Şanlıurfa GAP Havalimanı Ulaşım Rehberi

0
421

Türkiye’nin en büyük yedinci şehri olan Şanlıurfa, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde bulunuyor. Doğuda Mardin, batıda Gaziantep, kuzeyde Adıyaman, kuzeydoğuda Diyarbakır ve güneyde Suriye ile komşudur.

Eski adı Urfa olan şehrin adı Kurtuluş Savaşı’nda halkın gösterdiği başarılardan dolayı 1984 yılında Şanlıurfa olarak değiştirilmiştir. 

Peygamberler Şehri” olarak bilinen Şanlıurfa, Güneydoğu’nun turistik şehirlerinden biridir. Pek çok efsanevi hikâyede adı geçen şehirde görülecek pek çok tarihi yer vardır.

Balıklı Göl, Tektek Dağları Milli Parkı, Göbeklitepe, Fırfırlı Cami, Urfa Kalesi, Halfeti ve Harran, bu önemli yerlerin başında gelir. 

Şanlıurfa GAP Havalimanı Ulaşım Rehberi

Şanlıurfa’ya Nasıl Gidilir?

Şanlıurfa’ya hava yolu ve kara yolu ulaşım sağlanabilir. 

Şanlıurfa GAP Havalimanı Nerededir?

Şehir merkezinden 35 km uzaklıkta bulunan Şanlıurfa GAP Havalimanı, 2007 yılında hizmete açıldı.

Pek çok şehirden direkt ya da aktarmalı uçuş seferleri ve ayrıca, Hac ziyaretleri için Suudi Arabistan’a da uçuşlar düzenlenmektedir.

Türk Hava Yolları, Anadolu Jet, Pegasus ve bazı sezonlarda Onur Air, Şanlıurfa’ya uçuş seferi düzenleyen hava yolu şirketleridir.

Havalimanı içerisinde yeme-içme servisi veren kafeler, emanet eşya ofisleri ve ATM’ler gibi hizmet veren alanlar bulunmaktadır.

Şanlıurfa GAP Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Nasıl Gidilir?

Şanlıurfa GAP Havalimanı ile şehir merkezi arasında taksi, havalimanı servisleri veya toplu taşıma araçlarıyla ulaşım sağlanabilir.

Yalnızca şehir merkezi değil, pek çok ilçeye de direkt ulaşım imkânı vardır.

Ayrıca, havalimanı içinde araç kiralama hizmeti de bulunmaktadır. 


Şanlıurfa’ya uçakla seyahat etmek için biletinizi obilet üzerinde kolayca temin edebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız