Nevşehir’de Ne Yenir, Nerede Yenir?

0
4413

İç Anadolu Bölgesi’nin zengin mutfağı ile dikkat çeken illerinden biri de Nevşehir.

Pek çok Anadolu ilimizde olduğu gibi geleneksel Nevşehir mutfağında da et ve et ürünlerinin hakimiyeti olsa da patates, buğday, mercimek, nohut ve fasulye de yaygın olarak kullanılmaktadır.

Geleneksel Nevşehir mutfağında testi kebabı, çömlek fasulyesi, nohutlu yahni, Nevşehir tavası, kayısı dolması, Kapadokya usulü yumurtalı, cevizli, pekmezli un helvası dolaz gibi pek çok lezzet keşfedilmeyi bekliyor.

Siz de her anı lezzet dolu bir tatil planlıyorsanız istikametiniz Nevşehir olsun.

Nevşehir Yemek Rehberi

Nevşehir’deki Kahvaltı Mekanları

Van Kahvaltı Sarayı

Hani derler ya bir kuş sütü eksik diye, işte Van Kahvaltı Sarayı’nın kahvaltısı tam da böyle. Siz de güne çeşit çeşit kahvaltılıklarla donatılmış bir masada enfes bir kahvaltı ile başlamak istiyorsanız Nevşehir’deki adresiniz Van Kahvaltı Sarayı olsun derim.

Adres: Esentepe Mahallesi, Nevşehir Merkez

Telefon: 0545 664 18 12

Nevşehir’in En İyi Restoranları 

Nevşehir Tavası İçin Tavacı Mustafa

Nevşehir’e gittiğinizde uğramadan dönmemeniz gereken lezzet duraklarından biri de Tavacı Mustafa.

Önden gelen çorba ve salata ikramları ile kendinizi fazla tıkamamalısınız çünkü Tavacı Mustafa’nın tavası bugüne kadar yediğiniz tüm lezzetleri unutturacak türden.

Tavacı Mustafa’ya giderseniz meşhur Nevşehir tavanızın yanında bol köpükü bir ayran içmeyi de ihmal etmeyin derim.

Adres: Sümer Mahallesi, Yeni Sanayi, 8. Blok, Nevşehir Merkez

Telefon: 0384 213 61 80

Konyalı Ömer Usta

Geleneksel Nevşehir lezzetlerine kısa bir mola verip Konya’nın lezzeti dillere destan etli ekmeği ile kendinize mini bir ziyafet çekmek isterseniz Konyalı Ömer Usta sizi bekliyor.

Konyalı Ömer Usta’da etli ekmeğin yanı sıra lahmacun ve kebap gibi alternatiflerin olduğunu da söylemeden geçmek olmaz.

Adres: Emek Mahallesi, Damat İbrahim Paşa Bulvarı, No: 49, Nevşehir Merkez

Telefon: 0384 214 12 00

Sedef Restoran

Sadece yerli turistlerin değil yabancı turistlerin de favori mekanlarından biri olan Sedef Restoran’da birbirinden lezzetli et yemekleri ve balıklar sizi bekliyor.

Sedef Restoran’a giderseniz özellikle bir Nevşehir klasiği olan testi kebabının tadına bakın derim.

Adres: Tekelli Mahallesi, Bilal Eroğlu Caddesi, No: 3, Göreme Nevşehir

Telefon: 0384 271 23 56

Nisan Köfte & Yemek

Kendinizi evinizde gibi hissedeceğiniz bir yerde tadı damağınızdan uzun süre silinmeyecek lezzetler tatmak isterseniz adresiniz Nisan Köfte & Yemek olsun derim.

Eğer denk gelirseniz yaprak sarmasını asla es geçmemelisiniz.

Adres: Yeni Mahalle, Lale Caddesi, Yaylaklı İş Hanı, No: 16/1, Nevşehir Merkez

Telefon: 0348 213 59 61

Bolu Et Mangal

Gönlünüzce et yemek istiyorsanız Nevşehir’deki adresiniz Bolu Et Mangal olsun derim. Adının mangal olduğuna aldanmayın Bolu Et Mangal’da nefis bir kahvaltı da sizi bekliyor.

Adres: Güzelyurt Mahallesi, Necip Fazıl Kısakürek Bulvarı, Nevşehir Merkez

Telefon: 0384 213 20 30

Testi Kebabının Adresi Haliçi Tavacı Mustafa Restoran

Nevşehir’in meşhur tavası ve testi kebabı başta olmak üzere pek çok geleneksel lezzet Haliçi Tavacı Mustafa’da sizi bekliyor.

Uzun yıllardır lezzetinden ödün vermeden hizmet veren Haliçi Tavacı Mustafa Nevşehir lezzet durakları listesinizde mutlaka olsun derim.

Adres: Sümer Mahallesi, Yeni Sanayi Sitesi, Hal İçi, No: 38, Nevşehir Merkez

Telefon: 0384 213 61 80

Nevşehir’deki Kahveciler ve Tatlıcılar 

Kocatepe Kahve Evi

En güzelinden bol köpüklü bir Türk kahvesi ile günün yorgunluğunu atmak isterseniz Nevşehir’deki adresiniz Kocatepe Kahve Evi olsun.

Türk kahvesi sevmiyorsanız da ‘Flat White’tan ‘Caramel Macchiato’ya filtre kahveden mikshake’ye pek çok kahve ve içecek alternatifi de sizi bekliyor.

Kocatepe Kahve Evi’nin nefis tatlıları ve güzel bir kahvaltısı olduğunu da söylemeden geçmek olmaz.

Adres: Yeni Mahallesi, Nevşehir Merkez

Telefon: 0850 303 19 49

Kapadokya’daki Restoranlar

Nevşehir yemek rehberi yazıp da Peribacaları ile ünlü Kapadokya’ya ayrı bir başlık açmamak olmazdı.

Uzun yıllar Hitit Uygarlığı’na ev sahipliği yapmış Kapadokya’nın geleneksel mutfağında Hitit kültüründen izlere rastlamak mümkün.

Birçok yerel üzüm çeşidinin yetiştirildiği Kapadokya’nın öne çıkan lezzetleri arasında bazlama, taze peynir, tereyağı ve çökelek geliyor.

Kapadokya’da Nerede Kahvaltı Yapılır? 

Çınarlı Cafe Restaurant & At Çiftliği

Güne doğayla baş başa olacağınız bir mekanda edeceğiniz güzel bir kahvaltı ile başlamak isterseniz adresiniz Çınarlı Cafe olsun derim.

Özellikle ev yapımı reçelleri ve çıtır çıtır gözlemesini asla es geçmeyin derim.

Adres: 370 Evler Mahallesi, Aksoy Caddesi, Ulaşlı Yolu, No: 83, Ürgüp, Nevşehir

Telefon: 0530 143 03 26

Kapadokya Restoranları

Kapadokya Mantısı İçin Lil’a Restaurant

Atmosferi ile insanı büyüleyen bir restoranda muhteşem bir yemek yemek istiyorsanız Lil’a Restaurant’a bir şans verebilirsiniz.

Özellikle Kapadokya mantısının ya da keşkek eşliğinde servis edilen tandır kaburgasının tadına bakmanızı şiddetle tavsiye ederim.

Tatlı olaraksa Kapadokya’nın en özel lezzetlerinden biri olan koftür ile aromalandırılan fırın sütlacın tadına mutlaka bakın derim.

Adres: Tekeli Mahallesi, Eski Göreme Caddesi, No: 2, Uçhisar, Nevşehir

Telefon: 0384 219 22 20

Seki Restaurant

Kapadokya’nın en keyifli otellerinden biri olan Argos in Cappadocia’nın terasında yer alan Seki Restaurant’ın keşfedilmeyi bekleyen enfes bir menüsü var.

Hem Anadolu mutfağından yöresel lezzetler hem de dünya mutfağından yemekler bulabileceğiniz Seki Restaurant, farklı alternatifler arayanların Kapadokya’daki favori restoranlarından biri.

Seki Restaurant’a giderseniz ister şefin özel yemeklerinden biri olan testi kebabının tadına bakın isterseniz de tercihinizi fettucini Alfredo ya da sahanda levrek gibi yemeklerden yana kullanın.

Adres: Kayabaşı Caddesi, No: 23, Argos in Cappadocia, Kapadokya Nevşehir

Telefon: 0384 219 31 30

Saklı Konak

Samimi ve sıcak ortamı ile gönülleri fetheden Saklı Konak’ta tadı damağınızda kalacak pek çok yöresel lezzet sizi bekliyor.

Saklı Konak’a giderseniz özellikle meşhur testi kebabının, Nevşehir mantısının ya da köy eriştesinin tadına bakmanızı öneririm.

Adres: Tekelli Mahallesi, 2. Karlık Sokak, No: 3, Uçhisar, Nevşehir

Telefon: 0384 219 30 66

Kadıneli Restoran

Nevşehir’in yöresel lezzetlerini mutfağında Uçhisarlı kadınların olduğu bir yerde tatmak isterseniz adresiniz Kadıneli Restoran olsun derim.

Kadıneli Restoran’ın menüsü değişkenlik gösterebiliyor. Eğer denk gelirseniz kabak çekirdekli eriştesini, mantısını ve aside tatlısını denemenizi öneririm.

Adres: Yukarı Mahalle, Fatih Caddesi, Uçhisar, Nevşehir

Telefon: 0384 219 20 10

Aravan Evi

Eski bir Rum köyünde kendinizi evinizde gibi hissedeceğiniz sıcacık bir mekanda güzel bir yemek yemek isterseniz adresiniz Aravan Evi olsun.

Mis gibi bir kuru fasulye, ağızda dağılan tandır kebabı, yaprak sarma, güveçte kabak çiçeği dolması gibi tadı damağınızda kalacak pek çok lezzet Aravan Evi’nde sizi bekliyor.

Adres: Ayvalı Köyü İç Yolu, Ürgüp, Nevşehir

Telefon: 0532 437 79 77


Nevşehir’e giderseniz İç Anadolu’nun jelibonu olarak da bilinen lokumvari tatlı köftürden, gofret niyetine çıtır çıtır yiyebileceğiniz Kaymaklı Köyü’nün meşhur lezzeti kuru kaymaktan, tandır halkasından tatmadan, birkaç kilo kabak çekirdeği, Kapadokya şarabı, girabolu meyvesi ve en lezzetli et yemeklerinin sırrı güveç kaplarından almadan dönmeyin derim.

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız