereken lüks konaklama yeri.

İstanbul içinde de kış tatilini doyasıya yaşamanız mümkün! Otel o kadar doyurucu imkânlara sahip ki zor veda edeceksiniz. 

Özellikle İstanbul’un karmaşıklığından uzak, ağaç salıntıları ve hafif dalgalı denizin sesiyle vakit geçirmeniz sizi bambaşka dünyalara taşıyacaktır.

İşletme sahipleri Hotel Sumahan’ı: “Çağdaş mimarinin muhteşem bir örneği, saklı bir cennet” olarak bahsederler. Geçmişin izlerini yok etmeden, günümüze uyarlamaları tebrik edilesi bir davranış.

Kütüphanesi, bahçesi, masaj salonu ve hamamlarıyla sizleri rahatlatmadan bırakmayacak bir otel.

Serpme kahvaltı ile servise başlayan Waterfront restoranı, gün boyu Türk ve Akdeniz lezzetlerinden örnekler sunan menüsüyle akıllara kazınacak tatlar, keyifli sohbetleri de beraberinde getiriyor.

14. Karinna Otel Convention Center & Spa, Bursa

Tekrar Uludağ’dayız! Karinna Otel, geniş pencereler ve sadeliğiyle insanın gözünü yormayacak bir şekilde dizayn edilmiş.

Karinna Hotel, Uludağ’ın büyüleyici manzarasını sıcak odalarında yaşatıyor. 

Otopark, fitness salonu, hamam, sauna, canlı eğlence gibi imkânları ücretsiz.

Ayrıca çocuklar için; çocuk kulübü, çocuk parkı ve çocuk havuzuna da sahip.

Sabah, öğle ve akşam yemeklerinde limitsiz yerli alkollü ve alkolsüz içecekler ücretsiz olması kaçırılmayacak bir fırsat!

Karinna Kayak Okulu ve Rental Store; profesyonel hocalarıyla kayak dersleri veriliyor. Teleskilerin hemen otelin önünde olması da büyük kolaylık sağlamakta. 

Karlı manzaraya karşı içeceklerinizi yudumlayarak kendinizi anın içine doyasıya bırakın!

15. Ayder Doğa Resort Otel, Rize

Ahşap dizayn ve yeşillik vazgeçilmezi olanlar buraya toplanabilir! Çamların arasına kurulan Ayder Doğa Resort Otel, manzara severlerin nefeslerini kesecek bir konumda.

Ayder, doğayla iç içe bir kış tatili sunuyor size. Dere manzaralı, bol oksijenli ve içinizi ısıtıp sizi geçmişe götüren samimi atmosferi ile unutulmayacak anlara hazır olun!

Tesiste; restoran, seyir terası, manzaralı balkon ve şömineli dinlenme salonu bulunmaktadır. Çocuklar için playstation ve XBox imkânı mevcuttur. Jakuzili ve küvetli odalara da sahip.

Öyle bir konumda ki yakınında kaçırılmayacak birçok yer var. Bulutların üstüne çıkacağınız minik evleriyle Sendagez, tarihi bir yapıt olan Zilkale, suyun akışının sakinliği gelin tülüne benzetilip şelaleye “Gelin Tülü Şelalesi” adının verildiği bu eşsiz yerlerimizi görmeniz gerek. Ayrıca çevresi yaylalarla dolu. Otelden çıktığınız andan itibaren sizi içine alacak manzaralarıyla doğa yürüyüşlerinizi de eksik etmeyiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız