New York’ta Nerede Ne Yenir?

0
1710

Daha önce hiç gitmemiş olsanız bile caddelerine, parklarına, binalarına aşina olduğunuz, hiç uyumayan bir şehir düşünün. İşte o şehir, pek çoğumuzun hayallerini süsleyen maceralar ülkesi Amerika’nın kalbi: New York.

Neredeyse yirmi dört saat yaşayan bu şehrin kalabalığı ve dinamizmi sizi öylesine içine alıyor ki, caddelerinde yürürken sanki yıllardır New York’ta yaşıyormuş gibi hissediyorsunuz kendinizi. Kim bilir belki de yabancı nüfusun ve turist kalabalığının fazla olmasından ya da izlediğimiz filmlerde defalarca o gökdelenlere çıkmış, o parklarda caddelerde gezinmiş olmamızdan geliyordur bu his…

Öyle bir şehir ki New York ansızın karşınıza çıkan manzaralarıyla insanın nefesini kesiyor. Her köşesinde ayrı bir macera ayrı bir keyif var. Görenleri kendine hayran bırakan bu şehirde keşfedilmeyi bekleyen kocaman bir dünya var.

Gelin biz bu yazıda, bazen bir ara sokağa gizlenmiş bazense caddenin tam ortasında tüm ihtişamı ile keşfedilmeyi bekleyen New York lezzet duraklarına kısa bir keşif yolculuğuna çıkalım.

Liste hazırlanırken belli bir kıstas üzerinden sıralama yapılmamıştır.

New York Yemek Rehberi

New York’ta Kahvaltı Mekanları

En mutlu sabahlar güzel bir kahvaltı ile başlar. Siz de benim gibi tatilde bile olsanız keyifle uzun uzun kahvaltı etmeyi sevenlerdeniz New York’ta sayısız alternatifiniz var.

Amerikalıların ‘diner’ dedikleri mekanlara ya da muhteşem kahvaltıcılara giderek kocaman bir pancakeli, yumurtalı klasik bir Amerikan kahvaltısı edebilirsiniz.

Yok ben o kadar uzun kahvaltı etmem diyenlerdenseniz sizi de unutmadım elbette. Hayatın hızla aktığı New York’ta ayaküstü bir şeyler atıştırabileceğiniz yerlerin sayısı da bir hayli fazla. Herkesin kendine göre bir şeyler bulabileceği New York’ta kahvaltı edebileceğiniz mekanlardan keşfetme fırsatı bulabildiklerim:

Little Collins

Önünden defalarca kez geçseniz bile pek dikkatinizi çekmeyecek küçüklükte şirin mi şirin bir yer ‘Little Collins’.

Ayaküstü kahvaltıyı bir adım ileriye taşıyan Little Collins’de ister hızlıca yiyebileceğiniz kahvaltı seçeneklerinden birini sipariş verip barda oturarak keyif yapın. İsterseniz de sandviçinizi alıp en yakın parkın yolunu tutun tercih sizin.

Ama bana sorarsanız, kendinizi şehrin bir parçası gibi hayatın içinde hissetmek adına bar kısmında oturup telaşla koşturan insanları izleyin derim.

Olur da Little Collins’e giderseniz, bir dilim ekmek üzeri feta peyniri ile harmanlanmış avokado ezmesini tatmanızı öneririm.

Hatta üzerine ekstra yumurta da ekletirseniz tadına doyum olmuyor benden söylemesi.

Daily Provisions

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Daily Provisions (@dailyprov) on

Tatlı ya da tuzlu hiç farketmez kahvaltıda hamur işi olmadan yapamayanlardanız Daily Provisions tam size göre diyebilirim.

’Schnecken’ dedikleri tarçınlı, pekan cevizli ve üzümlü hamur işi kesinlikle favorim olsa da krem peynirli tuzlu kruvasanların da oldukça iştah açıcı olduğunu söylemeliyim.

Daily Provisions harika yumurtaları, ekmek üzeri lezzetleri ve sandviçleri ile doya doya uzun bir kahvaltı yapmak isteyenleri bekliyor.

Russ & Daughters

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Russ & Daughters (@russanddaughters) on

Bir Amerikalı için kahvaltının olmazsa olmazlarından biri de, ortası boş arasını dilediğiniz gibi doldurabileceğiniz bir hamur işi olan bagel.

Bagelın susamlıdan çekirdekliye, tahıllıdan sarımsaklıya gibi pek çok farklı çeşidi var.

Benim favorim tahıllı bagelın arasına sadece krem peyniri sürmek olsa da somon fümeli-krem peynirli bagel Amerikalılar arasında oldukça popüler benden söylemesi.

Birçok farklı bagel çeşidi bulabileceğiniz Russ & Daughters’da kendi mutfaklarından çıkan harika bir ekmekleri olduğunu da belirteyim. Üstelik bu ekmeğin arasını kendi seçeceğiniz malzemeler ile doldurarak enfes sandviçler yaptırabiliyorsunuz.

Sarabeth’s

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sarabeth’s (@sarabethsofficial) on

New York’ta keyifle kahvaltı edebileceğiniz yerlerden biri de birkaç şubesi bulunan Sarabeth’s.

Meyve kasesinden, granolaya, yulaf lapasından pancake’e ya da French toast’a oldukça zengin bir kahvaltı menüsü olan Sarabeth’sde omletten frittataya, çırpılmıştan poşeye bir çok farklı yumurta seçeneği de bulabilirsiniz.

Benim önerimse keçi peynirli ıspanaklı omlet ve limonlu ricotta peynirli pancake’i tatmanızdan yana olacak.

Murray’s Bagels

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Murray’s Bagels (@murraysbagels) on

Manhattan’ın en şirin bölgelerinden olan West Village’da ayaküstü bir şeyler atıştırmak isterseniz Murray’s Bagel en güzel alternatiflerden biri.

Önce bagelınızı ardından arasına koymak istediğiniz malzemeleri seçiyorsunuz. O anda taze olarak hazırlanan muhteşem bagelınızı ister bastırıp sıcak yiyin ister kocaman bir sandviç gibi taze yiyin, karar sizin.

New York’ta Asya Mutfağını KeÅŸfe Çıkın

New York’ta kiminin çok sevdiği kimininse bol baharatlı olduğu için çekinerek yaklaştığı Asya Mutfağı’ndan lezzetler tadabileceğiniz pek çok restoran var.

Siz de benim gibi Asya lezzetlerini sevenlerdeniz New York’da şahane yemekler deneyebilirsiniz.

Gelin kendinizi Asya Mutfağı’nın lezzetli kollarına bırakabileceğiniz restoranlardan bazılarına bir göz atalım.

Saigon Grill

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Saigon Noodles & Grill (@saigonnoodlesandgrill) on

Son derece lokal ama bir o kadar da lezzetli bir restoranda Vietnam Mutfağı’nın muhteşem lezzetlerini denemeye ne dersiniz? Eğer cevabınız evetse adresiniz nispeten uygun fiyatları ile de gönülleri fetheden Saigon Grill olsun derim.

Menüsü oldukça geniş ve yemeklerin çoğu orijinal isimleri ile yazıyor. Her ne kadar altta İngilizce açıklamaları yazsa da karar vermeniz biraz uzun sürebilir.

O yüzden benim önerim, ortaya bir büyük porsiyon ‘La Sa Tom’ yani Hindistan cevizi sütlü, karidesli çorbadan söyleyerek, bir yandan çorbanızı içip diğer yandan menüyü incelemenizden yana olacaktır.

Ara sıcak olaraksa ‘Bo Nuong Sate’ yani üzeri yer fıstıklı ve muhteşem soslu etten sipariş verin derim.

Saigon Grill’de porsiyonlar oldukça büyük, bu kadarı bile doymanıza yetebiliyor. O yüzden siparişlerinizi yavaş yavaş vermenizi öneririm.

Senn Thai

Bol acılı, körili Thai yemeklerini seviyorsanız ve New York’taysanız çok şanslısınız demektir. Çünkü Manhattan’da her bütçeye göre bir Thai restoranı bulmak mümkün. Senn Thai de cadde üzerindeki masalarında keyif yapabileceğiniz restoranlardan biri.

Ben, Senn Thai’deki tercihimi yanında pilavı ile birlikte gelen körili acılı tavuktan yana kullandım. Körili tavuk oldukça sulu geliyor. İster bu suyu pilavın üzerine gezdirin, isterseniz de pilavdan azar azar kasedeki yemeğinize ekleyin tercih sizin. Her iki türlü de tadına doyamıyorsunuz benden söylemesi.

Tao

New York’taki en şık Thai restoranlarından biri de bir kaç farklı şubesi bulunan Tao. Ben, Madison Avenue yakınlarındaki Tao’ya gittim. Burada, yemek bölümüne girdiğiniz anda dev gibi bir Buddha heykeli sizi karşılıyor.

Loş bir ortamda, mistik bir havaya sahip şık bir restoranda yemek yemek isterseniz Tao güzel bir alternatif olacaktır.

Fiyatları biraz yüksek o yüzden benim önerim öğlen saatlerinde gitmenizden yana. Çünkü, başlangıç, ana yemek ve tatlıdan oluşan özel öğlen menüleri var ve fiyatları akşam menüsüne göre daha uygun. Üstelik sizi fiks bir menüye tabi tutmuyorlar. Et, tavuk ve deniz ürününden oluşan farklı lezzetlerden dilediğinizi seçerek kendi menünüzü yaratabiliyorsunuz.

Ben ana yemek olarak tercihimi bu aralar popülerliğini iyice arttıran ‘Pad Thai’den yana kullandım. Pad Thai, pirinç noodle’nın aromatik soslarla tatlandırılıp damak zevkinize göre bir deniz ürünü ya da et ile zenginleştirilmesi ile yapılıyor. Ben tercihimi karidesli olanından yana kullandım ve son derece başarılı buldum. Tao’ya öğlen yemeğine giderseniz tatlı olarak da ’Chocolate Zen Parfait’nin tadına bakmanızı şiddetle tavsiye ederim.

New York’ta Burger Keyfi

Burger olmadan asla diyenlerdeniz New York’ta cennete düştünüz demektir. Malum Amerika demek burger demek ama New York’ta fast food zincirlerinin haricinde gurme burgerler tadabileceğiniz bir çok adres var.

Bu kez de New York’un gurme burger dünyasına mini bir giriş yapalım.

Ruby’s

Manhattan’ın en keyifli muhitlerinden olan Soho’da minimalist dekorasyonu ile dikkat çeken bir sevimli bir yerde burger yemek isterseniz Ruby’se bir şans verin derim.

İncecik ekmeği bol keseden koydukları iç malzemesi ile lezzet patlaması yaşatan Rubys’de ben tercihimi klasik cheeseburgerden yana kullandım.

Ruby’s’de burgerınızın yanında gelen patates kızartmasını dilerseniz tatlı patates kızartması olarak deÄŸiÅŸtirebiliyorsunuz. Patates tercihiniz ne olursa olsun sosunuz banmaya doyamayacağınız Ruby’sin imza lezzetlerinden olan trüf mantarlı aioli sos olsun derim.

Hamburger yemek istemezseniz de- ki bence görünce karşı koymanız pek mümkün olmayacak- salata gibi sağlıklı seçeneklerinin olduğunu da belirteyim.

Balthazar

Balthazar aslında, girişinde şahane ekmeklerin satıldığı muhteşem bir fırını olan, son derece şık bir Fransız restoranı.

Menüsünde ördekten bonfileye, kaz ciğerinden istiridyeye bir çok farklı lezzet olsa da bence Balthazar’ın cheeseburgeri bir efsane. Yanında gelen fıstık yağında kızartılmış çıtır patates kızartmasını da unutmamak lazım.

Her ne kadar Amerika’daki birçok restoran gibi öğlen ve akşam menüleri farklı olsa da hamburger ve cheeseburgeri hem öğlen hem de akşam menüsünde yer alıyor.

Fransızların tatlı konusunda ne kadar usta olduğu aşikar, o yüzden Balthazar’a yolunuz düşerse tatlı yemeden kalkmayın derim. Benim deneme şansım olmadı ama Balthazar’ın güzel bir brunch menüsü olduğunu da söyleyim.

Bareburger

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bareburger (@bareburger) on

İster bol yeşillikli, isterseniz de bol şarküteri ürünlü, Bareburger’da her damak zevkine uygun bir burger bulmak mümkün. Üstelik bir çoğunun sosu da farklı.

Çıtır soğan halkası, klasik ya da tatlı patates kızartması gibi lezzetli eşlikçiler de bulabileceğiniz Bareburger’ın menüsünde her yemeğin yanında kaç kalori olduğu yazıyor. Bu iyi mi kötü mü bir türlü emin olamasam da, kalori hesabı yapanlar için bu detayı belirtmeden geçmek istedim.

New York Pizzaları

Her ne kadar pizza denilince de akıllara ilk İtalya gelse de New York’ta da hatırı sayılır güzellikte pizzacılar olduğunu belirteyim.

New York sokaklarında dolaşırken ister bir restorana oturup pizza keyfi yapın isterseniz de dilim pizzanızı elinize alıp şehri keşfetmeye devam edin. Her iki seçenek için de lezzetli alternatifler bulabilirsiniz.

İşte benim favori New York pizzacılarım:

Patsy’s Pizza

New York’un en eski pizzacılarından olan Patsy’sin birçok farklı şubesi var. Ama benim önerim kesinlikle Harlem’deki şubesine gitmenizden yana olacaktır.

Bir İtalyan ailesi tarafından işletilen Patsy’in Harlem’deki şubesinde kurulduğu günden beri aynı taş fırın kullanılıyor.

Patsy’s’de pizzanızı paket olarak alabileceÄŸiniz gibi restoran kısmında oturup keyif de yapabilirsiniz.

Patsy’s’de calzone, ricotta peynirli – mozarellalı ve mozarella peynirli – domatesli olmak üzere üç ana çeÅŸit pizza var. DilediÄŸiniz pizzayı seçip üzerine sevdiÄŸiniz malzemeleri ekleterek kendi pizzanızı yaratıyorsunuz.

New York’ta nostaljik bir ortamda pizza keyfi yapmak isterseniz Patsy’s’e mutlaka uÄŸrayın derim.

Vezzo Thin Crust Pizza

Bakmayın adının pizza olduğuna Vezzo Thin Crust Pizza aslında İtalyan lezzetleri ile dolu bir cennet.

Köfteliden karidesliye sebzeliden mantarlı bir çok farklı pizza çeşidi var. Ben tercihimi feta peynirli, kırmızı soğanlı ve zeytinli ‘El Greco’ pizzadan yana kullandım ve çok sevdim.

Pizza yemek istemezseniz de ev yapımı makarnalarından birini tatmanızı öneririm. Özellikle ricotta peynirli domates soslu ravoli bence kesinlikle denemeye değer.

Front Pizza

Brooklyn sokaklarında yürürken karşınıza çıkan Front Pizza, onlarca farklı alternatif sunan bir dilim pizzacı.İncecik hamurlu çıtır çıtır pizzalar arasından hangisini seçerseniz seçin bence pişman olmazsınız.

Farklı lezzetler denemeyi seviyorsanız, özellikle New York’ta popülerliğini giderek arttıran votka aromalı ‘Pizza alla Vodka’nın tadına bakabilirsiniz.

Klasik domates soslu pizzadan şaşmak istemezseniz de dikdörtgen şekilde yapılıp kare dilimlenerek servis edilen ‘Grandma’s Pizza’ lezzetli bir alternatif olacaktır.

Joe’s Pizza

Napolili İtalyan bir ailenin elinden çıkma, New York usulü kocaman bir dilim pizza yemek isterseniz istikametiniz size en yakın Joe’s Pizza olsun derim.

Joe’s Pizza’da her daim sıcak ve taze olan, mozarella peynirli fesleğenliden sucukluya, mantarlıdan klasik margaritaya çıtır çıtır pizzalar sizi bekliyor.

New York’ta AkÅŸam YemeÄŸi 

New York’ta güzel bir akşam yemeği ya da yemek öncesi aperatif bir şeyler atıştırmak için gidebileceğiniz birçok seçenek var.

Sürekli yenilenen ve keşfetmekle tükenmeyecek şehirlerden biri olan New York’ta keyifli ve lezzetli bir akşam geçirebileceğiniz adreslerden favorilerimi sizin için seçtim:

Tortaria Bar

Yemek öncesi bir kokteyl içip bir şeyler atıştırmak istiyorsanız Tortaria Bar güzel bir alternatif olacaktır.

Tortaria Bar’ın farklı sos ve eşlikçiler ile tatlandırdıkları tacolarının haricinde hafif sıcak gelen çıtır cipsleri ve muhteşem ekmek arası lezzetleri var.

Tortaria Bar’ın lezzetlerinin büyüsüne kendinizi kaptırıp bir anda fazlaca doyabilirsiniz. O yüzden eğer akşam yemeği için farklı programınız varsa sipariş verirken dikkatli olun derim.

Sevenhills

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Seven Hills Mediterranean (@sevenhillsny) on

Nerede olursak olalım Türk Mutfağı’ndan lezzetler olmadan, bir bardak taze demlenmiş çayımı içmeden yapamam diyenlerdenseniz, Amerikalıların da favori restoranlarından Sevenhills tüm sıcaklığı ile sizi bekliyor.

Sevenhills’de ister çılbırlı, sucuklu yumurtalı Türk usulü bir kahvaltı edin, isterseniz de akşam yemeğine gidip bol kıymalı çıtır bir lahmacun yiyin. Ya da haydariden pilakiye, patlıcan salatasından humusa harika mezelerle donatacağınız bir sofrada kendinize mini bir ziyafet çekin.

Yemeğin sonunda ise ince belli bardakta taze demlenmiş bir bardak çay içmeyi ihmal etmeyin derim.

Taverna Kyclades

 

View this post on Instagram

 

A post shared by tavernakyclades (@tavernakyclades) on

Fonda Yunan müzikleri ve bir kadeh uzo ya da Yunan şarabı eşliğinde güzel bir akşam yemeği yemek istiyorsanız, New York’taki Yunan nüfusun çoğunlukta olduğu Astoria’da yer alan Taverna Kyclades güzel bir alternatif olacaktır.

İnsanı bir anda Ege kıyılarına götüren bir dekorasyona sahip Kyclades’de kırmızı et seçenekleri olsa da benim önerim tercihinizi deniz ürünleri veya balıktan yana kullanmanız olacaktır.

Kalamar tava, ızgara ahtapot, levrek ve kılıçbalığı Taverna Kyclades’de tadabileceğiniz lezzetlerden sadece bir kaçı.

Saxon + Parole

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Saxon + Parole (@saxonandparole) on

Tüm akşamınızı önce barında bir kadeh bir şey içip ardından restoran kısmına geçerek tadına doyamayacağınız yemekler yiyebileceğiniz şık bir mekanda keyif yaparak geçirmek mi istiyorsunuz? Cevabınız evetse Saxon + Parole harika kokteylleri ve lezzetli menüsü ile sizleri bekliyor.

Trüf mantarı seviyorsanız başlangıç olarak ortaya trüf mantarı ile lezzetlendirilmiş bir buratta söyleyin derim.

Ana yemek olaraksa ben tercihimi baharatlı ördekten yana kullandım ve oldukça memnun kaldım. Ama ördek etini yağlı ve ağır bulanlardanız tercihinizi burger, somon, tavuk, et ya da makarna çeşitlerinden yana da kullanabilirsiniz.

Tatlı olaraksa bir Amerikan klasiği olan bisküvi, çikolata ve marshmallowdan yapılan ‘smores’un tadına bakın derim.

Ghost Donkey Bar

Ghosy Donkey Bar aslında Saxon + Parole’de sizi bekleyen sürprizlerden biri. Ghost Donkey Bar, Saxon + Parole’ün içindeki minik bir aradan geçerek gidebileceğiniz şirin bir bar. Ghost Donkey Bar’ın dışarıdan da bir girişi var ama cadde üzerinde olmadığı için bilmeyenler bulmakta biraz zorlanabilir.

Tavandan sarkan kıpkırmızı ışıkları ve duvarın önündeki rafta duran süslü eşek dekoru ile dikkat çeken Ghost Donkey Bar’ın spesiyali Mezcal ile hazırlanan kokteylleri.

İçinde habanero biberi bulunan ve içtikten sonra boÄŸazınızdan tatlı bir acılık bırakan Mezcal San – Risa ise kesinlikle favorim.

New York’ta Tatlıcılar

New York’un tatlıcıları bence kesinlikle anlatılmaz yaşanır türden. Keşfettiğim yerlerdeki tatlıların pek çoğunun tadı hala damağımda desem abartmış olmam.

İşte, kimi çok popülerleşmesine rağmen lezzetinden asla ödün vermeyen, kimi daha yeni yeni kendini göstermeye başlayan, New York’ta sizi tatlıya doyuracak muhteşem adresler:

Magnolia Bakery

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Magnolia Bakery (@magnoliabakery) on

New York denilince akla ilk gelen yerlerden biri de kesinlikle Magnolia Bakery.

Lezzeti dillere destan ‘muzlu puding’i ve çeÅŸitli kremalar ile süslenmiÅŸ farklı aromalardaki cupcakeleri ile ön plana çıkan Magnolia Bakery’nin bence bütün tatlıları efsane. Mesela, Magnolia Bakery’nin öyle bir cheesecake’i var ki hayali bile insanın aÄŸzını sulandırmaya yetiyor. Özellikle yer fıstıklı -karamelli – vanilyalısı ve yaban mersinlisi kesinlikle favorim.

Bana sorarsanız New York’a gittiğiniz de gün aşırı hatta belki de her gün, bir çok farklı yerde şubesi bulunan Magnolia Bakery’e uğrayıp her seferinde farklı bir lezzetinin tadına bakın.

Bouchon Bakery

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bouchon Bakery (@bouchon_bakery) on

Harika tatlılar ve muhteşem tuzlu hamur işleri bulabileceğiniz yerlerden biri de Bouchon Bakery.

Fransız pastacılığının öne çıkan lezzetlerinden olan, ekler, çikolatalı kruvasan gibi alternatifler olsa da, benim Bouchon Bakery favorim kesinlikle dev makaronları. Özellikle karamellisi ve vanilyalısı kahvenin yanında harika oluyor benden söylemesi.

Bir küçük ekleme daha yapacak olursam Bouchon Bakery’nin kahveleri de her daim taze ve oldukça lezzetli. Tatlıyla aranız yoksa, sırf kahve içmek için bile Bouchon Bakery’e uğrayabilirsiniz.

Max Brenner Chocolate Bar

Girişte sizi karşılayan çikolata kazanları ve tepenizden geçen çikolata boruları eşliğinde, çikolataya ve çikolatalı tatlılara doymak istiyorsanız Max Brenner Chocolate Bar New York’taki en lezzetli adreslerden biri.

İster oturup uzun uzun keyif yapın ister çikolatanızı alıp çıkın. Ya da tadı uzun süre damağınızda kalacak bir bardak sıcak çikolata için.

Max Brenner Chocolate Bar’da sıcak çikolatanızı bitter, sütlü ya da beyaz çikolatalı olarak seçebileceğiniz gibi fıstık ezmeli, marshmallowlu ya da tuzlu karamelli olarak da tercih edebilirsiniz.

Nutella Cafe

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nutella Cafe New York (@nutellacafenewyork) on

Bir kafe düşünün baştan aşağı Nutella ile dolu olsun. Nutella logolu bardaklar, termoslar, aksesuarlar ve Nutella ile yapılmış enfes tatlılar. Hayal etmesi bile insanı heyecanlandırmaya yetiyor bence.

Arası meyveli ve tabi ki nutellalı kocaman bir pancake, nutellalı parfe, fondü ya da dondurma Nutella Cafe’de tadabileceğiniz lezzetlerden sadece birkaçı.

Nutella severler, New York’a yolunuz düşerse Nutella Cafe’yi asla es geçmeyin derim.

Maison Kayser

New York sokaklarında gezerken karşınıza sıkça çıkacak olan Fransız pastanelerinden biri de Maison Kayser.

Tatlı tuzlu birçok farklı lezzeti olsa da ekşi mayalı enfes ekmekleri ve yemelere doyamayacağız eklerleri benim favorilerim.

Özellikle zeytinli mini ekmeğini ve karamelli eklerini tatmanızı şiddetle tavsiye ederim.

Insomnia Cookies

Kapısında her daim sıra olan ve içeri girdiğiniz anda mis gibi kurabiye kokusu ile sizi etkisi altına alan Insomnia Cookie bence tam bir Amerikalı.

Dışı çıtır içi yumuşacık, tereyağlı harika kurabiyeler yapan Insomnia’da fıstık ezmeli, beyaz ya da sütlü çikolatalı, m&m’sli gibi farklı kurabiye çeşitleri var.

Ben, beyaz çikolatalısının ve fıstık ezmelisini denedim. Biraz ağır olsalar da baya lezzetliydiler.

Bir de benim gibi fırından yeni çıkmış sıcak haline denk gelirseniz ağırlığına aldırmadan bir kaç tane yemek isteyebilirsiniz benden söylemesi.

New York Marketleri

New York’ta içinde her aradığınızı bulabileceğiniz devasa market zincirleri var. Bunlardan en meşhurları Whole Foods ve Trader Joe’s. Her ikisinin de ortak özelliği içlerinde envai çeşit yemek bulabileceğiniz kocaman bir açık büfe olması. Öğünlerinizi daha uygun bütçeli bir şekilde geçiştirmek istiyorsanız, her gün taze olarak hazırlanan yemeklerin ve salata seçeneklerinin yer aldığı bu büfeler tüm lezzeti ile sizi bekliyor.

Bir de ekleme yapacak olursam, açık büfedeki yemekleri beğenmezseniz Whole Foods’un Time Warner Building’de yer alan şubesinde damak zevkinize göre sipariş verebileceğiniz birkaç yemek köşesi daha var.

New York’un Whole Foods ve Trader Joe’sa oranla biraz daha yüksek fiyatlı olan diğer bir marketi de Morton Williams. Morton Williams’da minik bir açık büfenin haricinde harika bir sushi büfesi de sizi bekliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız