Pisa Seyahat Rehberi

0
868

11. yüzyıl ve sonrasında Pisa ön plana çıkarak İtalya’nın en büyük denizcilik cumhuriyetlerinden biri haline geldi. Şehir büyük bir gelişme sergiledi ve nüfusu büyüdü ve altyapısını geliştirmek ve bugün hala ayakta olan dünyaca ünlü anıtları inşa etmek için şehre yatırım yapıldı.

12. yüzyılda ortaya çıkan bir bina çılgınlığı sonucunda eşsiz bir miras olan Pisa İtalya’nın önde gelen bir cazibe merkezi oldu.

Kompakt, düz şehir merkezinin kenarında, İtalya’nın en sıradışı meydanı olan ve takma adını hak eden çimenli bir alan var: Campo dei Miracoli, “Mucizeler Alanı”. Burada ünlü Eğik Kule’yi ve çok daha fazlasını bulacaksınız. Ayrıca, geniş bir Romanesk katedrali ve Toskana’nın en iyi Gotik heykel eserlerinden birine sahip bir Vaftizhane bulunmakta. Pisa, mimari hayranları için bir cennet.

Campo’dan uzaktaki Pisa, İtalya’nın en eski üniversitelerinden birinde okuyan çok sayıda öğrenciyle gerçek bir yerel şehir.

Yakınında birkaç kumsala sahip olan Pisa, İtalya’nın trüf başkentlerinden San Miniato’ya arabayla kısa bir mesafede.

Pisa efsanevi bir şehir ve İtalya’nın bu bölgesindeki en ünlü şehirlerinden biri. Turistler genellikle Floransa‘ya giderken Pisa’ya uğrarlar, ancak burada kalmak da harika ve sadece efsanevi eğik kulesinden çok daha fazla cazibe merkezine sahip.

İtalya’nın batı kıyısında bulunan Pisa, Ligurya Denizi’ne sadece 20 dakika uzaklıkta ve Floransa, Livorno ve La Spezia’ya mükemmel ulaşım bağlantılarına sahip.

91.000 kişilik nüfusuyla, İtalya’nın Toskana bölgesindeki en küçük şehirlerden biri, ancak tarihsel olarak en önemli ve etkili olanlardan da biri.

Pisa’ya Ne Zaman Gidilir?

Pisa’nın da içinde yer aldığı İtalya’nın ünlü Toskana bölgesini ziyaret etmek için en uygun dönemler, Nisan, Mayıs, Haziran, Eylül ve Ekim ayları. Bu dönemde hava ılıman ve bölge daha sakin.

Ekim ve Kasım aylarında yoğun yağmurların görüldüğü bölgede kış oldukça nemli geçiyor.

İtalya Vizesi Nasıl Alınır?

Umuma Mahsus (Bordo) Pasaport sahibi Türk vatandaşları ülkeye giriş yapmak için İtalya vizesi almak zorundadırlar. Pasaportlarında çok girişli ve geçerli Schengen vizesi bulunan kişiler İtalya seyahatlerini de bu vize ile gerçekleştirebilirler.

Hususi (Yeşil) Pasaport, Hizmet (Gri) Pasaportu ve Diplomatik (Siyah ve Kırmızı) Pasaport sahibi olan kişiler 180 günlük zaman diliminde 90 günü aşmayan İtalya seyahatlerinde İtalya vizesi başvurusundan muaftırlar.

Pisa’ya Ulaşım

Pisa’ya Ulaşım Galilei Havalimanı

Pisa’ya Nasıl Gidilir?

İtalya’ya direkt ve aktarmalı uçuşlarla İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya gibi büyük şehirlerden uygun fiyata uçak biletleri bulmanız mümkün. İtalya uçak biletleri için tıklayınız.

Pisa’da Ulaşım

Pisa’ya Ulaşım

Havaalanından Piazza dei Miracoli’ye gitmenin en iyi yolu, önce PisaMover servisi ile Pisa Centrale istasyonuna, sonra da ROSSA otobüsü ile Piazza dei Miracoli’ye gitmek.

Her ne kadar Pisa’da dolaşmak için toplu taşıma araçlarını kullanmanıza gerek yoksa da otobüsle seyahat etmek şehir dışına çıkmanın yanı sıra Toskana bölgesinde gezmek için harika bir yol.

Pisa’ya Ulaşım

Biletler gazete bayilerinden veya tütüncü standlarından satın alınabilir ve ücretler seyahat ettiğiniz yere göre değişir.

Eğer şehir merkezine yakın bir yerde kalıyorsanız, 5 kilometreden daha kısa bir mesafe için biletiniz sadece yaklaşık 1 € ‘ya mal olur (bir saat geçerli). Bir grup içinde seyahat ediyorsanız, bilet karnesi (yaklaşık 8 € ‘luk 10 bilet) ya da sadece 3 €’ dan günlük bilet alabilirsiniz.

Otobüslerin çoğu şehir merkezini tren istasyonu ve / veya havaalanı ile birbirine bağlıyor.

Pisa’ya Ulaşım Tren İstasyonu

Trenle seyahat etmek, Pisa’dan İtalya’nın diğer bölgelerine seyahat etmenin en iyi yolu. Pisa’nın ana tren istasyonu Pisa Centrale kentin 1,5 km dışında ve yürüyerek veya otobüsle ulaşabilirsiniz.

Bilet gişesi 06: 00-21: 00 arasında açık. Bu saatler dışında ve her zaman self-servis bilet makinelerini kullanabilirsiniz.

Sadece kısa bir mesafe (20km veya daha az) seyahat ediyorsanız, yerel gazete bayilerinden tren bileti satın alabilirsiniz.

Pisa’dan trenle yapılan popüler günlük geziler arasında Floransa (5 € civarında bir saat 15 dakikalık yolculuk) ve Livorno (2 € ‘dan daha az 15 dakikalık yolculuk) var.

Taksi ile seyahat etmek, Pisa çevresinde kısa yolculuklar yapmanın bir başka harika yolu. Şehir kooperatifi taksi hizmetine sahip, yani şehir genelinde taksiler ağı sadece bir telefon numarasından rezervasyon yapılabiliyor: +39 050 541 600. Pisa’nın ana tren istasyonu ve Piazza del Duomo gibi tanınmış yerlerinde de taksi durakları bulunuyor. Tüm ücretler taksimetre ile belirleniyor ve 10 dakikalık bir yolculuk yaklaşık 10 €’ya mal oluyor. Pazar günleri, resmi tatiller ve gece boyunca (22: 00-06: 00 arasında) daha pahalı bir tarife söz konusu.

Pisa’yı arabayla dolaşmak, gündüz yoğun trafik nedeniyle her zaman verimli bir seçenek olmamakla birlikte, araba kiralamak Pisa’nın eteklerini ve şehrin ötesindeki yerleri keşfetmeniz için harika bir yol.

Pisa Havaalanı veya merkez tren istasyonundan araba kiralayabileceğiniz bir araba kiralama şirketinden önceden rezervasyon yaparsanız günlük 13.50 € ‘dan başlayan bir fiyata araba kiralayabilirsiniz.

Şehrin etrafından biraz daha uzaklaşmayı ve daha uzaklara gitmeyi planlıyorsanız, Pisa’nın yol ve park kısıtlamaları hakkında önceden bilgi edinin.

Pisa’da Masraflar

İtalya dünyanın en büyük ekonomilerinden biri. Bu yüzden İtalya’da tatil ortalamanın biraz üzerinde bir meblağa mal olabiliyor.

Pisa’yı ziyaret edecekler için kişi başına günlük ortalama harcama 115 euro. Pisa’da bir gün içinde üç öğün yemek ve su fiyatı 40 euro. Ulaşım için 5 euro ve eğlence için 20 euro. Pisa’da ortalama bir otelde bir çift için ortalama kalış masrafı 50 euro.

Pisa’da Gezilecek Yerler

Kuzey Toskana’daki Pisa, tüm ziyaretçilerin ilgisini çeken ve ziyaretçilerin fotoğraf çekmek için yarıştıkları eğik kulesi ile ünlü.

Eğik Pisa Kulesi’ni görmek için her ikisinin de geçmişi İtalyan Rönesansı’na kadar uzanan katedrale ve vaftizhaneye hayran kalacağınız Pizza dei Miracoli meydanına gitmelisiniz.

Ünlü kulesinin yanı sıra, Pisa’da yapılacak ve görülecek daha çok şey var. Tarihi Piazza dei Cavalieri’yi ziyaret etmek için Arno Nehri boyunca yürüyebilirsiniz.

Pisa’dan ayrılmadan önce, cecina adında bir nohut unu ekmeği olan yerel lezzetleri mutlaka deneyin.

Tarihi Eserler ve Müzeler

Santa Maria Assunta Katedrali

Santa Maria Assunta Katedrali, Pisa, İtalyaBu katedral bazen eğik kulenin gölgesinde kalıyor, ancak kendi başına güzel bir yapı ve Pisa’yı ziyaret ederken görmeniz gereken bir yer.

Santa Maria Assunta Katedrali, Pisa, İtalya

Bu muhteşem katedralin inşaatına 11. yüzyılda başlanmış ve 1092’de tamamlanmış.

Santa Maria Assunta Katedrali, Pisa, İtalya

Katedralin ön cephesi, bir dizi güzel taş ve mermer kemer ve üç zengin bronz kapı ile gerçekten süslü.

Santa Maria Assunta Katedrali, Pisa, İtalya

Dahası, katedralin içi kesinlikle muhteşem – ana koridorun tavanı altın süslemeli ve bazilika kubbesi, Hz.Meryem’in Göğe Kabulü’nü gösteren çarpıcı bir fresk içermekte. Bu yapı gerçekten dini yapıların bir şaheseri ve dikkat çekici.

Pisa Kulesi

Pisa KulesiBu, insanların Pisa’yı ziyaret etmesinin temel nedeni ve dünya çapında bilinen bir yapı.

Campanile ya da Pisa Katedrali’nin çan kulesi, başlı başına güzel bir yapı, ancak göze çarpan eğimi ile ünlü.

Pisa Kulesi

Katedralin ardından 12. yüzyılda inşa edilmiş, kısa sürede temellerin dengesiz olduğu ve binanın eğilmeye başladığı anlaşılmış.

Bu güne kadar kule hala eğilmeye devam ediyor ve çökmemesi için önlemler alınmış durumda.

Pisa Kulesi

Komik fotoğraflar için poz bir yana, kulenin mimarisi gerçekten harika ve 6 sıra taş kemerleri gerçekten güzel.

Ayrıca, kuleyi çevreleyen kentin gerçeküstü bir manzarasını görmek için kulenin tepesine çıkabilirsiniz.

Vaftizhane

Vaftizhane Pisa İtalya

Piazza dei Miracoli’de bulunmasına rağmen, Pisa Vaftizhanesi başlı başına değerli bir cazibe merkezi.

Vaftizhane Pisa İtalya

Bu yapı, Campanile (Pisa Kulesi) ile aynı zamanda yapılmış ve eski orijinal vaftizhane yerine geçecek şekilde inşa edilmiş.

Bu muazzam yapı 54 m yükseklikte ve birçok farklı heykel, kemer ve dekorasyona sahip muhteşem bir dış tasarıma sahip.

Vaftizhane Pisa İtalya

Ayrıca, vaftizhanenin kubbeli çatısının sadece yarısı tamamlanmış; yarısı turuncu çinilerle kaplanırken, diğer yarısı çıplak kalmış ve hiç bitirilmemiş.

Vaftizhane içinde de zengin dekorasyon devam ediyor ve her ikisi de çok süslü olan bir minber ve bir vaftiz kurnasını içeride görebilirsiniz.

Campo Santo

Campo Santo Pisa İtalyaMucizeler Meydanı’ndaki dikkate değer son yapı Anıtsal Mezarlık.

Katedralin yanında bulunan bu kompleks, diğer binalarla aynı taştan yapılmış ve güzel ve huzurlu bir iç avluya sahip.

Campo Santo Pisa İtalya

Ana binanın iç koridoru ışıklandırılmış ve bazı güzel (biraz soluk olsa da) fresklere sahip.

Muhtemelen bu kompleksin en iyi bilinen kısmı avlu – geniş bir çim ve güzel çiçeklerle çevrili ve dış duvarları büyüleyici ve fotojenik bir sahne oluşturmak için süslü kemerli.

Museo Nazionale (Ulusal Müze)

Museo Nazionale (Ulusal Müze) Pisa İtalya

Arno Nehri’nin kıyısında yer alan Pisa Ulusal Müzesi, kentin en değerli müzesi ve çarpıcı eserler ve heykeller içermekte.

Bu güzel şehrin tarihi hakkında biraz bilgi edinmek istiyorsanız, bu müzeyi mutlaka ziyaret etmelisiniz.

Dikkate değer nesneler, Katedral ve Vaftizhane’nin orijinal heykelleri ile 12. ve 13. yüzyıllara dayanan bazı harika tablolar.

Ayrıca, Pisa’daki çeşitli kiliselerden bir dizi eski el yazması ve diğer dini eserler de müzede yer alıyor.

Pisa’da kaldığınız süre boyunca bir müzeyi gezmeyi tercih ediyorsanız, onun bu müze olduğundan emin olun.

Santa Maria della Spina

Santa Maria della Spina Pisa İtalya

Bu kilise gerçekten çok küçük olsa da süslü tasarımı ve nehir kenarındaki konumu nedeniyle Pisa’daki en güzel yerlerden biri olarak kabul edilir.

Santa Maria della Spina Kilisesi’ni, Arno Nehri’nin sol yakasında, Pisa Ulusal Müzesi’nin karşısında bulabilirsiniz.

Aslen 13. yüzyılda inşa edilen bina, bir dizi zengin sivri uçlu ve birkaç gül pencereli Gotik bir tarza sahip.

İç kısmında oldukça saklı, beyaz ve yeşil şeritli taş duvarlar ve bir dizi heykel bulunuyor. Lungomare boyunca yürürken, bu kilise kesinlikle görülmeye değer.

Katedral Müzesi ve Opera (Museo dell’Opera del Duomo)

Museo dell’Opera del Duomo Pisa İtalya

Her ne kadar bu müzede keyifli hazineler var olsa da Pisa’da en az ziyaret edilen yerlerden biri.

Katedral Müzesi, Piazza dei Miracoli’de bulunur ve ikinci kat pencerelerinden eğik kulenin muhteşem manzarası görülebilir.

Bu müze içerisinde Pisa Katedrali ve çevresinden büyük eserler ve koleksiyonlar bulabilirsiniz.

İlave olarak, Pisa’nın denizcilik tarihine ait bir takım eserler ve Roma dönemine kadar uzanan bir dizi dini bulgu da bulabilirsiniz.

Guelph Kulesi

Guelph Kulesi

Bu çekici ve göz alıcı yapı, Arno Nehri’nin kıyısında yer almakta ve eski kale kompleksinin bir parçası.

Bu eski bina kompleksi bir zamanlar 13. ve 14. yüzyıllarda Pisa’daki ana gemi inşaat alanıydı. 15. yüzyıl boyunca, kule kentlerin savunma tahkimatlarının bir parçası olarak inşa edilmiş.

Modern zamanlarda, kule yenilenmiş ve şimdi halka açık.

Zirveye çıktığınızda, muhteşem panoramik Pisa manzarasıyla karşılaşır ve Arno Nehri’ni tüm görkemiyle görebilir ve hatta Pisa Kulesi ve Katedral’i de izleyebilirsiniz.

Parklar, Meydanlar ve Önemli Bölgeler

Palazzo dei Cavalieri

Palazzo dei Cavalieri Pisa İtalya

Şövalyeler Meydanı, Pisa’daki ana meydanlardan biri ve Palazzo dei Cavalieri, merkezi cazibe merkezi olan güzel bir saray.

Bu saray 16. yüzyılda inşa edilmiş ve aslen St. Stephen Şövalyelerinin genel merkezi.

Bu sarayın ön cephesi gerçekten çok güzel ve taş eser görkemli bir dekorasyona sahip.

Ayrıca, ana kapılara açılan büyük bir merkezi merdiven ve Toskana Dükleri’ni temsil eden bir dizi taş heykel bulunmakta.

Pisa’daki önde gelen saraylardan biri olarak, Palazzo dei Cavalieri ve Şövalyeler Meydanı mutlaka görülmeli.

Arno Nehri Kıyısında Gezinti

Arno Nehri, Pisa, İtalyaArno Nehri İtalya’nın başlıca nehirlerinden biri ve Pisa bu su yolu etrafına inşa edilmiş.

Bu nehir 241 km boyunca uzanıyor ve kaynağı Falterona Dağı’nda.

Arno’nun Pisa’dan geçen bölümü gerçekten çok güzel bir manzara sunuyor ve sadece yürümek için bile harika bir yer.

Arno Nehri, Pisa, İtalya

Beş muhteşem köprü, Pisa merkezindeki Arno’yu kaplar ve Lungarno Mediceo ve Galileo Gallilei’nin her ikisi de nehre paralel olarak uzanır.

Evler ve mimari muhteşem bir zemin oluşturuyor ve Pisa’nın bu bölümü gerçekten fotojenik.

Borgo Stretto

Borgo Stretto Pisa

Fantastik mimari ile üst düzey perakende alışverişin bir kombinasyonunu arıyorsanız Borgo Stretto sizin için ziyaret edilmesi gereken bir yer.

Bu keyifli cadde, şehrin kalbinde yer almakta ve Ponte di Mezzo’nun yanındaki Piazza Garibaldi’de başlıyor.

Bu sokakta çeşitli tasarım mağazaları, butik mağazalar ve şirin kafeler bulabilirsiniz.

Küçük bir alışveriş terapisini sevenler için Pisa’da ziyaret etmek için daha iyi bir yer yok.

Alışverişle ilgilenmeyenler için de binaların güzel mimarisi burayı mutlaka görülmesi gereken bir yer haline getiriyor.

Keith Haring Duvar Resmi

Keith Haring Duvar Resmi Pisa İtalya

Keith Haring, duvar resimleriyle ünlü dünyaca ünlü bir sanatçı.

Pisa, çok sayıda tarihi bina ve güzel İtalyan mimarisine sahip olmasının yanı sıra, bu Amerikalı sanatçı tarafından güzel bir duvar resmi de içeriyor.

Piazza di Vittoria Emanuele II’nin hemen yakınında bulunan duvar resmi gerçekten muhteşem bir sanat eseri ve huzur ve uyum vizyonunu sergiliyor.

Renklerle dolu duvar resmi, çeşitli pozlarda 30 farklı figür sunuyor ve yaşam ve canlılıktan bahsediyor.

Sanatla ilgilenenler için, Pisa’daki diğer binalara keskin bir tezat oluşturan bu duvar resmi mutlaka görülmeli

Pisa Üniversitesi Botanik Bahçeleri

Pisa Üniversitesi Botanik Bahçeleri

Pisa Üniversitesi tarafından yapılmış bu güzel Botanik Bahçeleri ziyaret etmek için harika bir yer.

Aslen bahçe 16. yüzyılda Medici ailesi tarafından inşa edilmiş ve birkaç kez yer değiştirmiş.

Tarihi kent merkezinin kalbinde yer alan ve güzel bir dizi bitki, ağaç, çiçek ve fauna içeren bu bahçeye kolayca ulaşılabilir.

Bahçe göletler, seralar ve bir arboretum dahil olmak üzere çeşitli bölümlere ayrılmış.

Botanik bahçeleri içindeki yapılar çok güzel ve bitki çeşitliliği oldukça fazla.

Mezzo Köprüsü (Ponte di Mezzo)

Mezzo Köprüsü (Ponte di Mezzo) Pisa İtalya

Mezzo Köprüsü, Pisa’daki Arno Nehri üzerindeki en güzel ve seçkin köprülerden biri.

Bu köprü 89 metre uzunluğunda ve 1947 yılında inşa edildi.

Livorno’lu Sergio Aussant tarafından tasarlanmış ve köprünün kenarlarında beyaz Verona taşı kullanılmış.

Arno Nehri’nin fotojenik bir görüntüsünü arıyorsanız, mutlaka bu köprüden geçmelisiniz.

Köprünün her iki tarafında, mimari gerçekten harika.

Gelateria De’ Coltelli

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gelateria De’ Coltelli (@decoltelli) on

İtalya dünya standartlarındaki dondurma salonları ile ünlü ve Pisa’da Gelateria De Coltelli isimli dondurmacı bulunur.

Bu dondurma salonu, Pisa’da organik dondurma ve harika lezzet çeşitliliği ile ünlü.

Arno Nehri’nin kıyısında yer alan bu dondurma salonu, otantik ev yapımı dondurmaları denemek istiyorsunuz mutlaka uğramanız gereken bir yer.

Mevcut lezzetler arasında zencefil, çam fıstığı ve bal, şekerlenmiş limon kabuğu ve hatta kivi bulunur.

Pisa’da Ne Yenir, Nerede Yenir?

Pisa Dondurma

İtalya’da tatil yapmanın en iyi kısımlarından biri, görkemli İtalyan mutfağını tatmak için bir fırsat bulmak.

Bu mutfağı özel kılan şey, turistlerin her zaman yedikleri yemeklerden ve restoranlardan uzak yerleri keşfetmek ve yerel halkın her gün yediği yiyecekleri tatmak.

Pisa Pizza İtalya

Pisa, harika yerel lezzetlerin tadına bakmak için mükemmel bir yer.

Pisa’da şehrin yerlisi gibi yemek için en iyi yerleri sizin için sıraladık:

Numero 11

Pisa’nın merkezinde bulunan Numero 11, Numeroundici olarak da bilinir ve yerli halkın sevdiği gizli bir mücevher.

Numero 11, rustik İtalyan yemekleri sunmakta.

Doyurucu porsiyonlar, İtalyan aileleri ve üniversite öğrencileri ile dolu bir yer.

Numero 11 ayrıca yerli halkın şehir dışından gelen misafirlerini getirdiği bir yer.

Osteria di Culegna

Yerel halktan birine nerede yemek yiyebileceğinizi sorduğunuzda ilk alacağınız cevaplardan biri Osteria di Culegna olacaktır.

Yine de tipik pizza ve makarna tabağı beklentisi içine girmeyin. Osteria di Culegna, klasik Toskana köklerine sadık kalan yerel yemekler sunmakta.

Ev sahibi, basit lezzetler, yoğun lezzetler, kadifemsi balkabağı kremalı çorba ve bıldırcın yumurtası ve kuşkonmaz sos ile doldurulmuş sıcak ricotta gibi geniş bir çeşitlilik sunmaktan gurur duyuyor.

Menü İtalyanca olsa da personel, şaraplardan tatlılara kadar her şeyi kapsayan ayrıntılı bir çeviri yapmaktan mutluluk duyacaktır.

La Grotta

La Grotta’nın cazibesi sadece yiyecek değil, atmosferi.

Açık tuğla ve kaba taş işçiliği ile La Grotta’nın mağaraya benzeyen iç mekânı, küçük bir mağaraya benzemekte, şaşırtıcı bir şekilde, arkadaşlarınızla yemeklerin tadını çıkarmak için çok rahat ve çekici bir yer.

La Grotta ağırlıklı olarak yerli halkla karşılaşabileceğiniz yer. Menü küçük, sade ve Toskana’ya has.

Pisa’da Alışveriş

Pisa Alışveriş

Alışveriş Caddeleri

Pisa Alışveriş Borgo Largo

Pisa’da alışveriş yapmak istiyorsanız, Coran Italia, Borgo Stretto ve Pisa’nın en merkezi yaya caddeleri olan Borgo Largo gitmeniz gereken yerler.

Borgo Stretto, Piazza Garibaldi’de başlar ve Oberdan’dan geçerek Borgo Largo’ya kadar kuzeybatıya doğru ilerler. Borgo Stretto ve Borgo Largo, Pisa’daki ortaçağ kemerleri ve Palazzos’ları ile kesinlikle en zarif caddeler. Burada en prestijli markaları ve şehrin en pahalı ve zarif mağazalarını bulabilirsiniz.

Corso Italia, Piazza Vittorio Emanuele II ve Piazza dei Cavalieri’yi birbirine bağlayan çok merkezi bir caddedir. Her türden bar ve mağaza bulabileceğiniz ve her bütçeye uygun bir alışveriş caddesi olarak kabul edilir.

Küçük pazarları ve standları seviyorsanız, Piazza dei Miracoli bölgesinde paranızın hakkını alırsınız. Ancak fiyatlara dikkat edin, eğik kuleye ne kadar yakınsanız, fiyatlar da o kadar yüksek olur.

İtalya’dan Ne Alınır?

İtalya Limonçello

İtalya tarihin hala yaşadığı bir ülke ve tarih eşsiz doğa ile bir araya geldiğinde burada geçirdiğiniz anıları hayatınız boyunca anımsamak isteyeceğiniz kesin.

Evinize dönerken yanınızda götürebileceğiniz hediyelikleri aşağıda sizin için listeledik:

-Limoncello (Güney İtalya’da Amalfi Sahili’nde yapılan İtalyan likörü)
-Toskana özgü şarap çeşitleri.
-Kuru makarna.
-Deri kıyafetler.
-Ayakkabılar
-Moka Pot (İtalya’ya özgü espressoyu evinizde de yapabilmeniz için.)
-Bardak.

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız