Nantes Gezi Rehberi

0
916

Avrupa turu deyince kuşkusuz hemen hemen herkesin aklına ilk gelen ülke Fransa’dır. Bu Batı Avrupa ülkesi, hem tarihi hem de doğal güzellikleri ile her yıl milyonlarca gezgininin rotasında kendine yer buluyor.

Dünyaca ünlü şehirleri ile Fransa, tarihi ve doğal güzellikleri birlikte sunuyor. O şehirlerden biri ve en ünlüleri arasında olan Nantes da diğer Fransız şehirleri gibi büyülü atmosferiyle ziyaretçilerine eşsiz bir tecrübe yaşatıyor.

Fransa’nın en büyük altıncı kenti olan ve Bretonya’nın eski baÅŸkenti olan Nantes, bugünün Pays de la Loire bölgesinin baÅŸkentidir ve Loire Nehri üzerinde konumlanır.

Son on yılda, oldukça canlanmaya başlayan Nantes şehri günümüzde, yerli ve yabancı çok sayıda turistin seyahat güzergahında yer almayı hak eden sevimli bir metropole dönüşmüştür.

Fransa’nın bu canlı ve yenilikçi kentinde iklim şartlarını, ulaşım imkanlarını, aktiviteleri, konaklama, yeme içme, gece hayatı ve alışveriş imkanlarını sizler için derledik.

Nantes’de Gezilecek Yerler yazımızı inceleyerek ÅŸehirde görülmesi gereken tarihi eserleri ve doÄŸal güzellikleri keÅŸfedebilirsiniz.

Nantes Hakkında Genel Bilgiler

Nantes, Fransa Nantes Hakkında Genel Bilgiler

Nantes şehrini tarihi açıdan birçok önemli olaya tanıklık etmiştir. Bu açıdan, oldukça görkemli ve zengin bir tarihi mirasa sahiptir. Bu miras, günümüzde şehrin önemli bir tarihi merkez olmasını sağlamaktadır.

Nantes ÅŸehri, MÖ 70 yıllarında Keltler tarafından kurulmuÅŸtur ve MS 937’de Bretonya Dükalığı’na katılmıştır.

Fransa’nın Protestanlarına medeni haklarını garanti eden önemli bir kraliyet sözleÅŸmesi olan ünlü Nantes Fermanı, 1598’de IV. Henri tarafından bu ÅŸehirde imzalanmıştır. Bu ferman, hem Avrupa tarihi hem de dünya dinler tarihi açısından kritik bir konuma sahiptir. Avrupa’da yüz yıllarca savaÅŸlara neden olmuÅŸ mezhep çekiÅŸmeleri, Nantes Fermanı ile farklı bir boyuta taşınmıştır.

Nantes, 18. yüzyıla kadar Fransa’nın en önde gelen limanı olmuÅŸtur ve köleliÄŸin kaldırılmasının ardından 19. yüzyılda bir sanayi merkezi haline gelmiÅŸtir.

Dünyanın ilk toplu taşıma hizmeti olan Omnibus, 1826’da burada baÅŸlamıştır.

Gemi inşaatı 20. yüzyılın sonlarına kadar şehrin ekonomisini demirlemiş ve tersaneler St-Nazaire batıya taşındığında, Nantes gelişen bir kültür merkezi haline dönüşmüştür.

Nantes bugün, tarihi miras ve yenilik, yaşam biçimi, ekonomi ve kültür arasında dikkate değer dengesiyle Fransa’nın diğer şehirleri arasında ön plana çıkıyor.

Loire Nehri’nin yanında konumlanmış olmasıyla da, Nantes, doğası gereği, misafirperver, yaratıcı ve ileriye dönük bir şehirdir. Bu şehirde nefes almak, adeta bugünü ve yarını birlikte yaşamak demektir.

Turistler için harika fırsatlar sunan Nantes, kendine özgü yapısıyla ziyaretçilerinde bağımlılık yapar!

Nantes’te İklim, Ne Zaman Gidilir?

Fransa Nantes Nantes’te İklim, Ne Zaman Gidilir?

Nantes, Atlantik Okyanusu’na olan yakınlığından etkilenen Batı Avrupa okyanus ikliminin çoÄŸuna sahiptir. Åžehirde Atlantik’teki siklonik çöküntülerin ürettiÄŸi batı rüzgarları egemendir ve kuzey ve kuzey-batı rüzgarları da yaygındır.

Yükseklikte görülen hafif değişimler, vadilerde sisleri yaygınlaştırır ve güney ile güneybatıya dönük yamaçlar daha iyi güneş alır.

Nantes’te yıl boyunca hava genellikle bulutludur.

Yıl boyunca, sıcaklık tipik olarak 3 derece ile 25 derece arasında değişir ve nadiren sıfır derecenin altına düşer veya 30 derecenin üstüne çıkar.

Kışları genellikle ılık ve yağışlı, ortalama sıcaklık 5 derecedir ve kar nadirdir. Yazları, ortalama 18.5 derece sıcaklıkla orta derecede sıcaktır.

Yıllık ortalama yağış miktarı 820 milimetredir.

Nantes şehrini ziyaret etmek için yılın en iyi zamanı haziran ayının ortasından eylül ayının ortasına kadardır.

Nantes’te Ulaşım, Nasıl Gidilir? & Şehir İçi Ulaşım İmkanları

Nantes Opera Evi Fransa

Türkiye’den Nantes şehrine seyahat etmenin en ekonomik ve kolay yolu İstanbul üzerinden Amsterdam aktarmalı uçmaktır.

Nantes Havalimanı, şehir merkezine oldukça yakındır ve otobüsle sadece 30 dakika uzaklıktadır.

Åžehir merkezindeki varış noktanıza 20 dakika içerisinde taksiyle veya Nantes Havaalanı’nda araç kiralama imkanına sahip olduÄŸunuz bir araç ile gelebilirsiniz. Taksiyle havalimanından ÅŸehir merkezine olan tek bir yolculuk için ortalama ücret yaklaşık 30-35 Euro’dur.

Şehir içerisinde ki ulaşımınızı ise tramvay, otobüs, taksi, bisiklet ile sağlayabilirsiniz. Fakat bunların arasından güzel manzarasından, hızlı ve ucuz olmasından dolayı tramvaylara binmesini tavsiye ederiz. İstasyonlarda bulunan bilet makinelerinden tekli veya çoklu yolculuklar için tüm toplu taşıma araçlarında geçerli olan biletlerinizi satın alabilirsiniz. Her seferinde biletleriniz kontrol edilmese de, bilet satın almanızı şiddetle tavsiye ediyoruz. Aksi takdirde, eğlenceli geçen seyahatiniz bir anda tatsız bir hal alabilir. Bu riski almaya değmez!

Şehirde ayrıca geniş ve bakımlı bisiklet yollarının bulunmasından dolayı günlük 4 euroya sekiz farklı bisiklet alanından bisiklet kiralama imkanına da sahipsiniz.

Nantes içerisindeki toplu taşıma ağının gelişmiş ve güvenilir olmasından dolayı taksi kullanımı pek tercih edilmemektedir fakat yolunuzu kaybederek bulmayı seven birisi değilseniz kilometre başı ortalama 1.25 euro ücret alan taksileri de kullanabilirsiniz.

Nantes’te Aktiviteler

Çarpıcı Orta ÇaÄŸ kalesi, atmosferik tarihi ÅŸehir merkezi ve Jules Verne’den ilham alan Nantes Adası’nın Makineleri ile Nantes, Fransa’nın en eÅŸsiz ve dinamik ÅŸehirlerinden biridir; ancak görülmesi gereken yerler hikayenin sadece bir parçasıdır.

Åžehri yerel gibi yaÅŸamak isteyenler için, sizlere Nantes’te yapılacak birçok aktivite önerimiz var.

Nantes, bisiklet dostu bir şehir merkeziyle tanınıyor. Şehirde bulunan geniş bisiklet şeridi ağı, iki tekerlek üzerinde hemen hemen her yere ulaşmayı mümkün kılıyor. Bicloo City Bike adı verilen bisiklet hizmetine kaydolarak günde sadece 1 euro vererek self servis bisikletlerden en iyi şekilde yararlanabilirsiniz. Bisikletle gezerek şehrin tadını sakince çıkarabilirsiniz.

Quai des Antilles Nantes Fransa

Nantes’in Batı kıyısı boyunca koÅŸu yaparak Quai des Antilles bölgesine varabilir, güneÅŸli bir öğleden sonra sevdiklerinizle ‘apéro’ (apéritif) tadabilirsiniz. Bölge, nehir kenarında bar ve kafelerle doludur ve gün batımından sonra oldukça hareketlidir.

Loire Nehri’nin güney kıyısında, Trentemoult tarihi balıkçı köyü bir öğleden sonra ÅŸehirden ufak bir kaçamak yapmak isteyenler için iyi bir tercih.

Feribotla geçtiÄŸiniz Loire Nehri’nden görünen Nantes Adası manzarasına bayılacaksınız.

Trentemoult Nantes Fransa

Trentemoult, renkli sokakları ve antik binaların sanatçı ve zanaatkârların yoğunlukla yaşadığı bir yer olması dolayısıyla hem çeşitli el sanatlarını görmek ve alışveriş yapmak için ideal bir nokta; hem de sahil yürüyüş yapmak ya da nehrin kıyısında bir kafede kahve içmek için çok uygun bir yer.

Ayrıca, Nantes çağdaş sanatlara olan yakınlığıyla bilinen bir şehir olduğu için, hem sokakta hem de müzelerde çağdaş sanat eserlerini görmeniz Nantes’te yapabileceğiniz aktivitelerden.

Nantes’te Konaklama

Fransa’nın altıncı en büyük ÅŸehri olan Nantes’te her bütçeye uygun ekonomik ve lüks konaklama imkanı vardır.

Bu konaklama seçenekleri arasında şehirde ne kadar zaman geçireceğinize, merkeze olan yakınlığını ne kadar önemsediğinize ve hangi konaklama türünü tercih etmek istediğinize göre karar vermenizi öneririz.

Şehir merkezinde bilinen markaların otelleri veya butik oteller arasında tercih yapabilirsiniz. Şayet merkeze olan ulaşım zorluğunu dert etmiyorsanız şehir merkezinden uzaklaştıkça bütçeye daha uygun butik otelleri tercih edebilirsiniz.

Åžehir merkezine yakın lüks otellerde konaklamayı tercih etmek isteyenler için La Rivière House – Péniche Carpe Diem, Le Prestige, Hotel Admiral, L’Orchestrei ve Unsejouranantes – Le Magellan   en iyi oteller arasında gelir.

Daha ekonomik alternatifler tercih etmek isteyenler ise Appart’City, Quick Palace Nantes La Beaujoire, Nantes Viarme ve Hotel Le Petit Duquesne tesislerini deneyebilirler.

Kalabalıktan uzak şehrin kuzeyinde bütçeye uygun ve sakin bir otel arayışında olanlar ise B&B Hotel Nantes Centre tesisine göz atabilirler.

Tüm otellerin fiyatları sezona ve doluluk oranına göre değişebildiği için tatilinizi planlar planlamaz kendinize uygun bir otel seçip rezervasyon yapmanızı şiddetle tavsiye ederiz.

Nantes’te Yeme İçme

Kentin rıhtımlarına her gün bol miktarda taze deniz ürünleri gelmesi ve Pays de Loire’ın bölgesinin zengin tarım arazilerinden gelen çok çeÅŸitli sebze, meyve, et, peynir gibi bir çok doÄŸal ürün Nantes mutfağının oldukça lezzetli kılmaktadır.

Nantes’te balık genellikle bölgenin en karakteristik balık sosu olan beurre blanc sosu ile servis edilir. Bu hafif, kremsi ve hafif keskin sos genellikle tuzsuz tereyağı, ÅŸarap sirkesi (veya bazen limon) ve beyaz ÅŸaraptan (genellikle yerel Muscadet) oluÅŸur, arpacık ve karabiber ile tatlandırılır. Loire nehri boyunca çeÅŸitli restoranlarda beurre blanc sosu eÅŸliÄŸinde taptaze balık yeme imkanına sahipsiniz.

Nantes’in bir diÄŸer geleneksel ürünü ise Muscadet ÅŸaraplarıdır. Kentin çevresinde üretilen bu leziz Muscadet ÅŸarapları, dünya genelinde 90’dan fazla ülkeye ihraç edilmektedir ve bu lezzetli beyaz ÅŸaraplar, en iyi restoranların bazılarında servis edilmektedir. Åžayet şık bir restoranda güzel bir akÅŸam yemeÄŸine çıkarsanız Muscadet ÅŸarabını mutlaka denemenizi tavsiye ederiz.

Åžayet böyle bir planınız varsa, ÅŸefi Jean-Yves Gueho’nun yaratıcı ve yenilikçi yemekleri sayesinde Nantes’te Michelin yıldızı alan ilk restoran olan “Restaurant L’Atlantide 1874” tercih edebilirsiniz. Bu restoran Nantes’teki en iyi restoranlardan biri olarak kabul edilir ve muhteÅŸem bir panoramik ÅŸehir manzarasına sahiptir.

Nantes’te tatlı denince akla ilk gelen tereyağı ve ÅŸeker ile yapılmış ve badem ve rom ile tatlandırılmış çok lezzetli bir kek olan Gâteau nantais gelir. Ayrıca “Berlingot” ve “Rigolette” ÅŸekerleri, yıldız ÅŸeklindeki tatlı ekmek olan “Fouace nantaise” ve binbir çeÅŸit çikolatalar damak zevkini doruÄŸa çıkaracaktır.

Nantes’te Gece Hayatı

Nantes Gece Hayatı

Nantes, büyümekte olan öğrenci nüfusu sayesinde gitgide gelişen bir gece hayatına sahiptir.

Güneş battıktan sonra şehrin birçok yerinde canlı müzik eşliğinde ve eğlenceli insanlarla dolu çok sayıda kafe ve pub bulabilirsiniz.

Blues, caz ve rock düşkünüyseniz ve barlarda canlı müzik seviyorsanız L’Univers Café’ye, Mojito Royal’e veya Melocotton Cafe’ye uÄŸramanızı kesinlikle tavsiye ederiz.

Åžayet gece hayatını daha uzun yaÅŸamak istiyorsanız ÅŸehir merkezinin birçok yerinde bulunan gece kulüplerinde sabahlara kadar eÄŸlenebilirsiniz. Bunlar arasında ise size önerebileceÄŸimiz gece kulüpleri Le Royal Club Privé, Club CO2 Origin ve The Loft – Nightclub’dır.

Nantes’te Alışveriş

Marché de Talensac Nantes Fransa

Nantes’in en eski ve en büyük pazarı olan Talensac Pazarı (Marché de Talensac) bir Fransız pazarından isteyebileceÄŸiniz her ÅŸeye sahiptir.

Istakozlar, karidesler ve yengeçler, pazar bahçesi ürünleri, beyaz şaraplar, peynirler, hediyelik eşyalar gibi liste uzayıp gider ve aradığınız birçok ürünü burada kolaylıkla temin edebilirsiniz.

Nantes şehrindeki yeşil alanlarının tadını çıkarmak ve piknik yapmayı düşünüyorsanız veya Nantes’e özgü hediyelik eşya arıyorsanız burayı mutlaka ziyaret edeceğinizden emin olun.

La Cantine du Voyage, 2013 yılında oluÅŸturulan endüstriyel seralardan inÅŸa edilen geçici bir yapıdır ve o zamandan beri Voyage Festivali sırasında nisan ayının sonlarından ekim ortasına kadar açık kalır. Lezzetli birçok yerel ürünü burada tadabilirsiniz ve ayrıca Cantine’nin yanına inÅŸa edilen bir vejetaryen bahçesi de mevcuttur.

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız