Pamukkale Nerede? Pamukkale’ye Nasıl Gidilir?

0
5605

Pamukkale, Denizli’ye bir bağlı bir ilçe ve travertenleri, Hierapolis Antik Kenti ile de ülkenin en turistik bölgelerinden biridir.

İlçenin adını, kalsiyum oksit maddesiyle oluşan bembeyaz travertenlerden aldığı söylenir. Travertenler aynı zamanda UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde yer alır.

Pamukkale Travartenleri

Denizli şehir merkezinin 22 kilometre kuzeyinde konumlanan Pamukkale; Büyük Menderes Nehri’nin kollarından biri olan Çürüksu Çayı’nın doğduğu bölgede yer alıyor.

Batısında Buldan, Sarayköy, Merkezefendi; doğusunda Çay ve Honaz; güneyinde de Tavas ilçeleri bulunmaktadır.

Pamukkale; Denizli merkez otogarına 25 dakika, tren garına 17 dakika, Çardak Havalimanı’na ise, 45 dakika uzaklıktadır.

Pamukkale’ye Nasıl Gidilir?

Pamukkale Travartenleri

Pamukkale’ye Denizli merkez üzerinden rahat bir şekilde ulaşılabilir. Denizli’ye ise, Türkiye’nin diğer şehirlerinden; kara yolu, hava yolu veya demir yolu aracılığıyla gitmek mümkündür.

Otobüs İle Ulaşım

Denizli’ye 60’dan fazla otobüs firması, Türkiye’nin pek çok noktasından sefer düzenliyor.

Metro, Pamukkale, Has Turizm, Uludağ, Kent Turizm ve Yeni Adana gibi otobüs firmaları, bunlardan bazılarıdır. Denizli otobüs bileti almak için işlemlerinizi sitemiz üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.

Denizli’ye vardığınızda; otogardan otobüs firması servisleri, taksi veya minibüs kullanarak, yaklaşık 25 dakikalık bir yolculuk sonunda Pamukkale’ye ulaşabilirsiniz.

Uçak İle Ulaşım

Denizli Çardak Havaalanı, askeri havaalanlarının sivil havacılık hizmetinde de kullanılması kararı ile 1991 yılından itibaren hizmet vermeye başlamıştır.

Denizli’nin Çardak ilçesinde bulunur ve merkeze 60 kilometre uzaklıktadır.

Türkiye’nin pek çok şehrinden Denizli’ye uçuş seferleri düzenlenmektedir. Türk Hava Yolları, Anadolu Jet ve Pegasus, şehre sefer düzenleyen firmalardır.

Denizli uçak bileti almak için işlemlerinizi sitemiz üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.

Çardak Havalimanı’ndan Pamukkale’ye araç kiralayarak, shuttle servis veya taksi kullanarak ulaşmanız mümkündür.

Tren İle Ulaşım

Her gün düzenli olarak sefer yapan Pamukkale Ekspresi ile Denizli’ye seyahat edebilirsiniz.

Sefer güzergahı; Eskişehir, Afyon, Kütahya, Sandıklı ve Denizli’den ibarettir. Tren, aynı güzergah üzerinden geri dönüş yapar.

Denizli Tren Garı’ndan Pamukkale’ye ulaşmak için minibüs veya taksi kullanabilirsiniz.

Pamukkale’de Gezilecek Yerler

Pamukkale’de ilk gideceğiniz yer, meşhur Pamukkale Travertenleri olmalıdır. Bunun yanı sıra; Natural Park, Antik Havuz ve Karahayıt Kaplıcaları gibi alanları ile hamamları da meşhur bir yerdir.

Doğal oluşumlar kadar tarihi açıdan da önemli eserlere ev sahipliği yapan Pamukkale’de M.Ö. II. yüzyılda kurulan ve “Kutsal Şehir” olarak anılan Hierapolis Antik Kenti’ni mutlaka görmelisiniz. St. Philippe Martyrion Kilisesi de listeye eklenmesi gereken yapılardandır.

Denizli’de Gezilecek Yerler yazımız ile şehirde görülmesi gereken tüm tarihi eserler ve doğal güzellikler ile ilgili ayrıntılı bilgi edinebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız