Seul’de Gezilecek Yerler

0
2487

Seul Güney Kore’nin (Kore Cumhuriyeti) baÅŸkenti ve en büyük ÅŸehri. Åžehir merkezinin nüfusu yaklaşık 10 milyon, ancak çevresinde yer alan yerleÅŸim alanlarıyla bu sayı 25 milyona çıkarmakta ve onu dünyanın ikinci büyük metropol bölgesi haline getirmekte.

Yoğun nüfusu ile Seul, oldukça dinamik bir sosyal hayata ev sahipliği yapıyor. İstanbullular için bir nebze tanıdık gelebilir ancak diğer şehirlerden geliyorsanız Seul sokaklarında gezerken dinamik yaşantı başınızı döndürebilir!

Son yıllarda Kore ekonomisinin inanılmaz büyümesi Seul’ü şu anda Tokyo, New York ve Los Angeles’in ardından ekonomik açıdan en güçlü dördüncü şehir haline getirmiş durumda.

Bu açıdan başkent, ülkenin ekonomik anlamda lokomotifi olarak tanımlanıyor. Bu durum, şehrin mimari yapısına da yansımış durumda.

Güney Kore son yıllarda teknoloji, otomotiv ve eğlence sektörlerinin ilk sıralarında yer alıyor. Güney Kore denince akla Samsung ve Hyundai gibi tanınmış markalar geliyor.

Dünya çapındaki özellikle gençler K-dramalarını izliyor ve K-pop dinliyor.

Myeongdong kozmetik dünyasında önemli bir yere sahip ve Kore yemeği oldukça revaçta.

Güney Kore büyüyor ve tüm bu heyecanın merkezinde başkent Seul yer alıyor.

Seul’de Gezilecek Yerler

Seul, Asya’daki en popüler ÅŸehirlerden biri. Bu ÅŸehir, büyüleyici ve sıradışı bir kültürden harika yemeklere, harika alışveriÅŸ ve harika eÄŸlence seçeneklerine kadar her ÅŸeye sahip.

Ayrıca ÅŸu anda gezginler için eriÅŸilebilir ve Kore halkı oldukça misafirperver. Ayrıca Seul’de sayısız cazibe merkezi var.

Tarihi Eserler

Bukchon Hanok Köyü

Bukchon Hanok Köyü Seul

Seul’deki geleneksel evlere Hanok denir ve bunların tarihleri 1392 ile 1910 arasında Joseon Hanedanlığı’na kadar uzanır.

Bukchon Hanok Köyü Seul’ün geleneksel kültürünü yaÅŸamak için harika bir yer. Bu evler, ev ile daÄŸların, nehirlerin ve kara hatlarının dış dünyası arasında bir denge saÄŸlamak için tasarlanmış. Bu onları estetik açıdan son derece zevkli hale getiriyor. Bu evler Seul’de görülecek en iyi yerlerden biri .

İnsanlar aslında hala Gyeongbokgung Sarayı ve Changdeokgung Sarayı arasında yer alan bu yerleşim bölgesinde yaşamaya devam ediyorlar.

Biraz zaman ayırın, bölgeyi keşfedin ve bol bol fotoğraf çekin. Geleneksel evleri daha modern yerlerle bir arada görebileceğiniz bazı noktalar var ve bunlar en çarpıcı görüntülerin ortaya çıkmasını sağlıyor.

Gyeongbokgung

Gyeongbokgung Seul

Seul’e gittiÄŸinizde mutlaka görmeniz gereken yerlerden biri de Gyeongbokgung. Seul’deki en büyük ve en önemli bu sarayı kaçırmamalısınız.

Gyeongbokgung Seul

1395 yılında inÅŸa edilen bu saray sık sık Pekin’deki Yasak Åžehir’le kıyaslanır. Burası yüzlerce yıl Kore’yi yöneten Joseon ailesinin ana kraliyet sarayıydı.

Sarayın büyük kısmı, 20. yüzyılın başlarında Japonya işgali sırasında yıkıldı, ancak sonraki yıllarda titizlikle restore edildi.

Gyeongbokgung Seul

Åžimdi dünyanın en güzel saraylarından biri olduÄŸu düşünülüyor; bu yüzden Seul’de ziyaret edilecek en iyi yerlerden biri.

Seodaemun Hapishanesi

Seodaemun Hapishanesi Seul

Seodaemun Hapishanesi’nin ziyaret etmek için eğlenceli bir yer olmadığı açık. Ancak, Güney Kore tarihini anlamak istiyorsanız önemli bir yer. Bu, Japon kuvvetlerine isyan eden Koreliler için inşa edilmiş bir hapishane idi.

1908 yılında inÅŸa edilen bu hapishane, Japonya’nın iÅŸgaline karşı savaÅŸan Koreli isyancıların hapsedildiÄŸi bir yer.

Seodaemun Hapishanesi Seul

İnşa edilmeden önce, ülkenin neredeyse hiçbir ceza sistemi yoktu ve bu yer Koreli halkın özgürlüğü kazanma konusundaki kararlılığını sembolize ediyordu.

Birçok Koreli vatansever gözaltında öldü, işkence gördü veya bu yerde idam edildi.

Hapishane 1988 yılında tarihi bir yer olarak belirlenmiş ve 1995 yılında yenilenmiş.

Kore Savaş Anıtı

Kore Savaş Anıtı Seul

Kore Savaşı Türkiye açısından da önemli bir olay ve Güney Kore ile Türkiye arasındaki iyi ilişkilerin en önemli sembolü.

Kore Savaşı’nı anmak için altı sergi salonu ve savaş makineleri bu alana sığmayacak kadar büyük olduğu için bir açık hava müzesi oluşturulmuş.

Kore Savaşı sırasında kullanılan eski ordu karargahının zemini üzerine yerleÅŸtirilen bu anıtta 13.000’den fazla askeri teçhizat ve hatıra bulunmakta.

Buradaki temel odak Kore ve Vietnam savaşı üzerinde ve bu sadece geri durup baktığınız bir müze türü değil.

Ekranlar, ziyaretçilere savaşların gerçekte nasıl olduğu hakkında daha iyi bir fikir vermek için dokunulmak ve hissedilmek üzere tasarlanmış.

Jogyesa Kore Budist Tapınağı

Jogyesa Kore Budist Tapınağı

Burası yerel halkın önemli bir parçası olan bir Budist tapınağı.

Tapınağı çevreleyen bahçede, şaşırtıcı bazı eski ağaçlar var.

Jogyesa Kore Budist Tapınağı

Bazen bir kültürü daha iyi anlamak istiyorsanız, günümüzde hala kullanılmakta olan bir tapınağı keşfetmek gibi bir şey yoktur.

Seul’ün yüksek banliyölerinin ortasında yer alan bu tapınak, şehirde yaşayan insanlar hakkında daha fazla bilgi edinmek için şehirdeki en iyi yerlerden biri.

Jogyesa Kore Budist Tapınağı

Bu Zen Budist tapınağı her zaman yerli halk ve turistlerle dolu, bu da burayı insanları izlemek ve vakit geçirmek için ilginç bir yer haline getiriyor.

Müzeler

Yun Dong-ju Edebiyat Müzesi

Kitapları ve şiiri başka bir kültürden okumak, daha derin bir anlayış kazanmak için harika bir yol.

Kitapları ve tarihi seviyorsanız, Seul’de mutlaka ziyaret etmeniz gereken yerlerden biri de Yun Dong-ju Edebiyat Müzesi.

Müze ünlü Güney Koreli ÅŸair Yun Dong-Ju’nun onuruna inÅŸa edilmiÅŸ. Åžairin ÅŸiirlerinin ilk basımının yanı sıra, fotoÄŸraflarını da keÅŸfedebileceÄŸiniz üç odalı bir müze.

Alanın kendisi de güzel.

İç mekân, şiirin tefekkür, ilham verici ruh halini mükemmel bir şekilde yansıtır ve dış mekanlar da şaşırtıcı manzaralar sunar.

Seul Sanat Müzesi

Girişin ücretsiz olduğu Seul’deki en iyi cazibe noktalarından biri de Seul Sanat Müzesi.

Ayrıca müze, harika fotoğraf olanakları sunan güzel ve tarihi bir binada yer almakta. Bu müze bir dizi özel sergiye ev sahipliği yapıyor, ancak daimi sergi tamamen ücretsiz.

Afrika kültüründen ve sanatından etkilenen Koreli sanatçı Chun Kyung-Ja’nın eserleri dikkat çekici ve sadece bu sergi için bile müzeye gitmeye deÄŸer.

Seul Canlı İllüzyon Müzesi

Burası Güney Kore’nin ilk 4D optik illüzyon müzesi. İçinde 100’den fazla, ilginç sergi var. Bu yüzden Seul’ü gezerken arkadaÅŸlarınızla veya ailenizle gitmek için mükemmel bir yer.

Daha önce bir optik illüzyon müzesine gitmiş olsanız bile, muhtemelen böyle bir şey görmemişsinizdir. Bu müzedeki sergilerin çoğu biraz tuhaf ve sıra dışı ve ziyaret ederken bazı bölümlerin bir parçası olabilirsiniz.

Bu müzede birkaç saat geçirmeden önce telefonunuzun veya kameranızın tam şarjlı olduğundan emin olun, çünkü ihtiyacınız olacak.

Daha önce optik illüzyon müzeleri görmüş olsanız bile, bu eşsiz. Zira kendi kişisel sanat eserinizde Frozen ve Cinderella gibi popüler filmlerin bir parçası olacaksınız.

Parklar, Meydanlar ve Önemli Bölgeler

Lotte World

Lotte World Seul

Burası dünyanın en büyük kapalı eğlence parkı. Tesisin bünyesinde bir de alışveriş kompleksi bulunuyor.

Seul’e çocuklarınızla birlikte gidiyorsanız, mutlaka uğramanız gereken bir yer. Tabii ki buradaki eğlence sadece çocuklara hitap etmiyor.

Lotte World Seul

Lotte World hem kapalı hem de açık eğlence parkına sahip. Ayrıca tesis bünyesinde otel, akvaryum, lüks butikler ve bir su parkı yer almakta.

Maksimum eğlence ve heyecan için Desperados Oyunu, Dragons Vahşi Atış Oyunu ve Comet Express hız trenini mutlaka denemelisiniz.

Seul Kulesi

Seul Kulesi

Kule şehrin panoramik manzarasını izlemek için eşsiz bir fırsat sunuyor.

Bina ayrıca çeşitli kültürel ve eğlence etkinliklerinin yanı sıra restoranlar ve snack barlara ev sahipliği yapıyor.

Seul Kulesi Namsan dağında bulunuyor ve 1980’de açıldığından beri Seul’ün en ikonik yerlerinden biri.

Aslında bir iletişim ve gözlem kulesi, ancak son birkaç yıl içinde, kentin en önemli ve ünlü yerlerinden biri haline geldi.

Kulenin tepesine çıkıp şehri izlediğinizde şehrin büyüklüğü hakkında bir fikir edinebilirsiniz.

Daha sonra kültürel alanda bir film ya da sergi görmek için aşağıya inebilir ya da oradaki lüks restoranlardan birinde harika bir yemeğin tadını çıkarabilirsiniz.

Everland

Everland SeulDünyanın en güzel eğlence parklarından olan Everland, Seul’de tüm aile gidebileceğiniz harika bir açık hava tema parkı.

Everland Seul

Everland, beş bölge ve turistik bölgeye sahip. Bu park, dünyanın en dik ahşap hız trenine ve Güney Kore’nin tek safarisine sahip.

Everland Seul

Buranın hakkını verebilmek için bir tam güne ihtiyacınız olacak. Eğer hız trenlerini seviyorsanız, dünyanın en uzun tahta trenine bindiğinizde çığlık atmaya hazır olun.

Cheonggyecheon Irmağı

Cheonggyechen Nehri Seul

Yoğun şehir temposu arasında bir mola vermek ve doğanın tadını çıkarmak için Cheonggyecheon Irmağı’nın kıyıları şehir içinde eşsiz bir fırsat sunuyor.

Seul çok hareketli bir şehir ve bazen kalabalıklardan, kirlilikten uzaklaşmak ve doğanın tadını çıkarmak güzel. Ve bu ırmak tam olarak bunun için var.

Sıcak yaz günlerinde yerel halkın popüler mekanlarından biri olan ırmak kıyısında ayaklarınızı suya daldırabilirsiniz.

Ayrıca, ırmak boyunca yürüyebilir ve Seul’ün en iyi turistik mekanlarına ulaşabilirsiniz.

Ikseon-dong Hanok Köyü

Ikseon-dong Hanok Köyü Seul

Eski Kore’yi deneyimlemek için ÅŸehirdeki en iyi yer Ikseon-dong Hanok Köyü.

Bu alanda da bazı şaşırtıcı kafe ve barlar var, bu yüzden keşifleriniz sırasında yemeğinizi de burada yiyebilirsiniz.

Bu bölge genellikle Kore’de ziyaret edilebilecek en iyi yerlerden biri olarak listelenmiyor.

Ancak tarih, yemek ve yaratıcı alışveriş seçeneklerinin bir karışımını yaşamak istiyorsanız burası harika.

Alan ilk olarak 1920’de kurulmuÅŸ ve kurulduÄŸu zaman diliminde kalmış gibi.

Sokakları dolaşmak sizi zamanda geçmişe doğru bir yolculuğa çıkarabilir.

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız