Konya Havalimanı Ulaşım Rehberi

0
2532

Köklü geçmişi ve kültürel mirasları ile ön plana çıkan Konya, tarih boyunca sayısız medeniyete ev sahipliği yapmış bir şehir. Turizmin günden güne daha da geliştiği Konya’da şehir içi ulaşım da gayet pratik ve de gelişmiş durumda.

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen belediye otobüslerinin yanı sıra taksilerle de dilediğiniz noktaya ulaşımınızı sağlayabilirsiniz.

Ayrıca transfer ve araç kiralama hizmetleri ile taksiler de Konya şehir içi ulaşım için önemli bir konumda bulunuyor.

Konya Şehir İçi Ulaşım Hakkında

Konya Havalimanı’ndan şehir merkezine nasıl gidilir?

Şehir merkezine sadece 18 km uzaklıkta yer alan Konya Havalimanı’na vardıktan sonra ulaşım için birden çok seçeneğiniz olacak.

Eğer toplu taşıma araçlarını kullanmak isterseniz HAVAŞ otobüsleri ya da ATUS otobüslerine binerek Konya şehir merkezine ulaşabilirsiniz.

Daha konforlu ve hızlı bir ulaşım yöntemi arayışındaysanız da araç kiralama, havalimanı taksileri veya transfer hizmetlerinden faydalanabilirsiniz.

Hangi ulaşım yöntemini seçerseniz seçin, Konya Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşmanız maksimum yarım saat sürecektir.

Toplu Taşıma Araçları

HAVAŞ Otobüsü

Konya Havalimanı’na vardıktan sonra terminal dışına çıktığınızda sizi HAVAŞ otobüsleri karşılayacak.

Güzergahı Konya Havalimanı, Konya Otogarı, Aydınlıkevler, Kulesite, Sille Kavşağı, Belediye, Alaaddin, Zafer, Fuar ve Anıt olan HAVAŞ otobüslerini kullanmak için önceden bilet almanıza gerek yok çünkü yolculuk esnasında ödeme yapma imkanınız var.

HAVAŞ otobüsünün güncel bilet tarifeleri ve sefer saatleri hakkında bilgi edinmek için tek yapmanız gereken resmi web sitesini ziyaret etmek.

HAVAŞ otobüslerinin sefer saatleri Konya Havalimanı varışlı uçuş seferlerine göre ayarlandığı için havalimanına vardıktan sonra çok beklemeniz gerekmeyecek.

Konya Havalimanı’ndan bineceğiniz HAVAŞ otobüsü ile maksimum 20 – 25 dakikada şehir merkezine ulaşmalısınız.

ATUS Otobüsü

Akıllı Toplu Ulaşım Sistemi adındaki ATUS otobüsleri Konya Havalimanı’ndan şehir merkezine gitmek için en uygun ulaşım yöntemlerinden biri.

ATUS bileti olarak da bilinen ElKart (indirimli, tam, temassız kredi kartı ve NFC özellikli telefon olmak üzere dört çeşit) edindikten sonra ATUS otobüslerini kullanabilirsiniz. Farklı çeşitteki ElKartlar arasından seçim yapabilirsiniz. Hepsinin de farklı fiyatları bulunuyor.

Konya’da birkaç günden fazla kalmayı planlıyorsanız eğer tam abonman kartlardan satın alabilirsiniz. Bu kart sayesinde hem Konya Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki belediye otobüsleri hem de tramvayları kullanabilirsiniz.

Konya Havalimanı geliş terminalinden kalkan ATUS otobüs hatları arasında 34-0 (Bilim Merkezi), 43-0 (Pınarbaşı), 43-1 (Pınarbaşı Sarıcalar Çaltı), 43-2 (Pınarbaşı Huzur Bahçeleri), 44-0 (2. Organize Kayacık), 44-1 (Kayacık 2. Organize), 44-4 (Kayacık 2. Organize-3. Organize), 44-5 (Kayacık 3. Organize-2. Organize), 44-6 (2. Organize Kayacık Bahçe), 44-7 (2. Organize Kayacık Tömek), 44-8 (Kayacık Tömek 2. Organize), 44-9 (Bosna Kayacık 3 – 2. Organize) ve 103-0 (Fetih Caddesi Aykent 2. Organize) bulunuyor.

Konya Havalimanı geliş terminali çıkışındaki 1353 kodlu durağa giderseniz şehir merkezine direkt ulaştıran ATUS otobüsüne binebilirsiniz.

Özel Ulaşım Araçları

Taksi

Konya Havalimanı’ndan şehir merkezine gitmenin en konforlu ve en hızlı yöntemi havalimanı taksileri şüphesiz.

Geliş terminalinin dışında hazır bekleyen taksilere binerek yaklaşık 20 dakikada şehir merkezine ulaşabilirsiniz.

Toplu taşıma araçlarına göre daha pahalı bir ulaşım yöntemi olsa da acelesi olanlar için taksiler en ideal seçenek olacaktır.

Araç Kiralama

Konya Havalimanı’ndaki araç kiralama şirketlerini araştırabilir ve arasından seçim yaparak uçuş bilgilerinizi detaylı bir şekilde iletebilirsiniz.

Böylelikle uçuşunuzdan hemen sonra, hiç vakit kaybetmeden, dakikalar içerisinde aracınızı teslim alabilirsiniz. Havalimanı terminalinde şubesi olan araç kiralama şirketleri arasında Sixt (08502222000), Hertz (03322391224), Budget (03322343146), Avis (03322373750) ve Enterprise (03322200075) bulunuyor.

Ön rezervasyon yaptırarak araç kiralama hizmetini daha uyguna getirmeniz mümkün.

Havalimanından teslim aldığınız araçla yaklaşık 15 dakikada Konya şehir merkezine varmanız muhtemel.

Şehir merkezinden Konya Havalimanı’na nasıl gidilir?

Şehir merkezinden sadece 18 km uzaklıkta yer alan Konya Havalimanı’na ulaşımda tercih edebileceğiniz birçok alternatif bulunuyor.

Daha hesaplı ulaşım yöntemi tercih edecekler HAVAŞ otobüsleri veya ATUS otobüslerinin güncel sefer saatleri ve bilet tarifelerine göz atabilir.

Daha hızlı ve de konforlu bir ulaşım yöntemi arayışındaysanız eğer havalimanı taksisi, araç kiralama ve transfer hizmetlerinden faydalanabilirsiniz.

Hangi ulaşım yöntemini seçerseniz seçin, şehir merkezinden Konya Havalimanı’na ulaşmanız en fazla yarım saat sürecektir.

Toplu Taşıma Araçları

HAVAŞ Otobüsü

Konya şehir merkezinden havalimanına en kısa sürede ve de uygun fiyata ulaştıran HAVAŞ otobüslerinin en güncel sefer saatleri ve bilet tarifelerini öğrenmek için resmi web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Hareket noktası Anıt olan HAVAŞ otobüslerinin diğer durakları sırası ile Fuar, Zafer, Alaaddin, Belediye, Sille Kavşağı, Kulesite, Aydınlıkevler, Konya Otogarı ve Konya Havalimanı.

Genellikle Konya Havalimanı kalkışlı uçuş seferlerine göre saatleri ayarlanan HAVAŞ otobüslerini kullanmak için önceden bilet almanız gerekmiyor çünkü yolculuk esnasında ödeme yapma imkanınız var.

Konya şehir merkezinden bineceğiniz HAVAŞ otobüsü ile havalimanına ulaşmanız yaklaşık 25 – 30 dakika sürecektir.

ATUS Otobüsü

Konya şehir içi ulaşımda da sıklıkla tercih edilen ATUS otobüslerinin esas açılımı, Akıllı Toplu Ulaşım Sistemi’dir.

ATUS otobüslerini kullanabilmek için öncelikle ElKart sahibi olmanız gerekiyor. Farklı çeşitlerde ve fiyatlarda olan ElKart’lar genellikle kullanım süresine bağlı olarak değişkenlik gösteriyor.

Şayet Konya’da birkaç günden fazla kalmayı planlıyorsanız, tam abonman kartlardan satın almayı düşünebilirsiniz. Buna ek olarak, indirimli, tam, temassız kredi kartı ve NFC özellikli telefon olmak üzere toplam dört tip ElKart olduğunu hatırlatalım.

ElKart edindiğiniz takdirde sadece ATUS otobüsleri değil, tramvayları da kullanma şansınız var.

Konya şehir merkezinden geçen ve doğrudan Konya Havalimanı’na ulaştıran ATUS otobüs hatları arasında 34-0 (Bilim Merkezi), 43-0 (Pınarbaşı), 43-1 (Pınarbaşı Sarıcalar Çaltı), 43-2 (Pınarbaşı Huzur Bahçeleri), 44-0 (2. Organize Kayacık), 44-1 (Kayacık 2. Organize), 44-4 (Kayacık 2. Organize-3. Organize), 44-5 (Kayacık 3. Organize-2. Organize), 44-6 (2. Organize Kayacık Bahçe), 44-7 (2. Organize Kayacık Tömek), 44-8 (Kayacık Tömek 2. Organize), 44-9 (Bosna Kayacık 3 – 2. Organize) ve 103-0 (Fetih Caddesi Aykent 2. Organize) bulunuyor.

Özel Ulaşım Araçları

Taksi

Konya şehir içi ulaşımda özellikle konforlu ve hızlı ulaşım isteyenlerin ilk tercihi olan taksiler ile Konya Havalimanı’na ulaşmak sadece 15 – 20 dakikanızı alacaktır.

Bulunduğunuz noktaya havalimanı taksisi çağırabileceğiniz gibi şehrin en merkezi noktalarında bulunan taksi duraklarını da tercih edebilirsiniz.

Havalimanı taksilerini diğer taksilerden ayıran en önemli özelliği ise 7/24 aynı ve sabit fiyat tarifesi uyguluyor olması.

Araç Kiralama

Konya’da konakladığınız süre boyunca kiralık araç kullanabileceğiniz gibi sadece şehir merkezinden Konya Havalimanı’na gitmek için de araç kiralayabilirsiniz.

Elbette günlük araç kiralamak birkaç günlük veya haftalık kiralama ile kıyasla biraz uygun olmayabilir.

Hem şehir içinde hem de Konya Havalimanı’nda şubesi olan araç kiralama firmalarından bazıları; Sixt (08502222000), Hertz (03322391224), Budget (03322343146), Avis (03322373750) ve Enterprise (03322200075).

Aralarından seçim yaparak hızlıca ön rezervasyonunuzu oluşturmanız mümkün. Böylelikle dilediğiniz günde, saatte ve yerde aracınız sizi bekliyor olacaktır.

Konya Havalimanı Hakkında

Türkiye’de hem askeri hem de sivil havacılık sektörüne hizmet eden havalimanları arasında gösterilen Konya Havalimanı, şehir merkezinden 18 km uzaklıkta konumlanıyor.

Tam tamına 8 uçak kapasiteli park alanı ve 2 pisti olan bu havalimanına İzmir Adnan Menderes Havalimanı, İstanbul Havalimanı, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı ve Kopenhag Havalimanı’ndan aktarmasız bir şekilde gidebilirsiniz.

2011 yılı istatistiklerine göre 1 yıl içerisinde 600 binden fazla yolcuya taşımacılık hizmeti veren Konya Havalimanı bünyesinde taksi durakları, danışma ofisleri, araç kiralama ve transfer hizmetlerinin ofisleri, 520 araç kapasiteli otopark, VIP salonlar, alışveriş ve yeme içme alanları gibi imkanlar bulunuyor.

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız