Dünyadaki En İyi 10 Lüks Kamp Alanı

0
6013

Gittikçe yükselen yeni bir seyahat trendi var: glamping. İngilizce’deki glamour (büyü) ve camping (kamp yapmak, kamp) kelimelerinin birleşmesinden oluşan bu kelime, doğada konforlu tatil anlamına geliyor. Böylece hem doğanın tadını çıkarabiliyor; sakin ve huzurlu bir tatil geçirebiliyorsunuz hem de rahatınızdan hiçbir şekilde kısmamış oluyorsunuz.

Bu konaklama seçeneğinde çadırları tercih edebileceğiniz gibi ahşap bungalov evleri de düşünebilirsiniz. Lüks olarak geçtiğine de aldanmayın; aslında konaklama masrafları otel ve pansiyonlardan çok daha uyguna gelebiliyor. Üstelik bu lüks kamp merkezlerinin imkanları da birçok otelden çok daha fazla; etkinlikler çok daha geniş çaplı ve çok daha eğlenceli.

Üstelik yaratıcı tasarımcıların dizayn ettiği atmosferlerde ve yıldızların altında etkileyici bir görsellikle karşılaşıyorsunuz. Böylece kamp maceranız daha da büyüleyici bir hale gelmiş oluyor.

Bu yükselen trendi Türkiye’de de takip eden birçok merkez bulunuyor. Bu yazıda hem Türkiye’den hem de dünyadan en iyi glamping kamp merkezlerini sizin için araştırdık.

Türkiye’de Lüks Kamp Alanları

Monacamp, Seferihisar-İzmir

View this post on Instagram

A post shared by Mona Glamping Caravan Suites® (@monacamping) on

Monocamp’te iki farklı konaklama seçeneği bulunuyor. Çadırda konaklamak isterseniz 1 Nisan-30 Eylül tarihleri arasında rezervasyon yaptırabilirsiniz. En az 2 gece olmak şartıyla bu çadırlarda konaklayabilirsiniz.

Küçük bir oda olarak da düşünebileceğimiz çadır odaların içinde elektrikli şişme yatak, minderler, vantilatör, priz ve sehpa bulunuyor.

Banyo ve tuvalet de 3 çadırın ortak kullanımında ve karavan tipinde çadırların yakınında bulunuyor.

Kamp alanında bulunan kafede yemek servisi veriliyor. Fakat dışarıdan yemek getirmek de serbest. Kampta kahvaltı servisi bulunmadığı düşünüldüğünde sizin de kampa girmeden biraz alışveriş yapmanız gerekebilir.

Eğer çadırda konaklamak istemezseniz, kamp alanında bulunan karavanları da tercih edebilirsiniz.

Adres: Sığacık 139/6 no:14, 35460 Seferihisar/İzmir

Ulaşım: Monocamp İzmir’e 50 kilometre; Adnan Menderes Havalimanı’na 60 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Monocamp’e özel araçla ulaşmak çok kolay, üstelik kampa özel araçla gelmek isterseniz otopark ücreti de yok.

Eğer Monocamp’e toplu taşıma ile ulaşmak isterseniz havalimanından İzban Metro-Tepeköy yönüne binip “Cumaovası” durağında inmeniz gerekiyor. Duraktan 829 nolu araca binerek Seferihisar’da inmeniz, buradan Seferihisar Sahilleri dolmuşuyla Sığacık’ta inmeniz gerekmektedir. Daha sonrasında yürüyerek Monocamp’e ulaşabilirsiniz.

Kamp merkezi civardaki plajlara ve antik kentlere de yakın bir konumda bulunmaktadır. Teos Antik Kenti kampa sadece 3 kilometre uzaklıktadır.

Kampa en yakın plaj Akkum Plajı, yürüyerek 30 dakika uzaklıktadır. Ulaşım için kamptan bisiklet de kiralayabilirsiniz.

Kocabahçe Glamping, Marmaris-Muğla

View this post on Instagram

A post shared by Kocabahçe Glamping (@kocabahceglamping) on

Bozburun’da bulunan Kocabahçe Glamping misafirlerine çok fazla sayıda aktivite seçeneği sunuyor: balık tutma, trekking, kano ve yoga bunlardan sadece birkaçı.

Ayrıca sene içerisinde çeşitli farkındalık etkinlikleri ve özel yoga kampları da düzenleniyor.

Farklı çadır çeşitlerinde ve bungalovlarda konaklayabileceğiniz Kocabahçe’de bir adet yerel restoran da bulunuyor.

Muğla’nın en turistik ve en büyüleyici ilçelerinden biri olan Marmaris’te bulunan kamp alanına yakın market, eczane, alışveriş, dükkanlar ve wifi hizmeti yok. Sadece cep telefonlarının çektiği kamp alanı doğa içinde dikkat dağıtıcı hiçbir şey olmadan huzur bulmak için ideal bir merkez.

Adres: Bozburun Mahallesi, Kocabahçe Koyu, 48710 Marmaris/Muğla

Ulaşım: Tüm ulaşım, deniz yolu ile yapılmaktadır. Dalaman Havalimanı’ndan özel araçla ya da Marmaris Otogarı’ndan Bozburun minibüsleriyle ulaşılabilir. Dalaman Germe Koyu’ndan Kocabahçe Koyu’na kampın özel teknesiyle geçiş gerçekleşmektedir.

Kozluyalı Glamping, Ayvacık-Çanakkale

View this post on Instagram

A post shared by Kozluyalı Glamping (@kozluyali) on

Assos yakınlarındaki Koylu Köyü’nde bulunan Kozluyalı Glamping, Kaz Dağları yamacında kurulmuş. Kampın özel plajı da Edremit Körfezi’ne bakıyor.

Zeytin ağaçlarıyla kaplı bir köyde bulunan Kozluyalı Glamping, taptaze sebze ve meyveleri, tamamen doğal zeytinyağı ve yöresel otlarla hazırlanan yemekleri ile fark yaratıyor.

Çadırlarda aydınlatma ve havalandırma hizmetleri de sunuluyor. Çadır tipi konaklamanın yanı sıra taş evlerde de konaklayabilirsiniz.

Yörenin gelenekleri ve tarihi dokusuna uygun kahvehanelerde Edremit Körfezi manzarası eşliğinde keyifli anlar geçirebilirsiniz. Burada yöresel otlardan hazırlanan çaylardan mutlaka denemelisiniz.

Kamp alanının çevresinde de yürüyüş yolları ve bisiklet parkurları bulunuyor.

Lamponia Antik Kenti’ne yürüyerek sadece 20 dakika uzaklıkta bulunan Kozluhan, Assos’a da bir o kadar yakın.

Kaz Dağları Milli Parkı’na gidip Zeus Altarı, Hasanboğuldu Şelalesi’ni görmek isterseniz 1,5 km kadar yol gitmeniz gerekiyor. Fakat Çanakkale’nin her bölgesinin müthiş bir güzelliğe sahip olduğunu düşündüğümüzde, bu bölgede çıkacağınız her yolculuk en az ulaşacağınız hedef kadar etkileyici olacaktır.

Adres: Kozlu Köyü – Ayvacık, 17862 – Çanakkale

Ulaşım: Özel aracınızla veya uçak ile Kozluyalı Glamping’e ulaşabilirsiniz. Özel araçla gelenlerin Çanakkale Boğazı’nı geçtikten sonra İzmir yönüne ilerleyip Ayvacık’tan Assos/Behramkale yönüne sapmaları gerekiyor. 12 kilometre ilerleyip Büyükhusun-Kozlu-Sazlı yönünde ilerleyip Kozlu’ya varabilirsiniz.

Edremit Koca Seyit Havalimanı’na da İstanbul, Ankara ve Düsseldorf’tan düzenli uçuşlar var. Havalimanı’ndan sonra Kozlu’ya ulaşmak 45 dakika sürüyor. Havalimanı’ndan Küçükkuyu’ya kadar servis bulunuyor.

Club Amazon Bördübet, Datça-Muğla

View this post on Instagram

A post shared by Club Amazon Bördübet (@clubamazon) on

Marmaris-Datça arasında bulunan Bördübet’teki Club Amazon kamp alanı, çam ve Günlük ağaçları arasında gizlenmiş kamp alanı huzur içinde kafa dinlemek için ideal bir alan.

500 metre bir tesis plajına sahip olan kamp alanında ayrıca tekne turları da düzenleniyor. Kampta katılabileceğiniz aktiviteler yüzmek ve tekne turlarına katılmaktan da ibaret değil. İsterseniz Gökova Körfezi’nde gün batımını ve yıldızları izleyin, ister bisikletle tüm körfezi keşfe çıkın, ister de akşam saatlerinde plajda canlı müzik eşliğinde denizi izleyin.

Club Amazon Bördübet’te farklı türde konaklama seçenekleri bulunuyor. Butik van olarak adlandırılan konaklama türünde özel üretilmiş tasarıma sahip butik vanlarda Üstü tamamen camla kaplı olan çift kişilik yatakta yıldızları seyrederek uykuya dalabilirsiniz. Banyosu içerisinde olan butik aracın içerisinde ayrıca TV, minibar, ısıtıcı ve tavan vantilatörü bulunuyor.

Kamp merkezindeki tüm odaların önlerinde masa, sandalye, şezlong ve hamakları bulunmaktadır.

Çingene Arabası adı verilen konaklama türü, konaklama için daha büyük mekan isteyen misafirler için uygundur.

Club Amazon Bördübet’in en geniş konaklama türü ise Taş Oda seçeneği. Yirmi metrekarelik bu odalar özellikle dört kişilik aileler ve çocuklu aileler içiçn ideal.

Club Amazon Bördübet’te ayrıca mini bungalov, teras oda, küp oda ve bonibon oda adı verilen farklı konaklama seçenekleri de bulunuyor.

Club Amazon Bördübet’in bütün odalarının önlerinde masa, sandalye, şezlong ve hamak da bulunmaktadır.

Adres: Hisarönü Mahallesi, 48700 Marmaris/Muğla

Ulaşım: Marmaris’ten Datça yönünde ilerlerken Değirmenyanı Köyü yakınında Amazon-Bördübet kavşak tabelasını görünce sağa sapmanız gerekmektedir. Buradan 14 kilometre ilerleyince kamp alanına ulaşacaksınız.

Uçakla gitmek isterseniz Dalaman Havalimanı’na ulaştıktan sonra Marmaris servislerine binebilirsiniz.

Chakra Beach Kabak Koyu, Fethiye-Muğla

View this post on Instagram

A post shared by chakrabeachkabak (@chakrabeachkabak) on

İdeal bir yoga alanı arıyorsanız, dalga ve ağustos böceği sesleri arasında yoga yapabileceğiniz Chakra Beach, Fethiye’nin Kabak Koyu‘nda bulunuyor.

Tasarım ağaç evlerde ya da çadırlarda konaklayabileceğiniz Chakra Beach’te gün batımını dalga ve ağustos böceği sesleri eşliğinde izleyebilir, kamp alanına sadece 100 metre uzaklıkta bulunan sahilde yaz mevsiminin tadını çıkarabilirsiniz.

Kamp alanında restoran, ortak salon, çamaşırhane, mini market ve yoga alanları da bulunuyor.

Chakra Beach’te yıldızları seyrederek uykuya dalabileceğiniz bungalovlarda da konaklamayı tercih edebilirsiniz. Bahsettiğimiz diğer kamp alanlarının aksine Chakra Beach’te çadırda konaklama seçeneği bulunmuyor. Onun yerine farklı seçeneklere sahip bungalovlarda rahatlıkla konaklayabilirsiniz.

1 gecelik konaklama hizmetine açık büfe kahvaltı ve akşam yemeği de dahil.

Adres: Kabak Mah. No:40, 48300 Kabak Koyu/Muğla

Ulaşım: Kabak Koyu’na ulaşmak için Fethiye Otogarı önünden Faralya dolmuşlarına binmeniz ve son durakta inmeniz gerekiyor.

Perdue, Fethiye-Muğla 

View this post on Instagram

A post shared by Perdue (@perduehotel) on

Otelde 3 farklı konaklama seçeneği bulunmasına rağmen odaların tümünde banyo, jakuzi ve klima hizmeti sunulmaktadır.

Eşsiz bir Akdeniz manzarası eşliğinde güneşlenmek ve keyif çatmak için kamp alanında hamaklar da bulunmaktadır.

Kampın kendine ait sebze bahçesinde yetişen sebzelerle yapılan birbirinden lezzetli yemekler misafirlerine sunuluyor.

Kampın ayrıca kendine ait avokado ve zeytin ağaçları bulunmaktadır.

Kamp merkezinde ayrıca düğün gibi çeşitli etkinlikler de düzenlenmektedir.

Adres: Kızılcakaya Mevkii, D:87, 48300 Fethiye/Muğla

Ulaşım: Baba Dağı’nın eteklerinde bulunan Faralya Köyü’nde bulunan Perdue’ye Dalaman Havalimanı’ndan sonra Göcek-Fethiye-Kelebekler Vadisi güzergahunda ilerleyerek ulaşabilirsiniz.

Yurt Dışında Kamp Merkezleri

Night Luxury Camp, Wadi Rum-Ürdün

Ram Vadisi, Ürdün

Lüks kamp denince akla gelen ilk yerlerden biri: Ürdün‘ün Rum Vadisi ya da Ay Vadisi olarak da bilinen bölgesi.

Wadi Rum Kamp merkezinde güneş enerjisi depolayan, el yapımı çadırlar bulunuyor.

Dağların çevrelediği vadinin yüzeyi daha çok Mars’a benziyor. Hatta, bu bölgede Marslı, Star Wars gibi bilimkurgu ve fantastik filmler de çekilmiş.

Ram Vadisi, Ürdün

Geleneksel Ürdün mobilyaları ile tasarlanan çadırlarda konaklama fiyatına tüm yemekler de dahil. Kamp alanının kendine ait özel bir restoranı ve ortak salonu bulunuyor.

Banyo ise kamp alanında farklı bir bölgede bulunuyor.

Kamp merkezinde konaklarken çölde safari yapabilir, Bedevi çadırlarını ziyaret edebilir, deveye binebilirsiniz.

Ulaşım: Rum Vadisi’ne ulaşmak için öncelikle Ürdün’ün başkenti Amman’a ulaşmanız gerekiyor. Amman’dan Rum Vadisi yaklaşık 4 saat sürüyor. Amman yerine, vadiye daha yakın olan Akabe şehrine uçak yolculuğu yapmayı tercih edebilirsiniz. THY’nın Akabe’ye direkt uçuşları bulunmaktadır. Akabe’den taksi yolculuğu ile ya da turlara katılarak Rum Vadisi’ne ulaşabilirsiniz.

Cloud Camp, Colorado-ABD

Colorado Amerika

Colorado’daki Broadmoor bölgesinde bulunan Cloud Camp, Cheyenne Dağları yamaçlarında kurulmuş.

Eğlenceli kamp aktiviteleri için ideal bir merkez olan Cloud Camp, Colorado Rocky Dağları’na düzenlenen rehberli turlara da katılabileceğiniz yerlerden biri.

Colorado Amerika

Adres: Cheyenne Mountain Hwy, Colorado Springs, CO 80906, Amerika Birleşik Devletleri

Ulaşım: Denver Havalimanı’na aktarmalı uçuşlar ile ulaştıktan sonra Colorado Springs kasabasına özel araçla 2 saatte varabilirsiniz.

Blue Bay, Jezera-Hırvatistan

View this post on Instagram

A post shared by Bluebay Croatia Mobile Homes (@bluebay_croatia_mobile_homes) on

Hırvatistan’ın Adriyatik kıyısındaki Jezera bölgesinde bulunan Blue Bay, deniz manzaralı karavan evleriyle dikkat çekiyor.

Kamp merkezinde farklı konaklama seçenekleri bulunuyor. Bütçenize ve ihtiyaçlarınıza göre birbirinden konforlu ve keyifli farklı konaklama seçeneklerini tercih edebilirsiniz.

Kamp yakınında denize girebileceğiniz taşlı bir plajın yanı sıra çocuklar için bir oyun alanı, ihtiyaçlarınız için bir market ve kamp merkezinin restoranı da bulunuyor.

Yakında bulunan Lovişte Göl Kampı’nın imkanlarından da yararlanabilirsiniz.

Adres: Lovišća, 22242, Jezera, Hırvatistan

Ulaşım: Bölge, Hırvatistan’ın tatil bölgesi olarak biliniyor.

M’hamid Çöl Kampı, Zagora-Fas 

Zagora Fas

Çölde safari turlarına katılabileceğiniz ve kamp merkezinde yoga yapabileceğiniz M’hamid Çöl Kampı’nda 20’den fazla çadır bulunuyor. Kamp merkezinde ortak banyo alanlarının yanı sıra, Fas yemeklerini sunan bir restoran da bulunuyor.

Fas Çölü’nü deneyimleyebilmeniz için eşsiz bir konaklama seçeneği sunan M’hamid, ülkenin geleneklerini gözler önüne seriyor. Şehirden uzakta doğal hayatın tadını çıkarabileceğiniz çöl kampında, birbirinden eğlenceli aktivitelere katılabilirsiniz.

Ulaşım: Fas’ta gittiğinizde tecrübe edebileceğiniz etkileyici bir kamp macerası için Fas’ın Zagora şeehrinde bulunan küçük bir kasaba olan M’hamid’e ulaşmanız gerekiyor. Kamp merkezi, M’hamid’in 1 kilometre kadar uzağında bulunuyor. Kamp merkezi Marakeş ve Ouarzazate’ten düzenlediği özel ulaşım seçenekleri de bulunuyor. Her iki şehirden otobüs seferleriyle de M’hamid’e ulaşabilirsiniz.

Marakeş veya Ouarzazate Havalimanlarından biriyle Fas’a ulaşabilirsiniz. Türkiye’den her iki havalimanına da seferler düzenlemektedir.

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız