Nevşehir Kapadokya Havalimanı

0
7261

Çok geniş bir coğrafyaya yayılan Kapadokya’da şehir içi ulaşım toplu taşıma araçları bakımından fazla gelişmemiş olsa da özel araç kiralama veya transfer hizmetlerinin olmasından dolayı gideceğiniz yere rahatlıkla ulaşmanız mümkün.

Kapadokya bölgesinde en çok tercih edilen toplu taşıma araçları arasında minibüs ve otobüsler bulunuyor. Bunun yanı sıra taksileri de tercih edebilirsiniz. Özellikle hava limanından şehir merkezine ulaşımda toplu taşıma araçları daha karlı olabiliyor.

Nevşehir ile Uçhisar arasında sabah 7’den akşam 7’ye kadar ulaşım sağlayabileceğiniz şehir içi otobüsler bulunuyor.

Kapadokya’ya Nasıl Gidilir?

Nevşehir Kapadokya Havalimanı’ndan turistik merkezlere nasıl gidilir?

Nevşehir merkezinden 30 km uzaklıktaki Nevşehir Kapadokya Havalimanı’na indiğinizde tercih edebileceğiniz birçok ulaşım yöntemiyle karşılaşacaksınız.

Toplu taşıma araçlarını kullanarak Nevşehir’e ya da Kapadokya’nın diğer bölgelerine direkt ulaşmak isterseniz, tercihinizi otobüslerden yana kullanabilirsiniz.

Buna ek olarak bazı turizm firmalarının şehirlerarası veya şehir içi otobüsleriyle havalimanı servislerinden faydalanabilirsiniz.

Nevşehir Kapadokya Havalimanı’ndan yaklaşık 41 km uzaklıktaki Göreme Açık Hava Müzesi’ne ortalama 1-1,5 saatte ulaşabilirsiniz.

Kapadokya’nın en turistik yerlerinden biri olan Ürgüp’e ise 1,5 saatte ulaşmanız mümkün.

Toplu Ulaşım Araçları (Otobüs ve Havalimanı Servisi)

Otobüs

Nevşehir Kapadokya Havalimanı’ndan direkt olarak otobüs hizmeti olmasa da Nevşehir’in merkezine servislerle veya özel ulaşım seçeneklerinden biri ile gelebilirsiniz.

Daha sonra Kapadokya’nın canım turistik merkezleri Çavuşin’e, Avanos’a ve Ürgüp’e buradan hareket eden otobüslerle gidebileceğiniz gibi çevre illerden Aksaray’a, Niğde’ye ve Kırşehir’e de uğramanızı öneriyoruz.

Çeşitli firmalar, Kapadokya ve çevresine akın eden yerli ve yabancı turistlere hizmet etmek için can atıyor. Örneğin, Kâmil Koç Turizm’in seferlerini kullanarak 35-40 TL gibi bir ücret karşılığında Ürgüp’e doğru uzanan 45 dakikalık yolculuğun tadını çıkarabilirsiniz.

Eğer dilerseniz Kapadokya’nın en turistik bölgelerine yine Nevşehir merkezden kalkan minibüsleri kullanarak da geçebilirsiniz.

Havalimanı Servisi

Havalimanından turistik merkezlere ve çevre illere ulaşım konusunda en rahat toplu taşıma seçeneği olan havalimanı servis hizmetini İPEKTUR TURİZM üstleniyor.

Özellikle HAVAŞ firmasının Nevşehir Kapadokya Havalimanı’ndan hizmetini sonlandırmasından bu yana yolcuların çektiği sıkıntıyı gidermek adına bu adımı atan Nevşehir Kapadokya Havalimanı Müdürlüğü sayesinde Kapadokya şehir merkezine, Nevşehir ve Aksaray’ın merkezlerine İPEKTUR ile seyahat edebilirsiniz.

Nevşehir merkezine daha sık olmakla birlikte Ürgüp’e, Göreme’ye, Uçhisar’a ve Hacıbektaş’a bu servislerle gitmeyi tercih ederseniz size büyük kolaylık sağlayacaktır.

Bu servislerle yolculuk için ödeyeceğiniz ücret maksimum 20 TL olacaktır.

Buna ek olarak Nevşehir Havalimanı’ndan Ürgüp’e gelmek için Türk Hava Yolları ve yine onun bünyesinde hizmet veren AnadoluJet’in servislerini de tercih edebilirsiniz.

Özel Ulaşım Araçları (Taksi, Araç Kiralama, Transfer)

Taksi

Nevşehir Kapadokya Havalimanı’na inince bir an evvel bu bölgenin güzelliğini keşfedebilmek için can atacağınızdan muhtemelen taksileri tercih etmek isteyeceksiniz.

Bunun için yapmanız gereken şey, uçuş saatleriyle uyumlu olarak hizmet veren S.S 30 numaralı Kapadokya Motorlu Taşımacılık Kooperatifi’nin taksi hizmetinden faydalanmak.

Buradan taksi ile yapacağınız 45 dakikalık seyahatin ardından Ürgüp’e varabileceksiniz.

Nevşehir Kapadokya Havalimanı’na 41 kilometrelik mesafede bulunan Göreme’ye ziyaret planlıyorsanız direkt olarak ulaşımda seçeneklerden biri olan taksileri tercih edebilirsiniz. 110-140 TL gibi bir ücret öderseniz Göreme’ye taksiyle ulaşımınızda Nevşehir Kapadokya Havalimanı’nın bulunduğu Tuzköy’den Nevşehir’in merkezini ve Uçhisar’ı da görme fırsatına erişeceksiniz.

Araç Kiralama

Kapadokya hem merkezinde hem de çevresinde bulunan çeşitli turistik noktalarıyla oldukça zengin olduğu için ulaşım konusunda bir yerden bir yere giderken aktarmalarla uğraşmak istemeyenlere en güzel alternatif araç kiralamak oluyor.

Bu yüzden Nevşehir Kapadokya Havalimanı’na indikten sonra buradan hizmet veren araç kiralama firmalarını tercih edebilirsiniz. BE-PA Otomotiv ve ARTI Turizm Taşımacılık size bu konuda yardımcı olacaktır. Bunların yanı sıra Nevşehir Kapadokya Havalimanı’nda Avis gibi çok bilinen araç kiralama firmaları da bulunuyor.

Alternatif ararsanız Çapacı Rent a Car da bu havalimanında yerli bir şirket olarak hizmet veriyor. Kapadokya ve çevresinde hızlı ve verimli bir gezi rotası çizmiş olan meraklılarına duyurulur.

Transfer

Ehliyetiniz yoksa veya araç kullanarak enerjinizi harcamak istemiyorsanız havalimanından hizmet veren transfer firmalarını tercih etmenizi öneriyoruz.

Kalabalık bir grupla seyahat ediyorsanız 4 kişilik bir araç ile ortalama 120 TL’ye şehir merkezine ulaşabiliyorsunuz. Daha büyük ve kapasitesi fazla olan araçlarla tek yöne transfer hizmeti yaklaşık olarak 200-250 TL tutabiliyor.

Eğer Nevşehir Kapadokya Havalimanı’na inen uçaklarda yer bulamadıysanız Kayseri Havalimanı’ndan da Nevşehir şehir merkezine gelmeniz mümkün. Buradan hizmet veren transfer firmaları, 150-300 TL arasında bir fiyata ulaşım sıkıntınızı çözecektir.

Nevşehir Kapadokya Havalimanı’ndan Ürgüp Otogarı’na Nasıl Gidilir?

Dünyanın sayılı güzelliklerinden peri bacalarına sahip olan Nevşehir’e uçakla seyahat etmek istiyorsanız, Nevşehir Kapadokya Havalimanı’nı kullanmanız gerekiyor.

Nevşehir Kapadokya Havalimanı ile Ürgüp Otogarı arasında yaklaşık 48 kilometrelik bir mesafe bulunuyor. Bu güzergah üzerinde hiçbir toplu ulaşım aracının hizmet vermemesi, ulaşımı zorlaştırıyor fakat, taksi ve havalimanı servisi ile aktarma yaparak havalimanından Ürgüp Otogarı’na gidebilirsiniz.

Eğer tüm bu karmaşa ile uğraşmak istemiyorsanız, taksi ya da araç kiralama seçeneklerinden herhangi bir tanesini de tercih edebilirsiniz.

Toplu Ulaşım Araçları (Havalimanı Servisi – Taksi)

Havalimanı Servisi – Taksi

Nevşehir Kapadokya Havalimanı ile Ürgüp Otogarı arasında hiçbir toplu ulaşım aracı hizmet vermediği için aktarma yapmanız gerekiyor.

Yalnızca Ürgüp’e değil, diğer bölgelere de ulaşımın oldukça zor olduğu Nevşehir’de, havalimanından otogara gitmek için ilk olarak İpektur Turizm tarafından işletilen havalimanı servislerine binmeniz gerekiyor.

Bu servislerin hareket saati, uçakların havalimanına iniş saatine göre ayarlanıyor.

Havalimanından hareket eden servislerle Ürgüp Belediye Önü durağında inebilir, buradan da taksiyle Ürgüp Otogarı’na geçebilirsiniz.

Diğer ulaşım seçeneklerine göre daha ekonomik olan bu alternatifle yolculuğunuz ortalama 60 – 70 dakika sürecektir.

Özel Ulaşım Araçları (Taksi, Araç Kiralama)

Taksi

Nevşehir Kapadokya Havalimanı’ndan Ürgüp Otogarı’na gitmenin en kolay ve zahmetsiz yolu, şüphesiz ki taksiler.

Havalimanı terminal binasının hemen önünden kalkan taksilerle havalimanından otogara ortalama 45 – 50 dakika içerisinde ulaşabilirsiniz. Ancak, bu yolculuk için 140 – 160 TL civarında bir ücreti gözden çıkarmanız gerekiyor.

Bu nedenle yolculuğa başlamadan önce şoförle pazarlık yaparak fiyatta indirime gitmesini talep edebilirsiniz veya sizinle aynı yöne giden birkaç kişi daha bularak ücreti bölüşmeyi teklif edebilirsiniz.

Araç Kiralama

Nevşehir’de ulaşımın pek fazla gelişmemesinden dolayı araç kiralama seçeneği şehre gelen yolcular tarafından sıklıkla tercih ediliyor. Siz de, Nevşehir Kapadokya Havalimanı’ndan Ürgüp Otogarı’na gitmek için araç kiralayabilirsiniz.

Havalimanında bulunan araç kiralama firmalarından; Avis (0 541 894 50 50), Ürgüp Oto Kiralama (0 544 669 52 44), Sixt (0 532 711 86 98), Kapadokya Rent a Car (0 544 669 52 44) size en uygun teklif vereni seçerek rezervasyonunuzu yaptırabilirsiniz. Üstelik, erken rezervasyon yaptırmanız durumunda size özel indirim ve fırsatlardan da yararlanabilirsiniz.

Nevşehir Kapadokya Havalimanı’ndan kiraladığınız araçla Ürgüp Otogarı’na gitmekse ortalama 50 – 60 dakika sürüyor.

Nevşehir Kapadokya Havalimanı’ndan Nevşehir Otogarı’na Nasıl Gidilir?

Nevşehir Kapadokya Havalimanı ile Nevşehir Otogarı arasında yaklaşık 31 kilometrelik bir mesafe bulunuyor.

Bu güzergah üzerinde hiçbir toplu ulaşım aracı hizmet vermediği için ulaşım, taksi ve araç kiralama seçenekleri ile sağlanıyor. Fakat, ekonomik bir şekilde yolculuğunuzu tamamlamak istiyorsanız, taksi ve havalimanı servisleri arasında aktarma yapabilirsiniz.

Toplu Ulaşım Araçları (Havalimanı Servisi – Taksi)

Havalimanı Servisi – Taksi

Nevşehir Kapadokya Havalimanı ile Nevşehir Otogarı arasında hizmet veren bir toplu ulaşım aracı bulunmadığı için mutlaka aktarma yapmanız gerekiyor.

İlk olarak, havalimanı terminal binası önünden kalkan ve İpektur Turizm tarafından işletilen havalimanı servisi ile şehir merkezine gelmeniz gerekiyor. Daha sonra, buradan bineceğiz taksiyle Nevşehir Otogarı’na ulaşabilirsiniz.

Havalimanı servisleri, uçakların havalimanına iniş saatlerine göre ayarlanıyor.

Nevşehir Kapadokya Havalimanı’ndan havalimanı servisi ve taksiyle Nevşehir Otogarı’na yapacağınız yolculuksa ortalama 40 – 50 dakika sürecektir.

Özel Ulaşım Araçları (Taksi, Araç Kiralama)

Taksi

Nevşehir Kapadokya Havalimanı’ndan Nevşehir Otogarı’na gitmenin en kolay ve zahmetsiz yolu kesinlikle taksiler.

Havalimanı terminal binasının önünden kalkan taksilerle Nevşehir Otogarı’na gitmek ortalama 30 – 35 dakika sürüyor. Taksiyle yapacağınız bu yolculuk için ödemeniz gereken ücret ise 80 – 100 TL civarında olacaktır.

Dilerseniz, şoförle pazarlık yaparak fiyatta indirime gitmesini talep edebilir ya da sizinle aynı yöne giden birkaç kişiyle taksiyi paylaşabilirsiniz.

Araç Kiralama

Ulaşımın pek fazla gelişmediği Nevşehir’de sıklıkla başvurulan ulaşım seçenekleri arasında araç kiralama alternatifi de yer alıyor. Nevşehir Kapadokya Havalimanı’nda bulunan araç kiralama firmalarından; Avis (0 541 894 50 50), Ürgüp Oto Kiralama (0 544 669 52 44), Sixt (0 532 711 86 98), Kapadokya Rent a Car (0 544 669 52 44) size en uygun teklif vereni seçerek rezervasyonunuzu yaptırabilirsiniz.

Havalimanından kiraladığımız araçla Nevşehir Otogarı’na gitmek ortalama 35 – 40 dakika sürüyor. Ayrıca, erken rezervasyon yaptırmanız durumunda hem paradan hem de zamandan tasarruf edebilirsiniz.

Turistik merkezlerden Kapadokya Havalimanı’na nasıl gidilir?

Kapadokya bölgesinden olsun çevre illerden olsun Nevşehir Kapadokya Havalimanı’na ulaşım için birkaç seçeneğiniz bulunuyor.

Nerede olursanız olun yine en rahat taksi veya şahsi aracınızla gelebileceğinizden bu mesafeyi yaklaşık 30 dakikada katetmeniz mümkün.

Toplu taşıma seçeneklerinden havalimanı servisleri ve otobüsler size Tuzköy’de bulunan Nevşehir Kapadokya Havalimanı’na götürecektir.

Ürgüp, Göreme, Avanos ve Çavuşin gibi turistik merkezlerden öncelikle Nevşehir merkeze gelmeniz gerektiğini hatırlatmakta fayda görüyoruz.

Toplu Ulaşım Araçları (Otobüs ve Havalimanı Servisi)

Otobüs

Nevşehir Kapadokya Havalimanı’na Nevşehir merkezden de çevre bölge ve illerden de ne yazık ki otobüsle direkt ulaşım yok ama dilerseniz Nevşehir il merkezine gelerek havalimanına daha kolay geçebilirsiniz.

Bunun için bulunduğunuz bölgeden buradaki şehir merkezine gelen otobüs firmalarını tercih edebilirsiniz. Yukarıda verdiğimiz havalimanından şehir merkezine ulaşımdaki bilgiler doğrultusunda hareket edebilirsiniz.

Nevşehir’e sefer düzenleyen Nevşehir Seyahat,Metro Turizm ve Kamil Koç gibi firmalardan bilet temin ederek Göreme’den, Ürgüp’ten ve diğer turistik bölgelerden önce şehir merkezine, daha sonra da buradan Nevşehir Kapadokya Havalimanı’na taksi, havalimanı servisleri veya transfer firmalarını tercih ederek gelebilirsiniz.

Havalimanı Servisi

“Çok gezdim, çok yoruldum” diyenlerin kurtarıcısı havalimanı servisleri gerek Nevşehir merkezden gerekse yukarıda belirttiğimiz turistik yerlerden belirli saatlerde hareket ediyor.

Merkezdeki Forum Kapadokya ve Versa Hastanesi önünden, Beğendik, Serince gibi bölgelerden bu servislere binmeniz mümkün.

Yok, eğer Ürgüp’ten binecekseniz Ürgüp Hamam veya Ürgüp Belediye önünde bekleyebilirsiniz.

Avanos Meydan’dan, Gülşehir’den, Göreme’den, Uçhisar’dan ve Hacıbektaş’taki Ziraat Bankası önünden de Nevşehir Kapadokya Havalimanı’na gelebileceğinizi hatırlatalım.

Gezinizi Aksaray veya Kırşehir’de tamamladıysanız buradan direkt ulaşım sağlamak adına İpektur’un havalimanı servislerini de tercih edebilirsiniz.

Özel Ulaşım Araçları (Taksi, Araç Kiralama, Transfer)

Taksi

Kapadokya ziyaretinizi tamamladınız ve artık dönüş hazırlığındasınız. Nevşehir Kapadokya Havalimanı’ndaki uçuşunuza yetişmek için acele ediyorsanız eğer taksiler yerinde bir seçim olacaktır.

Bu seçeneği kullandığınızda hangi bölgede bulunursanız bulunun havalimanına doğrudan ulaşabileceksiniz.

Ürgüp’ten 45 dakikalık bir yolculuğun ardından ödeyeceğiniz miktar 130-170 TL arasında olacaktır. Eğer Göreme’deyseniz 40 dakikada Nevşehir Kapadokya Havalimanı’na ulaşabileceksiniz.

Avanos ve Çavuşin’den taksiyle geldiğinizde taksimetre 95-120 TL arasında bir tutar gösterecektir.

Araç Kiralama

Ardınızda unutulmaz anılar bırakacağınız Kapadokya’dan dönüş için en iyi alternatif araç kiralama olduğundan siz de bu seçeneği değerlendirebilirsiniz.

Nevşehir merkezdeki Gezegen, Star, Altan ve Uzmaneller gibi araç kiralama firmaları size yardımcı olmaktan mutlu olacaktır.

Eğer Nevşehir Kapadokya Havalimanı’ndan kiraladığınız araç ile gezinizi tamamladıysanız uçuşunuzdan önce havalimanına ulaşım sorunu yaşamayacaksınız demektir.

Transfer

Son zamanlarda artık sıklıkla tercih edilen transfer firmaları oldukça lüks ve konforlu araçlarla ulaşım hizmeti sağlıyor.

Siz de dilerseniz internet üzerinden rezervasyon yaptırarak Nevşehir Kapadokya Havalimanı’na gitmek için bir transfer şirketiyle anlaşabilirsiniz.

Transfer aracına bineceğiniz noktayı belirledikten sonra bütçenize ve yolcu sayısına göre seçiminizi yapabilirsiniz.

Tercih ettiğiniz hava yolu şirketinin veya kaldığınız otelin böyle bir hizmeti olup olmadığını sorgulamayı unutmamanızda fayda var.

Ürgüp Otogarı’ndan Nevşehir Kapadokya Havalimanı’na Nasıl Gidilir?

Ürgüp Otogarı ile Nevşehir Kapadokya Havalimanı arasında hiçbir toplu ulaşım aracı hizmet vermediği için 48 kilometrelik güzergah üzerinde yalnızca özel ulaşım araçları kullanılabiliyor.

Fakat, ekonomik bir yolla havalimanına gitmek istiyorsanız, taksi ile havalimanı servisi arasında aktarıma yapabilirsiniz. Bunun dışında kullanabileceğiniz diğer ulaşım araçları ise taksi ve araç kiralama seçenekleri.

Toplu Ulaşım Araçları (Taksi – Havalimanı Servisi)

Taksi – Havalimanı Servisi

Ürgüp Otogarı’ndan Nevşehir Kapadokya Havalimanı’na gitmek için ekonomik bir yol arıyorsanız, aktarma yapmanız gerekiyor.

İlk olarak, otogardan taksiye binerek Ürgüp Hamam Önü veya Ürgüp Belediye Önü’ne gitmeniz gerekiyor. Daha sonra buradan kalkan ve İpektur Turizm tarafından işletilen havalimanı servisleriyle Nevşehir Kapadokya Havalimanı’na ulaşabilirsiniz.

Havalimanı servisleri, Ürgüp Hamam Önü’nden, haftanın yedi günü, saat 06:20, 12:30 ve 17:20’de hareket ediyor. Bu servisler Ürgüp Belediye Önü’nden ise 07:25 15:35 ve 17:25 saatlerinde kalkıyor.

Ürgüp Otogarı’ndan aktarma yaparak Nevşehir Kapadokya Havalimanı’na gitmekse ortalama 60 – 70 dakika sürüyor.

Özel Ulaşım Araçları (Taksi, Araç Kiralama)

Taksi

Aceleniz varsa veya uçağı kaçırma riski ile karşı karşıya iseniz, Ürgüp Otogarı’ndan Nevşehir Kapadokya Havalimanı’na gitmek için kullanabileceğiniz en hızlı ve size en uygun araç taksi olacaktır.

İki güzergah arasında bulunan 48 kilometrelik mesafeden dolayı taksiler biraz pahalı olsa da, ortalama 45 – 50 dakika içerisinde Nevşehir Kapadokya Havalimanı’na ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz şoförle konuşarak fiyatta indirim yapmasını da isteyebilirsiniz.

Araç Kiralama

Nevşehir’de sıklıkla kullanılan araç kiralama seçeneği ile Ürgüp Otogarı’ndan Nevşehir Kapadokya Havalimanı’na gitmek ortalama 50 – 60 dakika sürüyor.

Otogarda veya çevresinde yer alan araç kiralama firmalarından size en uygun teklif vereni seçerek rezervasyonunuzu yaptırabilirsiniz. Fakat, aracı kiralayacağınız firmanın Nevşehir Kapadokya Havalimanı’nda şubesi bulunduğuna emin olun. Eğer havalimanında şubesi bulunmuyorsa, firma sizden aracını havalimanından almak için ekstra ücret talep edebiliyor.

Nevşehir Kapadokya Havalimanı’nda; Avis, Ürgüp Oto Kiralama, Kapadokya Rent a Car ve Sixt araç kiralama firmalarının şubeleri bulunuyor.

Buna ek olarak, ön rezervasyon yaptırmanız durumunda hem zamandan hem de paradan tasarruf edebilirsiniz.

Nevşehir Otogarı’ndan Nevşehir Kapadokya Havalimanı’na Nasıl Gidilir?

Nevşehir’e gelen ziyaretçiler için ulaşım yer yer zorluklar çıkartabiliyor. Tıpkı diğer bölgelere ulaşımın zor olması gibi Nevşehir Otogarı ile Nevşehir Kapadokya Havalimanı arasında yapılacak yolculuk için de ekonomik bir tercihte bulunmak istiyorsanız, mutlaka aktarma yapmanız gerekiyor.

Otogardan taksiye binerek havalimanı servisine aktarma yaparak havalimanına ulaşabilirsiniz. Bunun dışında, eğer paranız veya aceleniz varsa, taksi ya da araç kiralama seçeneklerinden herhangi bir tanesini de tercih edebilirsiniz.

Toplu Ulaşım Araçları (Taksi – Havalimanı Servisi)

Taksi – Havalimanı Servisi

Nevşehir Otogarı’ndan Nevşehir Kapadokya Havalimanı’na gitmenin en ucuz yolu taksi ve havalimanı servisiyle aktarma yapmak.

Öncelikle, Nevşehir Otogarı’ndan taksiye binip, İpektur Turizm tarafından işletilen havalimanı servislerinin durak noktaları arasında bulunan; Forum Kapadokya, Gülbahçe ya da Beğendik’e gitmeniz gerekiyor.

Bu noktaların dışında Nevşehir merkezde birkaç durak noktası daha bulunsa da bunlar, Nevşehir Otogarı’na ortalama 6 – 7 kilometre uzaklıkta konumlanıyor.

Bu durak noktalarından haftanın yedi günü havalimanı servisleri, yolcuları Nevşehir Kapadokya Havalimanı’na götürüyor. Servisler, Forum Kapadokya’dan saat 07:10, 13:20 ve 18:10’da Gülbahçe’den saat 07:00, 13:10 ve 18:00’da, Beğendik’ten ise saat 07:05, 13:15 ve 18:05’te hareket ediyor.

Nevşehir Otogarı’ndan aktarma yaparak Nevşehir Kapadokya Havalimanı’na gitmekse ortalama 40 – 50 dakika sürüyor.

Özel Ulaşım Araçları (Taksi, Araç Kiralama)

Taksi

Nevşehir Otogarı’ndan Nevşehir Kapadokya Havalimanı’na gitmenin en hızlı yolu olsa da aynı zamanda en pahalı yolu olan taksilerle yolculuğunuzu kolaylıkla tamamlayabilirsiniz.

Nevşehir Otogarı’ndan hareket eden taksilerle ortalama 30 – 35 dakika içerisinde Nevşehir Kapadokya Havalimanı’na ulaşabilirsiniz.

İki güzergah arasında bulunan 31 kilometrelik mesafe için bir hayli fazla ücret ödemeniz gerekiyor. Bu nedenle, şoförle pazarlık yaparak fiyatı aşağı çekmeye çalışabilirsiniz.

Araç Kiralama

Nevşehir’e gelen turistler tarafından sıklıkla başvurulan bir yöntem olan araç kiralama seçeneği ile Nevşehir Otogarı’ndan Nevşehir Kapadokya Havalimanı’na gitmek oldukça kolay.

Nevşehir Otogarı’nda veya çevresinde bulunan araç kiralama firmalarından herhangi bir tanesini tercih ederek rezervasyonunuzu yaptırabilirsiniz.

Ancak, aracı kiralayacağınız firmanın, havalimanında şubesi bulunmasına özen gösterin. Eğer firmanın havalimanında şubesi bulunmuyorsa, aracını havalimanından almak için sizden ekstra ücret talep edebiliyor.

Nevşehir Kapadokya Havalimanı’nda; Avis, Ürgüp Oto Kiralama, Kapadokya Rent a Car ve Sixt araç kiralama firmaların ofisleri bulunuyor.

Nevşehir Otogarı’ndan kiraladığınız araçla Nevşehir Kapadokya Havalimanı’na gitmekse ortalama 35 – 40 dakika sürüyor.

Buna ek olarak, erken rezervasyon yaptırmanız durumunda firmaların size özel sunduğu indirim ve kampanyalardan da yararlanabilirsiniz.

Nevşehir Kapadokya Havalimanı Hakkında

15 Kasım 1998’de Tuzköy adıyla kurulan Nevşehir Kapadokya Havalimanı, uluslararası sınır kapısı olma unvanına sahip.

İzmir Adnan Menderes Havalimanı, Sabiha Gökçen Havalimanı ve İstanbul Yeni Havalimanı’ndan direkt uçuş seferlerinin bulunduğu Nevşehir Kapadokya Havalimanı’na kimi dönem Yunanistan ve İspanya’dan da charter uçuşlar gerçekleşiyor.

Yılda yaklaşık 700 bin yolcuya kadar hizmet verebilen Nevşehir Kapadokya Havalimanı, aynı zamanda Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından işletilen 12 havalimanından biri olma özelliğini taşıyor.

İç hatlar ve dış hatlar olmak üzere iki farklı yolcu terminalinin bulunduğu Nevşehir Kapadokya Havalimanı’na aktarmasız ulaşmak için Türk Hava Yolları, AnadoluJet ve Pegasus Havayolları’nın seferlerine göz atabilirsiniz.

400 araç kapasiteli park yeri olan havalimanında alışveriş yapabileceğiniz market, hediyelik eşya dükkanı, yeme içme mekanları, postane ve VIP/CIP salonları bulunuyor.

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız