Rusya’dan Alınabilecek Hediyeler

0
2355

Dünya üzerindeki en büyük kara parçasına sahip olan Rusya oldukça geniş bir yüz ölçümüne sahip. Bu ülkede çok sayıda tarihi ve kültürel unsur keşfedilmeyi bekliyor.

Dolu dolu geçecek Rusya seyahatinizin en keyif verici yanlarından birisi de hediyelik eşya alışverişi olsa gerek.

Matruşkadan votkaya çok sayıda hediye seçeceğini sizler için araştırdık.

Rusya’dan Alınabilecek En Özel Hediyelik Eşyalar

1) Matruşka

Matruşka Rusya

Rusya denilince ilk gözümüzde canlanan şüphesiz ki Matruşka bebekler. Bu sevimli iç içe geçmiş bebekler hem yetişkinler hem de çocuklar için sevimli bir hediye fikri olabilir.

Ahşabın oyulmasıyla üretilen bu tahta bebekler iç içe geçen bir forma sahip. Üzeri rengarenk boyanan bebekler anneniz ve kız kardeşiniz için iyi bir hediye olabilir.

Ülkenin neresine giderseniz gidin en küçük dükkanda bile Matruşka bebeklerin satıldığını görebilirsiniz.

2) Rus Şalları

Rusya fazlasıyla soğuk bir iklime sahip. Özellikle kış mevsimi bu topraklarda oldukça çetin geçiyor. Bu yüzden de halkın en çok kullandığı eşyalardan birisi olarak Rus şalları karşımıza çıkıyor.

Değişik etnik desenleri ve renk seçenekleriyle hanımların en sevdiği hediye bu şallar olabilir.

3) Votka ve Sunum Setleri

Rus Votkası

Rusya’nın buz gibi bir iklime sahip olduğunu belirtmiştik. Hal böyle olunca ısınmak için üretilen çok sayıda alternatifin arasında ülkenin milli içkisi votka da bulunuyor.

Rusların en fazla içtiği içki türü olan votkadan ülkenize birkaç şişe götürebilirsiniz. Farklı renk ve desenlerle üretilen bardak setlerinden de mutlaka satın almalısınız.

4) Satranç Takımları

Tüm dünyadaki en iyi satranç oyuncuları çoğunlukla Rusya’dan çıkıyor. Garri Kasparov bu ünlü oyunculardan yalnızca bir tanesi.

Bu kültürde önemli yere sahip olan satranca ait takımları pek çok hediyelik eşya dükkanında görebilirsiniz. Satranca meraklı olan arkadaşlarınız ve aile bireyleriniz için tasarım eseri bir satranç seti satın alabilirsiniz.

5) Yöresel Giysiler

Geleneksel Rus Kıyafetleri

Orta Asya kültürünün hakim olduğu Rusya’da halkın yöresel giysileri oldukça renkli ve ilgi çekici.

Özellikle kadınlar için çok sayıda yöresel giysi modeli bulunuyor. Eğer annenizi sevindirmek istiyorsanız Rus kültürünün motiflerini taşıyan bir gömlek veya etek satın alabilirsiniz.

Tüm bunlara ek olarak hediyeye daha az para harcamak hem de sevimli bireyleri beraberinizde ülkenize götürmek istiyorsanız magnet en iyi seçenek olarak karşımıza çıkıyor. Daha az para harcayarak Rus simgelerini üzerinde taşıyan magnetlerden her bir aile ferdi ve arkadaşınız için alabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız