Seyahat Edenler İçin Beslenme Önerileri

0
679

Farklı mutfakları keşfetmek, yeni tatlar denemek pek çoğumuz için seyahatin olmazsa olmazlarından hatta belki de seyahatin esas nedenlerinden biri.

Seyahat Edenler İçin Beslenme Önerileri

Ancak yeme tarzının bir anda değişmesi vücutta da değişimlere ve zaman zaman rahatsızlıklara dahi yol açabiliyor. O yüzden gelin birçok uzmanın hemfikir olduğu seyahat edenler için dikkat edilmesi gereken belli başlı beslenme önerilerine bir göz atalım.

Seyahat Edenler İçin Beslenme Önerileri

  • Yolculuğa çıkmadan önce mutlaka hafif bir şeyler yemeli, çok aç ya da çok tok olmamaya dikkat etmelisiniz.
  • Uçaktaki basınç sebebiyle vücutta sıvı kaybı görülür bu nedenle uçak yolculuğunuz esnasında bol su içmelisiniz.
  • Seyahat süresince kahvaltıyı asla es geçmeyin. Güne protein bakımından zengin iyi bir kahvaltıyla başlamak gün içerisinde kendinizi daha enerjik hissetmenizi sağlar. Uzmanlar seyahatiniz boyunca kahvaltıda yumurta tüketmenin daha uzun süre tok kalmanızı sağlayacağı konusunda hemfikirler.

Seyahat Edenler İçin Beslenme Önerileri

  • Sadece yolculukta değil seyahatiniz boyunca da gün içinde bol su içmeyi ihmal etmemelisiniz. Eğer su içmeyi unutanlardansanız da su içmeniz gerektiğini belli aralıklarla hatırlatan uygulamalardan birini telefonunuza indirebilirsiniz.
  • Hava değişimi ve beslenme düzeninin bozulması bağırsak hareketlerinizi de olumsuz etkiler. Bu durumun önüne geçmek için en az bir öğününüzde sebze yemeye özen göstermelisiniz. Bağırsak hareketlerinizi hızlandırıcı etkisi bulunan kuru kayısı, kuru erik ya da kuru incir gibi yanınızda kolaylıkla taşıyabileceğiniz besinleri her daim çantanızda bulundurmayı da ihmal etmemelisiniz.

Seyahat Edenler İçin Beslenme Önerileri

  • Günlük beslenme rutinizinde pek yer vermiyor olsanız da seyahatler en çok fast food tükettiğiniz zamanlar olabiliyor. Hamburger, pizza gibi fast food tarzı besinler tatillerde kurtarıcı gibi gözükse de kısa sürede tekrar acıkmanıza sebep oluyor. O sebeple mümkünse bu tarz besinleri çok fazla yememeye çalışın. Eğer yemek durumunda kalırsanız da öğlen öğününde yemeye özen gösterin.
  • Özellikle tatlı tüketirken dikkatli olmalısınız. Hatta, tek başınıza seyahat etmiyorsanız tatlınızı seyahat arkadaşınızla paylaşmanız harika bir çözüm olacaktır. Böylelikle hem tatlının tadına bakmış hem de kaloriyi azaltmış olursunuz. Bir küçük de tüyo verecek olursam uzmanlar tatlı yerken sade kahve içmenin kan şekerinizin aniden yükselmesini önlediğini söylüyor.

Seyahat Edenler İçin Beslenme Önerileri

Bunlar pek çok uzmanın hem fikir olduğu noktalar olsa da herkesin farklı bir beslenme alışkanlığı var. O yüzden bu önerileri dikkate alarak kendi beslenme rutinize uygun hale getirmenizde fayda var.

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız