Kategoriler EgeYurt İçi

Köyceğiz’de Gezilecek Yerler

Köyceğiz’de Gezilecek Yerler

Köyceğiz neyi ile meşhur?

Doğal güzellikleri ile oldukça meşhur olan Köyceğiz özellikle balı ile meşhur.

Köyceğiz’de denize giriliyor mu?

Köyceğiz’de denize girebilir ve Ege’nin harika denizinin tadını çıkarabilirsiniz.

Köyceğiz kaç günde gezilir?

Sadece Köyceğiz’i gezmek için 2 veya 3 gün gibi bir süre yeterli olurken, Köyceğiz’in etrafındaki yerleri de keşfetmek için 4 – 5 güne ihtiyaç duyabilirsiniz.


Muğla’nın en tatlı, en keyifli ilçelerinden biridir Köyceğiz. Tarihi kalıntıları, doğası ve deniziyle meşhur, kültür ve yaz turizmi açısından tatmin edici bir bölgedir. Adıyla anılan meşhur balı kadar tatlı olan bu Ege ilçesini yakından tanımaya hazır mısınız? 

O halde Köyceğiz’de neler var, neler yok birlikte bakalım. 

Köyceğiz’deki Tarihi Yerler

Köyceğiz oldukça eski bir yerleşim bölgesi, Karyalılar döneminden beri yaşam alanı görevi görüyor. Bu köklü tarih sayesinde görülmesi gereken pek çok yapıya da ev sahipliği yapıyor. 

1) Kaunos Antik Kenti

Kaunos Antik Kenti

Karyalılar döneminde büyük önem taşıyan bir liman kenti olan Kaunos, Likya ve Karya toprakları arasında sınır görevi de görürmüş. Zamanla alüvyonlar sebebiyle dolduğu için liman kenti görevini kaybetmiş ve Roma ile Bizans dönemlerinde önem taşıyan bir yer olmamıştır. 

Antik kent içerisinde, bu toprakların ağırladığı uygarlıklara dair tiyatro, hamam gibi pek çok kalıntı ve kaya mezarları bulunuyor. Tarihi yapılardan keyif alan herkesin görmesi gereken önemli bir alandır.

Kaunos Antik Kenti konumu

Kaunos Antik Kenti giriş ücreti
  • Kaunos Antik Kenti’ni Müzez Kart ile gezebilirsiniz.
  • Müze Kart’sız giriş ücreti: 20 TL

2) Sultaniye Kaplıcası

Sultaniye Kaplıcası

Sultaniye Kaplıcası, neredeyse bu bölgede yaşayan tüm uygarlıklara şifa dağıtmış, oldukça eski bir yerdir. Hatta Roma döneminde hastane olarak da kullanıldığına dair bilgiler mevcut.  Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı devletlerinden sonra günümüzde de bizlere şifa vermeye devam eden bu mucizevi kaplıcanın ziyaretçisi oldukça çok. Köyceğiz’e gelince mutlaka gidilmesi gereken bir yer. 

Ekincik Köyü’nde bulunan kaplıcaya, minibüs, özel veya kiralık araçlarla ulaşım sağlanabilir. 

Sultaniye Kaplıcası konumu

Sultaniye Kaplıcası giriş ücreti
  • Kişi başı giriş ücreti: 20 TL

3)Köyceğiz Gölü

Köyceğiz Gölü

Bölgenin tarih ve doğal güzelliği buluşturan yerlerinden biridir Köyceğiz Gölü. Kükürtlü suyu ile tanınan göl, ülkenin en büyük alabalık çiftliği olarak da tanınır.

Manzarası ve suyu ile doğal güzellik ihtiyacını karşılarken; üzerinde bulunan adayla da tarihe olan özlemleri giderir. Adanın üzerinde Cenevizliler döneminde kullanılan hapishane kalıntıları yer almaktadır. 

Köyceğiz Gölü konumu

Başak’ın notu: Gün batımında göl kenarında olursanız burada harika fotoğraflar çekebilirsiniz. Ayrıca gölün etrafında keyifli vakit geçirebileceğiniz restoran ve kafeler de bulunuyor.

Köyceğiz’deki Plajlar ve Koylar

Köyceğiz’de Ege sularının keyfini sürebileceğiniz birbirinden güzel koy ve plajlar bulunuyor.

1) Ekincik Koyu

Ekincik Koyu

Ekincik Köyü’nde bulunan koy, uzun bir kumsala sahip ve denizi de oldukça güzel. Sakin bir alanda konumlandığı için tatil arayışı dinlenmekten ve doğadan yana olanları tatmin edecek güzellikte bir yer.  Köyün içinde konaklama yapılabilecek pek çok pansiyon ve kamp alanı da mevcut.

Köyceğiz’in içinden minibüs, özel ya da kiralık araçlarla ulaşım sağlanabilir. 

Ekincik Koyu konumu

2) Delta Plajı

Delta Plajı

Göl kıyısında konumlanmış bir plajdır. Durgun sularda yüzmeyi sevenler için en doğru adres burası olacaktır.  Belediye tarafından işletilen plajda tüm ihtiyaçları karşılamak mümkün. 

Köyceğiz’den minibüslerle ya da özel, kiralık araçlarla ulaşılabilir.

Delta Plajı konumu

Başak’ın notu: Delta Plajı’na geldiğinizde, gölden denize akan akarsuların birleştiği bölgelerde yüzme deneyimi yaşayabilirsiniz. Ayrıca bölgede yürüyüş yapabileceğiniz yollar da bulunuyor.

3) Yuvarlakçay 

Yuvarlakçay

Burası, bölgenin en soğuk suyuna sahip yeri. Sandras Dağı’nda eriyen karların suya karışması sonucu oluşan soğukluk, yaz tatilinde en çok ihtiyaç duyulan şey olabilir.  Doğa içinde vakit geçirmek için de oldukça ideal bir yerdir. 

Köyceğiz’den özel ya da kiralık araçlarla ve minibüslerle Yuvarlakçay’a ulaşım sağlanabilir. 

Related Post

Yuvarlakçay konumu

Başak’ın notu: Yuvarlakçay’a geldiğinizde, mutlaka suyun kenarındaki salıncaklı platformda fotoğraf çekinmenizi ve bölgedeki ünlü restoranlarda mola vererek derenin serin havasında yöresel lezzetlerin tadını çıkarmanızı öneriyoruz.

Köyceğiz’deki Doğal Alanlar

Yüzme dışında yürüyüş, piknik gibi aktivitelere de tatilde vakit ayırmak isteyenler için Köyceğiz’de birbirinden keyifli alanlar yer alıyor. 

1) Ağla Yaylası

Roma, Girit ve Ceneviz uygarlıklarına ev sahipliği yapmış olan yayla, Köyceğiz’in en serin yerlerinden biri. Yaşlı ağaçlar ve tarihi kalıntılarla dolu bu bölgeye gidip bol bol oksijen almak, doğanın keyfini sürmek mümkün.

Köyceğiz’den özel ya da kiralık araçlarla yaylaya ulaşılabilir.

Ağla Yaylası konumu

2) Toparlar Şelalesi

Toparlar Şelalesi

Şelalede yüzmek, doğa yürüyüşü yapmak isteyen herkesin mutlaka görmesi gereken bir doğa harikasıdır. Yürüyüş sonunda ‘hoş geldin’ diyen manzarası da cabası. Köyceğiz-Antalya Yolu üzerinde bulunan Toparlar Şelalesi’ne özel ya da kiralık araçlarla ulaşım sağlanabilir.

Şelalenin tabelasının önüne kadar araçla gidip kalan yolu yürümek gerekiyor. Çam ağaçları arasında gidilen harika bir yürüyüş rotasıdır. 

Toparlar Şelalesi

3) Sığla Ormanı

Sığla Ormanı

Dünya üzerinde bulunan tek sığla ormanı, burasıdır. Çıplak gözle görülebilecek nadide bir doğa harikası olmasının yanı sıra, çok keyifli bir yürüyüş ve bisiklet rotası da vardır. 

Doğaya hasret kalanların ve ender bulunan güzellikleri görmekten keyif alanların mutlaka uğraması gereken bir yerdir.  Merkezden 10 dakika uzaklıkta bulunduğu ve yürüyüş yapmayı vadeden bir alan olduğu için araçsız ulaşım sağlanabilir.

Sığla Ormanı konumu 

Köyceğiz’e Yakın Yerler

Köyceğiz ile sınırlı kalmayıp çevresini de gezi planlarına eklemek fena bir fikir değil. Peki, nereler var?

1) Dalyan

Dalyan

Köyceğiz’in komşusu Dalyan, zengin tarihi kalıntıları, yemyeşil doğası ve gerçek bir Ege kasabası imajı ile herkesi mutlu edebilecek bir yer. Dalyan’a gelince; Sülüklü Göl, Kargıcak Koyu, Aşı Koyu ve Radar Tepesi gibi bölgelerine özellikle gidilmeli. Köyün içinde bol bol yürüyüş yapılmalı. 

Ayrıca, Dalyan’a değer katan ve pek çok kişi tarafından sevilen butik yayınevi Sinek Sekiz’in merkezde bulunan mekânı da uğranması gereken yerlerden biri. 

Köyceğiz’den minibüsle gidilebileceği gibi özel ya da kiralık araçlarla da gidilebilir.

Dalyan konumu

2) İztuzu Plajı

İztuzu Plajı

Ortaca’da bulunan İztuzu, caretta carettaların evi olması sebebiyle ün salmış harika bir plajdır. Hatta bu yüzden ‘Kaplumbağa Plajı’ olarak da tanınır.

Deniz suyuna tatlı suyun karıştığı nadir bölgelerden biridir. Ayrıca, incecik kumlarla kaplı enfes bir kumsalı vardır.

İztuzu’na Dalyan’dan minibüslerle gidilebilir. Ayrıca, özel ya da kiralık araç da ulaşımda tercih edilebilir. 

İztuzu Plajı konumu

İztuzu Plajı giriş ücreti
  • Kişi başı giriş ücreti: 30 TL

3) Akyaka

Akyaka

Köyceğiz’e yarım saat uzaklıkta bulunan Akyaka, Azmak Deresi ve kite surf cenneti olarak tanınır. Tatil planlarına eklenip görülmesi gereken yerler arasındadır.

Özel ya da kiralık araçlarla kolayca ulaşım sağlanabilir. 

Akyaka konumu

4) Gökova

Gökova

Akyaka’yı da içine alan bir körfez olan Gökova, sakin ve güzel Ege köylerinden biridir. Buraya kite surf yapmak için gelen insanların sayısı oldukça fazladır.

Köyde mini bir tur atmak, seyir tepesine çıkmak ve tabii ki denize girmek, yapılacak diğer aktiviteler arasında yer alır.  Gökova’ya özel ya da kiralık araçlarla ulaşım sağlanabilir. 

Gökova konumu


Görüldüğü üzere; koyları, doğal alanları, tarihi kalıntıları ve çevresindeki muhteşem komşularıyla Köyceğiz, alışılmışın tatillerin ötesinde bir güzellik vadediyor.

Pandemi sebebiyle evlere kapanmış insanlar için Köyceğiz tatili gerçek bir ödül olabilir. 

Paylaş
Başak Bektaşoğlu Cumalı

Yazmayı, gezmeyi, fotoğraf çekmeyi, yemek yapmayı hobi ve meslek edinmiş biri.