Muğla Gezi Rehberi

0
4830

Tatil denildiğinde belki de ilk akla gelen beldelerin bulunduğu Muğla’ya, 7’den 70’e hepimiz en az bir kez gitmişizdir. Kimimiz eşsiz plajlarına, kimimiz Antik Yunan ve Roma medeniyetlerinin izlerine, kimimiz ise muhteşem doğasına vurgunuz Muğla’nın.

Bodrum, Marmaris, Fethiye, Datça, Milas, Dalyan, İçmeler, Akyaka gibi doğal güzellikleri ve plajlarıyla ünlü Muğla, hem yerli hem de yabancı turistler için yaz aylarının vazgeçilmez seyahat adresi.

Muğla Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Türkiye’nin güneybatısında, Ege ile Akdeniz’in tam ortasında mükemmel bir konuma sahip olan Muğla, tarih boyunca pek çok medeniyetin cazibe merkeziydi.

Coğrafi konumu nedeniyle Pers, Antik Yunan, Roma, Bizans ve Osmanlı İmparatorluklarına kültürel başkentlik yapan Muğla’da doğa ile insanın tarih boyu süren birlikteliği ve uyumu, şehrin hermetrekaresine sirayet etmiş.

Antik tiyatroları, camileri, kaleleri, müzeleri, plajları, mağara ve vadileriyle, ziyaretçilerine dolu dolu vakit geçirme imkânı tanıyor şehir. Muğla’da Gezilecek Yerler yazımıza göz atarak bütün bu güzellikleri keşfe çıkabilirsiniz.

Yaz tatilinizde size yol arkadaşı olması amacıyla en güzel yaz şarkılarını bir araya getirdik. 

Muğla’da Ne Yenir?

Akdeniz ve Ege yemek kültürlerinin en güzel örneklerini barındıran Muğla mutfağı, özellikle verimli topraklardan gelen taze sebzelerin ve et ürünlerinin karışımından oluşuyor.

Tarhana çorbası, çökertme kebabı, döş dolması, oğlak yahni, Muğla köftesi, keşkek, kabak çiçeği dolması Muğla mutfağının en özel yemekleri arasında sayılabilir.

Muğla’da Alışveriş

Muğla’ya özgü sebze, meyve ve çeşitli şifalı otlardan satın almak isterseniz, perşembe günleri şehrin tam merkezinde bulunan Tarihi Muğla Semt Pazarı’na gidebilirsiniz.

Bunun dışında semt pazarları ve sokak tezgâhları, Muğla’nın verimli doğasından gelen sebze ve meyvelere kolayca erişebilmenizi sağlarken, tatilinizi hatırlatacak çeşitli hediyelik eşyaları da buralardan edinebilirsiniz.

Muğla’ya Ne Zaman Gidilir?

Muğla’ya Ne Zaman Gidilir?

Muğla’ya gidecek yerli ve yabancı turistler için en uygun zaman, Nisan-Eylül ayları arasındaki dönem.

Plajların, güneşin ve kültürel faaliyetlerin verimli geçebilmesi için yaz aylarında Muğla’yı ziyaret etmek daha uygun olacaktır.

Muğla’ya Nasıl Gidilir?

Muğla’ya Nasıl Gidilir?

Muğla’ya ulaşım, havayolları, otobüs firmaları ve deniz yolu aracılığı ile oldukça kolay bir şekilde sağlanabiliyor.

Bodrum, Dalaman ve Milas-Bodrum Havalimanı üzerinden Havaş ve Muttaş aracılığıyla, taksiyle ya da havayolları şirketlerinin servisleriyle gitmek istediğiniz yere kolaylıkla gidebilirsiniz.

Deniz yollarını kullanmak isteyen turistler çevre tatil beldelerinden ve yakın bölgelerdeki ege adalarından kalkan feribot ve deniz otobüslerini kullanabilirler.

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız