En İyi Nişantaşı ve Akaretler Mekanları

0
6838

Osmanlı Dönemi’nde, Sultan Abudülaziz tarafından Dolmabahçe Sarayı’nın önde gelen ağalarının lojmanları olarak yaptırılan ‘Sıraevler’in sıralandığı Akaretler Yokuşu, İstanbul’un yükselen lezzet duraklarından.

İstanbul’un en gözde semtlerinden biri de şüphesiz Nişantaşı. Her caddesinde, her sokağında onlarca kafe olan Nişantaşı’nın lezzet durakları saymakla bitmez.

O yüzden gelin, Akaretler’de ve Nişantaşı’nda sizin için seçtiğimiz mekanları birlikte keşfedelim.

Liste hazırlanırken belli bir kıstas üzerinden sıralama yapılmamıştır.

1) Minoa Bookstore & Cafe

 

View this post on Instagram

 

Bi başka Minoa daha ! Another Minoa ! @mudoconcept Maslak #minoa #mudoconcept

A post shared by minoabooksandcoffee (@minoabooksandcoffee) on

Minoa Bookstore & Cafe, içeri girdiğiniz anda sıcaklığı ile insanın içini ısıtıyor. Minoa’da kahve tatlı keyfi yapabileceğiniz gibi sağlıklı bir şeyler de atıştırabilirsiniz.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by minoabooksandcoffee (@minoabooksandcoffee) on

Dev kütüphanesindeki kitaplar arasında kendinizi kaybedebileceğiniz Minoa Bookstore & Cafe de sanat, moda, mimari dekorasyon ya gastronomi alanında arayıp da bulamadığınız kitapları bulma ihtimalinizin oldukça yüksek olduğunu söylemeden geçmek olmaz.

2) Şairler Kahvesi

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Şairler Kahvesi ☕️ (@sairlerkahvesi) on

Kahvaltıdan akşam yemeğine kadar günün her saati uğrayabileceğiniz lezzetli alternatif sunan Şairler Kahvesi Akaretler’in en güzel mekanlarından.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Şairler Kahvesi ☕️ (@sairlerkahvesi) on

İsmi ile müsemma, Şairler Kahvesi’nde Türk Kahvesi ünlü Türk şairlerinin şiirlerinden dizeler eşliğinde servis ediliyor.

3) Gün Bakery

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gün Bakery (@gun_bakery) on

Sarısı tam kıvamında pişmiş poşe yumurtalar, tadına doyamayacağınız açık sandviçler, enfes tostlar Gün Bakery’in kahvaltı lezzetlerinin sadece ana başlıkları.

Yolunuz Gün Bakery’e düşerse Karadeniz Hemşin’den gelen ürünlerle hazırladıkları muhlamasını, kavurmalı tostunu ya da Pastel de Nata veya San Sebastian gibi enfes tatlılarını tatmadan kalkmayın derim.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gün Bakery (@gun_bakery) on

Ayrıca Gün Bakery’de gün boyu tadabileceğiniz lezzetli kaseler ve yan lezzetler olduğunu hatırlatmak da fayda var.

4) Quppa

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Quppa Caffe (@quppacaffe) on

Akaretlerde günün her öğünü için farklı alternatifler sunan yerlerden biri de Quppa.

Yumurtalı, gözlemeli, ekşi mayalı ekmekli, simitli zengin kahvaltı seçeneklerinin yanı sıra Quppa’da sandviç, wrap, pizza gibi lezzetler de bulabilirsiniz.

5) Çiçi Çiğ Börek

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ÇiÇi Çiğ Börek (@cicibesiktas) on

Akaratler’de küçücük bir mekan olan Çiçi’nin menüsünde sadece çiğ böreği, samosa ve puf böreği var.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ÇiÇi Çiğ Börek (@cicibesiktas) on

Yemeğe uzun uzun vaktiniz yoksa Çiçi’ye uğrayarak hızlı ve lezzetli bir börek yiyerek yolunuza devam edebilirsiniz.

6) House of B

Tadı damağınızdan uzun süre silinmeyecek, malzemesi bol efsane bir burger yemek istiyorsanız Akaretler’deki adresiniz House of B olsun derim.

Tavuklu, sebze köfteli, yumurtalı ya da bonfileli gibi bir çok farklı hamburger seçeceği olsa da benim önerim cheeseburger ya da hamburger gibi klasiklerden yana olacaktır.

Burgerin yanında ise tatlı patates kızartmasını tatmanızı şiddetle tavsiye ederim. Tatlı patates sevmiyorsanız da baharatlı, beyaz trüf yağlı patates kızartması, soğan halkası ya da chicken fingers gibi seçenekler olduğu da aklınızda bulunsun.

7) Akali

Akali, kendi burgerinizi kendiniz yaratabileceğiniz mekanlardan biri. Akali’de etinin gramajına da kendiniz karar vereceğiniz klasik burgerinizi avokado kreması, karamelize soğan, dana bacon, mantar, trüf salsa ya da patlıcan romoulade gibi lezzetlerle tatlandırabilirsiniz.

Parmak ısırtan bir hamburger yemek istiyorsanız Akali’ye mutlaka uğrayın derim.

8) Antakya Mutfağı

Antakya Mutfağı denildiğinde pek çoğumuz için akan sular duruyor. Siz de Antakya Mutfağı’nın damak çatlatan mezelerini tatmak, enfes kebaplarını ya da dürümlerini yemek istiyorsanız Akaretler’deki Antakya Mutfağı güzel bir alternatif olacaktır.

Antakya Mutfağı’nda farklı mezelerin lezzetin tadına bakmak isterseniz de ortaya karışık meze tabağı ya da ordövr meze tabağı söylemenizi öneririm.

9) Pizza Locale

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Pizza Locale (@pizzalocale) on

Menüdeki onlarca çeşit arasında tercih yapmakta zorlanacağınız pizzacılardan biri Pizza Locale.

Füme antrikotlu, avokado ve somonlu, füme kaburgalı Pizza Locale’de tadabileceğiniz pizzalardan sadece birkaçı.

Pizzada et ve şarküteri ürünü sevmiyorsanız da tercihinizi ıspanaklı ricotta peynirli ya da enginarlı pizzadan yana kullanabilirsiniz.

Pizza Locale’de pizza siparişinizi açlık durumunuza ve kişi sayınıza göre üç farklı boyda verebiliyorsunuz.

10) Sushi Lab

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sushi Lab (@sushilab.tr) on

Bakmayın adının Sushi Lab olduğuna, burası Uzakdoğu yemeklerini tadabileceğiniz şahane bir lezzet durağı.

Her biri birbirinden lezzetli sushilerin haricinde noodle, udon ya da ramen çeşitlerinden seçeceğiniz makarnanızı etli, tavuklu, sebzeli ya da karidesli olarak sipariş verebiliyorsunuz.

Çok aç değilseniz de ortaya salata, çorba ya da lezzetli atıştırmalıklardan söyleyerek de Sushi Lab’de Uzakdoğu lezzetleri keyif yapabilirsiniz.

11) Craft Beer Lab

 

View this post on Instagram

 

A post shared by craftbeerlab (@craftbeerlab) on

Oldukça geniş bir bira menüsü olan Craft Beer Lab’de biranıza eşlik edecek damak çatlatan lezzetler sizi bekliyor.

Yolunuz Akaretler’e düşerse özellikle bira, patates ve midye üçlüsünden vazgeçemeyenlerin favori mekanlarından olan Craft Beer Lab’e mutlaka bir şans verin derim.

Deniz ürünleri ile aranız yoksa da Craft Beer Lab’in menüsünde salatadan sandviçe, çorbadan peynir tabağına bir çok farklı alternatifiniz olduğunu da belirtelim.

12) Beyond Akaretler

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Beyond Akaretler (@beyondakaretler) on

Burgerdan quesedillaya, makarnadan et yemeklerine oldukça geniş bir menüsü olan Beyond Akaretler’de her damak zevkine göre bir seçenek bulmak mümkün.

Beyond Akaretler’e giderseniz yemek öncesinde veya sonrasında mutlaka kokteyllerinin de tadına bakın derim. Hatta sadece iş çıkışı bir kadeh bir şey içmek için bile uğrayabilirsiniz benden söylemesi.

13) Freya

 

View this post on Instagram

 

A post shared by FREYA AKARETLER (@freya.akaretler) on

Akaretler’de gün boyu lezzetli yemekler bulabileceğiniz yerlerden biri de Freya.

Freya’ya ister sabah gidip masanızı enfes bir serpe kahvaltı ile donatın ister öğlen ya da akşam yemeği için gidip uzun uzun keyif yapın tercih sizin.

Bir küçük hatırlatma Freya’nın kokteylleri de kesinlikle denemeye değer.

14) Vogue

Işıl ışıl bir manzara eşliğinde şık bir akşam yemeği yemek istiyorsanız tercihinizi Akaretler Vogue’dan yana kullanabilirsiniz.

Oldukça seçkin bir menüsü olan Vogue’da ördekten kuzu inciğe, tavuk göğsünden somona farklı et seçeneklerini tadabileceğiniz gibi tercihinizi makarna ya da risottodan yana da kullanabilirsiniz.

Ya da sushi menüsünden yapacağınız seçenekler ile masanızı donatarak harika bir akşam keyfi yapabilirsiniz.

15) House Cafe

Akaretler’in en klasik mekanlarından biri de şüphesiz House Cafe.

Dışarıda yer bulabilirseniz konumu itibari ile üç farklı noktaya hakim olan House Cafe’de bir yandan sokağın ritmine ayak uydururken bir yandan da lezzetli yemeklerin tadına bakabilirsiniz.

16) Hungary

Her moda her duruma uygun yiyecek bir şeyler arıyorsanız adresiniz Hungary olsun derim.

İster kocaman bir burger ya mac and cheese ile karbonhidrata doyun isterseniz de hafif ve lezzetli bir salatayla öğünü geçiştirin.

Hungary’de günün her saati kahvaltı etme şansınız olduğunu da unutmamak lazım.

17) White Mill

 

View this post on Instagram

 

A post shared by White Mill (@whitemillcafe) on

Pek çoğumuzun Cihangir’den aşina olduğu White Mill’de lezzetli başlangıçlar eşliğinde içkinizi yudumlayabileceğiniz gibi dolma, makarna, balık ve et gibi seçeneklerin yer aldığı ana yemek menüsünden de seçim yapabilirsiniz.

18) Beer Hall

Eğlenceli menü dizaynı ve dikkat çekici tasarımı ile öne çıkan Beer Hall’da kendinizi yurt dışında bir kafede gibi hissedebilirsiniz.

Onlarca çeşit bira ve farklı kokteyller bulabileceğiniz Beer Hall müzik eşliğinde keyifli bir akşam geçirmek isteyenleri bekliyor.

19) No Fish Today

Özellikle iş çıkışı hem bir şeyler atıştırmak hem de bir kadeh bir şey içmek isteyenlerin Akaretler’deki favori mekanlarından biri de No Fish Today.

Yolunuz No Fish Today’e düşerse benim önerim, ortaya başlangıçlardan söyleyeceğiniz mini lahmacun pizza, çıtır taco, domates soslu top köfteler gibi seçeneklerle keyifli bir akşam yemeği yemenizden yana olacaktır. Hem böylece daha çok lezzetin tadına bakmış olursunuz.

20) Emporio Pizza & Pasta

İtalyan Mutfağı sevenlerdenseniz Akaretler’deki adreslerinizden biri de Emporio Pizza & Pasta olsun derim.

Lazanya, pizza, risotto ve tabi ki harika etlerden oluşan zengin menüsü ile Emporio Pizza & Pasta İtalyan lezzetleri ile dolu keyifli bir akşam geçirmek isteyenleri bekliyor.

21) B Blok Bakery

 

View this post on Instagram

 

A post shared by B.BLOK BAKERY (@b.blokbakery) on

Bildiğiniz klasik cheesecaklerden oldukça farklı olan, içi akışkan üzeri hafif yanık Creamy Cheesecake’i ile bağımlılık yaratan B Blok Bakery Akaretlerde kahve – tatlı molası verebileceğiniz en lezzetli mekanlar arasında ilk sıralarda yer alıyor.

Yok ben cheesecake yemem derseniz de beyaz çikolatalı enfes browniesini deneyebilirsiniz.

Yalnız belirtmekte fayda var hafta sonu giderseniz oturmak için biraz sıra beklemeniz gerekebilir.

Benden size bir tavsiye sıra beklemek istemezseniz tatlınızı kahvenizi paket olarak alıp azıcık ilerisindeki parka giderek keyif yapabilirsiniz.

22) Mendel’s Chocolatier

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mendel’s (@mendelscomtr) on

Sokağa yayılan mis gibi çikolata kokusunu takip ederek Mendel’s Chocolatier’e ulaşabilirsiniz.

Kekten kupa, dondurmalı tatlılardan akışkan çikolatalı tatlılara onlarca çeşit bulabileceğiniz Mendel’s de tatlılarınızı damak zevkinize göre beyaz, sütlü ya da bitter çikolatalı olarak seçebilirsiniz.

Çikolatanın binbir farklı lezzetine tanıklık etmek istiyorsanız Akaretler’deki adresiniz kesinlikle Mendel’s Chocolatier olsun.

23) Mathilda Profiterol

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mathilda (@mathildaprofiterol) on

Mathila Profiterol bildiğimiz klasik profiterol bambaşka bir boyuta taşıyor. Kendinizi Paris’te bir kafede gibi hissedeceğiniz Mathilda Profiterol’de profiterolünüzü kendiniz yaratıyorsunuz. Önce Antep fıstıklı, çikolatalı, sade ya da karamelli gibi seçenekler arasından iç dolgusunu ardından üzerine gelecek çikolata sosunu seçiyor sonrasında da afiyetle yiyorsunuz.

Tercihinizi profiterolden yana kullanmak istemezseniz de Fransız pastacılığının temel hamurlarından olan ‘pate a choux’ (pataşu) hamuru ile hazırlanan topların tadına bakabilirsiniz. Tabi ki bu tatlı toplarının sosunu da kendi damak zevkinize göre seçtiğinizi söylememe gerek yok sanırım.

24) Suflör

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Suflör Beşiktaş (@suflorbesiktas) on

Öyle bir mekan düşünün ki çeşit çeşit sufle yapsın ve sizi tatlıya doyursun. İşte orası Suflör.

Hindistan cevizliden karamelliye, tahinliden kahveliye envai çeşit sufle var Suflörde. Üstelik çikolata seçecekleriniz arasında yeni nesil pembe çikolata ruby ve beyaz çikolatada var.

25) Sunday

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sunday Coffee Bar (@sundaycoffeebar) on

Sunday’de ister cam kenarındaki masalardan birine oturarak kendinizi sokağın hareketliliğinine bırakın isterseniz de üst katına çıkarak her köşesinde fotoğraf çekilmek isteyeceğiniz keyifli bir ortamda kahvenizi yudumlayın.

26) MOC

Nişantaşı’ndaki pek çok yer gibi MOC da evcil hayvanınızla gelip gönül rahatlığıyla kahvenizi içip bir şeyler atıştırabileceğiniz adreslerden bir tanesi.

Oldukça zengin bir kahve menüsü olan MOC’da farklı çekirdeklerle farklı demleme yöntemleri ile hazırlanan bir çok kahve çeşidi bulmak mümkün.

27) Spada

 

View this post on Instagram

 

A post shared by SPADA COFFEE & ROASTERS (@spadacoffee) on

İçeri adım attığınız anda mis gibi bir kahve kokusu ile sizi karşılayan mekanlardan biri de Spada.

Kruvasan, granola, avokado tartine gibi birkaç kahvaltı seçeceğinin de olduğu Spada Nişantaşı’nda keyifli bir mola için güzel adreslerden biri.

28) Common People

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Common People Cafe&Store (@commonpeople.shop) on

Nişantaşı’nın en yeni kahvecilerinden biri de Common People.

Ancak buranın diğer kahvecilerden bir farkı var. Common People’da gözlük, tişört gibi harika tasarım ürünler de satılıyor. Bir yandan kahvenizi yudumlayıp bir yandan da alışveriş yapabilirsiniz.

29) Chado Tea Shop

Onlarca kahveci arasında Nişantaşı’nda çayları ile öne çıkan bir mekan Chado Tea Shop. Oldukça geniş bir çay menüsü olan Chado’da çayınızı dilerseniz soğuk olarak da tercih edebiliyorsunuz.

Çayla arası olmayanlar için kahve seçeneklerinin olduğunu da belirtmeden geçmek olmaz.

30) Bronwyn

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bronwyn Restaurants (@bronwyntr) on

Her daim taze ve sağlıklı şeyler yemek ama yemeğinizin masanıza gelmesi için uzun uzun beklemek istemiyorsanız Bronwyn imdadınıza yetişiyor.

Bronwyn’de makarnadan salataya, çorbadan sandviçe ya da tatlıya canınız ne çekiyorsa dolaptan alıyor ister ısıtarak ister hemen açarak yiyorsunuz.

Daha uzun süre keyif yapmak isterseniz de alt katta bir bahçesi, üst katta ise tam fotoğraflık şahane sallanan koltukları olduğunu da belirtelim.

31) Borderline

Borderline’da öne çıkan lezzetlerden biri bence küçük tabaklar başlığı altındaki seçenekler. Hatta yanına da ekmek üzeri lezzetlerden birini söyleyerek keyfinize keyif katabilirsiniz.

Ama yok ben öyle ortaya gelenlerle doymam derseniz de hem sağlıklı hem de lezzetli ana yemek seçenekleri Borderline’da sizi bekliyor.

32) Vi Coffee & Healthy Living

Özellikle raw tatlıları ile öne çıkan Vi Coffee & Healthy Living’e sağlıklı ve lezzetli bir kahvaltı ya da keyifli bir tatlı molası için uğrayabilirsiniz.

Şayet kahvaltı için giderseniz üzeri rengarenk süslenmiş smoothie kaselerini denemenizi tavsiye ederim.

33) Yeşil No:11

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Yeşil No.11 (@yesil.no.11) on

Beyaz tonların ağırlıklı olduğu dekorasyonu ile insanın içini açan Yeşil No:11 sağlıklı beslenmeyi keyifli hale getiren yerler arasında ilk sıralarda yer alıyor.

Kahvaltı ve smoothie kaselerinin haricinde enfes salataları da olan Yeşil No:11’de son zamanların modası bubble tea’nin tadına da bakabilirsiniz.

34) Kase No:16

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kase No16 (@kase.no16) on

Adından da anlaşılacağı üzere burada her şey kasede servis ediliyor.

Tahıl, sebze, bakliyat ve et gibi farklı besin gruplarından yiyecekleri birleştirerek bir kasede toplayan Kase No:16 keyifli bir yemek yemek isteyenleri bekliyor.

35) Federal Coffee

Nişantaşı’nın kahveleri ile öne çıkan mekanı Federal Coffee’de, güne şahane bir kahvaltı ile başlayabilir ya da günü enfes bir akşam yemeği ile bitirebilirsiniz.

Pizzadan makarnaya, salatadan et yemeklerine birçok farklı alternatif sunan Federal Coffee, kahve ve yemek keyfinden vazgeçemeyenleri bekliyor.

36) Mandolini

Nişantaşı’nın en yenilerinden olan Mandolini şık sunumları ve lezzetli menüsü ile kendini güzel bir yemek ile şımartmak isteyenleri bekliyor.

Humuslu kinoa salatası, kasap sucuklu pizza ve ızgara kuzu karski Mandolini’nin öne çıkan lezzetlerinden.

37) Lokanta Kru

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lokanta Kru (@lokantakru) on

Neredeyse her gün yenilenen menüsü ile sizi her an farklı bir lezzetin beklediği Lokanta Kru’da bütün yemekler birbirinden lezzetli ve hepsi kendine has.

Ricotta peynirli pancar, sadece mevsiminde servis edilen iç baklalı enginar ve Boşnak böreği Lokanta Kru’da tadabileceğiniz lezzetlerden sadece bir kaçı.

38) Voi Teşvikiye

Her ne kadar omlet, smoothie kasesi, yumurta, bagel gibi kahvaltı seçenekleri öne plana çıksa da Voi Teşvikiye’ye keyifli bir atıştırmalık ya da kahve tatlı keyfi için de uğrayabilirsiniz.

Özellikle fit tatlılar başlığı altındaki seçeneklerin yanında tatlıların kalorilerinin yazıyor olmasının formuna dikkat edenler için oldukça cazip olduğunu belirtelim.

39) Heavenly

Dekorasyonu ile göze, zengin ve lezzetli menüsü ile mideye hitap eden Heavenly Nişantaşı’nın yenilerinden.

İnsanda her köşesinde fotoğraf çekilme isteği uyandıran Heavenly’de vegan beslenenler için de lezzetli seçenekler var.

40) Date Patisserie

 

View this post on Instagram

 

A post shared by DATE (@datepatisserie) on

Çiçekli duvarı ve salıncağı ile fotoğraf meraklarılarının gözde mekanlarından olan Date Patisserie’nin oldukça zengin bir kahvaltı menüsü var ve kahvaltı servisi öğleden sonra geç saatlere kadar devam ediyor.

Nişantaşı’na gittiğinizde kahvaltı için olmasa bile sadece muhteşem pancakelerinden yemek için Date Patisserie’ye uğrayabilirsiniz.

41) The Urban Goat

 

View this post on Instagram

 

A post shared by THE URBAN GOAT (@theurbangoat.ist) on

Nişantaşı’nda kahvaltıdan akşam yemeğine günün her saatine özel ayrı bir seçenek sunan yerlerden biri de The Urban Goat.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by THE URBAN GOAT (@theurbangoat.ist) on

Tazecik yeşilliklerle hazırladıkları salataları, tadına doyamayacağınız paylaşımlık tabakları ve ev yapımı makarnaları The Urban Goat’un öne çıkan lezzetlerinden.

42) Poke Mate

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Pokémate (@pokemate.nisantasi) on

Son zamanlarda popülerliğini iyice arttıran Poke, Hawai Mutfağı’nın öne çıkan lezzetlerinden.

Kaselerde servis edilen ‘poke’nin temelinde çiğ balık var olsa da Nişantaşı’ndaki Poke Mate’de lezzetli kahvaltı seçenekleri de bulmak mümkün.

43) Healin

 

View this post on Instagram

 

A post shared by healinfoods (@healinfoods) on

Menüde yer alan her seçeceğin sağlıklı olduğu bir mekanda, diyetinizden veya sağlıklı beslenme prensibinizden ödün vermeden lezzetli bir şeyler yemek istiyorsanız istikametiniz Healin olsun derim.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by healinfoods (@healinfoods) on

Vegan, vejetaryen ve glutensiz seçeneklerin de yer aldığı menüsü ile Healin sağlıklı beslenmeden vazgeçemeyenleri bekliyor.

44) Cortiletto

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Cortiletto Pizzeria&Bar (@cortiletto_pizzeriabar) on

Nişantaşı’nda ama semtin kalabalığından uzakta keyif yapmak istiyorsanız muhteşem arka bahçesi ile Cortiletto sizi bekliyor.

İçinizi ısıtacak bir kase domates çorbası, pesto soslu makarna ya da çıtır çıtır pizzalar… İtalyan lezzetlerinden vazgeçemeyenler yolunuz Nişantaşı’na düşerse Cortiletto’ya mutlaka bir şans verin derim.

45) Doğaya Dönüş

Sağlıklı mutfak denildiğinde Nişantaşı’nda akla ilk gelen yerlerden biri de Doğaya Dönüş.

Günlük olarak hazırlanan tazecik mezeler, zeytinyağlılar veya ana yemeklerden dilediğinizi seçip dilediğiniz kadar alıyorsunuz. Arından tabağınızı tarttırıp hesabınızı ödüyorsunuz.

Ayrıca Doğaya Dönüş’te her güne özel farklı bir kiş hazırlandığını da belirtmeden geçmek olmaz.

46) The Grungy

Son zamanların yükselen trendlerinden biri de şüphesiz gurme burgerler. Nişantaşı’nda burger keyfi yapabileceğiniz yerlerden biri de The Grungy.

Menüsünde ‘Keçi Peynirli’ veya ‘Brie & Bal’ gibi farklı Burger çeşitlerine yer veren Grungy’de porsiyonlar biraz küçük o yüzden çok açsanız bir taneyle doymayabilirsiniz benden söylemesi.

47) Grandma

Nişantaşı’nda gün boyu keyfile bir şeyler atıştırabileceğiniz Grandma’ya kahvaltı için giderseniz Grandma usulü, labne peyniri ve acuna ilaveler menemenin tadına bakmanızı şiddetle tavsiye ederim.

Özellikle yanında servis edilen ekmeği yemelere doyamacaksınız. Kahvaltı etmek istemezseniz de efsane tatlılarından birini gözünüze kestirip kahve molası verebilirsiniz.

48) Sam Kitchen and Bar

 

View this post on Instagram

 

A post shared by SAM Kitchen & Bar (@samkitchenandbar) on

Sabit olan menüsüne ek olarak mevsimin sebze ve meyvelerine göre hazırladıkları haftalık menüleri ile sürekli farklılık yaratan Sam Kitchen and Bar Nişantaşı’nda şık bir akşam yemeği yemek isteyenleri bekliyor.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by SAM Kitchen & Bar (@samkitchenandbar) on

Sam Kitchen and Bar’da bir de yemekten önce masanıza gelen ekmekleri o kadar güzel ki söylemeden geçmek haksızlık olur.

49) Tas Ramen Bar

 

View this post on Instagram

 

A post shared by TAS Ramen & Modern Food Bar (@tasramenbar) on

Kendi açtıkları taze makarnalarla hazırladıkları ramenlerinin tadına doyamayacaksınız.

Özellikle acı seviyorsanız körili olan seçeneklere şans verin derim.

Sebzeli, etli ya da tavuklu olarak seçebileceğiniz ramenlerin haricinde poke bowl seçeneklerinizin olduğunu da belirtelim.

50) Naomi Sushi

Uzakdoğu Mutfağı, özellikle de sushi sevenlerin Nişantaşı’ndaki favori mekanlarından biri Naomi Sushi.

Onlarca çeşit sushi arasından benim favorilerim arasında ilk sıralarda crunchy roll ve dragon roll yer alıyor.

Siz de sushi sevenlerdenseniz, Naomi Sushi’ye bir şans vermelisiniz.

51) Ahali Teşvikiye

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ahali Teşvikiye (@ahalitesvikiye) on

Yeni nesil meyhane konsepti ile yola çıkan Ahali’de ister bar kısmında, yüksek taburelerde oturup mezelerin ve yemeklerin tadını çıkarın, isterseniz de masaya geçin tercih sizin.

Az ve öz bir menüsü olan Ahali Teşvikiye’de yemeklerin hepsi çok lezzetli ancak ben kaburga roll’un tadına bakmanızı şiddetle tavsiye ederim.

52) Müşkülpesent

Fix menü konsepti ile hizmet veren Müşkülpesent hem müzik ve eğlenceye hem de lezzetli yemeklere doymak isteyenleri bekliyor.

Müşkülpesent’te sizi bekleyen tatlı süprizlerden biri de yemeklerin servis edildiği tabaklarda Cemal Süreya’nın dizelerinin yazıyor olması.

53) Küçük Kulüp

Pancar fava, kulüp kısır, enginar kalbi ve daha niceleri.

Şahane mezeler ve parmak ısırtan ara sıcaklar eşliğinde içinizi ısıtacak bir mekanda keyifli bir akşam geçirmek istiyorsanız Nişantaşı’ndaki adresiniz Küçük Kulüp olsun derim.

54) Bi’Garip Meyhane

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bi Garip Meyhane (@bigaripmeyhane) on

Damak çatlatan mezeler, tazecik salatalar enfes deniz ürünleri ve tadına doyamayacağınız ana yemeklerle dolu bir sofrada günün yorgunluğunu atmak isterseniz Bi’ Garip Meyhane Nişantaşı’ndaki en keyifli alternatiflerden biri olacaktır.

55) Atiye Meyhane

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Atiye Nişantaşı & Alaçatı (@atiyemeyhane) on

Atiye Meyhane’de sakin başlayan akşamınız, ilerleyen saatlerde müziğin artan ritmi ile giderek daha eğlenceli bir hal alıyor.

Özellikle kalabalık kız gruplarının Nişantaşı’ndaki favori mekanlarından olan Atiye Meyhane’nin mezelerinin de oldukça lezzetli olduğu belirtmeden geçmek olmaz.

56) Madame Feronia Meyhanesi

Klasik mezeleri farklı dokunuşlarla başka boyutlara taşıyan Madame Feronia Meyhanesi Nişantaşı’nın en keyifli meyhanelerinden biri.

Şefin spesiyali rakılı karides ise mekanın öne çıkan lezzetlerinden.

Mezelerden ortaya karışık bir şeyler söylemek istiyor ama bir türlü karar veremiyorsanız içinde her şeyden biraz olan ‘Gıdıgıdı Tabağı’nı söyleyin derim.

57) Tiraje Teras

 

View this post on Instagram

 

A post shared by TİRAJE TERAS (@tirajeteras) on

Tablolardan oluşan sıcak duvar dekorasyonu ile dikkat çeken Tiraje Teras keyifli bir manzaranın haricinde şahane meze seçenekleri sunuyor.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by TİRAJE TERAS (@tirajeteras) on

Girit ezmesi, fava, humus, atom Tiraje Teras’ta tadabileceğiniz mezelerden sadece birkaçı.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by TİRAJE TERAS (@tirajeteras) on

Belli bir saatten sonra 90’lar müzikleri eşliğinde hem eğlenmek hem de lezzetli yemekler yemek istiyorsanız Tiraje Teras güzel bir alternatif olacaktır.

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız